2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
şimdi arkadaşlar özellikle doğum yapmış tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum..eşimle tatil planlıyoruz yani aslında 3 yıldır çeşitli nedenlerle gitsek bile deniz güneş yüzü göremeden tatillerimiz telef olduğundan benim çok ihtiyacım var deniz tuzu ve güneşe...ancak çok ağırlaşmadan gitmek gerekir diye düşündüm..istanbuldan da son 2-3 ayda uzak kalmak korkutuyor beni açıkçası...o yüzden haziran başı-ortası gibi 26 haftalık filan oluyorum antalyaya arabamızla gidebilirmiyiz sizce?bu beni çok sıkıntıya sokar mı?araba yolculuğu özellikle..birde tabii o haftalarda istanbuldan çok uzakta olmuş olucam..o kadar uzağa o şekilde gitmek riskli ise, temmuzda egeye daha yakın bir yere mi gidelim?çünkü egede haziranda deniz zor,ben sıcak su severim.. ama bebekte iyice büyümüş olacak temmuz başında 29-30 oluyor :KK43: çok kararsız kaldım rezervasyon yaptırmam gerekiyor bugün yarın eğer antalyaya gideceksek, arkadaşlar yaptırmış hadi diyorlar ama ben henüz hamileliğimi söylemediğim için kimseye napsam bilemedim size sormak istiyorum..
valla canım bi arkadaşım 6 aylık hamile 14 saat uçak yolculuğu yaptı, bir tanesi de doğuma 3 hafta kala falan 2 saatlik uçak yolculuğu yaptı. doktor son aysa eğer seyahat edebilir raporu veriyor. doktoruna danış

Bende bekliyorum bu soruya gelecek cevapları :). Özellikle ikinci defa anne olacaklar kitap olarak tavsiyeniz neler?
İlk hamileliğimde sayısız kitap okudum, Ayşe Öner’indi sanırım en beğendiğim kitaplar.Eve gidince bakayım. Okuduğum kitaplardakilerin gerçek hayatta hiçbir işe yaramadığını tecrübe edince bu hamileliğimde sarmadım kitaplara :)

Anladım canım ama yinede sorun olacağını sanmıyorum doktoruna danış bakalım ne diyecek. Durumunu en iyi o bilir. 2 saatte bir mola vererek istediğin yere gidersin hiçte sorun olmaz bence. Ben araba yolculuğunu seviyorum özellikle tatilr gidiyorsam:) o yüzden saatlerce gidebilirim hiç sorun olmaz. Bizim doktorda uzun uçak yolculuğuna ne diyecek bakalım,ilk hamileliğimde olmaz çok uzun demişti yine hemen hemen aynı mesafede bir uçuşa.
sağol canım cuma gidince sorarım ama bende arabayla daha rahat giderim dinlene dura diye düşünüyorum hem tatilde iyi gelecek bana..

Kızlaar ben geldim doktor kontrolünden çok şükür herşey sorunsuz. Gayet sağlıklıymış bebişimiz 4 cm olmuş kocaman bir bebek ya :). Müthiş bir duyguydu taklalar atıyor sürekli ters dönüyor kollar bacaklar hareketli video çekti eşim artık bir sonraki kontrole kadar sürekli izlerim :anneadayı:. İkili test içinde 1 marta çağırdı. Ense kalınlığı şuan için çok iyi dedi. Normalde bugün 10+2'yim ama 10+6 çıktı önden gidiyormuş. Cinsiyet için yorum yapmadı ikili testte söylerim dedi. Bakalım çok heyecanlı darısı herkese güzel haberler almayı nasip etsin rabbim. Buraya resimde ekleyeyim bakalım cinsiyet tahmini yapabilecek varmı :KK70:
Nasıl güzel görünüyor annesi maşallah subanallah ya bende hastaneye geldim çok heyecanlıyım iyimi nasıl büyümüşmü diye şuan 9+4 olması lazım inşallah herşey yolundadır güzelde bi poz verir annesine

Bende sigarasızlıktan yemeğe sardım.. dün biri yaktı yanımda kusacaktım ama bazende efkarlanıyorum:KK45:
ben ilk test yaptıgımda 5 dk dolmasını sigara içerek beklemiştim :olamaz::olamaz:
simdi cnm istesede içmiyrum ama bebeğim bi dogsun eminim ki başlarım tekrar beni tutan tek sey bu cünkü:ruh:

Kızlar günaydın size birşey danışmak istiyorum. Hamilelik öncesi hiç gerinmek gibi bi alışkanlığım olmamasına rağmen şimdilerde sabahları deli gibi gerinmek istiyorum. Uyku uyanıklık arasında da hafif gerindiğim oluyor sonra aklıma gelince hemen bırakıyorum ve pişman oluyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan veya doktora danışan var mı gerinmenin zararı olur mu acaba.
Ben de uyurken cok gerinen bi insanin ve uyaninca hemen gerinmeseydim keske diyorum ama ister istemez yapiyorum. Bence bi sikinti olcagini düsünmüyorum yani benim doktorum bebekler öyle gerinmeyle 3-5kilo yük tasimayla degil sagliksiz olduklari icin düser diyor

