• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Sebzeyi buharda hasliyorum. Oyle veriyorum. Ilk gün yesil kabak verdim. 4.gun balkabagi verdim. 6 gun gecti. Yarin 7.gun yeni sebze olarak brokoli verecem
Meyve hic denemedim. Ama elma Vermeyi dusunuyorum
Ben de kabağı buharda haşladım bi kısmını taneli olarak ezdim bir parça eline verdim istemedi bir kere tattırdıktan sonra dudağını kilitledi, tekrar vermeye çalışınca ağladı. Üzüm suyunu sevmedi. Elmayı rendeledim onu da sevmedi. Benim kıza meyveler çok şekerli geliyor sanırım, tadını yoğun almak istemiyor gibi. Elma dilimini eline verince püredeki tepkiyi vermedi. Armutu da dilim olarak verdim eline omu da ağzına götürdü. Ama suyunu vermeye çalıştım oralı olmadı. Bir de dün patates kabak pirinç çorba yaptım bi iki kaşık ve bardaktan bi ili yudum aldı almadı ona da ağzını kilitledi. Yoğurtla aramız iyi. Fırında mayalıyorum, özellikle ılık olduğu zaman bardağı istiyor, oradan içiyor. Buna şükür de diğer tepkileri normal mi ki?

Yogurta basladik. 6 gun boyunca sabahlari veriyorum. 4 gibi ikindi zamaninda da sebze veriyorum. Üç gün arayla. Yanlış mi veriyorum acaba. Yogurdu vermeyi kesmeli miyim? Lütfen söyler misiniz?

Ayni ben de oyle veriyorum yogurta devam.bazen icine baska seyler ekliyorum ama genelde sade veriyorum.ilk ay bu sekilde yedinci aydan itibaren kahvaltiya baslicam yani uc hafta sonra.yumurta sarisi ve peynir ile insaallah yer

çalışan ve de süt sağan anneler süt veriminiz nasıl ben 2 aydır çalışıyorum günde 2 kez sağım yapıyorum 1 hafta öncesine kadar her sağışta en az 100 gelirdi 120-150 bile olurdu bekleme süresine göre ancak son hafta şaka gibi 50 cc zor çıkıyor ikisinden toplam oğlumun da iştahı arttı birden benim süt gitti napacağım şaşırdım sizde de bu şekilde azalma oldu mu oğlum + ay +1 haftalık tekrar artar mı acaba. Son zamanlarda biraz stresli zaman geçirdim hem iş hem ev üzerine yorgunluk acaba ondan mı odu diyorum :(

Size nihayet teşhis koyulduğu için mutlu oldum. İnşallah hemencecik geçer. Ek gıda ile atlatiyor çoğu bebek. Facebook'ta güzel gruplar var bunlarla ilgili
İnşallah canım yaa.. Sağolasın valla, sayende alerji olduğunu anladım.. Sen yazmasaydın bebeğim daha çok acı çekecekti..

Buz seninle ayniyiz zaten cnm:)
Gaz icin bisey veriomusun
İlaçları kestim valla, üç tane veriyordum.. Kesince de değişiklik olmadı.. Hep aynı.. Üçe doğru başlıyor.. Sabaha kadar ağlıyor.. Masaj filan işe yaramıyor.. Uyanıkken p kadar sıkıntılı olmuyor gaz konusunda

Bugün kan olmadı demek ki elmadan değil canım, bu defa da yeşil ve mukuslu kaka yaptı napıcam bilmiyorum moralim çok bozuk aç yaşadı bugün resmen ve keyfi yerindeydi garip olan
Canım bir besinden dolayı demek için en az üç gün geçmesi gerekiyor diye biliyorum ben.. Tabi elma alerjik değil aslında ama kişiden kişiye de değişebilir.. Yüksel ihtimalle yoğurda olan tepkidir bu

Canım bir besinden dolayı demek için en az üç gün geçmesi gerekiyor diye biliyorum ben.. Tabi elma alerjik değil aslında ama kişiden kişiye de değişebilir.. Yüksel ihtimalle yoğurda olan tepkidir bu
Bence de öyle kestim yoğurdu ek gıdayı da diyete de başladım bakalım Bi hafta beklicem
Bence de öyle kestim yoğurdu ek gıdayı da, diyete başladım bakalım bu hafta gözlemlicem, gece iki kere mama verdim içti uykulu olduğu için, biberona karşı bir tepkisi var, benim oğlan biraz algıları açık bir çocuk sanırım anladı artık onu yemesini istediğimizi oynuyor çünkü içinde anne sütü de olsa tadına bakmadan kitliyo ağzını :işsiz: çok fena ya gece devam edicem böyle devam ederse :olamaz:

