• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Birbirinden çok alakasız iki sormak istiyorum. 1. Kış için bebeklerinize astronot tulum mu mont mu aldınız? Kaç cm?
2. Çok afedersiniz. Bazen ayağım kaydığında bacaklarım çok açılıyor ve alt bölgemde müthiş bir acı hissediyorum. Sizde de oluyor mu? Sizce vücut toparlanamadı da mı oluyor? Doğumdan iki ay sonra gittiğimde her şey iyi demişti dr.

Birbirinden çok alakasız iki sormak istiyorum. 1. Kış için bebeklerinize astronot tulum mu mont mu aldınız? Kaç cm?
2. Çok afedersiniz. Bazen ayağım kaydığında bacaklarım çok açılıyor ve alt bölgemde müthiş bir acı hissediyorum. Sizde de oluyor mu? Sizce vücut toparlanamadı da mı oluyor? Doğumdan iki ay sonra gittiğimde her şey iyi demişti dr.
Evrt astrinoa tulum canım .ablamın bebeğinden kaldı bize yeni almadık.kac cm bilmiyorum.3-6 ay f&f marka .yani kipada satuliysa sanırım o marka.
Tam üstüne göre.
Ben sezeryanla doğum yaptım o ağrı bende yok.ama karın bolgem arada agriyoa dikis yerim falan çok az hissizlik devam ediyor

Kizlar selamlar iyi gecelr.ameliyat yerlerinize bakin arada benden tavsiye size:)bende rasgele bakayim derken gordum kizarikligini
Ben sürekli bakıyorum canım banyodan sonra bazen lavabodan sonra
O dikis izi tamamen geçmez herhalde.cok hafif bir kızarıklık var .gittikçe belirsizlesiyor

Aynı biz.. Benimde oğlan üstümden inmesin.. Oyun halısı, yürüteç, mama sandalyesi, oyuncak hiçbirşey oyalamıyor onu.. İnanılmaz yorgunum.. Ne gece uyur ne gündüz.. Önceden sallayarak bir saat uyurdu.. Artık oda en fazla 40 dk ya düştü.. Hiçbir iş yapamıyorum.. Tek göğsümü aklıma gelirse bir kez veriyorum.. Ama dediğin gibi sızlama filan yok.
Normalde bedeni küçüktür.. İlk zamanlar gaza gelip, büyüdükleri için desteksiz sütyen alacaktım.. Emzirme boyu öyle olur sandım ama maalesef.. İki aya fos :)

Amin canım inşallah.. Valla bende sabah yediye kadar oyalıyorum.. İstiyorum ki hava aydınlanmadan bir saat uyuyayım.. Benim adam evde ama bir saat oyalayamaz.. Yataktan kalkmamak için çocuğu odada oyalıyor.. Artık oğlum aşırı ağlamaya başlayınca kalkıp dolanıyor, o vakite hava aydınlanıyor oğlum acıkıyor, uyuyamıyorum.. Hep bir kısır döngü.. Hayır yani karnımda hareket etmezdi, doktor tekrar tekrar nst isterdi, insanlar hareket takip ederlerdi azalınca korkarlardı, bir ara bende takip edeyim dedim kafayı yiyecektim, hiç etmiyordu hareket, sonra amaaannn senin oğlan hep böyle diye telkin etmiştim kendimi.. Şimdi bu neyin hareketi anlayamıyorum.. Sanırsın 9ay güç toplamış sıpa.. Doğarken bile poposunu oraya buraya devirdi, çıkamadıydı.. Ebe karnıma bastıra bastıra çıkarmıştı.. :KK53:

Ayın 22 sinde olacak canım.. Kilosu da fazla.. Sık poponu çıkar şu gazı diyorum.. Ağlamaktan daha kolaydır herhalde.. Bu arada siz gündüz ne yapıyorsunuz ? Benim oğlanda bırakmıyor beni yaa.. Çıldıracağım
Valla eşyalara ilgisi çok fazla ama çok çabuk sıkılıyor, mutfaktaki araç gereçler salonda sürekli değiştirerek oyalanabiliyo, biraz odaları geziyoruz, aynaları seviyor üç beş dk bakınıyo,saçımla oynamayı seviyor cee ee oynamayı seviyor, mama sandalyesinde tadımlık bişiler yediriyorum orayı da seviyor biraz oynuyor önüne oyuncak koyunca bilmiyorum öyle böyle bunları günde kaç kez tekrarlıyorum bilmiyorum :rolleyes:

