2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Aynen, gönül ister ki kreş yaşına gelene kadar biz bakalım ama öyle olmuyor. Benim kayınvalidem torun konusunda kafasına eseni yapar ondan öyle tedirginim. Annemden de kendine güvenmiyor diye. Kayınvalidem ağzına bi şeyler tıkmaya çalışacak diye içime düşüyorum. Kucak konusunda da haftada bi iki gün görüşüyoruz ama onda bile alıştırdılar. Ağzını açar açmaz almayın diyorum, başa çıkamaz oldum. Sıkıntım bu yani. Geçen gün bir büyüğüm hiç kendini yorma ne onların ne senin istediğin olacak kazananı yok bu savaşın dedi. Haklı galiba

Zaten niye verirler ki ise yaramayan damlalari ilaclari :/ yarayani versene demi:)

Kizlar selamlar hayirli cumalar. Ben ogluma sabah yumurta sarisi ve yogurt veriyorum..yarim yiyor sarisini.kati hasliyorum elimle veriyorum minik mnik.ardindan hemen yogurt veriyorum.pek sevdigi solenemez yogurdu mesela bi fincani bitirmjyor.sizler sabah ne veriyorsunuz kuzulara?degisik kahvaltilik veren warmi??bizede fikir olsun hem

Galiba öyle olacak bizde de, annem benim kızım şunu yer bunu yer modunda, babam biz senin gibi kitap okuyup oyunmu oynayacağız bizimle televizyon izler diyor. Bende 2 gündür yüzüne bakıp bakıp ağlıyorum. Kafayı yedim galiba

Anneme de defalarca söylemem lazım bir şeyi. 7. torunu ama hala doğru dürüst bez bağlayamaz. O bana bir şeyler öğreteceğine ben ona öğretiyorum. E biraz da uyanıklık ediyor. İş yapamıyormuş gibi davranayım da yaptırmasınlar gibisinden. Savaş olduğu kesin. Yıpranan daha çok biz oluyoruz. Sizde umarım öyle olmaz.
Sizinkiler en azından doğruyu söylüyorlar. Hoş değil tabiiki. Annem bana he deyip bildiğini okur. İşin acı tarafı yalan da söyler. Dedektif gibiyim artık. İp uçlarından yola çıkıp yalanını ortaya çıkarıyorum ama yine de bildiğinden şaşmıyor. Kitap okumasından geçtim, oyun oynasa takla atacağım. Annem konuşmayı çok sever. Tek tesellim oğlumla konuşursa oğlumun gelişimine katkısı olur Kafayı yemedin merak etme :) Ben işe başladğımda kızıma sarılıp ciddi ciddi bizi ayırdılar kızım diyordum. Kim ayırdıysa. Daha vahimi kızım daha 1 haftalık bile değilken evlenip bizi bırakacak diye ağlardım. Eşim de neredeyse ağlardı. İlk çocuk sendromu :)))

Ya öyle demeseler bile insan gözü olsa tam güvenemiyor, evlat sonuçta. Eşimin arkadaşının annesi kızım daha 3 aylıktı, parmağını içli köftenin dışına sürdü, ben anladım yapacağını, “lütfen yapmayın” dedim, “neden” dedi, “doktora sorduk bir kaşık meyve suyu dahi yok 6 ay bitmeden dedi” dedim, “o kaşık demiş bundan bi şey olmaz” dedi, “lütfen diyorum ya lütfen” dedim ve ona rağmen o parmağını kızımın ağzına soktu. Omlarda misafirlikteydik, zaten yükselmiştim daha fazla tepki göstermemek için kendimi sıktım ama çok sinirlendim. Kadına doktor böyle diyor lütfen yapma diyorum, bi şey olmaz diyor ve yapıyor. Ağzına sürdüğü şey de içli köftenin kızardığı yağ oluyor bu arada. Yani insanları ne kadar uyarsak da “önceden şu mu vardı bu mu vardı bak ben şu kadar çocuk büyüttüm” diyip seni sindirmeye çalışıyor. Sen gözünden sakınıyorsun, aman 3 gün kuralıydı, aman alerjisiydi, şuyuydu, buyuydu. Biri geliyor tek bir hareketiyle hem senin kurduğun düzeni bozuyor, hem -bebek de olsa anlar- senin çocuk üzerindeki otoriteni sarsıyor. Çok dertliyim bu konuda.

Bu arada çok şükür idrar yolu enfeksiyonunu atlattık. Ama hala geceleri çok uyanıyor ve normalde gece ağladığında emerdi, son bir haftadır emmek istemiyor. Zaten uyanıkken emmeyen bir bebek, bir de uyurken emmezse naparım? Ek gıdaya da tepkili. Acaba diş mi çıkaracak?

