• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Selam arkadaşlar bebegi hala emen var mı:KK70:memeden kesen arkadaşlardan yardım bekliyorum oğlum aşırı düşün emerek uyuyor ne yapabilirim...
Bizde aynı durumdayız benim oğluşta çok düşkün sabır taşı diye bişey varmış göğse sürülüyomuş onu deniycem 1 2 ay daha emsin o şekilde bıraktırmayı düşünüyorum

Selam arkadaşlar bebegi hala emen var mı:KK70:memeden kesen arkadaşlardan yardım bekliyorum oğlum aşırı düşün emerek uyuyor ne yapabilirim...
Ben azaltarak birakma yöntemini uyguladım sorunsuz bir şekilde kendiliğinden bıraktı 3-4 ay sürüyor ama yavaş yavaş azaltıyorsun ne göğsünde süt birikmesi oluyor ne de çocuk ağlıyor

Ben azaltarak birakma yöntemini uyguladım sorunsuz bir şekilde kendiliğinden bıraktı 3-4 ay sürüyor ama yavaş yavaş azaltıyorsun ne göğsünde süt birikmesi oluyor ne de çocuk ağlıyor
Nasıl yaptın biraz ayrıntılı anlatırmısın

Nasıl yaptın biraz ayrıntılı anlatırmısın
Belirli saatlerde emzirmeye başladım. Sabah uyanınca sonra 3 saatte bire cektim ilk başta oyaladım hep erken emmek isterse meyve falan verdim karnını öyle doyurdu geçti bir ay sonra 4 saatte bir yaptım aynı şekilde oyalamaya devam ettim. 2 ay sonra sabah uyanınca emmek yerine kahvaltı hazırladım hemen karnını doyurdum. Öğlen uykusuna geçerken ve uyanınca bir de gece uykusuna geçerken emzirmeye başladım yani günde 3 kere. En son ogle uykusuna geçerken ve gece uykusuna geçerken emzirdim. Bi gün emzirmeden öğlen uykusuna yatırdım ve uyudu aramadi bir kaç hafta sonra da gece aynı şekilde denedim hiç sorun çıkarmadı. Meme için aglama ve göğüste süt birikmesi sorunu yaşamadım. Çünkü süt giderek azalmıştı

Belirli saatlerde emzirmeye başladım. Sabah uyanınca sonra 3 saatte bire cektim ilk başta oyaladım hep erken emmek isterse meyve falan verdim karnını öyle doyurdu geçti bir ay sonra 4 saatte bir yaptım aynı şekilde oyalamaya devam ettim. 2 ay sonra sabah uyanınca emmek yerine kahvaltı hazırladım hemen karnını doyurdum. Öğlen uykusuna geçerken ve uyanınca bir de gece uykusuna geçerken emzirmeye başladım yani günde 3 kere. En son ogle uykusuna geçerken ve gece uykusuna geçerken emzirdim. Bi gün emzirmeden öğlen uykusuna yatırdım ve uyudu aramadi bir kaç hafta sonra da gece aynı şekilde denedim hiç sorun çıkarmadı. Meme için aglama ve göğüste süt birikmesi sorunu yaşamadım. Çünkü süt giderek azalmıştı
Teşekkürler bende anlattığın şekilde yapmaya çalışıyım umarım işe yarar

Teşekkürler bende anlattığın şekilde yapmaya çalışıyım umarım işe yarar
Genelde etkili bir yöntem aglamadan ya da tiksindirmeden bıraktırma için hem anneye faydalı hem bebeğe. İnternette uygulayan bir çok kişi bar tecrübelerini yazıyorlar başka forumlarda falan bir araştır istersen

Emzirmeden nasil yatırdınız peki benim oğlum hem öğle hem gece uykusuna emerek geçiyor ve inanılmaz ısrarcı :(

Emzirmeden nasil yatırdınız peki benim oğlum hem öğle hem gece uykusuna emerek geçiyor ve inanılmaz ısrarcı :KK43:
Azaltarak emzirince zaten kendiliğinden bırakıyor. Ama şöyle bir durum var benim oğlum uyumadan önce emerdi sonra yatakta ben basında dururdum öyle uyurdu. Yani emme bizim için uyku aracı değildi. Siz o zaman önce bu rutini değiştirmelisiniz

Azaltarak emzirince zaten kendiliğinden bırakıyor. Ama şöyle bir durum var benim oğlum uyumadan önce emerdi sonra yatakta ben basında dururdum öyle uyurdu. Yani emme bizim için uyku aracı değildi. Siz o zaman önce bu rutini değiştirmelisiniz
Biz de öyle uyuyoruz ama emzirmeden direk yatağa koysam kıyameti kopartır. Neyse önce azaltmam gerekiyor zaten bilgiler için teşekkürler

slm kızlar. Benim oglum surekli bir yerlere tırmanma derdinde. Sehpa , TV ünitesi. Yüksek olan ne varsa. Öylece durup bana bakıp sırıtıyor ve sabrımı ölçüyor 😂 sizde de var mi böyle bir durum ? Dağ keçisi gibi

