- 12 Kasım 2009
- 2.324
- 2.661
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #43.921
Canım öncelikle instagramda irlandalianne var, ben onu takip ediyorum ve yazıları teknikleri çok yardımcı oldu. Bebeğin uyku saatlerini takip etmek lazım yani ne zaman yorgun düşüyor uyumak istiyor ve ne kadar uyuyor , uyanıyor. Sallama yöntemi tamamen bırakılmalı ve bir rutin oluşturulmalı yani bebek uyumasa bile ilk haftalar bilecek ki her akşam aynı saatte oda da yatağında. Bu çok önemli. Sabırlı olmalısın. Benim kız akşam 8 de yatıyor ve sabah 6.30 - 7.00 gibi kalkıyor ama geçe 3- 4 kez kalkıyor ve emip geri yatıyor. Gündüz de kalktıktan sonra saat 9.00 yada 10.00 gibi bir buçuk saat uyuyor , sonraki gündüz uykuları daha kısa oluyor 45 dk falan . Böyle akşamustu saat 5 e kadar 4 kez falan uyuyor sonra 8 de akşam uykusu. Ben de önce bir rutin olusturdumKendimi cok suclu hissediyorum
Ayni zamanda yorgun ve uykusuz
Uyku egitimini uygulayan varsa nolur bana yazsin((
benim bildigim bebek ginduz iki satte bir uyur bizim oglan uyucam diye korkuyor
Uzuluyorum cook.ornek vereyim size bugun aksam saat 6 7 gibi uyandi ve yarim saat once uyuttum suan ayagimda hala salliyorum.ve birazdan uyanicak hissi surekli beynimde.cnku yatinca direk uykuya gecemiyor devamli uyaniyor.napicam sasirdim(((suan uyuyor ya mesela gece saat basini goruyorum resmen.bendemi yanlis anlamadim uzuluyorum suclu hissediyorum
Yok deliksiz değil 1.30 2 saatte bir uykuya geçmek istiyor. Oyuncaklara bağırıyor asabilesiyor. Huzursuzsa 25 dk falan uyuyo uyanıyor biraz daha iyiyse 1.30 saatle 2.30 bazen 3 saate varan 3 uyku falan yapıyor. Gece kesinlikle 12 1 den önce uyumuyor. Yine duruma göre 3 le 5 arasında olmak üzere acıkıp kalkıyor emzirip tekrar yatırıyorum. 7 de tekrar kalkıyor emzirip altıni değiştirip tekrar uyutuyorum. Mesela su an 11 ilk mamasını simdi içecekGece nasıl uyuyor
5 saat gunduz deliksiz mi uyuyor
Zaten tek seferde 2-2.30 saatten fazla gündüz uykusu olursa uyandırın diyor baldan anne
Bunun gibiGece nasıl uyuyor
5 saat gunduz deliksiz mi uyuyor
Zaten tek seferde 2-2.30 saatten fazla gündüz uykusu olursa uyandırın diyor baldan anne
Donmese daha iyi sanki hic yalniz birakamiyorum artikKızlar bebeği dönmeye başlamayan var mı, yoksa benim ki mi tembel çıktı :)
Anladım canım gece geç yatması dışında gündüz uykulari maşallah iyiymisYok deliksiz değil 1.30 2 saatte bir uykuya geçmek istiyor. Oyuncaklara bağırıyor asabilesiyor. Huzursuzsa 25 dk falan uyuyo uyanıyor biraz daha iyiyse 1.30 saatle 2.30 bazen 3 saate varan 3 uyku falan yapıyor. Gece kesinlikle 12 1 den önce uyumuyor. Yine duruma göre 3 le 5 arasında olmak üzere acıkıp kalkıyor emzirip tekrar yatırıyorum. 7 de tekrar kalkıyor emzirip altıni değiştirip tekrar uyutuyorum. Mesela su an 11 ilk mamasını simdi içecek
Akşam 6daki son uykusunu baya uzun yapmış .onu kısa tutup 20-21gibi uyutmayi denemissindir ama keşke öyle olsa belki gece uykusuna daha erken yatar.benimki de 18de yarım saat falan uyuyor aslında o saatte hiç uyutmak istemiyorum ama çok huysuz oluyor uyutamazsam.kisaltmayi ya da kaldırmayı düşünüyorum o uykuyu gece uykusuna erken yatsın diye.21-21.30gibi gece uykusuna yatıyor.Bunun gibi
Yok canım hepsini denedim o uykuyu bi türlü öne çekemiyorumAkşam 6daki son uykusunu baya uzun yapmış .onu kısa tutup 20-21gibi uyutmayi denemissindir ama keşke öyle olsa belki gece uykusuna daha erken yatar.benimki de 18de yarım saat falan uyuyor aslında o saatte hiç uyutmak istemiyorum ama çok huysuz oluyor uyutamazsam.kisaltmayi ya da kaldırmayı düşünüyorum o uykuyu gece uykusuna erken yatsın diye.21-21.30gibi gece uykusuna yatıyor.
Mesela dün son uykusundan 5te uyandı akşam erken uyudu 20.30gibi
Donmese daha iyi sanki hic yalniz birakamiyorum artik
Evet ayarlamak zor oluyor.uyusalar bir turlu uyumasalar birturlu.bazen uyuması gerekiyor uyumuyor bazen fazla uyuyor.duzen muzen hak getireYok canım hepsini denedim o uykuyu bi türlü öne çekemiyorum
Dönme alıştırması yapıyor ama kolu altında kaldığı için tamamlamıyor sinirlenip ağlıyor. Yüzüstü bırakınca poposuyla hareket ederek saat yönünde daire çiziyorhaklısın. Ama herkes dönmesi lazım neden dönmüyor bu çocuk diyor. yarın tam 5 aylığız.
