• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Selam güzel anneler epeydir giremiyorum malum çocuklardan.. bugün bi bakayım dedim herkes ek gidaya başlamış masallah...daha dün gibi hamilelikte konuştuğumuz günler ...zaman ne çabuk geçiyor ...benim kızımda 10 gün sonra altı aylık olucak ama ben neyi nasıl başlıycam hiç bilemiyorum...kızımda inek sütü alerjisi var dediler kakası sumuksuydu bir kaç defada kan gördüm götürdüm doktora inek sütü alerjisi den dedi bana diyet verdi ama pek düzelme olmadı kakasinda tahlilde yapılmadi küçük diye ...benim gibi aranızda bebeği inek sütü alerjisi olan varmı bu süreçte neler yaptınız nasıl anlaşıldı Ve ek gidaya nasıl geçtiniz yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. ..
Biz alerji testi yaptırmadık ama bu hafta yaptırıcam benim oğlumun da kakası hep mukuslu ve arada kan oluyo diyet yaptığım 20 günde de mukusta hiç bir değişiklik olmadı, bi ara ek gıdaya başlamıştım hatta yoğurt verdim 5-6 gün herhangi bir alerji beliritisi görmedim, bilenler bilir buraya yazmıştım son 3 - 5 gündür oğlum mamayı emmeyi reddediyor sütümü sağıp veriyorum ona bile burun kıvırıyor, bir de bir kez kakada kan görünce acaba elmadan mı yoğurttan mı diye endişe ettim bakalım p. Tesi kontrole gidicem kilo durumu ne alerji testi yaptırmak gerekecek sanırım bizde durum baya karışık ek gıdaya bir kaç tadımlıkla başlamıştım şimdilik kontrole kadar ara verdim, bu arada gaita testi yaptık temiz çıkmıştı bizim de ama kan ara ara oluyo ayda bir kere falan, diş mi çıkarıyor acaba diyorum bir çok belirtisi var kafamda deli sorular :KK64:

xra221 xra221
onerilmedigni bilmiyorum ama cevremde herkez veriyor genelde hem bizde cicibebeyle buyuduk pek sorun olcagni zanetmiyorum ama yine bi arastiririm.. ben saglik ocaginin verdigni degil baska aldim ama en mantiklisi test yaptirip ona gore kullanmak ama minis kolundan kan almalarna dayanamam nasil yaptircam bilmiyorum:KK43:
Evet eskiden çoğu anne kullanmış ama hastalıklar da eski zamana göre baya arttı paketli gıdalar bu gibi gıdalar yüzünden . Hipp in organik bebek bisküvisi var şekersiz zorda kalırsam onu alırım . Içeriği daha temiz . Bence test yapmak daha mantıklı demirin fazlası da zarar belki yeterli de olabilir boş yere yükleme yapmayalım

Evet eskiden çoğu anne kullanmış ama hastalıklar da eski zamana göre baya arttı paketli gıdalar bu gibi gıdalar yüzünden . Hipp in organik bebek bisküvisi var şekersiz zorda kalırsam onu alırım . Içeriği daha temiz . Bence test yapmak daha mantıklı demirin fazlası da zarar belki yeterli de olabilir boş yere yükleme yapmayalım
tabi simdi hersey hormonlu yada katki maddeli insan ne alip verecegnide sasiriyor. bide benim kizim hep pisik boyle alt bolgesinin ustu falan hep kizarik bazen yara gibi sepiyor cogu kremi kulandim gecmiyor bi arkadas egzama flan dedi olabilirmi ya.

A aeengineer 23.hafta atağının işe başlama tarihine denk gelmesi nasıl ironik değil mi?Gece 7474646361719191 kez kalkmış olabilirim. Bu kez baba kişisinin uyumasına izin vermedim. Ağaçtaki son yaprak misali sallanıyor beyimiz. Bu kız bu gecede uyumayacak diğer gecelerde ama sen deliksiz uyuyacaksın biz yokken. Bana aramızdaki farkı söyle diyorum susuyor

tabi simdi hersey hormonlu yada katki maddeli insan ne alip verecegnide sasiriyor. bide benim kizim hep pisik boyle alt bolgesinin ustu falan hep kizarik bazen yara gibi sepiyor cogu kremi kulandim gecmiyor bi arkadas egzama flan dedi olabilirmi ya.
Hiç gelmiyorsa ve emziriyorsan senin yediğin Bisey de pişik yapıyor olabilir ya da ıslak mendil de yapıyor olabilir. Bi doktora danismakta fayda var

