2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Arkadaşlar merhaba uzun süredir giremiyorum ek gıdaya başladık kabız oldu duphalac ile yaptı 5 gün sonra sebze verdim kabak yoğurt başka Birsey vermeye korkuyorum bizim gibi olan varsa bana yol gösterin ne yapayım dün saat başı ağlayarak kalktı atak mı bilmiyorum düzene giremedik bir türlü 6.5 aylıgız

Hasta olduğundan oğlumun aşısını 15 gün ertelemiştim. Bugün aşı yaptırdım. Boy ve kilo hiç artmamış. İki aydır aynı kiloda. Dünyam başıma yıkıldı. Sonra eşim rotavirüs aşısı sonrası ishal olunca 700_800 gram vermişti oğlumuz, verdiği kiloyu almış işte deyince biraz rahatladım. Aşıdan sonra da üç hafta hastalık derken 2 aydır aynı kiloda. Belki bu iki ayda 1 kg alırdı. Kızımda da hep kilo sıkıntısı olmuştu. Benim kaderim bu herhalde. Ek gıdayı yavaş yavaş yemeye başladı. Hastayken hiç yememişti. Ben de iki öğün veriyorum. Hemşire 8. aya kadar tadımlık olmalı dedi. Zaten az yiyor. Sabah yoğurt veya meyveli yoğurt, akşam üstü de sebze püresi, bal kabağı çorbası veya muhallebi.

Oğlum 6 ay 10 günlük oldu. Kızımda da 6 aylık anneyken adet olmuştum. Sütüm inşallah azalmaz. Adet olunca azalabiliyor ya. Siz doğum sonrası ilk adetten sonra ruhen ve bedenen rahatladınız mı? Neler değişti? Göbeğiniz indi mi?

Geçmiş olsun canım.. Valla benim oğlunu bugün geçen aya göre 3 cm daha kısa ölçtüler.. Bir ayda 3 cm kısalmış mı dedim cetvelden cetvele farkeder dedi.. Hata payı artı eksi en fazla 1 cm olsun, 3 cm de ne dedim.. Bir daha ölçtü, 2 cm daha artırdı.. Saçma sapan işler.. Tartısına da güvenme yani.. Kalibrasyonu yapıyorlar mı yapmıyorlar mı? Ben aile hekimliğinde ölçtürür bir hafta sonra özele giderdim çocuk 400 gram almış.. Ayda aldığı 800 gr.. Her seferinde nasıl özel öncesi 400 gram alıyor, haftada 400 alıyorsa aylık 1600 gr olmalı Vs diyordum.. En son bir gün ara ile gittim.. Baktım 300 gram fark var düne göre.. Böyle saçma saçma işler.. Sana oğlun iyi görünüyor ise gerisini boşver.. Rabbim.şifa versin.. Bizede hemşire tadımlık olsun, iki öğünü geçmesin dedi.. Hoş alerjisi var diyorum yoğurtla başla diyor, gazdan yatamıyoruz diyorum sebze olarak patates, havuç ve brokoli ver diyor.. Brokoli 8.aydan sonra veriliyor.. Amaann :)

Ben 2.ay adet oldum.. Hatta on gün sonra bir daha oldum.. Hiç özlenecek birşey değil.. O gün sütüm bir azaldı, tek göğsüm bitik, sağmakta emzirmekte işe yaramadı.. Tabi ben adetten olduğunu akıl edemedim stres yaptım iyice gitti.. İnşallah sende hiçbir değişiklik olmaz bu anlamda

Kızlar benimde size sorum var
Bugün kızımı öksürük hırıltı ama olduğu için
Antibiyotik kullandığımız halde geçmediği için doktora götürdük akciğer röntgeni bakalım dedi çektirdik
Zararı yoktur değilmi yaaa
O an aklıma gelmedi sağlığı için bakılsın d sim çektirdim ama yoktur değilmi zararı.cektiren röntgen varmi

Canım bağırsakları alışık olmadığı için kabız oluyorlar bizimki iki gün yapmadı yaparken ortalığı yikiyordu . Bal kabağı püresi iyi geliyor içine üç tane kayısı koydum yaptı hemen kakasını kabızlık yapacak şeylerden uzak durmak lazım . Ya da vereceksek aynı zamanda bal kabağı kayısı armut gibi şeylerde verip noturlemek gerek.anne sütü alırken üç gün yapmadığı olmuştu ama hiç aglamamıştı anne sütü iyiydi ya .ayva vermeyin acayip kabız yaptı muz bile öyle yapmamıştı gerçi her bebek aynı olmaz

Çok geçmiş olsun sıkma canını kilo yüzünden benim oğlum da bana kök söktürüyor 1 aydır meme reddi var, mamayı da eskiden içerdi şimdi zorla içiriyorum ek gıdaya ara verdim doktor ek gıdadan dolayı mamayı istemeyebilir dedi kilosu normalin altında çok üzüldüm ağladım ama elden bişi gelmiyor, yemezse başka yapacak bişi maalesef yok, hasta olmasınlar da napalm varsın az yesinler, ek gıdayı da az az ver bence doğru yapıyorsun