Kizlar ruyamda dogum yapiyordum. Bebeğimin kafasını gördüm geliyordu ıkınıyordum :D
Helikoptere halat bagli ucan gemiye biniyordum birde :D

ben ilk test yaptıgımda 5 dk dolmasını sigara içerek beklemiştim :olamaz::olamaz:
simdi cnm istesede içmiyrum ama bebeğim bi dogsun eminim ki başlarım tekrar beni tutan tek sey bu cünkü:ruh:
Bende hamileyken içmiyorum ama doğumu sabırsızlıkla bekliyorum.. ilk doğumumda hayalimdi kahve sigara.. birde hastane girişinde starbucks var,her girişimde kahve kokusu vuruyor burnuma.. doğurduğum gün gelip burdan bi kahve alıp sigara içicem demiştim,eşim gülmüştü yapamam sanmıştı ama yaptım :) Doğumdan sonra bacaklarımı hissedince indim oraya sigara içtim:oha: Emzirirken tek tük,işe dönünce tam gaz devam ettim içmeye..

Ben de uyurken cok gerinen bi insanin ve uyaninca hemen gerinmeseydim keske diyorum ama ister istemez yapiyorum. Bence bi sikinti olcagini düsünmüyorum yani benim doktorum bebekler öyle gerinmeyle 3-5kilo yük tasimayla degil sagliksiz olduklari icin düser diyor
Oda doğru aslında bende öyle duymuştum. Çok sağol canım cevabın için.

Bende hamileyken içmiyorum ama doğumu sabırsızlıkla bekliyorum.. ilk doğumumda hayalimdi kahve sigara.. birde hastane girişinde starbucks var,her girişimde kahve kokusu vuruyor burnuma.. doğurduğum gün gelip burdan bi kahve alıp sigara içicem demiştim,eşim gülmüştü yapamam sanmıştı ama yaptım :) Doğumdan sonra bacaklarımı hissedince indim oraya sigara içtim:oha: Emzirirken tek tük,işe dönünce tam gaz devam ettim içmeye..
bende aynı durumdayım eşimle karsılıklı kahve keyfi yapmak istiyorum su an kahve sigara kokusu midemi bulandırıyo ama yine de özledim:ruh: doktora gidip keseyi gördüğümüz gün kahveyi yasakladı eşim şimdi bn gece uyuyunca içiyo kendisi:işsiz:

Çarşamba 10 haftalik olacagim ve cok merak ediyorum onu. Randevu icin sabirsizim :KK43: oy insallah iyidir sagliklidir kuzum
iyidir inşallahh canııımm niye moralini bozuyosun durduk yere :dua::dua::emir_bebek:
insnaın psikolojisi bozuluyo bn artık öldü mü acaba diye diye gitmiştim doktora da ikimizde turp gibi cıktık artık kendimi korkutmuyor hiç bi konuda :anneadayı:

İlk hamileliğimde sayısız kitap okudum, Ayşe Öner’indi sanırım en beğendiğim kitaplar.Eve gidince bakayım. Okuduğum kitaplardakilerin gerçek hayatta hiçbir işe yaramadığını tecrübe edince bu hamileliğimde sarmadım kitaplara :)
Tamam canım sen bir bakta buraya yazarsan herkes faydalansın

Nasıl güzel görünüyor annesi maşallah subanallah ya bende hastaneye geldim çok heyecanlıyım iyimi nasıl büyümüşmü diye şuan 9+4 olması lazım inşallah herşey yolundadır güzelde bi poz verir annesine
Ay hadi inşallah güzel haberlerle gel canım :)))

Bebeginizi beklerken sizi neler bekler, şu an için uygun yani hamilelik le alakalı çok da kapsamlı. Sonrası için mi soruyorsun acaba :emir_bebek:
Aslında her ikisi içinde çünkü bebek doğduktan sonra bi sure kitap okumaya vaktimiz kalmayacak , bi tane hamilelik ile ilgili bi kaç tane de bebek doğduktan sonrası ile ilgili okumak istiyorum şimdiden ☺️

bende aynı durumdayım eşimle karsılıklı kahve keyfi yapmak istiyorum su an kahve sigara kokusu midemi bulandırıyo ama yine de özledim:ruh: doktora gidip keseyi gördüğümüz gün kahveyi yasakladı eşim şimdi bn gece uyuyunca içiyo kendisi:işsiz:
Doktorda eşim sordu “ kahve artık yasak “ dimi dedi. Doktorda okadar abartmaya gerek yok,istersen günde 1 tane içebilirsin dedi. Türk kahvesi yada filtre kahve seviyordum ama onları içmiyorum artık çok nadir türk kahvesi içiyorum. Starbuks’ta kafeinsiz kahve var,onunla idare ediyorum bende.

Doktorda eşim sordu “ kahve artık yasak “ dimi dedi. Doktorda okadar abartmaya gerek yok,istersen günde 1 tane içebilirsin dedi. Türk kahvesi yada filtre kahve seviyordum ama onları içmiyorum artık çok nadir türk kahvesi içiyorum. Starbuks’ta kafeinsiz kahve var,onunla idare ediyorum bende.
asla şikayet değil bebeğimiz için tabikide içmeyiz ama keske içebilsek :KK22::KK22:
bizim burda öyle kahve markaları yok malesef keşke olsa :KK51:

Back