Benim oglum donuyor ama kafasini kaldiramiyo bir turlu ters donunce yapisip kaliyo yere

Belki döndüğünü görmemişsindir. Oğlum dönüyor ama bazı bebekler gibi fırıl fırıl dönüp durmuyor. Kızım da 4 aylıkken dönmüştü. 7. aya kadar pek dönmedi. 5.5 aylık emeklemişti ama. Endişelenme bence. Parmağını ona uzatıp biraz destek olarak döndür. Sonra yardımı yavaş yavaş kesip tek başına dönmesini sağlarsın.

Valla benimki seninkinden nerdeyse bi ay ileri biliyorsun hala koydugumda aglamaktan baska bisi yapmiyor.cabalamiyor bile.sadece yuzustu koyduysam kafayi kaldirip saga sola bakip ulasacagi seyleri yokluyor sonra kucak icin agliyor.aylar once dönmustu isteyince de cok nadir donuyor ama tembel niyetlenmiyor bile.oturma konusunda ilerledik biz bide ayakta durmayi seviyor emeklemicek sanırım direkt yurucek

Bazı bebekler hiç dönmüyor benim kızımda nadiren dönüyor

Demek benimki de dönmeyecek kızlar.. Bir an bile oğlumu yalnız bırakamıyorum.. Hep yanındayım.. Yatarken bile defalarca kalktığım için artık yanımda yatıyor.. Hissediyorum dönmek istiyor.. Kolunu, bacağını yan çeviriyor uykuda bile ama tam dönemiyor.. Ben kaç kez gösterdim ama sorunumuz yüz üstü durmak istemiyor.. Aynı Bigaripyolcu senin bebeğin gibi ağlıyor benimkide.. Çok ilginç yaa :)

A aeengineer 23.hafta atağının işe başlama tarihine denk gelmesi nasıl ironik değil mi?Gece 7474646361719191 kez kalkmış olabilirim. Bu kez baba kişisinin uyumasına izin vermedim. Ağaçtaki son yaprak misali sallanıyor beyimiz. Bu kız bu gecede uyumayacak diğer gecelerde ama sen deliksiz uyuyacaksın biz yokken. Bana aramızdaki farkı söyle diyorum susuyor
Seni öyle iyi anlıyorum ki canım.. Benim işe başlamama var daha.. Ama öyle tedirginim ki.. Uyku eğitimi vermeliyim diyorum.. Sonra oğluma bakıyorum imkansız.. Annem olsa yine bu kadar dert etmem, eşimin elinde heder olacak.. Çok ağlatacak, uyutamayacak biliyorum.. Ayrıca lütfen atak dönemine filan girmesin yani.. İlginç biçimde iki haftadır atakta gibiyiz zaten.. Bugün bir kırk dk birde yarım saat uyudu.. Gerisinde hep mız mız.. Ne zaman gülücük dağıtacak bu bebeler? Allah yardımcımız olsun valla..
Sende eşine iyi yapmışsın.. Keşke daha önceden uykusuz bıraksa idin.. Bizimki hâlâ misafir gelecekmişte, gelsinler diyor.. Bir kek bir paçanga birde basit birşey daha yaparsın diyor.. Oysa sabahta yakınmıştım misafirin haber verme zamanından.. Önceki hafta ailesi bu hafta bacısı vardı.. Onlar gittikten sonra yataktan bir kalktım, ayaklarımın üzerinde duramıyorum, bacak kaslarım inanılmaz ağrımış, çok zorlamışım kendimi.. Katmer, patlıcanlı gözleme, karışık kızartma yaptım kahvaltıya.. Tabi hamur kendine gelene kadar arada oğlumu emzirip yatırdım, saat on oldu tabi.. Neymiş kahvaltı gecikmiş, neymiş sade patlıcanlı gözleme mi varmış bla bla.. Ayy ne yaşıyoruz biz ya?? Yaranamıyoruz bile

