• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bak hoppalayı da araştırdım da ikinci eli bile 350 lira olunca alamadım.. Kim aldıysa koş sarıl :) bence dururlar yaa.. Ben mama sandalyesini çıkaracağım mesela, 4.5 aylık.. Destekle oturuyor.. Doğduğundan beri kucağımda ayaklarını toplayıp tuttuğum için iyi alıştı oturmaya, hep başını tutabildiği için de sıkıntı olmadı çok şükür.. Yemek yedirmiyor çünkü, şimdiden masaya saldırı da bulunuyor :) bizimkiler zor bebek çıktı valla, enerjilerini doğru yere kullanmak lazım

Aynen bende bakıyordum çok pahalıydı, verince aldım hemen :D Bende aynen senin dediğin gibi tuttum hep kucağımda. ondan oturabiliyor, hatta yastığa uzandırınca kalkmaya çalışıyor :D Dr.da diyor karın kası çalışıyor bu diye. İnş oturur bizimki de sofraya meraklı kucağımda oturunca tabagı çekip ağzına sokmaya çalışıyor :D

Canım neden ishal olmuş ? Sadece anne sütü mu alıyor?
İshal olduğunu nasıl anladın benim oğlan da karnı gurul gurul gece de saat başı uyanıyo çoğu zman ama gündüz çok neşeli nerdeyse hiç ağlamıyo, sadece anne sütü aldığı için olur gurultu demişti doktoru bi de gazı devam ediyo ondan ses var diyodum ben :KK57:

Biz bugün mama sandalyemize oturup yumurta sarısı yedik teyzesi :))) çok keyiflendi yaa. Bu bızdıklar da büyüdüklerini görmek göstermek istiyor sanki :))
Ay yaa nasıl duygulandım.. Birşey öğrendiklerinde tekrar etmek istiyorlar ya ona bayılıyorum.. Benim oğlan, ağzı ile pırt yapıp etrafı tükmüklüyor.. Yararlı şey öğrenmez :) ama ona da gülüyorum, kaka yapmasına da seviniyorum.. Evlat çok başka cidden.. Allahımmm esirgesin onları, kötü insanlardan, şer olaylardan..

Aynen bende bakıyordum çok pahalıydı, verince aldım hemen :KK70: Bende aynen senin dediğin gibi tuttum hep kucağımda. ondan oturabiliyor, hatta yastığa uzandırınca kalkmaya çalışıyor :KK70: Dr.da diyor karın kası çalışıyor bu diye. İnş oturur bizimki de sofraya meraklı kucağımda oturunca tabagı çekip ağzına sokmaya çalışıyor :KK70:
Valla aynı demek ki çocuklar.. Bizimkide yattığı yerden başı ve sırtını kaldırıyor.. Dönmese bile yalnız bırakamıyorum.. Demek bizimkiler dönmeden, emeklemeden, koşacaklar .. Ama hep dedim, oğlum benim dermanım kalmadı, o kadar bekleyemem sen yürü direk diye :)

Yok canım ya anca 40 cc :KK43: çok üzgünüm
Yok yok canım üzülme.. Biliyorsun taktıkça azalıyor esas.. İnşallah senin ki hastalık bitince artar hemen.. Ben baya takmıştım, hastalıktan olduğunu anlamamıştım, etkiledi maalesef.. Ama tek .göğüs ile devam ediyorum

Ay yaa nasıl duygulandım.. Birşey öğrendiklerinde tekrar etmek istiyorlar ya ona bayılıyorum.. Benim oğlan, ağzı ile pırt yapıp etrafı tükmüklüyor.. Yararlı şey öğrenmez :) ama ona da gülüyorum, kaka yapmasına da seviniyorum.. Evlat çok başka cidden.. Allahımmm esirgesin onları, kötü insanlardan, şer olaylardan..

Valla aynı demek ki çocuklar.. Bizimkide yattığı yerden başı ve sırtını kaldırıyor.. Dönmese bile yalnız bırakamıyorum.. Demek bizimkiler dönmeden, emeklemeden, koşacaklar .. Ama hep dedim, oğlum benim dermanım kalmadı, o kadar bekleyemem sen yürü direk diye :)

Yok yok canım üzülme.. Biliyorsun taktıkça azalıyor esas.. İnşallah senin ki hastalık bitince artar hemen.. Ben baya takmıştım, hastalıktan olduğunu anlamamıştım, etkiledi maalesef.. Ama tek .göğüs ile devam ediyorum
Hastalıkta bitti canım ama artmadı:( bu ara sınır krizi geçiriyorum evde oğlundan dolayı sanırım onunda etkisi oldu

Merhaba tecrübeli anneler dağlıkla hayırla büyütün bebişlerinizi

Nasip olursa bende nisan yada mayıs annesi olacağım. O yüzden sormak istediklerim var sizlere

Bebek arabasını fikir edinecek kadar kullanmışsınızdır..hangi marka modelden memnunsunuz veya pişmansınız

