2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Hayırlı olsun cnm benimde ilk evliligimden 18 yasında kizim var bir dr oğlum istanbuldayım ikinci evliliğim 2 yıl oldu eşimin çocuğu yok allah nasip etti bizde 7+2olduk geçen hafta duyulmadı haftaya gidicez heyecanlıyım birbirimize destek olalım

Cinsiyetler öğrenilmiş hayırlı olsun erkek bebek dendiyse değişmiyor oğlumu 12.haftada öğrenmiştim kızım edepliydi göstermedi bakalım 3. Ne alemde kalbi zayıftı onun telasindayim kaçıncı olursa olsun her epey ilk gün heyecanı oluyor insanda. @Ahsen2015 bende mersinliyim hayırlı olsun bebegin

kızlar sizce cinsiyet tahmini nedir ?

Nub testine göre erkek canımda bilmem doğru mu

Gözün aydın canım allah tamamına erdirsin inşallah

Merhabalar bende simdi kontrolden geldim cinsiyeti öğrendim %100 degil ama erkek dedi çok şükür sağlikymis

Gözün aydın canım sağlıkla kucağına almak nasip olsun

Normal canım ağrı sızı bir şekilde oluyor endişe etme böyle hepsinde

cnm cok küçük o bebek nubunu nasıl anladın :)

bana kagıt verdiler 11-13hafta arası yazıyor

Allah daim etsin inşallah tabiki destek olurum canım bwn pinpirikli bir annyşm hat safada hemde her zaman herşetin en kötüsünü düşünürüm şu an 2 test yaptırmayı düşünmüyorum mesela direk amniyosentez istiyecem tabi bu benim şu an ki fikrim dr ne der düşüncem değişirmi bilmiyorum kızımda burnumdan geldi hamileligin testlerim kötü çıktı 2 defa fetal dna testi yaptırdık 6 ayıma kadar burnumdan geldi gebeligim şu andada yine yine panikligim başladı benimde eşimin çocuğu yoktu evlendigimde cok seviyor cocukları 2 bebegi kızım öne sürerek kardeşi olsun felan dedi ama kendi istedigi için oldu sanki:)

Iyi aksamlar kizlar

Iyisinizdir umarim. Benim midem hala cok fena. Su icsem bile cikariyorum kilo da verdim. Doktor ilax alabilirsin diyor ama ben hamilelikde olabildigince ilac kullanmak istemiyorum.
Kocam olacak insan kiliginda ki sey sirif ilgi sirif yardim gösteriyor. Kafasina kürekle vurasim geliyo resmen

Canım sen kendine bak o ilgi gostetmiyorsa sen işte benim 3. Bebeğim sen düşün sabahtan akşama nasıl koşturuyorum o da yorgun geliyor işten derken gün bitiyor yani çoğumuz aynı durumdayız

Iyi geceler kızlar. Nasılsınız, nasıl gidiyor ?

Sizlere sorumm var. Malum ikili test zamanı yaklaşıyor. Yaptırmalı miyiz ?

Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz. ?

"Geçmiş mesajlarda denk gelmedi eğer gözümden kaçtı ise kusura bakmayın. Etiketlerseniz mesaja sevinirim "

Benim de odunla dövesim var

Canım neden yaptırmayım ki diye düşünenlerdenim ben ..bilmek öğrenmek iyidir ..ama cahillikte multuluk diye boşuna dememişler yani panik olursun sıkıntılı gelirse kısmı da var ama ben bilmeyi tercih ediyorum..

Iste bende bu yüzden çok kararsız kaldım. Bazı kişilerin test sonucunda sınırda veya sınırı aşmış olarak gözükmüş. Doktorlar alabiliriz demişler. Ama almayanlar açıklıyor ki doğduğunda sapasağlamdı. Iste bu düşünceler korkutuyor ya öyle çıkarsa. Herşey Allah'tan aldırmak vs. Değil benim konum öyle birşey istemem Rabbimin verdiği hediyedir bana her şekilde. Sadece sonuç öyle çıkar da moralim ne olur bir yandan onu düşünüyorum. Bir yandan da diyorum yaptırayım. Kafam çok karışık.