Selam güzel anneler epeydir giremiyorum malum çocuklardan.. bugün bi bakayım dedim herkes ek gidaya başlamış masallah...daha dün gibi hamilelikte konuştuğumuz günler ...zaman ne çabuk geçiyor ...benim kızımda 10 gün sonra altı aylık olucak ama ben neyi nasıl başlıycam hiç bilemiyorum...kızımda inek sütü alerjisi var dediler kakası sumuksuydu bir kaç defada kan gördüm götürdüm doktora inek sütü alerjisi den dedi bana diyet verdi ama pek düzelme olmadı kakasinda tahlilde yapılmadi küçük diye ...benim gibi aranızda bebeği inek sütü alerjisi olan varmı bu süreçte neler yaptınız nasıl anlaşıldı Ve ek gidaya nasıl geçtiniz yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. ..
Kanlı kaka devam ediyorsa sadece süt alerjisi değil, yumurta ve et (özellikle dana eti) alerjileri de olabilir.. Bende süt ürünleri diyeti yaptım, geçmedi.. Yumurtayı da ekledik.. Kanlı kaka zamanı özellikle son üç gün hangi besinler yendi, önemli.. Baharatta önemli bir etken mesela.. Süt ürünleri ve yumurta diyetinde; tarhana, erişte, irmik, makarna gibi yiyeceklerden de uzak durmak lazım.. Ben bunları bilmiyordum mesela.. Geçmiş olsun, inşallah çabuk atlatırlar..

Seni öyle iyi anlıyorum ki canım.. Benim işe başlamama var daha.. Ama öyle tedirginim ki.. Uyku eğitimi vermeliyim diyorum.. Sonra oğluma bakıyorum imkansız.. Annem olsa yine bu kadar dert etmem, eşimin elinde heder olacak.. Çok ağlatacak, uyutamayacak biliyorum.. Ayrıca lütfen atak dönemine filan girmesin yani.. İlginç biçimde iki haftadır atakta gibiyiz zaten.. Bugün bir kırk dk birde yarım saat uyudu.. Gerisinde hep mız mız.. Ne zaman gülücük dağıtacak bu bebeler? Allah yardımcımız olsun valla..
Sende eşine iyi yapmışsın.. Keşke daha önceden uykusuz bıraksa idin.. Bizimki hâlâ misafir gelecekmişte, gelsinler diyor.. Bir kek bir paçanga birde basit birşey daha yaparsın diyor.. Oysa sabahta yakınmıştım misafirin haber verme zamanından.. Önceki hafta ailesi bu hafta bacısı vardı.. Onlar gittikten sonra yataktan bir kalktım, ayaklarımın üzerinde duramıyorum, bacak kaslarım inanılmaz ağrımış, çok zorlamışım kendimi.. Katmer, patlıcanlı gözleme, karışık kızartma yaptım kahvaltıya.. Tabi hamur kendine gelene kadar arada oğlumu emzirip yatırdım, saat on oldu tabi.. Neymiş kahvaltı gecikmiş, neymiş sade patlıcanlı gözleme mi varmış bla bla.. Ayy ne yaşıyoruz biz ya?? Yaranamıyoruz bile
Yuh ya sen kötü alistirmissin bence ne gerek var bebekle bu kadar şey hazırlayıp bi de kendini ezdirmeye

Yuh ya sen kötü alistirmissin bence ne gerek var bebekle bu kadar şey hazırlayıp bi de kendini ezdirmeye
Valla canım misafire Allah rızası için ikramda bulunayım diyorum.. Görümcemin eşi bile laf ediyor, benden küçük bebe.. İnan yedi olmadan girdim mutfağa iki hamuru yoğurdum, içi hazırladım.. Sonra oğlumı emzirdim, salladım.. Dokuzda mutfağa girip bir saatte hepsini açıp pişirdim.. Saat on olmuş ,geç olmuş.. Tek çeşit mi içli varmış. Ben yiyemedim bile tekrar oğlumu aldım, emzirdim, salladım.. Zaten bacaklarımda morarma olmuştu.. Üstüne zorlayınca baldır kısımdaki kaslarım zedelenmiş, dik duramadım, ayaklarımın üzerine basamadım inan.. Allah bilsin.
Ben gitsem tek yumurta haşlarlar

