• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Elma ve patates alerjen olmadığından ilk önerilen gıdalardanmış. Kakanın farklı olma sebebi yoğurt olabilir. Alerjisi olmasa bile vücudu tolere edemiyor olabilir. Ablamın alerjisi yok ama mayalı gıdaları yiyince şişkinlik, gaz gibi şikayetler ortaya çıkıyor. Bebeğim 6 aylık ve 7 kg yazmışsın. Gayet iyi. Zayıf bir bebek değil. Başkası zayıf diyorsa da boşver. Herkesin kilo algısı farklı. Daha tartılmamış oğlun anladığım kadarıyla. Bazen göz yanıltıyor. Kilo aldı sanırken almamış, almamış sanırken de almış olabilir.
İnşallah alır ama bak bu saat oldu sabah içtiği 50 cc dışında 2 kez beni 5 dk emdi sadece nasıl tok olsun ki zaten kakasından belli oldu normalde yaptığının 1\4 ü kadar kaka yaptı çişli bezi de baya baya azaldı bir kaç gün öncesine göre hayırlısı Allah büyük bakalım diyete başlıcam yarın tekrar yoğurt vermeyi de bırakıcam, zayıf değil ama zayıflayacak bu tabloya bakılırsa çok teşekkür ederim mesajın için de moral oluyo gerçekten :KK19:

Son düzenleme:
Oğlum genelde huzurlu bir bebek. Kızının bir rahatsızlığı yoksa veya diş çıkarmıyprsa karakteri öyle olabilir. Kızım diş çıkarırken çok sıkıntı yaşadı. Bebekken gündüz 45 dkdan daha uzun uyumazdı. Ne yaptıysam değişmedi. Karakteri öyleydi. Kaşık maması kullanmadığım için kıvamını bilyorum ama biraz katı olması lazımmış galiba. Su miktarını azalt dilersen. Ek gıdaya 15 gün önce geçti oğlum. Meyve ve sebze püresi de yoğurt da tam olarak yemiyor. Ben de çok üstelemiyorum. 3 4 tatlı kaşığı ancak yiyor. Yani o miktarla doymaz. Ek gıdadan 1 saat sonra yine emziriyorum. Zaten emerek uyuyor.
teşekkür ederim cevabın için :) Bildiğimiz kadarıyla bir rahatsızlığı yok ama ya idraryollarıyla alakalı bir sıkıntı varsa diye huzursuzum. Bugün doktoruna bahsettim ev fazla sıcak olmasın, kalın giydirmeyin 22 dereceyi geçmesin dedi.. Farklı birşeyden şüphelenmedi. Karakteri midir bilmiyorum büyüdükçe daha huzursuz oluyor sanki.

1)uykusunu iyi almadiginda ejderhaya dönüşüyor oğlum. 5 kişiyi aynı anda bezdirir. Uykusunu iyi alınca reflusu de azmamissa mutlu mutlu oynar. Uykusu gelince mizrdar sadece.
2) hipp elmalı gece maması almıştım. Söylediği kadar su koyunca çok cıvık oluyor. o yüzden kafama göre koyup kıvamı ayarlayıp mamadan sonra şu veriyorum çocuğa
3) bu soruyu ben de merak ediyorum
Peki gün içinde uyku talebi nasıl? 2-3 saatte bir uykusu geliyor sanki benim kızın. Devamlı huysuz olduğu için bize de öyle geliyor olabilir ama, huysuzlandıkça gözlerini de ovuşturuyor. Kaşık maması inanılmaz cıvıktı formül mama gibi oldu hiç kıvamlı değildi cidden. Bir de sıvısını azaltarak deneyeceğim.

Peki gün içinde uyku talebi nasıl? 2-3 saatte bir uykusu geliyor sanki benim kızın. Devamlı huysuz olduğu için bize de öyle geliyor olabilir ama, huysuzlandıkça gözlerini de ovuşturuyor. Kaşık maması inanılmaz cıvıktı formül mama gibi oldu hiç kıvamlı değildi cidden. Bir de sıvısını azaltarak deneyeceğim.
2 saatte bir uyutman lazım zaten uyutmuyor musunuz? Günde üç kere uyuyor. Yoksa çıldırır bizimki

