Ya öyle demeseler bile insan gözü olsa tam güvenemiyor, evlat sonuçta. Eşimin arkadaşının annesi kızım daha 3 aylıktı, parmağını içli köftenin dışına sürdü, ben anladım yapacağını, “lütfen yapmayın” dedim, “neden” dedi, “doktora sorduk bir kaşık meyve suyu dahi yok 6 ay bitmeden dedi” dedim, “o kaşık demiş bundan bi şey olmaz” dedi, “lütfen diyorum ya lütfen” dedim ve ona rağmen o parmağını kızımın ağzına soktu. Omlarda misafirlikteydik, zaten yükselmiştim daha fazla tepki göstermemek için kendimi sıktım ama çok sinirlendim. Kadına doktor böyle diyor lütfen yapma diyorum, bi şey olmaz diyor ve yapıyor. Ağzına sürdüğü şey de içli köftenin kızardığı yağ oluyor bu arada. Yani insanları ne kadar uyarsak da “önceden şu mu vardı bu mu vardı bak ben şu kadar çocuk büyüttüm” diyip seni sindirmeye çalışıyor. Sen gözünden sakınıyorsun, aman 3 gün kuralıydı, aman alerjisiydi, şuyuydu, buyuydu. Biri geliyor tek bir hareketiyle hem senin kurduğun düzeni bozuyor, hem -bebek de olsa anlar- senin çocuk üzerindeki otoriteni sarsıyor. Çok dertliyim bu konuda.