- 26 Ekim 2015
- 1.541
- 2.615
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #43.961
Bak hoppalayı da araştırdım da ikinci eli bile 350 lira olunca alamadım.. Kim aldıysa koş sarıl :) bence dururlar yaa.. Ben mama sandalyesini çıkaracağım mesela, 4.5 aylık.. Destekle oturuyor.. Doğduğundan beri kucağımda ayaklarını toplayıp tuttuğum için iyi alıştı oturmaya, hep başını tutabildiği için de sıkıntı olmadı çok şükür.. Yemek yedirmiyor çünkü, şimdiden masaya saldırı da bulunuyor :) bizimkiler zor bebek çıktı valla, enerjilerini doğru yere kullanmak lazım
Bebekten bebeğe değişir ayrıcahaklısın. Ama herkes dönmesi lazım neden dönmüyor bu çocuk diyor. yarın tam 5 aylığız.
İshal olduğunu nasıl anladın benim oğlan da karnı gurul gurul gece de saat başı uyanıyo çoğu zman ama gündüz çok neşeli nerdeyse hiç ağlamıyo, sadece anne sütü aldığı için olur gurultu demişti doktoru bi de gazı devam ediyo ondan ses var diyodum benCanım neden ishal olmuş ? Sadece anne sütü mu alıyor?
Dönem alıştırması yapıyosa bir haftaya kalmaz döner emin ol ,her bebek kendine özeldir annesi yapar oDönme alıştırması yapıyor ama kolu altında kaldığı için tamamlamıyor sinirlenip ağlıyor. Yüzüstü bırakınca poposuyla hareket ederek saat yönünde daire çiziyor
Seninki bence çok kilolu bir bebek biraz geç dönebilir.10 kg yaklaşıyor demişsin maşallah ama biraz fazla gibi ondan olabilrb
Maşallah canım :)Bebekten bebeğe değişir ayrıca
Benim kızım kırkı çıkti dönmeye başladı mesela
Yok canım ya anca 40 ccfrhnrfhn canım ne yaptın? Sütün arttı mı tekrar?
Ay yaa nasıl duygulandım.. Birşey öğrendiklerinde tekrar etmek istiyorlar ya ona bayılıyorum.. Benim oğlan, ağzı ile pırt yapıp etrafı tükmüklüyor.. Yararlı şey öğrenmez :) ama ona da gülüyorum, kaka yapmasına da seviniyorum.. Evlat çok başka cidden.. Allahımmm esirgesin onları, kötü insanlardan, şer olaylardan..Biz bugün mama sandalyemize oturup yumurta sarısı yedik teyzesi :))) çok keyiflendi yaa. Bu bızdıklar da büyüdüklerini görmek göstermek istiyor sanki :))
Valla aynı demek ki çocuklar.. Bizimkide yattığı yerden başı ve sırtını kaldırıyor.. Dönmese bile yalnız bırakamıyorum.. Demek bizimkiler dönmeden, emeklemeden, koşacaklar .. Ama hep dedim, oğlum benim dermanım kalmadı, o kadar bekleyemem sen yürü direk diye :)Aynen bende bakıyordum çok pahalıydı, verince aldım hemenBende aynen senin dediğin gibi tuttum hep kucağımda. ondan oturabiliyor, hatta yastığa uzandırınca kalkmaya çalışıyor Dr.da diyor karın kası çalışıyor bu diye. İnş oturur bizimki de sofraya meraklı kucağımda oturunca tabagı çekip ağzına sokmaya çalışıyor
Yok yok canım üzülme.. Biliyorsun taktıkça azalıyor esas.. İnşallah senin ki hastalık bitince artar hemen.. Ben baya takmıştım, hastalıktan olduğunu anlamamıştım, etkiledi maalesef.. Ama tek .göğüs ile devam ediyorumYok canım ya anca 40 ccçok üzgünüm
Hastalıkta bitti canım ama artmadıAy yaa nasıl duygulandım.. Birşey öğrendiklerinde tekrar etmek istiyorlar ya ona bayılıyorum.. Benim oğlan, ağzı ile pırt yapıp etrafı tükmüklüyor.. Yararlı şey öğrenmez :) ama ona da gülüyorum, kaka yapmasına da seviniyorum.. Evlat çok başka cidden.. Allahımmm esirgesin onları, kötü insanlardan, şer olaylardan..
