- 28 Temmuz 2018
- 136
- 92
- 13
- 39
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #43.941
Benim yegenim hic donmeden oturdu her bebek farkli. Bizinki de ters donunce kafayi kaldiramiyo yapisip kaliyo yeri yaliyo habireDönmeli diyor herkes bende şaşırdım.
Kac aylikti bebegin ?Ben kızı dün doktora götürdüm. Sonunda 6 kiloyu gördük biz de :)) gelişiminde bir sıkıntı yokmuş, bağırsak hareketleri normalmiş, demir damlasını söyledim orjinali ferrumdur onu yazayım dedi. 6 damlaya çıkardı ve lami cimi yok vereceksin dedi.
2 -3 gündür gece çok zor uyuttuğumu çok ağladığını söylrdim. Bu bebekler de insan. Onların da bazen canı sıkkın olabilir, birşeyr üzülmüş ya da stres yapmış olabilir belki sadece canı uyumak istemiyordur dedi. Karnını kalbini ciğerlerini dinledim, ağzına kulağına baktım birşeyi yok çocuğun. Bu kadar kaygılı olma dedi. Annem 3 gün önce mersine döndü. Acaba ona mı üzüldü diye düşünüyorum şimdi :)))
Ek gıdaya da başladık. Yumurta sarısı, yoğurt ve anne sütü yada devam sütüne karıştırılmış haşlanmış pirinç ver dedi ilk hafta. Sonraki hafta sebze püreleri. Sonraki hafta meyve püreleri 4. hafta da sebzeleri karıştırıp çorba yap dedi.
Yumurta sarısını çok sevdi. Pirinçli sütü hiç sevmedi
Doğru her bebek farklı. Acaba çok kucakta taşıdıkta ondan mı oldu dedim. Daha çok yere bırakıcam artık. Ben aslında bırakıyorumda şimdi işteyken kaynanam kucakta taşıyor olabilir hep kucak istiyor diyor çünkü :)Benim yegenim hic donmeden oturdu her bebek farkli. Bizinki de ters donunce kafayi kaldiramiyo yapisip kaliyo yeri yaliyo habire
6ya girdik dün.Kac aylikti bebegin ?
Aynen canım, bizimkide öyle.. Bizimki de kucakta hep.. Oturmayı seviyor biraz, onda da 10 dk.. Arabada ana kucağına koydum, bir baktım, oturmuş.. Bence emeklemeyecekte.. İnşallah çabuk yürür.. Evin içinde, kucağımda, padişah gibi geziyor.. Yalnız artık 8i geçti maşallah, ben 52 kiloyum, uykusuz halim kalmıyor artık..Benim ki de yüzüstü olmaktan hoşlanmıyor. Sırt üstüde bacakları kaldırıyor çoraplarını çekiyor sürekli, ağzına sokmaya felan çalışıyor ayağını
Maşallah canım.. Bizlerde başlasaydık bi :) bu demir ilaçlarına da iyi bakmak lazım.. Sağlık ocağının verdiğinde parabenler var..Ben kızı dün doktora götürdüm. Sonunda 6 kiloyu gördük biz de :)) gelişiminde bir sıkıntı yokmuş, bağırsak hareketleri normalmiş, demir damlasını söyledim orjinali ferrumdur onu yazayım dedi. 6 damlaya çıkardı ve lami cimi yok vereceksin dedi.
2 -3 gündür gece çok zor uyuttuğumu çok ağladığını söylrdim. Bu bebekler de insan. Onların da bazen canı sıkkın olabilir, birşeyr üzülmüş ya da stres yapmış olabilir belki sadece canı uyumak istemiyordur dedi. Karnını kalbini ciğerlerini dinledim, ağzına kulağına baktım birşeyi yok çocuğun. Bu kadar kaygılı olma dedi. Annem 3 gün önce mersine döndü. Acaba ona mı üzüldü diye düşünüyorum şimdi :)))
Ek gıdaya da başladık. Yumurta sarısı, yoğurt ve anne sütü yada devam sütüne karıştırılmış haşlanmış pirinç ver dedi ilk hafta. Sonraki hafta sebze püreleri. Sonraki hafta meyve püreleri 4. hafta da sebzeleri karıştırıp çorba yap dedi.
