• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bu sıra dışarıda kendi başına gezmeye pek hevesli. Ebeveyn kontrollü çocuk bisikletinden aldık ona her gün akşam ona binmek istiyor. Eve sonra yorgunlukla gelip mamaya saldırıyor 😀 bu arada bir yazı okudum geçen iştahsız çocuklara sabah kahvaltıda süt vermeyin diyordu. Süt midesini tamamen doldurup uzun süre tok tutup başka şeyler yemesini engelliyormuş.
Özgür ruhlu 😃😃

süt konusunda uzun zamandr akşamları biberon vermiyordum Geçen gün içine ilaç karıştırdığım için biberonla süt verdim yeme içme düzeni altüst oldu. Ertesi gün kahvaltı yaptıramadık yine öğleyi atıştırıp geçti.

Selam kızlar biz bezi bayağı bıraktık 🤣🤣🤣

Gündüz hiç bağlamıyorum çişi geldiğinde tuvalet geldi diyor götürüyorum genelde dikkat ediyorum saati gelince ben götürüyorum,,, gece ise bezi bağlıyorum ama 6 gündür hiç altına yapmadı ben 2 defa kaldırıyorum yapıyor,,,

Gündüz hiç bağlamıyorum çişi geldiğinde tuvalet geldi diyor götürüyorum genelde dikkat ediyorum saati gelince ben götürüyorum,,, gece ise bezi bağlıyorum ama 6 gündür hiç altına yapmadı ben 2 defa kaldırıyorum yapıyor,,,
Süper sizin adınıza çok sevindim 😃

Çok iyi canım darısı başımıza:)

Süper sizin adınıza çok sevindim 😃
:KK60:
Çok iyi canım darısı başımıza:)
Ayyyy inşallah canım🤲🤲

Sabır lazım ilk 4 gün bayağı bir altına yapıyordu sonra acaba bezi taksam mı dedim bezi bağlayınca tuvaletini altına yaparken bakıp şaşırıyordu nereye gidiyor diye tuvalet geldi diyordu

Sonra annem alışırr bezi takma dedi gerçekten de takmadım alıştı seneye biraz geç olur diye düşünüyordum büyük kızım 18 aylıkken alışmıştı

Neyse rahat oldu darısı diğer arkadaşlara❤️❤️❤️

:KK60:

Ayyyy inşallah canım🤲🤲

Sabır lazım ilk 4 gün bayağı bir altına yapıyordu sonra acaba bezi taksam mı dedim bezi bağlayınca tuvaletini altına yaparken bakıp şaşırıyordu nereye gidiyor diye tuvalet geldi diyordu

Sonra annem alışırr bezi takma dedi gerçekten de takmadım alıştı seneye biraz geç olur diye düşünüyordum büyük kızım 18 aylıkken alışmıştı

Neyse rahat oldu darısı diğer arkadaşlara❤❤❤
Bir cesaret geldi şuan bana da🤭🤭
Öncesinde hiç işaret veriyor muydu hazır olduğuna dair? Benmki hiç oralı değil de bazen sorsamkaale bile almıyo🤣

Bir cesaret geldi şuan bana da🤭🤭
Öncesinde hiç işaret veriyor muydu hazır olduğuna dair? Benmki hiç oralı değil de bazen sorsamkaale bile almıyo🤣
Çişini değiş ama büyük tuvaleti gelince saklanarak yapıyordu🤣🤣

Mesela kızım klozete yapmak istemiyor oturak da aldım onu da istemiyor normal tuvalete ben kendim tutuyorum öyle yağıyor

İlk bi kaç gün gerçekten sabır istiyorr ondan sonrasına alışıyor dene bakalım bize de yazarsın

Yine sorun olursa cevaplarım😘😘😘

Çişini değiş ama büyük tuvaleti gelince saklanarak yapıyordu🤣🤣

Mesela kızım klozete yapmak istemiyor oturak da aldım onu da istemiyor normal tuvalete ben kendim tutuyorum öyle yağıyor

İlk bi kaç gün gerçekten sabır istiyorr ondan sonrasına alışıyor dene bakalım bize de yazarsın

Yine sorun olursa cevaplarım😘😘😘
Cesaretim kaçtı 🤭
Bizimki sadece “açılmıyoo” diyor. Kaka yaparken zorlandığı için anlıyoruz yaparken onu sorunca da böyle diyor 😅 son zamanlarda oyuna çevirdi gerçi yapmazken de bize bakıp ıkınarak açılmıyo diyor😅
Çişi hakkında hiçbir tepki yok zatrn bir iki kere halıya yaptı ama aşırı şaşırdı bu nee diye 😅