Valla aynı demek ki çocuklar.. Bizimkide yattığı yerden başı ve sırtını kaldırıyor.. Dönmese bile yalnız bırakamıyorum.. Demek bizimkiler dönmeden, emeklemeden, koşacaklar .. Ama hep dedim, oğlum benim dermanım kalmadı, o kadar bekleyemem sen yürü direk diye :)
Yok yok canım üzülme.. Biliyorsun taktıkça azalıyor esas.. İnşallah senin ki hastalık bitince artar hemen.. Ben baya takmıştım, hastalıktan olduğunu anlamamıştım, etkiledi maalesef.. Ama tek .göğüs ile devam ediyorum
Ben britax römer kullanıyorum polo araba bagajına ancak arka tekerinin birini sökünce sığıyor sedan arabalarda sorun yok.Merhaba tecrübeli anneler dağlıkla hayırla büyütün bebişlerinizi
Nasip olursa bende nisan yada mayıs annesi olacağım. O yüzden sormak istediklerim var sizlere
Bebek arabasını fikir edinecek kadar kullanmışsınızdır..hangi marka modelden memnunsunuz veya pişmansınız
Anne yanı için ahşap sepet beşik kullanan var mı? Memnun mu?
Krem sürüyormusun peki ben bitkisel krem sürüyorum burda k.k okudum aynısefa kremi en az iki üç kere elimle de masaj yapıyorum birazBenim kızımda da aynı şey oldu, yazmıştım burada. Doktorumuz önümüzdeki hafta tekrar bakacak düzelmiş mi diye. Bana düzelmiş gibi geliyor. Altını her açtığında vajinasını biraz aç ve üfle canım. Nemlenince daha çok yapışıklık oluyor.
Canım öncelikle instagramda irlandalianne var, ben onu takip ediyorum ve yazıları teknikleri çok yardımcı oldu. Bebeğin uyku saatlerini takip etmek lazım yani ne zaman yorgun düşüyor uyumak istiyor ve ne kadar uyuyor , uyanıyor. Sallama yöntemi tamamen bırakılmalı ve bir rutin oluşturulmalı yani bebek uyumasa bile ilk haftalar bilecek ki her akşam aynı saatte oda da yatağında. Bu çok önemli. Sabırlı olmalısın. Benim kız akşam 8 de yatıyor ve sabah 6.30 - 7.00 gibi kalkıyor ama geçe 3- 4 kez kalkıyor ve emip geri yatıyor. Gündüz de kalktıktan sonra saat 9.00 yada 10.00 gibi bir buçuk saat uyuyor , sonraki gündüz uykuları daha kısa oluyor 45 dk falan . Böyle akşamustu saat 5 e kadar 4 kez falan uyuyor sonra 8 de akşam uykusu. Ben de önce bir rutin olusturdum
Benim kızım dört buçuk aylık dönmüyor ben de neden neden diyorum :)haklısın. Ama herkes dönmesi lazım neden dönmüyor bu çocuk diyor. yarın tam 5 aylığız.
Gece uykusuna kaçta geçiyor ? Bizim kız dün gece 1 de uyudu sabah 6.10 uyandı 7 ye kadar emdi uyudu 9 da tekrar kalktı. Şu an yarım saat oldu uyuyalı bende başında kahvaltı ediyorum. Çok komik birşey keşfettim sol taraf karın boşluğunda birikiyor gazı uyku sonrasında ağlayarak uyandığında o noktaya baskı yaparsak 1 dk boyunca seri olarak gaz çıkarıyorYa bir bebek neden uyumaz yaa? 7-8 kez kalktık, 4.30'dan sonra uyumadık.. Çıldıracağım artık yaa.. Bende, gece 2-3 kez kalktı diyebilecek miyim yaa??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?