- 13 Temmuz 2012
- 1.430
- 1.715
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #45.941
İnsanın aklını allak bullak ediyorlar. Kızımda da 1 yıl boyunca kilo sıkıntısı yaşamıştım. Sonra duruma alıştım. Aslında durumu kabullenmek lazım. Benim bıdıklar ilk aylar kilo alıyor. Hareketlenince fazla almıyorlar.Geçmiş olsun canım.. Valla benim oğlunu bugün geçen aya göre 3 cm daha kısa ölçtüler.. Bir ayda 3 cm kısalmış mı dedim cetvelden cetvele farkeder dedi.. Hata payı artı eksi en fazla 1 cm olsun, 3 cm de ne dedim.. Bir daha ölçtü, 2 cm daha artırdı.. Saçma sapan işler.. Tartısına da güvenme yani.. Kalibrasyonu yapıyorlar mı yapmıyorlar mı? Ben aile hekimliğinde ölçtürür bir hafta sonra özele giderdim çocuk 400 gram almış.. Ayda aldığı 800 gr.. Her seferinde nasıl özel öncesi 400 gram alıyor, haftada 400 alıyorsa aylık 1600 gr olmalı Vs diyordum.. En son bir gün ara ile gittim.. Baktım 300 gram fark var düne göre.. Böyle saçma saçma işler.. Sana oğlun iyi görünüyor ise gerisini boşver.. Rabbim.şifa versin.. Bizede hemşire tadımlık olsun, iki öğünü geçmesin dedi.. Hoş alerjisi var diyorum yoğurtla başla diyor, gazdan yatamıyoruz diyorum sebze olarak patates, havuç ve brokoli ver diyor.. Brokoli 8.aydan sonra veriliyor.. Amaann :)
Sütünün gitmesine üzüldüm canım. Geri gelir inşallah. Birinin 7 aydan sonra geri gelmiş. İki gündür fazla fark yok sanki sütümde ama inşallah azalmaz. Benim memecan karalar bağlar yoksa :))Ben 2.ay adet oldum.. Hatta on gün sonra bir daha oldum.. Hiç özlenecek birşey değil.. O gün sütüm bir azaldı, tek göğsüm bitik, sağmakta emzirmekte işe yaramadı.. Tabi ben adetten olduğunu akıl edemedim stres yaptım iyice gitti.. İnşallah sende hiçbir değişiklik olmaz bu anlamda
Bizde aile baskısı da var. Kızım 5.5 yaşında.Kilosu ve boyu 8 yaş ölçüsünde. Boy ve kilo orantılı olduğundan normal gözüküyor ama annem, babam, ablam hala her gördüğünde zayıfladı mı deyip duruyor. Sanırsın inadına yapıyorlar. Yıllardır sora sora, zayıflamış diye diye bende takıntı oluşturdular. Oğlumda da annem sorup duruyor. Sınava çekilen öğrenci gibiyim. Aslında önemli olan sağlıklı olması.Çok geçmiş olsun sıkma canını kilo yüzünden benim oğlum da bana kök söktürüyor 1 aydır meme reddi var, mamayı da eskiden içerdi şimdi zorla içiriyorum ek gıdaya ara verdim doktor ek gıdadan dolayı mamayı istemeyebilir dedi kilosu normalin altında çok üzüldüm ağladım ama elden bişi gelmiyor, yemezse başka yapacak bişi maalesef yok, hasta olmasınlar da napalm varsın az yesinler, ek gıdayı da az az ver bence doğru yapıyorsun
Maşallah. Ek gıdaya ne zaman başladınız? İnşallah hep iştahlı olur.Canım hastayken iştahları gidiyor aynen benim oğlumda aşıdan sonra hastalandı hiç kilo almadığı gibi 300 gram verdi ek gıdaya başladık biz şuan verdiğini aldı üstüne 200 gram daha aldı toparladı şükür
Geçmiş olsun. Ben de şubatta işe başlayacağım. Yaklaşık 8 aylık olacak. Oğlum da emmeden uyumuyor. Ben de ne yapacağımı düşünüp duruyorum. Sağ olsun annem de uyutamazsa uğraşmaz. Yemezse yedirmez. İnşallah düşündüğümüz gibi olmaz.Ben de çatalla eziyorum.su
Geçen ay regl oldum bebeğim 5aylikti bu ay henüz olmadım adet düzensizliği olabilirmis ilk 1 yıl .olmadan çok kötü hasta olmuştum bayılır gibi olmuştum acile gittik hatta gece gece.ruh halimde pek değişiklik yok .evde uzun süre yanlız kalınca dolup dolup eşime patliyorum.sutum çok şükür azalmadi hatta ben bebek büyüdükce arttığını gözlemledim ,ek birşey vermedim belki ondandır doymuyor belki sütle .iki üç günden beri 1yemek kaşığı yoğurt veriyorum.
Şubatta ise başlayacağım sağım yapacağım için ozaman azalır sutum.gonul isterki hiç azalmasin,kizim çok memeci bakalım ne olacak