- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #8.341
11-14 arasi diye biliyorum ama çok fikrim yokBen 10+0 dayım haftaya gtsem erken mi yaa.Dr bana ay sonu gel demisti
Hayırlı olsun cnm benimde ilk evliligimden 18 yasında kizim var bir dr oğlum istanbuldayım ikinci evliliğim 2 yıl oldu eşimin çocuğu yok allah nasip etti bizde 7+2olduk geçen hafta duyulmadı haftaya gidicez heyecanlıyım birbirimize destek olalımMerhaba canım 6 haftalıkken dr gittigşmde kalp atışı yoktu 7+1 de duyuldu şükür 3 yıllık evliyim ikl evliligimden 19 yaşında oglum var bu evliliğinden 2 yaşında kızım var bu bebegi kızım için istedik sıkılmadın diye benşm memleketim mersin burda kimsem yok eş dost akraba kızımın tek büyümesini istemedim rabbimde nasip ederse beraber büyüyecekker inşallah canım
kızlar sizce cinsiyet tahmini nedir ?
Slm kızlar hastaneden yeni çıktık haber vereyim hemen dedim bebişimi gördük kalp atışlarını dinledik allahın izniyle 5+6günlükmüş 2.51mm boyumuz çok şükür bu duyguyu allahım hepinize nasip etsin
Merhabalar bende simdi kontrolden geldim cinsiyeti öğrendim%100 degil ama erkek dedi çok şükür sağlikymis
Kızlar ya, Biliyorum sanırım ben çok pimpirikli biriyim ama bir sorum var sizlere ben 8+0 haftadayim. Şuan uzandım ve belimin ortasında oyuluyormuscasina bir ağrı var ve ara arada kasiga vuruyor. Bu haftalarda normal mi ? Ya ben bu ikincide hassasım, herşeyi unutmuşum ve ilkinde hiç böyle şeyler olmamıştı, o yüzden tedirginim hep
cnm cok küçük o bebek nubunu nasıl anladın :)Nub testine göre erkek canımda bilmem doğru mu
Gözün aydın canım allah tamamına erdirsin inşallah
Gözün aydın canım sağlıkla kucağına almak nasip olsun
Normal canım ağrı sızı bir şekilde oluyor endişe etme böyle hepsinde
bana kagıt verdiler 11-13hafta arası yazıyorHayırlı olsun cnm benimde ilk evliligimden 18 yasında kizim var bir dr oğlum istanbuldayım ikinci evliliğim 2 yıl oldu eşimin çocuğu yok allah nasip etti bizde 7+2olduk geçen hafta duyulmadı haftaya gidicez heyecanlıyım birbirimize destek olalım
cnm cok küçük o bebek nubunu nasıl anladın :)
Hayırlı olsun cnm benimde ilk evliligimden 18 yasında kizim var bir dr oğlum istanbuldayım ikinci evliliğim 2 yıl oldu eşimin çocuğu yok allah nasip etti bizde 7+2olduk geçen hafta duyulmadı haftaya gidicez heyecanlıyım birbirimize destek olalım
Canım sen kendine bak o ilgi gostetmiyorsa sen işte benim 3. Bebeğim sen düşün sabahtan akşama nasıl koşturuyorum o da yorgun geliyor işten derken gün bitiyor yani çoğumuz aynı durumdayızIyi aksamlar kizlar
Iyisinizdir umarim. Benim midem hala cok fena. Su icsem bile cikariyorum kilo da verdim. Doktor ilax alabilirsin diyor ama ben hamilelikde olabildigince ilac kullanmak istemiyorum.
Kocam olacak insan kiliginda ki sey sirif ilgi sirif yardim gösteriyor. Kafasina kürekle vurasim geliyo resmen
Iyi aksamlar kizlar
Iyisinizdir umarim. Benim midem hala cok fena. Su icsem bile cikariyorum kilo da verdim. Doktor ilax alabilirsin diyor ama ben hamilelikde olabildigince ilac kullanmak istemiyorum.