Kızlar Allah rızası için yardım edin bana, oğlum anne sütü ve mama ile besleniyor, gündüzleri bir süredir emmiyordu beni sağıp veriyordum geceleri emiyor bir tek, mamaya da kilo alımı az diye başlamıştık ,iki gündür oğlum ne sağdığım sütü içiyor ne mama yiyor zaten beni çok az emdiği için kilo alamamış göğsümde 5 dk duruyordu ama ağlayan bir bebek değil o yüzden doyuyor sanıyordum, mama desen içerken bile günde 4 kez 60 cc ancak içiyordu Bi de beni ne kadar emerse nolur böyle bir durum yaşayan var mı çok üzülüyorum ağlıyorum şuan aç aç uyudu elimden hiç bişi gelmiyor 8 inde 6 aylık olcaz

Evrt astrinoa tulum canım .ablamın bebeğinden kaldı bize yeni almadık.kac cm bilmiyorum.3-6 ay f&f marka .yani kipada satuliysa sanırım o marka.
Tam üstüne göre.
Ben sezeryanla doğum yaptım o ağrı bende yok.ama karın bolgem arada agriyoa dikis yerim falan çok az hissizlik devam ediyor
Güle güle giyin. Kızımınki pembe gri olmasaydı keşke ben de giydirseydim. Yeni alacağım artık. Ağır kaldırmamaya ve üşütmemeye dikkat et canım. O zaman şikayetler artıyor. Dikiş izi azalıyor ama tam iyileşmiyor. İlk sezaryende Contractubex jel vermişti dr. O epey işe yaramıştı. Şimdiki dr hiçbir şey vermedi. Ben de üstüne düşmedim. Bu saatten sonra fayda eder mi bilmiyorum.
Kızlar Allah rızası için yardım edin bana, oğlum anne sütü ve mama ile besleniyor, gündüzleri bir süredir emmiyordu beni sağıp veriyordum geceleri emiyor bir tek, mamaya da kilo alımı az diye başlamıştık ,iki gündür oğlum ne sağdığım sütü içiyor ne mama yiyor zaten beni çok az emdiği için kilo alamamış göğsümde 5 dk duruyordu ama ağlayan bir bebek değil o yüzden doyuyor sanıyordum, mama desen içerken bile günde 4 kez 60 cc ancak içiyordu Bi de beni ne kadar emerse nolur böyle bir durum yaşayan var mı çok üzülüyorum ağlıyorum şuan aç aç uyudu elimden hiç bişi gelmiyor 8 inde 6 aylık olcaz
Kızım idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinde, oğlum da ishal olduğunda çok az kilo almıştı. Oğlum kilo verdi hatta. İYE belirtisi yoktu kızımda. Istersen tahlil yaptır. Diş çıkarıyorsa da az kilo alır. Tarttırdın mı, kaç günde kaç gram almış? Bir yerde okuduğuma göre bebekler ayın 15 gününde enerjisini boy , diğer yarısında da kilo için harcarmış. Yani 15 günde boy uzuyor kalan 15 günde de kilo alıyor. Bazen de sadece boyu uzuyormuş. Uyarıcıların olmadığı bir ortamda beslemeyi dene. Maması ayına uygun mu diye kontrol et istersen. Bu ayda kaç no kullanılıyorsa ona bak. Beslenmene ve uykuna dikkat edebiliyor musun? Biberon numarası uygun mu? Bebeğin çiş ve kaka sayısı yeterli mi? Alerjisi var mı?Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Hiçbir sorun yokken bile kilo alımı olmayabilir. Sağlık olsun.

İrmikle yaptim daha pirinc unuyla yapmadim ama yarin yapmayi dusunuyorum bebek pudingi tarifi var bi tane.1 tatli kasigi keciboynuzu unu, bi bucuk tatli kasigi tam pirinc unu, 1cay bardagi su.muhallebi karisimi da aldim onu sevicek mi cok merak ediyorum
Pirinç unu elime ulaşınca ben de yapacağım hatta içine bir de meyve püresi eklemeyi düşünüyorum :) Afiyet olsun kuzulara. İnşallah severek yerler.

Sen normalmi uaptin dogumu sezeryanmi cnm?senin nasil dikis yerin kizarikmi hafif?sezeryansa?baktinmi yakinda
Sezeryan canım. Kızarıklık yok ilk zamanlar vardı sıcak havalarda özellikle ama uzun süredir hiç kızarıklık farketmiyorum sadece çizgi gibi kesik izi var kabartı şeklinde.