Mide bulantisi tiksinme mide yanmasi full gaz devam
Koca kisisine mavi tuvalet terliği ile ağzına vurasim var benimde

Bende yaptıracağım sonuçta bir oran kesin olarak bir sıkıntı olduğunu gostermezki ama diğer türlü başka bir sıkıntı varsa bile anne karnında tedavi olan bebekler var en azından onu yapmış oluruz çok engelli alın denilen bebeğin sağlam doğduğuna şahit oldum

Merhaba arkadaşlar geri döndüm şükür verilen ilaçlardan sanırım tüm belirtileri üç kat yaşadım işe sürünerek gidip geldim elimi hiçbirşeye süremedim. Beni merak ettiğiniz sorduğunuz için nisamelek ve Ausencia çok teşekkür ederim. Düşünülmek güzel bu hafta daha iyiyim bu seferde sınavlarım başladı olsun yavrumuz sağlıkla büyüsün ben razıyım her halimize bugün kontrolle gideceğim çok heyecanlıyım diğer bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendiğim haftadayım biraz korku var ama iyi düşünüyorum inşallah güzel sonuçlarla döneceğim. Hepinizi sevgiyle öpüyorum

İkili tarama zamanı geldi. Bazılarımız sormuşlar bu konu hakkında çok şeyler yazılmış. Benim test anlayışım tespit edildiğinde tedavi edilebilecek müdahale edilebilecek durumlar için yapılan tahlillerdir. İkili ve üçlü tarama sonucuna göre size hiçbir ilaç yada tedavi başlanmaz sadece doktorun derki risk az yada çok. Bunu netleştirmek için de amniosentez isterler ki amniosentezde hücre analizi yaptığı için sonuç %100 e yakındır.Yakındır dedim çünkü insan hatası olabilir yoksa test %100 sonuç verir. Bu sonuca göre de size tedavi olarak bebeği aldırmanızı - şahsi görüşüm bu bir tedavi değil- söylerler. Baştan kararlı iseniz ben ne şartta olursa olsun bebeğimi aldırmam diye düşünüyorsanız hiç gerekli değil ikili ve üçlü taramalar. Birçok vaka ile karşılaştım ense kalınlığı denilen nt ölçümünde milimetrik yanılmalar risk değerini %50-60 etkiliyor oran ne kadar yüksek farkettiniz mi daha bebeğimizi zar zor görürken nt ölçümünü sağlıklı yapılabileceğini düşünmüyorum. Hadi sağlıklı ölçüm yapıldı diyelim ikili ve üçlü taramada sizin yaşınızda sizin kan değerleriniz ve ölçümlerinizle aynı olan kadınların kaçında engelli Bebek dünyaya gelmiş bunun istatistiğidir. Bu kadar saçma bir testin yapılmasının sebebi burada açıklayamayacağım durumlardan kaynaklı. Ben gelen hastalarıma da diyorum ki eğer engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorsan direk amniosentez yaptır 16-20 haftalarda yapıyorlar onun sonucuna göre net sıkıntı var ise aldırırsın diyorum. Ben sağlıkçı olarak bu iki testi ve şahsi görüşüm olarak Allahtan elen başım gözüm üstüne anlayışı ile de amniosentezi yaptırmayı düşünmüyorum. Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım.

Bilgiler gayet aydınlatıcı oldu.. Emeğinize sağlık.. Ay bu ikili test ne saçmaymış öyle? Annemde de ikili testten sonra amniyosentez yapıldı ve çocuğunuzda bir sakatlık olacak, bu sakatlık bedensel de zihinsel de olabilir dediler.. Ama kardeşim nur topu gibi doğdu, çok şükür..
Amniyosentez için de, karından su alındığı için riskli diyorlar.. İyi bir hekim bulmak lazım galiba..
İnşallah sizde bugün güzel haberler alırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…