Anne yanı için ahşap sepet beşik kullanan var mı? Memnun mu?
Ben britax römer kullanıyorum polo araba bagajına ancak arka tekerinin birini sökünce sığıyor sedan arabalarda sorun yok.
Ahşap sepet beşikteyse chicco anne yanı gibi olanlardan al çok rahat oluyor verdiğin parayı çıkarıyor.

teremm teremm bbekb arabası joie muze lx
Kampanyalı aldım eski model ama sanırım.cok memnunum.suan pusetli kullaniyodum.acmasi kapaması çok kolay.kullanimi.
Beşik ben Ikeadan almıştım ondan da memnunum sallanmiyor senin için eksi mi bilemiyorum ama ben kızımı hiç sallamadigim için eksiklik hissetmedim.sallanan beşikte almıştım sinnu baby caretta hiç kullanmadım .sayılıdır kullandığım.
Fakat anakucagi almanız şiddetle tavsiye ederim.birght stars bizimki halen kullanıyorum.son ayimiz olur herhalde çünkü artık durmayacak üstünde.mesela biz yemek yerken o masada anakucaginda duruyor.ondan mama sandalyesine terfi edecek minik hanım

Benim kızımda da aynı şey oldu, yazmıştım burada. Doktorumuz önümüzdeki hafta tekrar bakacak düzelmiş mi diye. Bana düzelmiş gibi geliyor. Altını her açtığında vajinasını biraz aç ve üfle canım. Nemlenince daha çok yapışıklık oluyor.
Krem sürüyormusun peki ben bitkisel krem sürüyorum burda k.k okudum aynısefa kremi en az iki üç kere elimle de masaj yapıyorum biraz

Canım öncelikle instagramda irlandalianne var, ben onu takip ediyorum ve yazıları teknikleri çok yardımcı oldu. Bebeğin uyku saatlerini takip etmek lazım yani ne zaman yorgun düşüyor uyumak istiyor ve ne kadar uyuyor , uyanıyor. Sallama yöntemi tamamen bırakılmalı ve bir rutin oluşturulmalı yani bebek uyumasa bile ilk haftalar bilecek ki her akşam aynı saatte oda da yatağında. Bu çok önemli. Sabırlı olmalısın. Benim kız akşam 8 de yatıyor ve sabah 6.30 - 7.00 gibi kalkıyor ama geçe 3- 4 kez kalkıyor ve emip geri yatıyor. Gündüz de kalktıktan sonra saat 9.00 yada 10.00 gibi bir buçuk saat uyuyor , sonraki gündüz uykuları daha kısa oluyor 45 dk falan . Böyle akşamustu saat 5 e kadar 4 kez falan uyuyor sonra 8 de akşam uykusu. Ben de önce bir rutin olusturdum

Gece 3 4 kez kalkmasida aliskanlikmi yoksa acliktanmi ???acil bisiler yapmam lazim yoksa bole alisip gidecek.gunduz bazen 3 uyku yapiyor bazen 2 uyku bazen tek.ama tum aksam bizimle yetiskin gibi duruyor surekli kucak istiyor yada memede durmak.yoksa agliyor.2gundur dikkat ediyorum gozlerini ovusturuyor basliyorum sallamaya gne agluyor napcam blniuorum.sallamadan nasil uyur ki pis pis yaparak uyusa benim icin imkansiz gerceklesmis olur sanirim:)

Cocugu kendi odasına geciren var mi? Emzirirken nasıl yapiyorsunuz? Emzirme koltuklari oluyor. Onu alsam gereksiz mi? Odada kanepe tarzi oturacak bir sey yok

Ya bir bebek neden uyumaz yaa? 7-8 kez kalktık, 4.30'dan sonra uyumadık.. Çıldıracağım artık yaa.. Bende, gece 2-3 kez kalktı diyebilecek miyim yaa??
Gece uykusuna kaçta geçiyor ? Bizim kız dün gece 1 de uyudu sabah 6.10 uyandı 7 ye kadar emdi uyudu 9 da tekrar kalktı. Şu an yarım saat oldu uyuyalı bende başında kahvaltı ediyorum. Çok komik birşey keşfettim sol taraf karın boşluğunda birikiyor gazı uyku sonrasında ağlayarak uyandığında o noktaya baskı yaparsak 1 dk boyunca seri olarak gaz çıkarıyor:D gece uyandığında da emerken aynı noktaya baskı yaparsam bi yandan gazı çıkıyor tekrar sancıya uyanmıyor. Babası doktora gitti çok merak ediyorum ne diyecek, öğleden sonrada ilk kürtajımı yapan doktora kızı el öptürmeye götüreceğiz. Bu hamileligimde de sık sık görüş almak için gitmiştim. Durumu anlatıp 2 hafta rapor verebilirmi parça parça 5 şeklinde diye rica edeceğiz insallah veririm der ya

Back
X