Seninkide atakta zaten :) muhtemelen 3 haftaya kadar dönecek senin sıpa benimkide dik duracak öyle tahmin ediyorum. Bize bu haftasonu ablası gelmek istedi artık misafir kabul etmiyorum ailenede söylersin dedim :) sen ne zaman başlıyorsun işe. Şu heyet raporunu bulamadım ya yanarım derdime yani

Kanlı kaka devam ediyorsa sadece süt alerjisi değil, yumurta ve et (özellikle dana eti) alerjileri de olabilir.. Bende süt ürünleri diyeti yaptım, geçmedi.. Yumurtayı da ekledik.. Kanlı kaka zamanı özellikle son üç gün hangi besinler yendi, önemli.. Baharatta önemli bir etken mesela.. Süt ürünleri ve yumurta diyetinde; tarhana, erişte, irmik, makarna gibi yiyeceklerden de uzak durmak lazım.. Ben bunları bilmiyordum mesela.. Geçmiş olsun, inşallah çabuk atlatırlar..
Nuhun ankara ürünleri sütsüz yumurtasız makarna candır:)

Valla canım misafire Allah rızası için ikramda bulunayım diyorum.. Görümcemin eşi bile laf ediyor, benden küçük bebe.. İnan yedi olmadan girdim mutfağa iki hamuru yoğurdum, içi hazırladım.. Sonra oğlumı emzirdim, salladım.. Dokuzda mutfağa girip bir saatte hepsini açıp pişirdim.. Saat on olmuş ,geç olmuş.. Tek çeşit mi içli varmış. Ben yiyemedim bile tekrar oğlumu aldım, emzirdim, salladım.. Zaten bacaklarımda morarma olmuştu.. Üstüne zorlayınca baldır kısımdaki kaslarım zedelenmiş, dik duramadım, ayaklarımın üzerine basamadım inan.. Allah bilsin.
Ben gitsem tek yumurta haşlarlar
Bak en iyi ihtimalle tek içlimi diyenin ağzına kürekle çarparım:D gerçi ben öyle kahvaltı hazırlamam sadece kendimize yaparım

Seninkide atakta zaten :) muhtemelen 3 haftaya kadar dönecek senin sıpa benimkide dik duracak öyle tahmin ediyorum. Bize bu haftasonu ablası gelmek istedi artık misafir kabul etmiyorum ailenede söylersin dedim :) sen ne zaman başlıyorsun işe. Şu heyet raporunu bulamadım ya yanarım derdime yani
Ya ben diyemiyorum ya.. Birde şehir dışından gelecekler bir gün önceden öğlen ya da akşam haber veriyorlar.. Ben Ocak on beşte başlayacağım maalesef.. İnşallah alerjisini çözmüş olurum.. Kanlı kakası onca diyete rağmen devam ediyor.. Artık sinirlerim kaldırmıyor..
Kız iki haftadır atakta önümüzdeki hafta da ataklı olursa çıldırırım.. Ne zamandır bir buçuk saat bile uyumuyorum..
Ya içindekiler kısmında yumurta yazmıyorsa yenir değil mi? Bende bi filizin yunurtalısını yedim..
Bugünde eşimle ilk defa dışarda kahvaltı yapalım dedik.. Önüme getirdi menemen, sigara böreği, tabakta peynir çeşitleri.. Ay peynir yemiyorum ben dedim ve başladım menemen ile sigara böreğine ..eşim soruyor bunları yiyebiliyor musun sen diye.. Evet diyorum tereyağ filan kullanmamışlardır diyorum.. O da ıııı şey, peynir ve yumurta varya.. Hangisinde var dedim.. Adam uyarmasına rağmen devam ettim.. Sonra dank etti.. Nasıl özledi isem.. Sonra patates, zeytin yedim.. Dedim bunu evde de yiyordum buna 35 lira verdim boşu boşuna :)

Kahvaltıya bile birsuru şey yapmışsın hem de bebeyle.canina yazık canım.bosver yapma yemeyiversinler canımdan daha mı kıymetli.biraz kendini düşün valla okurken uzuldum

Back