2 saatte bir uyutman lazım zaten uyutmuyor musunuz? Günde üç kere uyuyor. Yoksa çıldırır bizimki
dediğim gibi 2-3 saatte bir uyutmaya çalışıyoruz. Ben çalıştığım için kendi düzenimizi oturtamıyorum bir türlü, ama annem bazen diyor bugün hiç uyumadı 10 dakika uyudu uyandı diye.. Huysuzluğu uykuya bağlı sanırım :/

dediğim gibi 2-3 saatte bir uyutmaya çalışıyoruz. Ben çalıştığım için kendi düzenimizi oturtamıyorum bir türlü, ama annem bazen diyor bugün hiç uyumadı 10 dakika uyudu uyandı diye.. Huysuzluğu uykuya bağlı sanırım :/
10 dakikada uyandıysa derin uykuya gecedemeden uyanmış yani hemen geri uyutmasi lazım. Evet muhtemelen uykusuzluktan miziltilari

Ben cicikitap kulübüne abone oldum. Aydanaya diye bir siteden aylık 69 lira abonelikte bebeğin ismi doğum tarihi cinsiyet giriliyor. Ayına göre ilgisini çekebilecek pedagog onaylı 3 ya da 4 kitap hepsi tek tek hediye paketli sekilde adresinize geliyor. Kitapla ilgilenen arkadaslar için fikir olabilir.

Ya ben çocukla zaman yönetmeyi öğrenemedim galiba henüz. 2. Aydan sonra kızım uyanıkken memeyi almayınca ben de uyurken emzirmeye başladım, öyle olunca tamamen onunla ilgilenir oldum. Uyanıkken zaten tek durmuyor, sonra uyut, sonra emzir derken geri uyanıyor zaten. Hele bi de son zamanlarda İYE den dolayı da huzursuzlandı. Sabaha kadar 10 defa uyanıyor. Ben pert. Haftaya da haftada 2 yarım gün çalışmaya başlayacam, kuzuma da dönüşümlü olarak anneanne ve babaanne bakacak ama ben hiç hazır değilim. Annem bebekle tek kalmaktan korkuyor yanında babam da olsun istiyor, babam çalışıyor her gün müsait değil, haftada bir gün müsait. Kayınvalidem çok iyi bir insan, her şeyimize koşar, elinden her iş gelir ama torun konusunda müdahaleci, bu durum da beni huzursuz ediyor. Biberon konusunda çok zıt düştük mesela, ben kesinlikle istemedim o illa dedi. Hatta birinde denedi bana sormadan ama kesinlikle kötüyetinden değil. Sürekli bi şeyler vermek istiyor, o konuda da zıttız, bir aradayken ben müsade etmiyorum ama şimdi tek kalınca bi şeyler verir eder diye huzursuz oluyorum. Oysa kadın diğer ilçeden gelip bana yardımcı olmak istiyor, ama elimde değil. Zaten psikolojik olarak yarım gün dahi olsa kızımı bırakmaya hazır değilim. Arada bi iki saat ayrı kaldığımız oldu benim duruşmalarım olduğunda ama şimdi daha farklı. Benim annemle babam benim yapmayın dediğim dışına çıkmazlar ama yine de rahat edemiyorum. Nolacak bendeki bu huzursuzluk :)

Ya ben çocukla zaman yönetmeyi öğrenemedim galiba henüz. 2. Aydan sonra kızım uyanıkken memeyi almayınca ben de uyurken emzirmeye başladım, öyle olunca tamamen onunla ilgilenir oldum. Uyanıkken zaten tek durmuyor, sonra uyut, sonra emzir derken geri uyanıyor zaten. Hele bi de son zamanlarda İYE den dolayı da huzursuzlandı. Sabaha kadar 10 defa uyanıyor. Ben pert. Haftaya da haftada 2 yarım gün çalışmaya başlayacam, kuzuma da dönüşümlü olarak anneanne ve babaanne bakacak ama ben hiç hazır değilim. Annem bebekle tek kalmaktan korkuyor yanında babam da olsun istiyor, babam çalışıyor her gün müsait değil, haftada bir gün müsait. Kayınvalidem çok iyi bir insan, her şeyimize koşar, elinden her iş gelir ama torun konusunda müdahaleci, bu durum da beni huzursuz ediyor. Biberon konusunda çok zıt düştük mesela, ben kesinlikle istemedim o illa dedi. Hatta birinde denedi bana sormadan ama kesinlikle kötüyetinden değil. Sürekli bi şeyler vermek istiyor, o konuda da zıttız, bir aradayken ben müsade etmiyorum ama şimdi tek kalınca bi şeyler verir eder diye huzursuz oluyorum. Oysa kadın diğer ilçeden gelip bana yardımcı olmak istiyor, ama elimde değil. Zaten psikolojik olarak yarım gün dahi olsa kızımı bırakmaya hazır değilim. Arada bi iki saat ayrı kaldığımız oldu benim duruşmalarım olduğunda ama şimdi daha farklı. Benim annemle babam benim yapmayın dediğim dışına çıkmazlar ama yine de rahat edemiyorum. Nolacak bendeki bu huzursuzluk :)