Ben serbest çalışıyorum, kendi bürom var, aslında kendi işlerimi evden bir şekilde yürütüyordum, duruşmadan duruşmaya adliyeye gidiyordum, ancak kıramadığım bir meslek büyüğüm haftada iki yarım gün kendi işlerine yardımcı olmamı rica etti. Ben de mesleki açıdan daha fazla körelmemek için ve maddi olarak da ihtiyacım olduğundan fırsatı tepmedim. Ama gel gelelim kızımdan ayrı kalmaya hazır değilim :) anneanne babaanne sağolsunlar, Allah başımızdan eksik etmesin hamilelikten beri elim kolum oldular. Kırkımız çıkana kadar annem kaldı, zamanında kendine yapılmamış, benim kızım rahat etsin dedi. Kayınvalidem de kendi kayınvalidesinden çok yardım görmüş, gördüğünü bana yapıyor tabi içinde olmasa yapmaz. Yakında olmaları büyük bi avantaj tabi. Annemle aynı ilçedeyiz, kayınvalidemle aramız yarım saat. Ben tek çocuğum, Günce de bizimkilerin ilk torunu, zamanında evlat da kaybettiler, çok üzerine titriyorlar. Eşimin ailesinin 6. Torunu ama en küçüğüyle arasında 10 yaş var ve eşim tek erkek ve tabi onlar da çocuklara çok düşkünler. İki taraftan da eşten de şanslıyım şükür, buna rağmen kendimi yetersiz hissettiğim oluyor, Allah tüm annelere kolaylık versin.

Masaallah her sey yerli yerinde.amin herkesin gonlune gore olsun her sey

Sebzeyi buharda hasliyorum. Oyle veriyorum. Ilk gün yesil kabak verdim. 4.gun balkabagi verdim. 6 gun gecti. Yarin 7.gun yeni sebze olarak brokoli verecem
Meyve hic denemedim. Ama elma Vermeyi dusunuyorum
Sebzeyi çatalla mı eziyorsun yoksa blender mı kullanıyorsun canım? Bizde bu hafta sonu sebzelere geçeceğiz buharda haşlamayı düşünüyorum bende. İçine zeytinyağı ekliyor musun peki? Püre haline getirdikten sonra su da ekliyor musun daha yumuşak olması için?

Ben de kabağı buharda haşladım bi kısmını taneli olarak ezdim bir parça eline verdim istemedi bir kere tattırdıktan sonra dudağını kilitledi, tekrar vermeye çalışınca ağladı. Üzüm suyunu sevmedi. Elmayı rendeledim onu da sevmedi. Benim kıza meyveler çok şekerli geliyor sanırım, tadını yoğun almak istemiyor gibi. Elma dilimini eline verince püredeki tepkiyi vermedi. Armutu da dilim olarak verdim eline omu da ağzına götürdü. Ama suyunu vermeye çalıştım oralı olmadı. Bir de dün patates kabak pirinç çorba yaptım bi iki kaşık ve bardaktan bi ili yudum aldı almadı ona da ağzını kilitledi. Yoğurtla aramız iyi. Fırında mayalıyorum, özellikle ılık olduğu zaman bardağı istiyor, oradan içiyor. Buna şükür de diğer tepkileri normal mi ki?
Benim kızım da aynı inanki.. Önceden tamamen ağzını kitlerdi, şimdi biraz daha iyi ama yine de meyvelerde 2-3 kaşıktan fazlasını yediremiyorum.. Suyunu verince içiyor biberondan. Yoğurtla arası iyi, hatta sebzelere alışsın diye arada yoğurdun içine brokoli haşlayıp öyle verdim yedi. Bakalım tek başına sebzelerde ne olacak.

Tadlara yebu alistigi için öyle yapiyordur. Zamanla duzelir bence. Ona kalirsa bizimki de saf suyu icmiyor. Tuhaf tuhaf yüz hareketleri yapiyor. Halbuki suda bir sey yok

Sebzeyi çatalla mı eziyorsun yoksa blender mı kullanıyorsun canım? Bizde bu hafta sonu sebzelere geçeceğiz buharda haşlamayı düşünüyorum bende. İçine zeytinyağı ekliyor musun peki? Püre haline getirdikten sonra su da ekliyor musun daha yumuşak olması için?
Zeytinyagi yeterli olur. Buharda zaten canı çıkıyor sebzenin. Ayriyeten suya hiç gerek yok. Olmadiysa da catalla eziliyor