Selam kızlar nasılsınız aramızda izmir de olan varmıydı çok etkilendim ben depremden ınslalah hepiniz iyisinizdir:( minik yavrular çıktıkça çıktıkça yüreğim dayanmıyor:(((

Selam kızlar nasılsınız aramızda izmir de olan varmıydı çok etkilendim ben depremden ınslalah hepiniz iyisinizdir:( minik yavrular çıktıkça çıktıkça yüreğim dayanmıyor:(((
Selam canım iyiyiz çok şükür🤲🤲

Kalbim izmirde küçük aydaya ağlamaktan harap oldum😭😭rabbimin mucizesi🤲🤲🤲🤲

Bugünlerde kızım biraz daha sakinledi sanki 2 yaş sendromunu atlatıyor gibiyiz artık oyun oynuyor ama benimle🤣🤣🤣

Bensiz yine birşey yapmıyor

Hergün mutlaka boyama yapıyoruz
Evin bir duvarını ona ayırdım istediği gibi boyuyor bende ağaç filan yaptım🤪🤪

Oyun Hamuru evde kendim yapıyorum çünkü hala ağzına atıyor herşeyi🤦‍♀️🤦‍♀️

Günde 1.5 saate yakın hamurla vakit geçiriyor

Bende poğaça kurabiye filan yaparken yardım etmesine izin veriyorum

Banyoda Biraz bebeklerini yıkıyor

Böyle böyle zaman geçiyor

Ama istediği birşeyi yapmayınca kıyameti koparıyor🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Selam ben de izmir depreminden çok etkilendim. Eski evime çok yakın yerde yıkılan binalar hep bildiğim gezdiğim yerler çok üzüldüm.

Oğlum da bu hafta baya sakindi eski hırçınlığı geçiyor gibi. Kelime gelişimi güzel sohbet ediyor benimle yaptıklarını anlatıyor. Boyama biz de çok yapıyoruz. Evde bir sürü boyama kitabı var onlarla baya oyalanıyor sonra oyun hamuru da aynı şekilde kendi kendine oyalanabiliyor. Mutfakta bana yardım ediyor. Bardak tabak tasima gibi şeyleri yapiyor. Pazardan döndüğümüzde aldıklarımızı dolaba yerleştirmeyi seviyor.
Kısaca yaptığım her işe ortak ediyorum hoşuna gidiyor öğrenimini destekliyor.

merhaba anneler. Benim oğlumun son 2 arka dişi kaldi . Bir haftadır dişini gıcırdayıp duruyor. Eli ağzında. Ama elimle yokladigimda elime diş izi gelmiyor. Sizde son diş çıkarma süreci nasıldı?

merhaba anneler. Benim oğlumun son 2 arka dişi kaldi . Bir haftadır dişini gıcırdayıp duruyor. Eli ağzında. Ama elimle yokladigimda elime diş izi gelmiyor. Sizde son diş çıkarma süreci nasıldı?
Bizim 2 hafta önce çıktı son dişleri. Sürekli eli agzindaydi bende havuç falan verdim günde 2-3 kere soguk rahatlatsın diye öyle biraz işe yaradı ama bazı geceler agrisindan sanırım çığlık atarak uyanıyordu. Dişleri çıkınca rahatladı bu süreç 2 haftayı buldu. Diş izi değil de beyazlaşma oldu orada ilk baştan sonra baktırmadı zaten ağzına

Bizim 2 hafta önce çıktı son dişleri. Sürekli eli agzindaydi bende havuç falan verdim günde 2-3 kere soguk rahatlatsın diye öyle biraz işe yaradı ama bazı geceler agrisindan sanırım çığlık atarak uyanıyordu. Dişleri çıkınca rahatladı bu süreç 2 haftayı buldu. Diş izi değil de beyazlaşma oldu orada ilk baştan sonra baktırmadı zaten ağzına
Sagol cnm. Dedigin gibi hemen çıkacak gibi degil sanki .

Kızlar nerelerdesiniz ? Nasıl geçiyor günler?
Bizde inatlaşma baya azaldı gibi kendini isteklerini rahat ifade ediyor. Kelime gelişimi güzel 2/3 kelimelik cümleler rahat kuruyor. Sürekli her şeyi soruyor bu bu diye 😀 Kendi kendine oynama süresi de uzadı arabalarla güzel oyalanıyor ve saklambaç oynamayı çok seviyor

Kızlar nerelerdesiniz ? Nasıl geçiyor günler?
Bizde inatlaşma baya azaldı gibi kendini isteklerini rahat ifade ediyor. Kelime gelişimi güzel 2/3 kelimelik cümleler rahat kuruyor. Sürekli her şeyi soruyor bu bu diye 😀 Kendi kendine oynama süresi de uzadı arabalarla güzel oyalanıyor ve saklambaç oynamayı çok seviyor
Benim ki de maşallah kendine ifade edicek şekilde 2 3 kelime kurabiliyo bizim favorimiz de saklambaç oyun üretme de sıkıntımız var ne oynasak diye kara kara düşünüyoruz

Back