Ay canım bende alerjen damlatacaklar sanıyorum sadece.. Netten baktım, dediğin gibi çiziyorlar birde.. Kolu da olmaz, sırtına yaparlar bebeğimin.. Dayanamam yaa.. Zaten babası, olur bebeklerde böyle hastaneye gitmeyelim, kan alırlarsa konuşmam demişti.. Üstüne üç tüp kan aldılar.. Gerildi iyice dün.. Hayatta onu yaptırmaz da doktora nasıl diyeceğim, özel değil ne de olsa :) ters tepmez inş.. Kakasını da 11.30 gibi yaptı, hemen hazırlanıp çıktık ama yoldayız hâlâ.. Muhtemelen öğle arasına da kaldık.. Zaten hemen götürsem de bunlar kim bilir ne zaman analiz ederler.. Bir haftaya kadar getir, buzdolabında sakla diyenden ne çıkar ki? Nette buzdolabına koymayın yazıyor, şaştım valla.. Yine verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım.. İyi ki varsınızAman canim ben bi kez deri testi yaptirdm kendime asiri canim acidi bissuru igne deligi oluyor alerji sivisi derinin altina gecsin diye sivi sayisi kadar deliyorlar ucu da kördü acidi baya zor dayanmistim.minik bebis nasi dayanicak.kakayi da geciktirmeden goturmen lazim diye biliyorum gecmis olsun ne varsa ortaya cikar insaallah
Amin canım inşallah.. Bizim kan arada geliyordu.. Sizde devamlı ise zor yaa.. Acaba ıkınmaktan kılcal damarda mı sıkıntı oldu?Canım Allah bir an önce sifasını verir insallah. Bizim kız hala kanlı kaka yapıyor. Pazartesi gidecegiz. Bakalım bize ne diyecek. Bende sana yazarım
Benimmmmm.. Yüz üstü kıyameti koparıyor.. Sırt üstü iken bacakları toplayıp yana kırılıyor ama poposunu atamıyor bir türlü, tembel :)Kızlar bebeği dönmeye başlamayan var mı, yoksa benim ki mi tembel çıktı :)
Ay canım bende alerjen damlatacaklar sanıyorum sadece.. Netten baktım, dediğin gibi çiziyorlar birde.. Kolu da olmaz, sırtına yaparlar bebeğimin.. Dayanamam yaa.. Zaten babası, olur bebeklerde böyle hastaneye gitmeyelim, kan alırlarsa konuşmam demişti.. Üstüne üç tüp kan aldılar.. Gerildi iyice dün.. Hayatta onu yaptırmaz da doktora nasıl diyeceğim, özel değil ne de olsa :) ters tepmez inş.. Kakasını da 11.30 gibi yaptı, hemen hazırlanıp çıktık ama yoldayız hâlâ.. Muhtemelen öğle arasına da kaldık.. Zaten hemen götürsem de bunlar kim bilir ne zaman analiz ederler.. Bir haftaya kadar getir, buzdolabında sakla diyenden ne çıkar ki? Nette buzdolabına koymayın yazıyor, şaştım valla.. Yine verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım.. İyi ki varsınız
Amin canım inşallah.. Bizim kan arada geliyordu.. Sizde devamlı ise zor yaa.. Acaba ıkınmaktan kılcal damarda mı sıkıntı oldu?
Benimmmmm.. Yüz üstü kıyameti koparıyor.. Sırt üstü iken bacakları toplayıp yana kırılıyor ama poposunu atamıyor bir türlü, tembel :)
Dönme alıştırması yapıyor ama kolu altında kaldığı için tamamlamıyor sinirlenip ağlıyor. Yüzüstü bırakınca poposuyla hareket ederek saat yönünde daire çiziyor
Benim kız da 6 da falan uyuyor bi yarım saat, onu uyumazsa huysuz oluyor ama yine de saat 8 de yatağına koyuyorum, kendi kendine kıpır kıpır 8.30 a doğru dalıyor.Akşam 6daki son uykusunu baya uzun yapmış .onu kısa tutup 20-21gibi uyutmayi denemissindir ama keşke öyle olsa belki gece uykusuna daha erken yatar.benimki de 18de yarım saat falan uyuyor aslında o saatte hiç uyutmak istemiyorum ama çok huysuz oluyor uyutamazsam.kisaltmayi ya da kaldırmayı düşünüyorum o uykuyu gece uykusuna erken yatsın diye.21-21.30gibi gece uykusuna yatıyor.
Mesela dün son uykusundan 5te uyandı akşam erken uyudu 20.30gibi
Canım, sabah uyanınca 7 de falan tekrar uyutuyorum demiştin o saatte uyutmadan güne başlasın, yani sabah tamamen kacta uyanıyorsa 3-4 saat oyalandiktan sonra uyut birdaha böylelikle bir düzen gelir ve yavaş yavaş erkene gelir akşam uykusu. Biliyorum dışardan konuşmak kolay diyeceksin ama bir umut işte, farklı şeyler denemekte lazımYok canım hepsini denedim o uykuyu bi türlü öne çekemiyorum
Dönmüyor :/Kızlar bebeği dönmeye başlamayan var mı, yoksa benim ki mi tembel çıktı :)
Dönmüyor :/
Ayaklarını pijamasını tutuyor kendini ittiriyor ileriye da yana doğru . Bazen bi tarafını kaldırıyor hah dönecek diyorum pat geri düşüyor. Her ağızdan bi ses çıkıyor boşver ya insan bikiyo artıkDönmeli diyor herkes bende şaşırdım.
Aynı bizim kız :)))Benimmmmm.. Yüz üstü kıyameti koparıyor.. Sırt üstü iken bacakları toplayıp yana kırılıyor ama poposunu atamıyor bir türlü, tembel :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?