2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
2 hafta zor dayandım keşke daha bekleseydim dediginiz doğru

ben ikizlerde de gitmemiltim çünkü giden arkadaşlar hep senin gibi kafaları daha kötü olup çıktılar kese voş kalp atmıyor vs vs ..6.haftanın sonu 7.hafta çok ideal vajinal usg ile herşeyi görmek duymak için sıkma canını bol bol anans ye doğal progesteron günde 2 lt su iç tamamdır

Cok sevindim canim senin adina.ins Rabbim sonuna kadar sevindirir.benim bebegim de 8.haftaya girdi.kalp atisi yok.kesenin yapisi bozulmus.haftaya kadar beklicez.olmazsa kürtaj.soracağım su ki kurtajdan sora korundun mu.yoksa hemen bebek icin çalıştinız mı?kusura bakma ama beni en iyi sen anlarsı die soruyorum.bu benim 4 senelik evliligimden sonraki ilk bebeğimdi.eger yasamazsa hemen yeniden hamile kalmak istiyorum.

Kürtajda 2 adet dönemi gectikten sonra tekrar planlayabilirsin demişti dr. Ben çok üzülmüştüm dr arayı çok açmadan 2 adet sonrasında tekrar yapmamın bana iyi geleceğini söyleyerek destek olmuştu sagolsun. Üzülme canım Rabbim nasip eder yine olur, beden ve ruh saglıgımız yerinde olsun

Canım merhaba. Estagfurullah ne kusuru. Allah hakkında hayırlısı nasip etsin. benim o kalbi duran bebeğimin 6 haftalıktı kalp atımı gördük. . sonra ben 11. haftada doktora gittiğim de kalbinin durduğunu farketti doktor sonra malum kürtaj. doktorum 6 ay bekle demişti. bende bekledim. ama kuzeninim aynı olay oldu hatta daha ilerlemiş bir gebelikten sonra kalbi durmuştu. 3 ay sonra hamile kaldı. ve sağlıklı şekilde kucağına aldı. bunun kararını sen ve doktorun ortak şekilde karar verin canım. allahım sağlıklı süreçler nasip etsin herkese. ama herkesin oluyor artık düşük kürtaj vs gibi süreçler. o yüzden sıkma canını.

Hayırlı uğurlu olsun inşallah, sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :)
insan hayal kırıklığına uğruyor üzüldüm myom varmış birde doktor konuştu ama aklım başımdan gitti kese boş deyince duymadım bile söylediklerini
Ya bu doktorların bazıları da direk moral bozuyor. Kese boş denir mi ya,küçük olduğu için gorunmemistir, 7. Haftada görünür inşallah canım bozma moralini
Bizde çoluk çocuk rezil olup dr dan çıktık
İşemik kusmuk ne arasanız dr nin odasında oldu
Benim mercimek kafa iyiymiş çok şükür
Ayy en olmayacak şeyler olmadık zamanda başına gelir zaten. Neyseki bebiş iyiymiş,gözün aydın :)
Merhaba arkadaşlar ben de yeni test yaptım. Sanırım haziran annesi olacağım. İnşallah sağlıkla alalım kucağımıza bebeklerimizi
hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini

Merhabalar geldim ilk randevumuzdu bugun sadece keseyi görebildik.. 15 mm idi kesenin boyutu. 25 mm olana kadar bebek görülmezmiş. Haftaya cuma gel kendini çok yorma herşey gayet güzel dedi çok şükür
Canım sevindim senin adına inşallah bebeğide görürsün bir sonraki randevuda. Sen bursadaydın değil mi? Hangi hastane, hangi doktora gittiniz canım?

çoook teşekkür ederimmmm :) inşallah hep beraber güzel bir gebelik süreci geçiririz.

Canım bende Nisan ayında kürtaj oldum. Doktorum iki kez adet gördükten sonra hamile kalabilirsin demişti. Sağlık ocağınada bildirdim, kürtaj olduğumu. Bünye temizliği için 6Ay bekleyin dediler.
İnşallah şuan bebeğinin sağlıklı haberlerini alırsın, Rabbim çok büyük. Netleşmeden kafana takma lütfen.