Konu disi ama ne is yapiyorsunuz

Ayni bakanliktayiz.denetimli serbestlk uzmaniym bende sosyologum.sizin calisma sartlariniz daha esnekmis ne guzel ben ucretsiz izne ayrildim mecbur.anneanne babaanne de yok yanimizda
Ben serbest çalışıyorum, kendi bürom var, aslında kendi işlerimi evden bir şekilde yürütüyordum, duruşmadan duruşmaya adliyeye gidiyordum, ancak kıramadığım bir meslek büyüğüm haftada iki yarım gün kendi işlerine yardımcı olmamı rica etti. Ben de mesleki açıdan daha fazla körelmemek için ve maddi olarak da ihtiyacım olduğundan fırsatı tepmedim. Ama gel gelelim kızımdan ayrı kalmaya hazır değilim :) anneanne babaanne sağolsunlar, Allah başımızdan eksik etmesin hamilelikten beri elim kolum oldular. Kırkımız çıkana kadar annem kaldı, zamanında kendine yapılmamış, benim kızım rahat etsin dedi. Kayınvalidem de kendi kayınvalidesinden çok yardım görmüş, gördüğünü bana yapıyor tabi içinde olmasa yapmaz. Yakında olmaları büyük bi avantaj tabi. Annemle aynı ilçedeyiz, kayınvalidemle aramız yarım saat. Ben tek çocuğum, Günce de bizimkilerin ilk torunu, zamanında evlat da kaybettiler, çok üzerine titriyorlar. Eşimin ailesinin 6. Torunu ama en küçüğüyle arasında 10 yaş var ve eşim tek erkek ve tabi onlar da çocuklara çok düşkünler. İki taraftan da eşten de şanslıyım şükür, buna rağmen kendimi yetersiz hissettiğim oluyor, Allah tüm annelere kolaylık versin.

Yogurta basladik. 6 gun boyunca sabahlari veriyorum. 4 gibi ikindi zamaninda da sebze veriyorum. Üç gün arayla. Yanlış mi veriyorum acaba. Yogurdu vermeyi kesmeli miyim? Lütfen söyler misiniz?

Yogurta basladik. 6 gun boyunca sabahlari veriyorum. 4 gibi ikindi zamaninda da sebze veriyorum. Üç gün arayla. Yanlış mi veriyorum acaba. Yogurdu vermeyi kesmeli miyim? Lütfen söyler misiniz?
Benim bildiğim ve doktorun söylediği yoğurt kesilmeyecek, bir öğün yoğurt. Sebzeyi nasıl veriyorsunuz? Benimki sebzeyi de meyveyi de sevmedi. Pazartesi denmeye başladım.

Sezeryan canım. Kızarıklık yok ilk zamanlar vardı sıcak havalarda özellikle ama uzun süredir hiç kızarıklık farketmiyorum sadece çizgi gibi kesik izi var kabartı şeklinde.

Normalde benimde oleydi.farketmeden nasil olduysa kizarmis iste.koca yaz bu sorun olmadi smdi oluyor saskinim wala

Benim bildiğim ve doktorun söylediği yoğurt kesilmeyecek, bir öğün yoğurt. Sebzeyi nasıl veriyorsunuz? Benimki sebzeyi de meyveyi de sevmedi. Pazartesi denmeye başladım.
Sebzeyi buharda hasliyorum. Oyle veriyorum. Ilk gün yesil kabak verdim. 4.gun balkabagi verdim. 6 gun gecti. Yarin 7.gun yeni sebze olarak brokoli verecem
Meyve hic denemedim. Ama elma Vermeyi dusunuyorum

Back