Kocam olacak insan kiliginda ki sey sirif ilgi sirif yardim gösteriyor. Kafasina kürekle vurasim geliyo resmen
Iyi geceler kızlar. Nasılsınız, nasıl gidiyor ?
Sizlere sorumm var. Malum ikili test zamanı yaklaşıyor. Yaptırmalı miyiz ?
Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz. ?"Geçmiş mesajlarda denk gelmedi eğer gözümden kaçtı ise kusura bakmayın. Etiketlerseniz mesaja sevinirim "
Benim de odunla dövesim var
Canım neden yaptırmayım ki diye düşünenlerdenim ben ..bilmek öğrenmek iyidir ..ama cahillikte multuluk diye boşuna dememişler yani panik olursun sıkıntılı gelirse kısmı da var ama ben bilmeyi tercih ediyorum..
Mide bulantisi tiksinme mide yanmasi full gaz devamIyi aksamlar kizlar
Bende yaptıracağım sonuçta bir oran kesin olarak bir sıkıntı olduğunu gostermezki ama diğer türlü başka bir sıkıntı varsa bile anne karnında tedavi olan bebekler var en azından onu yapmış oluruz çok engelli alın denilen bebeğin sağlam doğduğuna şahit oldumBigaripyolcu Canım bu arada tebrik ederim. Erkek bebiş geliyormuş. Maşallah
Ne mutlu sana bir oğlun olucak hayırlı evlat olsun sağlıkla kucağına al inşallah.Ilk öğrenen sensin sanırım. Darısı hepimizin başına
Bilgiler gayet aydınlatıcı oldu.. Emeğinize sağlık.. Ay bu ikili test ne saçmaymış öyle? Annemde de ikili testten sonra amniyosentez yapıldı ve çocuğunuzda bir sakatlık olacak, bu sakatlık bedensel de zihinsel de olabilir dediler.. Ama kardeşim nur topu gibi doğdu, çok şükür..İkili tarama zamanı geldi. Bazılarımız sormuşlar bu konu hakkında çok şeyler yazılmış. Benim test anlayışım tespit edildiğinde tedavi edilebilecek müdahale edilebilecek durumlar için yapılan tahlillerdir. İkili ve üçlü tarama sonucuna göre size hiçbir ilaç yada tedavi başlanmaz sadece doktorun derki risk az yada çok. Bunu netleştirmek için de amniosentez isterler ki amniosentezde hücre analizi yaptığı için sonuç %100 e yakındır.Yakındır dedim çünkü insan hatası olabilir yoksa test %100 sonuç verir. Bu sonuca göre de size tedavi olarak bebeği aldırmanızı - şahsi görüşüm bu bir tedavi değil- söylerler. Baştan kararlı iseniz ben ne şartta olursa olsun bebeğimi aldırmam diye düşünüyorsanız hiç gerekli değil ikili ve üçlü taramalar. Birçok vaka ile karşılaştım ense kalınlığı denilen nt ölçümünde milimetrik yanılmalar risk değerini %50-60 etkiliyor oran ne kadar yüksek farkettiniz mi daha bebeğimizi zar zor görürken nt ölçümünü sağlıklı yapılabileceğini düşünmüyorum. Hadi sağlıklı ölçüm yapıldı diyelim ikili ve üçlü taramada sizin yaşınızda sizin kan değerleriniz ve ölçümlerinizle aynı olan kadınların kaçında engelli Bebek dünyaya gelmiş bunun istatistiğidir. Bu kadar saçma bir testin yapılmasının sebebi burada açıklayamayacağım durumlardan kaynaklı. Ben gelen hastalarıma da diyorum ki eğer engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorsan direk amniosentez yaptır 16-20 haftalarda yapıyorlar onun sonucuna göre net sıkıntı var ise aldırırsın diyorum. Ben sağlıkçı olarak bu iki testi ve şahsi görüşüm olarak Allahtan elen başım gözüm üstüne anlayışı ile de amniosentezi yaptırmayı düşünmüyorum. Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?