Ben bugun 5+4um ama embriyo görünmedi doktor iki hafta sonra gel dedi boş gebelik olmasından korkuyorum 6. hafta da kesenin içinin dolu olmasi gerekmzmiydi

Canım merhaba. bende 5+4 de gittiğimde sadece kese gördü. 10 gün sonra gittiğimde vajinal baktığında ancak bebeği gördü. gözükür inşallah. erken daha.

Canım, hoşgeldin, hayırlı olsun. Allah sağsalim kucağına almayıda nasip etsin inşallah. Aynı şeyleri yaşamışız. Bende Nisan ayında kürtaj oldum. Şimdi satım 6Eylül geçen cumartesi doktora gittim. 6+3 olmam gerekirken ultrasonda 4+3 olarak çıktı. Doktor pazartesi gününe çağırdı. Pazartesi 5+5 olacağım bu durumda, o zaman kalp sesi için erken olacak galiba.

insan hayal kırıklığına uğruyor üzüldüm myom varmış birde doktor konuştu ama aklım başımdan gitti kese boş deyince duymadım bile söylediklerini

Canim myom benimde var senin kac cm myomun ve nerede myom mesela benim rahim üst duvarinda yukarı dogru myom bebege zarar vermez dedi doktorum ama 3 cm kadar benim bakalim bir sonraki kontrolde buyume var mi bakmak lazim

Selamlar herkese ..

Dün akşam okuyan arkadaşlar bilir çok telaşlandım .

Folik asit alımından .. Dr a ulaştım telefonla ... anlattım .. o da şaşırdı ... 10 mg folik asit neden nasıl verilir dedi ? yarın gel sabahtan tahlil yapalım dedi ...

bana sabah olmadı arkadaşlar ... gebelikte folik asit fazlalığını araştırdım ....artık eşim kapadı pc yi ...tamam doldurma kendini ... okusan da okumasam da ... bir şey değişmeyecek diye ...

Sabah tahlili yazdırdım hemen ..odasına girince de kadın pes yani dedi ... 10 mg ...sabah akşam ??? ha bu arada birde decavit vermişti ki aile hekimi zaten onda da folik asit varmış .... 11 mg aldığım aslında

referans aralık 4-17 .... benim folad (folik asit değerim ) 16.0 çıktı . Şükür ... burada önemli olan fazla doz almak değil ... folik asit fazlalığının oluşup oluşmaması .... referans değeri geçse idi tamamen keserdim ..şimdi folbiol u kes .... sadecece decavit al dedi .. onda da 0.8 mg folik asit var ....

Tabii aile hekiminin bu hatası burda kalmayacak ....bugün sabah beri açtım .. çok yoruldum direkt eve geldim ( tahlil için hastaneye aç gittim , 10 da verdim kan ... demezler mi bizde bu tahlil bakılmıyor , istanbula gönderiyoruz pzt çıkar ) bende pazartesiyi bekleyecek psikoloji yoktu .. o kağıdı bir an önce görüp değerin çıkmadığını görmek istiyordum .. neyse ki sonucu aynı günde veren hastane buldum da .. ağzıma bi lokma atmam öğleni buldu ....

Şükür ki bu folik asit mevzusu böyle kapandı ... neden dedim onlarca rutin tahlil isteniyor , bu folad değerine bakılmadan direkt takviye veriliyor ?

Türk kadınında genelde düşük olurmuş ... verilen dozda az olduğundan çok etkilemezmiş ... tabii benimki istisna oldu .

Ha bu arada diğer tahlillerimden tokoplazma bakıldı .. vücudum bu bakteri ile hiç tanışmamış ..bağışıklık kazanmamış ... hayvan tüyü ..çiğ et ... özellikle çok uzak durmam gerekmiş ... sizinde bilginiz olsun diye yazdım ...

Gelelim mercimeğe ya da nohuta :))

Kalbini çook güzel duyduk hamdolsun . Benim sat a göre 5 gün geride idi .. sonra 4 oldu ... şimdi satı yakalamış nerede ise ...

8+4 .... de

Crl 1.74 cm
Gs (kese) 3.77 cm

bende miyom çıkmıştı biliyorsunuz ... iki katı büyür demişti gebelik hormonu ile ... hala büyümemiş o da uslu uslu duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…