Kızlar sormak istediğim o kadar çok şey var ki fırsat bulamıyorum bir türlü. Belki farklı konular için hepinizin bir fikri, bilgisi vardır.
1) Bebekleriniz gün içinde huzurlu mu? Yani uykuya rahat geçiyor mu? Uyumadan önce ekstra huysuz oluyor mu? Yada gün içinde vakit geçirebiliyor mu? Kızım sürekli huysuz oyun halısına koysak 2 dakika sonra durmak istemiyor, kucağımıza alıp oturamıyoruz kalkıp dolaştırılmak istiyor. Sürekli bir hıııı hııııı ıhıııı ühüüü memnuniyetsiz sesler çıkarıyor sakinleşmiyor.. Heleki gece uykusuna geçişimiz tam bir faciaya dönüştü.
2) Kaşık maması kullanan arkadaşlar, Hipp'in 5 tahıllı kaşık mamasını aldım tariftekinin yarısı kadar kullandım herşeyi ama mama çok cıvık çok akışkan oldu toparlanmadı muhallebi gibi olmadı. Öyle mi oluyor sizlerin de?
3) Ek gıdada örneğin 3 saatte 1 besleniyorsa öğünlerden birinde meyve püresi verdik ama hepsini bitirmedi, ardından diğer öğünde anne sütü yada mamasını yine 3 saat sonra mı veriyorsunuz? Doktorumuz bu ay sebze pürelerine geçiş yapacağız dedi, günlük öğünlerimize bir de sebze püresi eklendi. Ama kızım ek gıdayı çok iştahlı yemiyor doymadan bıraktığını düşünüyorum. Aç kalmaz mı ki?

Kafamda deli sorular:işsiz:

Güle güle giyin. Kızımınki pembe gri olmasaydı keşke ben de giydirseydim. Yeni alacağım artık. Ağır kaldırmamaya ve üşütmemeye dikkat et canım. O zaman şikayetler artıyor. Dikiş izi azalıyor ama tam iyileşmiyor. İlk sezaryende Contractubex jel vermişti dr. O epey işe yaramıştı. Şimdiki dr hiçbir şey vermedi. Ben de üstüne düşmedim. Bu saatten sonra fayda eder mi bilmiyorum.

Kızım idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinde, oğlum da ishal olduğunda çok az kilo almıştı. Oğlum kilo verdi hatta. İYE belirtisi yoktu kızımda. Istersen tahlil yaptır. Diş çıkarıyorsa da az kilo alır. Tarttırdın mı, kaç günde kaç gram almış? Bir yerde okuduğuma göre bebekler ayın 15 gününde enerjisini boy , diğer yarısında da kilo için harcarmış. Yani 15 günde boy uzuyor kalan 15 günde de kilo alıyor. Bazen de sadece boyu uzuyormuş. Uyarıcıların olmadığı bir ortamda beslemeyi dene. Maması ayına uygun mu diye kontrol et istersen. Bu ayda kaç no kullanılıyorsa ona bak. Beslenmene ve uykuna dikkat edebiliyor musun? Biberon numarası uygun mu? Bebeğin çiş ve kaka sayısı yeterli mi? Alerjisi var mı?Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Hiçbir sorun yokken bile kilo alımı olmayabilir. Sağlık olsun.
Ablamın bebeği erkek benimki kız.astronot mavi.bircok kıyafeti mavi kızımın.kizlar erkeklerin kıyafetlerini giyebiliyor evet ama erkekler kizlarinkini giyemiyor.kiz kıyafetleri hep pembe kırmızı mor baskın renkler
Bana da krem vermişti doktor ama almadım.cok rahatsız edici değil . acımasın yeter canım.dikkat etmeye çalışıyorum . teşekkürler tatlım.

İştahsızlık varsa idrar yolu enfeksiyonuna baktırın derim.

Uy
Kızlar sormak istediğim o kadar çok şey var ki fırsat bulamıyorum bir türlü. Belki farklı konular için hepinizin bir fikri, bilgisi vardır.
1) Bebekleriniz gün içinde huzurlu mu? Yani uykuya rahat geçiyor mu? Uyumadan önce ekstra huysuz oluyor mu? Yada gün içinde vakit geçirebiliyor mu? Kızım sürekli huysuz oyun halısına koysak 2 dakika sonra durmak istemiyor, kucağımıza alıp oturamıyoruz kalkıp dolaştırılmak istiyor. Sürekli bir hıııı hııııı ıhıııı ühüüü memnuniyetsiz sesler çıkarıyor sakinleşmiyor.. Heleki gece uykusuna geçişimiz tam bir faciaya dönüştü.
2) Kaşık maması kullanan arkadaşlar, Hipp'in 5 tahıllı kaşık mamasını aldım tariftekinin yarısı kadar kullandım herşeyi ama mama çok cıvık çok akışkan oldu toparlanmadı muhallebi gibi olmadı. Öyle mi oluyor sizlerin de?
3) Ek gıdada örneğin 3 saatte 1 besleniyorsa öğünlerden birinde meyve püresi verdik ama hepsini bitirmedi, ardından diğer öğünde anne sütü yada mamasını yine 3 saat sonra mı veriyorsunuz? Doktorumuz bu ay sebze pürelerine geçiş yapacağız dedi, günlük öğünlerimize bir de sebze püresi eklendi. Ama kızım ek gıdayı çok iştahlı yemiyor doymadan bıraktığını düşünüyorum. Aç kalmaz mı ki?