Yumurta sarısını çok sevdi. Pirinçli sütü hiç sevmedi
Aynen canım, bizimkide öyle.. Bizimki de kucakta hep.. Oturmayı seviyor biraz, onda da 10 dk.. Arabada ana kucağına koydum, bir baktım, oturmuş.. Bence emeklemeyecekte.. İnşallah çabuk yürür.. Evin içinde, kucağımda, padişah gibi geziyor.. Yalnız artık 8i geçti maşallah, ben 52 kiloyum, uykusuz halim kalmıyor artık..
Maşallah canım.. Bizlerde başlasaydık bi :) bu demir ilaçlarına da iyi bakmak lazım.. Sağlık ocağının verdiğinde parabenler var..
Bizimki de illa zıplayacak. Koltukaltından tutup ayaklarını bacakalrımıza koyuyoruz hemen zıplamaya başlıyor. Bizimki de 9 kiloyu geçti 10a yaklaştı kollarımız kopuyor zıplatmaktanHer kucağına alan yorulduk deyip geri veriyor
Evet ben doktora söyledim paraben işini zararlı olsa devlet neden bunu kullansın dedi az miktarda olunca zararı yok ayrıca en iyisi sağlık ocağının verdiği dedi.son zamanlarda ürünleri satılsın diye ilaç firmaları karalama yapıyor dedi . Ve bana başka ilaç yazmadıAynen canım, bizimkide öyle.. Bizimki de kucakta hep.. Oturmayı seviyor biraz, onda da 10 dk.. Arabada ana kucağına koydum, bir baktım, oturmuş.. Bence emeklemeyecekte.. İnşallah çabuk yürür.. Evin içinde, kucağımda, padişah gibi geziyor.. Yalnız artık 8i geçti maşallah, ben 52 kiloyum, uykusuz halim kalmıyor artık..
Maşallah canım.. Bizlerde başlasaydık bi :) bu demir ilaçlarına da iyi bakmak lazım.. Sağlık ocağının verdiğinde parabenler var..
Ya aynı yaa.. Bizimki de bacaklarını yere kadar büküp yükseliyor.. İki kişi zor banyo yaptırıyoruz.. Zıp zıp kolum kopuyor.. Şöyle sakince kendi başıma yatayım yok.. Hadi kendine yatmıyorsun, otomatik salıncakta da yatmıyor.. Oyun halısında da.. Çocuk hiçbirşeyi kullanmıyor.. Yürüteç zararlı diyorlar ama almayı düşünüyorum.. Kendine öne atıp, zıplamayı çok seviyor.. Kucakta bile sağa, sola atılıyor.. Babası iki üç kez düşürdü meselaBizimki de illa zıplayacak. Koltukaltından tutup ayaklarını bacakalrımıza koyuyoruz hemen zıplamaya başlıyor. Bizimki de 9 kiloyu geçti 10a yaklaştı kollarımız kopuyor zıplatmaktanHer kucağına alan yorulduk deyip geri veriyor
Valla paraben zararı ile ilgili makaleleri ilaç firmaları yapmamıştır diye düşünüyorum.. Paraben içeren ürünü ben yüzüme sürmem mesela güvenipte.. Yine, evet bizim sağlık Bakanlığı veriyorsa güvenilirdir diyemiyorum ben.. Kim neyi kontrol ediyor da? Yıllarca kullanılan bir çok ilaç hakkında sonradan kaldırılma kararı alındı.. Bunların satış iznini kim veriyor, kontrolünü kim yapıyordu? Gaz ilacı bile mahvetti bebeklerimizi..Evet ben doktora söyledim paraben işini zararlı olsa devlet neden bunu kullansın dedi az miktarda olunca zararı yok ayrıca en iyisi sağlık ocağının verdiği dedi.son zamanlarda ürünleri satılsın diye ilaç firmaları karalama yapıyor dedi . Ve bana başka ilaç yazmadı
Ya aynı yaa.. Bizimki de bacaklarını yere kadar büküp yükseliyor.. İki kişi zor banyo yaptırıyoruz.. Zıp zıp kolum kopuyor.. Şöyle sakince kendi başıma yatayım yok.. Hadi kendine yatmıyorsun, otomatik salıncakta da yatmıyor.. Oyun halısında da.. Çocuk hiçbirşeyi kullanmıyor.. Yürüteç zararlı diyorlar ama almayı düşünüyorum.. Kendine öne atıp, zıplamayı çok seviyor.. Kucakta bile sağa, sola atılıyor.. Babası iki üç kez düşürdü mesela
Valla paraben zararı ile ilgili makaleleri ilaç firmaları yapmamıştır diye düşünüyorum.. Paraben içeren ürünü ben yüzüme sürmem mesela güvenipte.. Yine, evet bizim sağlık Bakanlığı veriyorsa güvenilirdir diyemiyorum ben.. Kim neyi kontrol ediyor da? Yıllarca kullanılan bir çok ilaç hakkında sonradan kaldırılma kararı alındı.. Bunların satış iznini kim veriyor, kontrolünü kim yapıyordu? Gaz ilacı bile mahvetti bebeklerimizi..
