2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331

Çocuk yetiştirmesi güzel ama torun noooo yemek konusunda net takıntılı zaten kendi de diyor

Arkadaşlar iyi geceler. Ya ben bu ek gıda işinde hala kafam karışık. Nedeni aslında oğlumun zayıf olması. Takıntı yapmıyorum ama size de sormak istiyorum. 10 aylık olduk. Sabah bir büyük kase kahvaltısı var karışım olarak. Sonrasında 2-3 saat ara 150cc mama. Yine 2-3 saat ara 1 kase çorba yine 2-3 saat ara işe 150 cc mama. Öğleden sonra meyve yoğurt saatine göre yine mama. Bu kaseler küçük deil. Gece kaşık mamasıyla uyutıyorum. Kaşık maması ortalama 150 cc suyla hazırlıyorum. Gece ağladığında mama60cc anca içiyor. İttiriyor diliyle. Oğluma annem bakıyor. Eline fazla bir şey vermiyor korktuğu için yazın tatil artık ben bakacağım. Bu nedenle de zorlamıyorum annemi. akşamları bir şeyler veriyorum eline. Yanlış yaptığım bir şey var mı. Geçen bir arkadaş el gıdanın 15 dk sonrasında 90 cc falan süt verdiğini yazmıştı. Acaba biz ek gıdayı öğün mü yaptık siz nasıl mama ya da süt veriyorsunuz ek gıdadan sonra.

Bana verdiklerin yeterli geldi. Bizde şöyle oluyor ben sabah 7 de emzirip bırakıyorum.

9 gibi kahvaltı da bir yumurta sarısı biraz peynir 1 zeytin 1 kaşık pekmez azcık içine ceviz. yarım çay bardağı ıhlamurla bunları yiyor. Yumurta çok sevmediği için 1 yumurta sarısından omlet yapıyorum bazen. Karıştırıp değil de ayrı ayrı veriyoruz.

Sonra 10 -11 gibi 125-150 ml süt içip uyuyor.

Öğleden sonra 2 gibi çorba içiyor 1 kase , sonra arada muz yiyor 125-150 ml süt daha içiyor.

Akşamda 6 gibi ne piştiyse ondan 1 kase yiyor yoğurtla beraber. Bazen akşam yemeği yemediği de oluyor istemiyor yada meyveyi geç yiyor acıkmıyor.

Akşam da ben 7 de alıyorum. Sadece emiyor sabaha kadar ondan ne kadar süt içiyor akşam ve gece bilemiyorum.

Benim oğlumun kilosu iyi doğduğundan beri. Bazıları minyon oluyor bazıalrı kilolu sağlıklıysa dert etme kendine.

Dert etmiyorum ama doğum kilosu 3900 dü. Hep az alarak gitti 8 kilo falan şu anda. Ben sadece farklı bir görüş olur amaçlı sordum. Çalışınca fazla sosyal değiliz buradan görüştüğümüz kadar değişiklikler yapıyorum. Çok sıkıştırınca da reflü oluyorlar o yüzden sıkmıyorum kendime göre. sizleri merak ettim

Anladım canım yanlış anlamadın umarım dert etme lafımı.
Peki Dr. ne diyor kilo alımı için. Çünkü gördüğüm kadarıyla az yemiyor bebeğin.

Anladım canım yanlış anlamadın umarım dert etme lafımı.
Peki Dr. ne diyor kilo alımı için. Çünkü gördüğüm kadarıyla az yemiyor bebeğin.
Hayır yanlış anlamadım. Dr vitamin ve kalori arttırıcı mama verdi ama bence aylık 100 gr falan farketti gibi. İşte ben de yediği için acaba ek gıdayı mı abarttık diye düşünüyorum artık. Çünkü ek gıda ile maması arasındaki fark biraz fazla gibi size göre

Bebeklere gecmis olsun gecen cumartesi uzun yolda kizimin alninda isilik oldu daha sonra tum yuzune boynuna dagildi ates yok su an surtinda ve gogus kisminda var uyurken kasintidan uyaniyor dr birkac gune gecer hava degisiminden dedi ama gecmedi alerji mi acaba bilemedim basina gelen var mi

