- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #45.141
Çok sağol canım teşekkürler.yatir kaldır yapmaya çalışıyorum aglayinca alıp sakinleşince bırakıyorumHadi bakalım canım kolay gelsin başladıysan geri adım atma derim , bebeğin kafası karışmasın. Çok ağlatmak yerine yatağına yatirdiginda ilk zamanlar yanında otur sandalye ile , poposunu pışpışla sss diye ses et. Böyle böyle devam et bir kaç gün, baktın çok ağlıyor kucağına al öp, kokla sakin sakin şimdi uyuyacağız vs deyip sakinleştir tekrar koy, böyle devam et bir kaç gün ama başladıysan pes etme
, kolay gelsin.
Bir de zaten sallamadim hiç gunduz emerek gece mama verince uyuyordu .ana gece mama verince uyumato reddetmeye başlamıştıHadi bakalım canım kolay gelsin başladıysan geri adım atma derim , bebeğin kafası karışmasın. Çok ağlatmak yerine yatağına yatirdiginda ilk zamanlar yanında otur sandalye ile , poposunu pışpışla sss diye ses et. Böyle böyle devam et bir kaç gün, baktın çok ağlıyor kucağına al öp, kokla sakin sakin şimdi uyuyacağız vs deyip sakinleştir tekrar koy, böyle devam et bir kaç gün ama başladıysan pes etme
, kolay gelsin.
Sarimsak çok yakisiyor tavsiye ederim ama kapatmaya yakin rendeleyin daha güzel oluyorKendimiz için sormuştum kimi suda eritip ekliyor kimi yağda kavuruyor kimi de senin gibi yapıyor. Önceden güzel yapıyordum bayadir yapmayınca unutmuşum pek güzel olmadı yaptığım teşekkür ederim
Kizlar kafam karisik sutum yetmiyormu acaba. 6 kasimda doktora gitmistik 6.500 gr di bugün evde tarttim 6.700 gr geldi neredeyse bir ayda 200 gr almis çok az degilmi..sadece emiyor ek gidaya tadimlik basladik suan 5 ay 10 gunluguz kilosu çok az geliyor benim kzimda 19 haziran dogumlu son gittigimde sadece 300 gr almis .. sadece anne sutu aliyor bu arada ise basladigim icin biberonda almiyor ben o yuzdendir dedim ama hemsire artik az alacaklar dedi yine de cumartesi randevu aldim doktora soracagim su an 6900 gr.
Bizimki de çok sık emiyor çukurluk var mı bakayımkızlar,şu parmak emme sizde de çok yoğun mu? aşırı parmak emiyor bazen aç olup da parmakla açlığını yatıştırıyor hiç sesi çıkmıyoremziği nazlı nazlı alıyordu şimdi hiç almıyor damağında bi çukurluk var ona taktım sizin bebişlerde de bu çukurdan var mı normal mi yoksa bizimki parmak emdiğinden mi oluştu acaba
Çok geçmiş olsun canım.. İnsan onlara olacağına bize olsun diyor.. Bize de 4. Ay baya huysuzluk ve ateş yaptı.. Dediğin gibi bak o zamandan beri huysuzluk tavan.. Özellikle on gündür mahvolduk.. Her ülkede var aşı diyorlar ama bizdeki kadar yok galiba.. Denek ülkesiyiz.. Yaptırmayın diyen insanda çok.. İnsan bilemiyor ki işte4 gündür 40 derece ateşle boğuşuyoruz ne zormuş hele çocuğunun hasta olduğunu görmek daha beter üstünde bide ben öksürüyorum tüm gün uykusuzluk bitik durumdayım bunların sebebi ise 4. Ay aşısı oldu aşı yapıldığı günden beri oğlum yanıyor bida aşı yaptırmak istemiyorum ya bu durumda olan varmı
Bizimki sondakine benziyor.. Tam eşit değil, hafif et fazlalığı var o dikiş yerinde.. Doğru düzgün dikememişteMerhaba hanımlar, sünnet yaptıran anneler bebeğinizin pipisi resimde hangi numarada ki gibi acaba. Derisini geriye itince özellikle.
Gündüz de duz4ne giriyor kendi uyumaya başlayınca, b3nimki de gündüz ya memede ya da salıncakta uyuyordu ama artık gündüz de yatağına bırakıyorum konuşa konuşa uyuyor. Yaptığım en iyi şeymiş kendi kendine uyumasını öğretmek. Anne kendine güvenip sakinse gerçekten başarılı oluyor , çünkü bebek hissediyor anneyi. Ben buna inanıyorum.Çok sağol canım teşekkürler.yatir kaldır yapmaya çalışıyorum aglayinca alıp sakinleşince bırakıyorum
Ama gündüz uykusu kısaldı .emerek uyuduğundan daha uzun uyuyordu
Canım sırt üstü başı da yan olduğu sürece sorun olmuyor geçen bi doktor paylaşmıştı bebekleri sırt üstü yatırın yan yatirmayin diye araştırmalara göre yan yatirilinca ani ölümler daha cokmusBenim kullandığım 0-3 yaş, hamak bıraktırmak için facebookta soru bile sordum. 10.aydan sonra kendi yataklarına geçmek istiyormuş genelde bebekler umarım kızımda ister. Çünkü ben hamakta yatmasını istemiyorum. Şöyle birşey var aldığım için pişmanda değilim su an uyuyorsa onun sayesinde. Gece bazen 6 saat uyuduğu oluyor. Benim tek korkum ani bebek ölüm sendromu bazı yerlerde sırt üstü yattığı için risk yok yazıyor. Ama çoğu açıklama sırt üstü başı yan yatması şeklinde. Geçen gece yatağına yatırmak için deneme yaptık. En son 2.30 civarı pes ettik. Umarım biraz hareketlenince kendisi bırakmayı ister
Yarın kızımı isaldi kaka testine götüreceğim.gecmismi diye geçen gittik yapmadı.insalh yarın yapar.