Tabi senin doktorun gibi birkaç doktor daha paraben zararlı değil diyor.. Ama zararlı diyenler de var.. İhtimali bile, bebeğim söz konusu ise göz ardı edemem.. Dediğim gibi parabenli duş jelini kendime kullanmam, bebeğime de.. Hele ilacını hiç içirmem.. Birde iki tür paraben var.. İçeriği daha temiz, az olan ürün kullanmak daha iyi gibi..
Rabbim korusun yavrularımızı..
masaallahh.bizimki daha sekizi yeni gecti ayaklarini basmasi bi arti benim icin yoksa hep kucak zorlaniyordum.smdi koltukta otururken ayaklarini basmasina izin veriyorum duruyor oyle
Bizim kiz da dönmüyor artk bi ara dondu bi kac sefer smdi yuzustu koyarsam basliyor aglamaya.sirt ustu koysam da ayni agliyor iste hic doneyim cabalayim yok.ya oturacak ya ayakta duracak ya da kucakta gezecek
Bak hoppalayı da araştırdım da ikinci eli bile 350 lira olunca alamadım.. Kim aldıysa koş sarıl :) bence dururlar yaa.. Ben mama sandalyesini çıkaracağım mesela, 4.5 aylık.. Destekle oturuyor.. Doğduğundan beri kucağımda ayaklarını toplayıp tuttuğum için iyi alıştı oturmaya, hep başını tutabildiği için de sıkıntı olmadı çok şükür.. Yemek yedirmiyor çünkü, şimdiden masaya saldırı da bulunuyor :) bizimkiler zor bebek çıktı valla, enerjilerini doğru yere kullanmak lazımAllah korusun düşerler valla öyle bir atıyor ki bizimki de öne atınca kafa kafaya tokuştuk bikaç kez :)
Bize de hoppala hediye geldi tam onluk valla. Yarın dr.a sorcam arada 15er dakika felan bindirmemde sakınca var mı diye, bakalım ne dicek. Bindir derse yaşadı bizimki
Ilginc geldi bi bakayım bendekronik_unutkan canım, annem Zahideyi dinlemiş.. Onun oğlan da bizim bebeklerle doğdu ya.. Onun doktoru alerji problemi yaşamasın diye 4.5 aylıkken ufak bir yumurta sarısı ve su ver demiş.. O videoyu bulup izleyeceğim tam olarak ne diye..
Benim kızımda da aynı şey oldu, yazmıştım burada. Doktorumuz önümüzdeki hafta tekrar bakacak düzelmiş mi diye. Bana düzelmiş gibi geliyor. Altını her açtığında vajinasını biraz aç ve üfle canım. Nemlenince daha çok yapışıklık oluyor.Kızlar bugün Dr gittik ve kuzumun genital bölgesi yapışmış ilaçla açtı orda ıslak mendille silme dedi ve tekrarlama ihtimali varmış dikkat edin kızlarınıza
Biz bugün mama sandalyemize oturup yumurta sarısı yedik teyzesi :))) çok keyiflendi yaa. Bu bızdıklar da büyüdüklerini görmek göstermek istiyor sanki :))Bak hoppalayı da araştırdım da ikinci eli bile 350 lira olunca alamadım.. Kim aldıysa koş sarıl :) bence dururlar yaa.. Ben mama sandalyesini çıkaracağım mesela, 4.5 aylık.. Destekle oturuyor.. Doğduğundan beri kucağımda ayaklarını toplayıp tuttuğum için iyi alıştı oturmaya, hep başını tutabildiği için de sıkıntı olmadı çok şükür.. Yemek yedirmiyor çünkü, şimdiden masaya saldırı da bulunuyor :) bizimkiler zor bebek çıktı valla, enerjilerini doğru yere kullanmak lazım
Sadece anne sütü alıyorCanım neden ishal olmuş ? Sadece anne sütü mu alıyor?
Seninki bence çok kilolu bir bebek biraz geç dönebilir.10 kg yaklaşıyor demişsin maşallah ama biraz fazla gibi ondan olabilrbKızlar bebeği dönmeye başlamayan var mı, yoksa benim ki mi tembel çıktı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?