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim kameradan çok memnumum bu arada 2 tane aldık online telden izleniyor ama isrersen içine hafıza kartı koyabilirisn o şekilde kayıt yapıyor ben kart alamadım ama alacağım karşılıklı ses de var gece görüşü iyi
Çok teşekkür ederim ben de alicam sanırım arastiriyorum

çalışan ve de süt sağan anneler süt veriminiz nasıl ben 2 aydır çalışıyorum günde 2 kez sağım yapıyorum 1 hafta öncesine kadar her sağışta en az 100 gelirdi 120-150 bile olurdu bekleme süresine göre ancak son hafta şaka gibi 50 cc zor çıkıyor ikisinden toplam oğlumun da iştahı arttı birden benim süt gitti napacağım şaşırdım sizde de bu şekilde azalma oldu mu oğlum + ay +1 haftalık tekrar artar mı acaba. Son zamanlarda biraz stresli zaman geçirdim hem iş hem ev üzerine yorgunluk acaba ondan mı odu diyorum :KK43:

Canım bende çok bir fark olmadı ama işyerinde ki diğer bayanın bu hafta azalmaya başlamış. 2 -3 gün az gelmiş sonra gene çok geldi dedi. Ek gıdaya başlayınca azalır diyorlar genelde ama.. Ama sen stresli bir dönemden geçtiysen ondandır bence kafana takma ki üretilsin sütler :)

Canım bende çok bir fark olmadı ama işyerinde ki diğer bayanın bu hafta azalmaya başlamış. 2 -3 gün az gelmiş sonra gene çok geldi dedi. Ek gıdaya başlayınca azalır diyorlar genelde ama.. Ama sen stresli bir dönemden geçtiysen ondandır bence kafana takma ki üretilsin sütler :)
inşallah canım takmamaya çalışıyorum ama yine takıyorum demekki :( haftaya annem gelse de şu sıkıntılardan kurtulsam

Ya ben çocukla zaman yönetmeyi öğrenemedim galiba henüz. 2. Aydan sonra kızım uyanıkken memeyi almayınca ben de uyurken emzirmeye başladım, öyle olunca tamamen onunla ilgilenir oldum. Uyanıkken zaten tek durmuyor, sonra uyut, sonra emzir derken geri uyanıyor zaten. Hele bi de son zamanlarda İYE den dolayı da huzursuzlandı. Sabaha kadar 10 defa uyanıyor. Ben pert. Haftaya da haftada 2 yarım gün çalışmaya başlayacam, kuzuma da dönüşümlü olarak anneanne ve babaanne bakacak ama ben hiç hazır değilim. Annem bebekle tek kalmaktan korkuyor yanında babam da olsun istiyor, babam çalışıyor her gün müsait değil, haftada bir gün müsait. Kayınvalidem çok iyi bir insan, her şeyimize koşar, elinden her iş gelir ama torun konusunda müdahaleci, bu durum da beni huzursuz ediyor. Biberon konusunda çok zıt düştük mesela, ben kesinlikle istemedim o illa dedi. Hatta birinde denedi bana sormadan ama kesinlikle kötüyetinden değil. Sürekli bi şeyler vermek istiyor, o konuda da zıttız, bir aradayken ben müsade etmiyorum ama şimdi tek kalınca bi şeyler verir eder diye huzursuz oluyorum. Oysa kadın diğer ilçeden gelip bana yardımcı olmak istiyor, ama elimde değil. Zaten psikolojik olarak yarım gün dahi olsa kızımı bırakmaya hazır değilim. Arada bi iki saat ayrı kaldığımız oldu benim duruşmalarım olduğunda ama şimdi daha farklı. Benim annemle babam benim yapmayın dediğim dışına çıkmazlar ama yine de rahat edemiyorum. Nolacak bendeki bu huzursuzluk :)
Her şey gönlünüzce olur inşallah. Kızıma 2 yıl annem bakmıştı. İlk yıl epey zor geçti ama ikinci yıl orta yolda buluşmuştuk. Benim için çok yıpratıcı oldu. 1.5 ay sonra işe döneceğim. Oğluma da annem bakacak. Gelişimine hiç katkısı olmayacağına eminim ama şu an başka çarem yok. Birkaç saat bebeğimi ona bıraktığımda bile kucakta oturtuyor. Giderken oyun halısında oynasın diye bırakmasını, eline oyuncak vermesini veya yerde yüz üstü bırakmasını her gün tembihlediğim halde oğlum hep kucağındaydı. (Sağlık sorunum nedeniyle her gün hastaneye gitmiştim)Keşke 3-4 yaşına gelinceye dek kendimiz bakabilsek. Ben de şimdiden endişeliyim.

Back