2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Merhaba arkadaslar bugun ise basladum kizim sadece emdi simdiye kadar daha ince bur kac kez biberon kullandik ama simdi almak istemiyor onerebileceginiz biberon var mi evdekinin galiba emzigu kucuk ve cignemeye basliyor

Kızlar ne zamandır giremiyorum oğlumda huysuzluk tavan yaptı bu dişler bizi mahvetti ya bgn kontrol vardı sağlık ocağında dvit gün aşırı kullan dedi ben ztn dvit düzenli hiç verememiştim ve 3 haftador nerdeyse veremedim bile niye böyle oldu ki baş çevresi 43 cm çıktı bu arada bizim 2 dişimiz de çıktı sırada diğeri var biri bitiyor biri başlıyor yazık oğluma kilo alımızda düşmüş iyice şuan 8 kg kızlar ama hiç göstermiyor çok zayıf duruyor herkes iyi bakmamışsın diyor sanırım kemikleri iri benim oğlumun 4 buçuk aylık olduk bu arada yerimizde durmuyoruz altını bile zor değiştiriyorum

Ek gıda yada tadımlara başlayan arkadaşlar vardı tek tek aklımda değil ama, bebeklerinize yedirmek yada tattırmak zor oluyor mu? İlk elma püresiyle başladık, şimdi armut püresi ile devam ediyoruz günde 1 öğün. Ama kızım kaşığı kesinlikle istemiyor, ağzını açmıyor diliyle ittiriyor kaşığı. Oyalaya oyalaya yedirmeye çalışıyorum çok zor oluyor. Sonradan düzelir mi bu durum acaba?

Canım fazla kilo da iyi değilki bebeklerde. Benim kızım 4 ay 20 günlükken 7200 gr'dı. Doktorumuz buna rağmen kilosunun önden gittiğini söyledi hatta şaşırdım diyebilirim bana kilolu bir bebek gibi gelmiyor çünkü. Hatta ek gıda listesinde akşam yedirmem için pirinç unlu muhallebi de yazıyordu onu iptal etti bu yüzden :/ Bizim doktor çok zayıf iğne deliğinden geçecek nerdeyse O yüzden gözünde fazla büyütmüşte olabilir bilemiyorum

Kizlar selam oglusum yeni uyudu.icinizde aptamil kasik mamasi veren varmi sutlu biskuvili.oglum 18mayis dogumlu
Kaç ay ile uyumlu canım bu mama? Normalde bebeklere inek yada keçi sütü önerilmiyor ve bisküvi de aynı şekilde önerilmiyor.. Tavsiyem hazır alacağına kendin yap canım daha iyi, en azından içinde hiç katkı olmadığını bilirsin. Çeşitli kavanoz mama yada muhallebi tarifleri var mis gibi. Minik kavanozlara hazırlayıp konserve gibi ters çevirip soğutuyorsun, 5 gün kadar dolapta tutarsın da.

Kızlar daha önce bebeğiyle uçağa binen var mi aranızda ne gibi zorlukları var tek başıma gidecem eşim gelemiyor
45 günlükken bindik biz. Bebek arabası ile gittik. Zaten bagaj hakkından sayılmıyor. Check in yaparken bebek arabası var dedik. Uçağa binerken bir görevli gelip arabayı aldı, iner inmez de geri verdi. Çok büyük kolayluk oldu. Uçaktan inişte ve kalkışta emzirdim. Basınçtan korunuyormuş böyle. Sen de biberonunu verirsin. Ya da emzik. Ve baya keyifliydi sevdi uçağı. Kafan rahat olsun çok rahat geçecek.