Kafamda deli sorular:işsiz:
Uykusu geldiğinde huzursuz olur ağlar ya da mikirdanir.en sevdiği tabikide kucak.kucakta ondan mutlusun yok.halisinda ve yerde durması için sebeklik yapmam gerekiyor.sarki söylemem.kalkip dans etmem.taklit yapmam.ceee eee yapmam .
Ama kucakta uykusu yoksa elden ele bütün gun durabilir.uykuya gündüz hala emzirerek geçiyor.gece de mama içip uyumazsa uyku eğitimi vermeye çalışıyorum.basinda oturup pispis ve sakinleştirmek ile uyumasını bekliyorum.kim kazanırsa.uyumazsa tabikide meme.emmese naparim hiç bilmiyorum.i love meme modundayiz.
Ek gıda geçmedik canım diğer sorularin cevabı yok bende.

Uy

Uykusu geldiğinde huzursuz olur ağlar ya da mikirdanir.en sevdiği tabikide kucak.kucakta ondan mutlusun yok.halisinda ve yerde durması için sebeklik yapmam gerekiyor.sarki söylemem.kalkip dans etmem.taklit yapmam.ceee eee yapmam .
Ama kucakta uykusu yoksa elden ele bütün gun durabilir.uykuya gündüz hala emzirerek geçiyor.gece de mama içip uyumazsa uyku eğitimi vermeye çalışıyorum.basinda oturup pispis ve sakinleştirmek ile uyumasını bekliyorum.kim kazanırsa.uyumazsa tabikide meme.emmese naparim hiç bilmiyorum.i love meme modundayiz.
Ek gıda geçmedik canım diğer sorularin cevabı yok bende.
Ya illaki bebek mızmızlanır da, benim kız devamlı bir mızıltı halinde acaba bir derdi mi var diyorum ama eğer hoşuna gidecek bir hareket yaparsak o anlık neşeleniyor sonra yine mızır mızır..

1.45 dk da bir gündüz uykusu uyutmaya çalışıyorum. 45 dk da olsa uyuyor bazen 20 dk falan oluyor. Emzir mama yedir altını değiş, sonra kısım kısım oynatıyorum. İlk uyanışına oyuncaklarıyla zeka kartlarıyla oynatıyorum. İkincisinde destekli oturup kitap veriyorum eline taklit yaparak okuyorum. Üçüncüde oyun halısına dönencesine koyuyorum. Bazen karşısına geçip masal anlatıyorum şarkı söylüyorum ağzı açık izliyor :) ellerini tutup kendi yüzüme dokunduruyorum sonra onunkine annenin burnu hanimis kızımın burnu falan diye :KK70: buzdolabının magnetlerine bayılıyor her birini eline alıp inceleyip atıyor:KK70: tam oturmaya başlamadı benimki 2 saniyede devriliyor. En güzel zamanlarında çalışıyor olacağım oda ailemin insafına kalacak muhtemelen televizyon manyağı birsey yapacaklar çocuğu
Ben oturtunca eğilip ayaklarını tutuyor iki büklüm durup iki saniye sonra devriliyor ne yaparsam yapayım ayaklarını tutmaktan vazgeçmiyor

Teşekkür ederim dikkate alıcam hepsini gözden geçiririm, üzücü bir durum

Bebeğim özel bir mama kullanıyorum similac alimentum devlet tarafından raporla veriliyor, gaz şikayeti olan bebekler için sindirimi kolay bir mama sanırım doktor önerisiyle ve raporuyla aldık o yüzden ayına uygundur diye düşünüyorum zaten bir aydır kullanıyorum, mukuslu ve kanlı kaka yapıyor ara ara hatta dün de yaptı ama tahlillerde hiç bişi çıkmadı doktor da arada olabileceğini söyledi ama hala soru işareti bu konu benim aklımda, biberon üç tane var elimde hepsine tepkisi aynı anne sütünü sağıp veriyorum onu da bin takla atarak zorla içti sabahtan bu yana sadece 50 cc anne sütü aldı, p. Tesi kontrolü var kaç gram aldı bilmiyorum zaten zayıf diye mamaya başlamıştık böyle olunca iyice yerlerdeyim, ek gıdaya için tadımlık bişiler veriyorum elma yoğurt ve patates püresi verdim üç gün kuralı ile dün kanlı ve mukuslu kakayı elmadan sonra yaptı bugün kaka yapmasını bekliyorum eğer yine olursa elmadan olduğunu düşüncem bilmiyorum ne yapmalı ama sabırla düzelmesi için dua edicem

Back