Kızlar günde 5 kez yapıyor bana fazla gibi geldi sizinkiler kaç kez yapıyor
Kaşık maması yiyince katı yaptı dün normalde hep anne sütü ondanmi anlamıyorum.
Sizinkiler katımı bana cevap yazın günde kaç kez yapıyor.
Birde kızlar aralığın 11 de 6 aylık olacağız.ek gıdaya nasıl başladınız bir günde ne yediriyorsunuz yazın ölçünüz ne
Ek gidaya baslamadim cumartesi soracagim 5 -6 dakika emiyor uykusu cok az uykuyu alamadigi icin surekli gozlerininovusturuyor mizildaniyorAyni gun dogumlu bizde 19 haziraniz. Evet az alacaklarini biliyorum ama sanki zayif gibi geliyor gozume..birde sol gogsumu gunduz emmiyor gece emiyor huy edindi. Ek gidaya basladinizmi
Farkında olmadan bir yerlere vuruyor olabilir mısın benim öyle oluyor bazen ama sürekli oluyorsa doktora görün derimKızlar yaa, benim bacaklarımda morarma oluyor, birkaç yerde.. Yavaş yavaş rengi önce yeşile sonra normale dönüp kayboluyor.. Aradan zaman geçiyor yine birkaç yerde çıkıyor.. Eskiden de olurdu da arada olurdu.. Doğumdan sonra sanki sık oldu.. Yani 3-4 kez 4-5 yerde oluyor .farklı farklı.. Hiç benzer durum yaşayan oldu mı hayatında? Ne olabilir ki?
Birde bastırınca acıyor
Benim çok değildi normaldi kan sulandiricidan olabilir ama kiminin ilk yada ikinci adeti çok yoğun oluyormuş . Kıyamam sana ya bu iğneleri ne zaman birskacaksinYa kızlar ilk adet çokmu yoğundu sizinde, sabahtan beri 15 kez degistim. En son 10 dk önce değişip geldim çocuğu emziriyordum. Koltuk falan kalmamış, ne oluyor böyle ya derman kalmadı resmen. Kan sulandırıcı kullanıyorum diyemi acaba
Günde yedi kezden fazla olunca ishal oluyor diye biliyorum sadece anne sütü aldığı için su gibi oluyo kakası hafif kıvamlı.değişiyor kaka sayısı o gün iyi süt içerse üç dört ama icmezse bi iki bazen iki günde bi yaptığı da oluyorYarın kızımı isaldi kaka testine götüreceğim.gecmismi diye geçen gittik yapmadı.insalh yarın yapar.
Kızlar günde 5 kez yapıyor bana fazla gibi geldi sizinkiler kaç kez yapıyor
Kaşık maması yiyince katı yaptı dün normalde hep anne sütü ondanmi anlamıyorum.
Sizinkiler katımı bana cevap yazın günde kaç kez yapıyor.
Birde kızlar aralığın 11 de 6 aylık olacağız.ek gıdaya nasıl başladınız bir günde ne yediriyorsunuz yazın ölçünüz ne
Bizde tadimlik yapiyoruz tek tek üç gün kurali ile. Öbür ay sonuna dogru corbalara baslayacagim bende. Bizimde uykum uz yok malesef hele gunduz yarim saat yatiyor sonra cin gibi. Gecede surekli sık kalkiyorum meme emiyor gece sükür o yuzden gece kalkmaya hic sikayet etmiyorum gunduz emmesi çok azEk gidaya baslamadim cumartesi soracagim 5 -6 dakika emiyor uykusu cok az uykuyu alamadigi icin surekli gozlerininovusturuyor mizildaniyor
Bırakmıştım ama hastalığım tekrarladıBenim çok değildi normaldi kan sulandiricidan olabilir ama kiminin ilk yada ikinci adeti çok yoğun oluyormuş . Kıyamam sana ya bu iğneleri ne zaman birskacaksin
4.ay asisinda kızımın ateşi oldu bunun yanında huyu da değişti önceden daha uysaldi uyku uyumak istemiyor o zamandan beridir 6.ay aşısı yaklaşıyor bakalım o ne olacak4 gündür 40 derece ateşle boğuşuyoruz ne zormuş hele çocuğunun hasta olduğunu görmek daha beter üstünde bide ben öksürüyorum tüm gün uykusuzluk bitik durumdayım bunların sebebi ise 4. Ay aşısı oldu aşı yapıldığı günden beri oğlum yanıyor bida aşı yaptırmak istemiyorum ya bu durumda olan varmı
Günümüzün kitle imha silahları diye bir grup var facete bende aşı konusunda gidip geliyorum ama mahalle baskısı gibi birşey oldu artık içim elvermeyerek yaptırıyorum. Zaten kızım alerjik bir bebek diğerlerine göre riski daha yüksek doktorlarda hep aynı ağızdan konuşuyor kararsızım.4 gündür 40 derece ateşle boğuşuyoruz ne zormuş hele çocuğunun hasta olduğunu görmek daha beter üstünde bide ben öksürüyorum tüm gün uykusuzluk bitik durumdayım bunların sebebi ise 4. Ay aşısı oldu aşı yapıldığı günden beri oğlum yanıyor bida aşı yaptırmak istemiyorum ya bu durumda olan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?