Evet kızıma çay icirdi mesela annem sanki çok gerekli, süt alerjisi varken eline peynirli börek verdi. Çekilesi değiller bazen

annemde çok şarkı türkü söyler:) ben öpmeye kıyamam koklarım onlar ellerini yüzünü öpmeden sevemezler. Kızdan ayrılıyorum diye herşey batıyor bana

Evet kızıma çay icirdi mesela annem sanki çok gerekli, süt alerjisi varken eline peynirli börek verdi. Çekilesi değiller bazen
Benim annem sağolsun verme yapma dediğimi yapmıyor ama daha önceki kaybından dolayı kendine tam güvenemiyor galiba. Oysa kaybının kendiyle alakası yok. Bir de biz çok pinpirikli davrandık. Ama kayınvalidem dün bile kahvaltıda pul biberli tuzlu soğanlı lor peynirine bakıp acı değilse verelim dedi tek sorun acı olması mı? Tuz? Onlara göre ver yemeğinin suyundan bir kaşık, yapana saygım var ama ben yapmak istemiyorum. 1 yaşından sonra ayrı olmaz, biz ne yiyorsak o da yer ama şimdi böyle olması daha sağlıklı geliyor bana.

annemde çok şarkı türkü söyler:) ben öpmeye kıyamam koklarım onlar ellerini yüzünü öpmeden sevemezler. Kızdan ayrılıyorum diye herşey batıyor bana
Mesele bu aslında. Ben kızımın çok sahiplenilmesine sinir oluyorum mesela. Her gelen şapır şupur öpmeye kalkmasın. Bir de bir hareket batınca insana her şey batıyor.

Bence not
Çalışmıyorum ama sütümü sağıyorum, yeni regl oldum 3 gün oldu eskiden tek memeden 90-100 gelirdi Bi kaç gündür ikisinden 60 ancak geliyor oğlan az emiyor onun etkisi mi regl mi bilemedim

Benim sağ göğsüm bitti gibi bi şey bu arada. 1. Ayın sonundan beri sağ soldan daha azdı, ben de sıklıkla soldan emzirdim özellikle meme reddi başlayıp da uykuda emzirmeye başladıktan sonra, aman soldan daha iyi geliyor bari uyanıkken acıkmasın doysun, düşüncesiyle. Gerçi kızıma sağı verdiğimde emerken süt inişini hissediyorum. Ama sağdığımda sağdan 10 geliyorlrn soldan 100 falan geliyor. Son gümlerde de kızım az emiyor, sağım yapmaya pek fırsatım olmuyor, biraz da ondan sanırım. Tamamen bırakmaz inşallah.

Kızlar bebeklerinize neden zorla bişey veriyorlar.hayret bişey bu insanlara yaa.
Annesi dururken başkalarına derdi düştü.
Bence çalışan annelere bebekleri büyüyene kadar özel sektörde dahil özellikle çok büyük ayrilaciliklar verecekler.bir bebeği bırakıp gitmek kolaymı
Ben kızımı 5 yaşına kadar büyüttüm krese başladı ise girdim
Anneannesi bakmam dedi kv yaşlı asla bakmaz bakamaz zaten eski kafa çünkü 82
Yaşında velhasıl kimseden fayda yok
Okul tatil olunca yazın anneannesigilde kaldida kızım sürekli kustukoca çocuk düşünün
Asla kusmasi bebekken bile az kusardi
Sebebi annem sürekli şunu ye diye ağzına zorla şoka şoka çocuğu zorlanmış hep kusardi arardim anne beni eve götürün diye gecenin yarısı babası gidip alırdı
Sabah eve kitledim üstünden telefonumu verip ise giderdim kahvaltısını hazırlayıp
İşten telefon acardim sürekli 15 dk da bir ne yapıyorsun diye kontrol ederdim
Aman aman çok zor kızlar çalışan anne olmak hele cokkkkkk zor
Allah sizlere kolaylık versin

ben daha tam olarak ek gidaya baslamadim ama yavas yavas veriyorum biseyler. patatesle havucu hasliyip ezip biraz sulandirip verdim. bugun bi komsu kahvaltida cici bebe yumurta sarisi peynir karisdirip verebilirsin dedi. sende bi deniyebilirsin peynir yerine pekmezde olabilir.

kan ilacini kullaniyormusunuz.. ben 3 4 gun verdim sonra kakasinin rengi koyu yesil oldugu icin braktim.. iymi yaptim kotumu bilemedim vermeye devammi etsem yoksa ilerde kan testi yaptirip gerek varsani versem???

Benim oglum normalde haziran bebesi olcakti cnm acele etti mayista geldi 18mayistaondan biz coktan bsladik doktorunda izniyle.deniyeyim dedigini cnm saol

Hani günde 15 saat uyumaları lazımdı ya, gece 12.30 ta zor uyudu 3 te kıyameti kopartarak uyandı bu nasıl saçmalık arkadaş. Emip uyumaya devam ederdi oda yok dayanamadım emsin yanımda uyuya kalır diye yanıma aldım. Ben uyumuşum o emmeye devam. 6 saat emzirdim memeleri geç sırtım ağrıyor. İnsanlıktan çıktım gözlerime kan oturdu hala uyumuyor

Neden çığlık ile uyanıyorlar bende anlamiyorum.. Ben benlikten çıktım aylardır.. Saat iki, iki buçuktan sonra ağlamaya başlayacak diye geriliyorum zaten.. Allah yardımcımız olsun.. Şifa versin evlatlarımıza, uyku versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…