Güldürdün beni yaa bizim hemşire de yoğurtla başla diyor, alerjisi var diyorum ilk yoğurtla başlıcaz diyo yapacak bişi yok bildiğimizi yapıcaz varsın konuşsunlar, boy ölçme olayına da ayar oldum 3 cm kısalma nedir Allah aşkına, şaka gibi

1 ay mi sakim günleri 1 hafta falan o zaman çünkü 1 hafta iyiyse kalan zamanda hep mızmız
Bizimkinin ocak 2.haftaya doğru durulacağı şubat 3.hafta tekrar 1 aylık atağa gireceği görünüyor. Sakin kalma zamanlarına da diş falan denk gelir kesin hiç beklentiye girmemek lazım

Valla aslında sonradan düşününce öyle sinir oldum ki.. Devlet bir iş vermiş, sıcacık çalışma odaları, iki kişiler.. Doğru düzgün ek gıda ile ilgili açıklamaları yok, bebeği yanlış ölçüyorlar.. Böyle geçen aya göre 3 cm kısacalacak, neden izlem izlem diye tutturuyorsunuz?? Gelmeyelim madem öyle önemli değil.. Birde ben uyarınca 2 cm daha artıyor.. 1cm'in bile önemi var.. Ona göre beslenmesi yeterli ya da değil diyeceksin neticede.. Bugün uyandığımda şikayet etme fikrini geçirdim aklımdan.. Kendim için değil, bir çok imkanı olmayan ve bunların ağzına bakmak durumunda olan insanlar için.. Sonra insan düşünüyor kimi kime şikayet edeceksin??

Canım ben radyoloji teknikeriyim çok gerekmedikçe röntgen çektirme bebeğine inşlah koruyucu takmışlardır çeken insan da önemli bebeğe verilen doz az ztn korkma normal röntgen de çok radyasyon dozu yok ama tomografi falan isterlerse biraz düşün hemen bir düşmede falan doktorlar istiyor kaza olmadıktan sonra bence tomografi falan çektirme aklında bulunsun

Canım hastayken iştahları gidiyor aynen benim oğlumda aşıdan sonra hastalandı hiç kilo almadığı gibi 300 gram verdi ek gıdaya başladık biz şuan verdiğini aldı üstüne 200 gram daha aldı toparladı şükür

Sağol canım çok Birsey vermiyorum ek gıdaya bırakmak da yanlış olur dediğin gibi bal kabağı veriyordum zeytin yağ koyarak armut kayısı verdim bugün yaptı su içirdim bolca onun da etkisi oldu sanırım korkuyorum Birsey vermeye bi de yoğurt veriyorum

Ay cok tşk ederim çok kafama takılmıştı
Birden insan o an hasta olduğu için düşünmeden anne duygularıyla duygusal hareket ediyor.genital bölgeye koruyucu koyup çekti bende yelek giydim emzirdiğim için
Anne olmak çok zor
Koruyucu bebeğe sadece genital bölgeye koydular.doktoroda özellikle sordum zararı yok değilmi diye
Ben gerektiği için istiyorum dedi
Aman inan kime inanacagimi sasirdim

İnan Varya bende bu hemşire ve ebelerin anlamıyorumozele gidiyorum doktor boyunu ölçüyü uzun çocuk sağlık ocağında kısalıyor.bir gün arayla gittim
Doktora daha dün şu kadar ölçüler dedim doktor tekrar tekrar ölçtü çocuğun boyu daha uzun çıktı. Yani bu ebeler midemi var bir tuhaflık doktor da mı var anlayamadım. Sağlık ocakları zaten hiç önemsemiyor. Yahu rahat işiniz var daha ne istiyorsunuz işinizi düzgün yapın. İnanın kimseye güvenilmiyor artık. Geçen bebeğimin kafasını ölçtü ebe bebeğimin baş ölçüsü daha küçük çıktı yani beni aldı bir endişe halbuki ayına göre gayet normal ölçümlerde. Günlerce bunu düşündüm kafaya taktım eve geldim ölçtüm daha büyük hep yanlış ölçümleri. Aslında bunları şikayet edeceksin. Benim böyle bir hikayem var size müsait bir zamanda anlatayım

Neyse şu hikayeyi size yazayım hemen işime devam edeyim:)) ben zamanında ehliyeti aldım sağlık raporu çıkartmak için çarşıda bir özel hastaneye girdim neyse beni muayene etti doktor muayene eden doktor gözüme muayene etti. Bana çok uzak bir yerden bir yazı okuttu gözüm bozuk diye bana raporda gözlük kullanması gerek diye not verdi.ben daha sonra bu doktorun göz doktoru olmadığını öğrendim. Hastaneyi şikayet ettim SGK ya. Hastane müdürü ve başka çalışan evime kadar evime bulup gelmişler benden özür dilediler şikayetimi almamı istediler yoksa hastane bir hafta kapatılacaktı . Yalvardılar resmen bana check up make up hediye sundular paramı muayene paramı iade ediceklerdi. Hiçbirini kabul etmedim birkaç gün sonra şikayetimi geri aldım bu ders onlara yetti yani emin olun bazı şeyler işliyor devlette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…