Bizim kıza versem hemen yer gibi duruyor. Kahvaltıda ben yedikçe ağzını açıyor elini uzatıp almaya çalışıyor

Bize doktor siz ne zaman yemeğe oturursanız bebeğimiz de o masaya sizinle oturmalı derdi . Yaklaşık 3 ayından beri eğer uyanıksa hep bizimle masada oturur kucakta, 4. Aydan beri de serçe parmağı kadar tadım yaptırıyoruz bal , tatlı ve meyve harici ve bi sıkıntı olmadı. Bazen temiz serçe parmağım ile bazen de çay kaşığı ucu ile veriyorum açıyor ağzını heyecanla. Sen yine de zorlama canım, birşey vereceğin zaman hatta artık her yemekte sizinle masaya dahil olsun, sizi inceleyecektir o minnoş

Canım 8kilo az değil ki neden sıkmışlar canını anlamadım? Hatta senin bebeğinin kilo alımı iyiydi diye hatırlıyorum.. Şimdi dişten dolayı, iştahsızlık olur kilo verirler çok normal.. Benim oğlum da sınırlarda idi hep.. Ama doktor da hemşire de birşey demediler.. Hatta hemşire emeklemeye ve yürümeye başlayınca zayıflıyorlar.. Aşırı olmadıkça sıkıntı görmüyorum bu aylardaki kiloyu dedi.. Sizin de şuan diş dönemi az kilo alması normal ama asla kilosu az değil.. Onlar ne bekliyorlar anlamadım.. Senin bebekte maşallah erken başladı herşeye..

Ben çok yavaştan tattırmaya başladım. Elma püresi verdim. Bir de yazdan şeftali hazırlayıp buzluğa atmıştım ondan veriyorum. İkisini de sevdi. Ama benim oğlum oburiks :) sanki ne versem yiyecekmiş gibi. :) çay kaşığıyla veriyorum direk açıyor ağzını. Üzüm falan sık bakalım ağzına ne yapacak?

Dönümce kolunu kurtarıyor mu? Bizim ki 2 gündür tam dönmeye başladı ama kolunu kurtaramıyor daha :). Çok komikler ya :)
Kurtarıyor ama dün başladı önceden kolu altında kalıyordu bağırıyordu şimdide sırt üstü geri dönmeyi beceremeyince bağırıyor onu bir kez yapabildi bakalım devamı ne zaman gelcek çok komik ve sürpriz dolular muhteşemler gerçekten

Ahh kıyamam minnoş.. maşallah valla epey dönmeler başlamış. Şimdi oyun halısındaydı. Orda da baya çabaladı. Yarıda kalıyor :) devamını bekliyoruz biz de

Kızlar saç dökülmeleriniz ne durumda. Geçenlerde epey konuşulmuş. Benim de çok kötüydü. Kadın doğumcuma sordum, vitamin eksikliğinden olabilir dedi. İmom latte ve osmin positive kullan dedi bana. Şuan ciddi anlamda azaldı dökülmeler. Aklınızda olsun.

Merhabalar sizlere bişey sormak istiyorum benimde bebeğim 4.5 aylık ama beslenmek istemiyor özel durumumuz da var ama onunla ilgili olduğunu sanmiyorum sütüm olmadığı için emziremiyorum zaten anca bineron ile uykudayken biberonu alıyor ama uyanıkken imkanı yok hiç bir şekilde veremiyorum kaşıkla da deniyorum yok ama suyu içiyo sizlerde yaşadınız mı böyle şeyler bu aylarda olabiyor mu ki çünkü biberonu tutup izliyor ağzında oynuyor

Imom bastan bu yana kullanıyorum ama bildiğin kel kaldım

Uzun zamandır yazamıyorum yeni okudum. Memleketten annem geldi o bile sasirdi. Benim bildigim çocuk koyunca uyur diyor. Maalesef komik bizde öyle olmuyor
2 bucuk saat uyusa bayram ederim. En azından evin işini yaparim. Ciglik atiyor ama 2 buçuk saat dw rahat birakiyor o var
Bir sürü danışman diye denk geldim.ama itiraf edeyim okumaya üşeniyorum. Atomu parcalamis gibi mucizelerden bahsediyorlar. Insanin inanisi gelmiyor. Yazamamistim da sagolun kizlar cevaplar icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…