Isilik mi alerji mi bilemiyorum

Selam kızlar benim oğlan 10 aya yaklaştı ne zamandır giremiyorum onla ilgilenmekten çok okuyamadım genelde ek gıda olayları var bizim sıpa okadar inafçı ki biz ek gıda değil direk yemek yiyoruz artık süt ek gıdası oldu diyebilirim mama da vermiyorum artık geceleri sadece keçi sütüne geçtim gündüz sabah yumurta sarısı haşlanmış patates süt peynir bunlarla kahvaltı yapıp bir güzel karnını doyuruyor öğlen uykusu var 1 saat kalkınca genelde doyurucu bir kase çorba içiyor ikindi uykusuna geçmeden muz çilek süt irmik puding yapıp yediriyorum akşam gene çorba çorbayı içince akşam bizim yemekte yediklerimizden veriyorum eline tadına alışsın diye çiğniyor bazen yatmadan önce cici bebeli süt hazırlıyorum öyle yatırıyor gecelerinde genelde 350 cc süt içiyor uyuyor kilosu normal ne şişman ne zayıf aşırı hareketli kendi kendine ayakta durmaya başladı bir iki haftaya yürür bizim dişler zaten erken çıkmıştı 7 diş vardı 6. Ayında ondan beridir yenisi gelmedi baba mamam diyor anne demiyor çak yap diyorum yapıyor alkış yapıyor tos tos yap diyorum kafasını tos yaptırıyor bunları öğrendik şimdilik Çok yoruluyorum hee birde kendi kendine uyumayı sonunda öğrendi uyku eğitimini bir kaç kez denemiştim boşuna bir çabaymış zamanı gelince kendileri uyuyorlar önceden hep sallayarak yada kanguruda uyuyordu şimdi yatağan geçiyoruz uykusu gelince kendi kendine uyuyor sizde ne var ne Yok

Sanırım bu ek gıda işi çocuğa göre değişiyor. Ben de kilo sorunu olduğu için arayış içindeyim hala. Bakalım zaman ne gösterecek.

Kizlar iyi geceler.soyle baktimda sayfaya bendemi yanlis war.???bu ek gida beslenme isi iyce kafami karistirdi benim.benmi az yediriyorum ogluma gun icinde?burda okuduklarim kafami karistiriyor bazen:)bakiyorimda sunu verdim bunu yedirdim baya cok ogun yapiliyor.acaba bendemi yanlis

Emziriyorsan bence hiç heves etme ek gıdaya benim oğlum öyle bir inatçı ki 5. Ayda bıraktı emmeyi sonra biberondan mama içmek istemedi mecbur ek gıdaları artırdım mama ve süt sevmiyor bu çocuk bunu anladım artık o kesinleşti mecburen gündüz normal yediriyorum zaten artık 10 aylık oldu geceleri keçi sütü veriyorum keçi sütü mamadan daha pahalıya geliyor ama Benim oğlum günde 3 4 kez kaka yapardı şimdi tutuyor onu ondan yaradığını düşünüyorum 1 yaş sonrası inek Sütü keçi sütü karışık gitmeyi düşünüyorum zaten bi gece uykulu içiyor gündüz asla biberondan içmez sütü meyvelerle irmikli veya cicinebebeli olarak kaşık kaşık alıyor

İnek sütü ve keçi sütünun hiçbir faydası yok diyor doktorlar,kaldiki sindirimi çok zor bazen bizi bile rahatsız ediyor.fermante olmuş halı yani yoğurt kefir ayran bunlar verilmeli(doktorların dediği) .2yasina kadar annesutu yokluğunda devam sütü şeklinde açıklama yapıyor bütün doktorlar .ekstra durumu olan arkadaşlar için doktorlarına danışmadan birşey yapmamak lazım bence.sonucta her çocuğun mizacı farklı olduğu gibi beslenme alışkanlıkları da kendine has.o yüzden karşılaştırma yapip kendimizi strese sokmayalim.

Herkesin Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı kutlu olsun kızlar

Her doktor farklı sanırım benim doktorum keçi sütü verebilirsin bir yaşından sonra da inek sütü verebilirsin dedi tabi benim oğlumun alerjisi falan Yok süt ürünlerine ben şimdi inek sütü vermiyorum ama annem kardeşimle beni inek sütü vermiş hep hatta pastörize bile değil kendileri alıp kaynatıyorlarmış kardeşim 1.90 ben 1.72 annem diyor siz günde 1 litre süt içerdiniz faydası olmadığını düşünmüyorum annem babam bizden kısalar bu arada he şuan inek sütü gaz yapar diye çok vermek istemiyorum zaten keçi sütü anne sütünden sonra en faydalı sütmüş herkes doktoruna danışıp kullanabilir

Keçi sütünü açık mı alıyorsun ? Ben bebeğe golden got mama denemiştim. Mama keçi sütlü. Farklı bir Kokusu var istemedi. Ama denerim. Birberonla mama yetine onu mu veriyorsun
Evet canım pastörize günlük keçi sütü alıyorum 500ml cam şişede zaten biberonuna dolduruyorum ılıtıp gece bitirince dolaptan soğuk tekrar koyup kaloriferin üstüne koyuyorum bida uyanana kadar orda ılımış oluyor onu içiyor şuan

İçine bir şey katıyor musun. cicibebeyle demişsin onu kaşıkla mı gece Biberonla mı veriyorsun. Sade mi veriyorsun. Son olarak Marketten mi alıyorsun :))

Evet canım herkes doktoruna danışıp yönlendirmeye göre kullansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…