Cesaretim kaçtı 🤭
Bizimki sadece “açılmıyoo” diyor. Kaka yaparken zorlandığı için anlıyoruz yaparken onu sorunca da böyle diyor 😅 son zamanlarda oyuna çevirdi gerçi yapmazken de bize bakıp ıkınarak açılmıyo diyor😅
Çişi hakkında hiçbir tepki yok zatrn bir iki kere halıya yaptı ama aşırı şaşırdı bu nee diye 😅
Benim kızımda çişini bilmiyordu ama dediğim gibi ilk 3 gün çok önemli alışıyorlar bende zorlamam yaşı küçük seneye başlarım diyordum sakin olunca hallediyorsun

Gece klima açtığımız için üşütmesin diye bez takıyorum ama yine de kaldırıyorum tuvalete biraz önce bezini taktım uyumadan önce bana bağırıyor baktım çekmeceden kilot almış gelmiş tak tak diyor😜😜😜

Benim kızımda çişini bilmiyordu ama dediğim gibi ilk 3 gün çok önemli alışıyorlar bende zorlamam yaşı küçük seneye başlarım diyordum sakin olunca hallediyorsun

Gece klima açtığımız için üşütmesin diye bez takıyorum ama yine de kaldırıyorum tuvalete biraz önce bezini taktım uyumadan önce bana bağırıyor baktım çekmeceden kilot almış gelmiş tak tak diyor😜😜😜
😃😃😃😃çok iyi ya benimki bezini çanta gibi koluna tkasın anca :D
Kaldıracağın saatleri nasıl seçiyorsun?

Uyku saatine göre mesela 10 gibi uyuduysa gece 1 gibi bi de 5 gibi kaldırıyorum

Ama 2 gündür bir defa kaldırıyorum gece 4 gibi
Nasıl başladın canım.ilk ne dedin günlerde diyorum benimki gösteriyor da o kadar sadece bide oğlum.daha çok konuşamıyor sizinkiler gibi ben bi ağustos bekliycem bakalim

Nasıl başladın canım.ilk ne dedin günlerde diyorum benimki gösteriyor da o kadar sadece bide oğlum.daha çok konuşamıyor sizinkiler gibi ben bi ağustos bekliycem bakalim
Canım direk açtım hadi gel tuvalete gidelim dedim

Hiç tuvaletin var mı diye sormadım

İlk 4 gün zordu yani söylemiyordu direk altına yapıp bakıyordu sonra tepkisine baktım tuvalet geldi derken yapıyordu

Annem takma beZi bak söylemeye başladı dedi gerçekten de takmadım ve 3 gündür ne gece ne gündüz altına kaçırmadı

Artık ben söylemiyorum tuvalete gidelim diye kendisi söylüyor 👍👍👍

Oğlun konuşmasa bile hareketleriyle anlatacaktır mutlaka

En başda sabır gerçekten çok önemli🤩🤩🤩🤩🤩

Canım direk açtım hadi gel tuvalete gidelim dedim

Hiç tuvaletin var mı diye sormadım

İlk 4 gün zordu yani söylemiyordu direk altına yapıp bakıyordu sonra tepkisine baktım tuvalet geldi derken yapıyordu

Annem takma beZi bak söylemeye başladı dedi gerçekten de takmadım ve 3 gündür ne gece ne gündüz altına kaçırmadı

Artık ben söylemiyorum tuvalete gidelim diye kendisi söylüyor 👍👍👍

Oğlun konuşmasa bile hareketleriyle anlatacaktır mutlaka

En başda sabır gerçekten çok önemli🤩🤩🤩🤩🤩
Maşallah canım çabuk öğrenmiş 🥰 inşallah canım 2 yaşı bekliycem ben sürekli video izliyorum bmde 🤣

Kızlar sabah kaçta uyanıyor minnaklar, benim oglum 8 9 da genelde, bugun 9 da uyandı çabuk mu uykusu geliyor sizce, 12 de belirtiyi veriyor, ben de öğle yemeğini yedikten sonra 2 gibi yatsın istiyorum ama olmuyor, baktım gözler gidecek birşey yedirmeden uyutayım dedim, siz öğle kaç gibi yediriyorsunuz, ben mi çok saatlere takıyorum zaten yemeyi hiç sevmeyen bir çocuk ☹️ ara öğünümüz falan yok, ana öğünler de peşinde koşarak zorla

Kızlar sabah kaçta uyanıyor minnaklar, benim oglum 8 9 da genelde, bugun 9 da uyandı çabuk mu uykusu geliyor sizce, 12 de belirtiyi veriyor, ben de öğle yemeğini yedikten sonra 2 gibi yatsın istiyorum ama olmuyor, baktım gözler gidecek birşey yedirmeden uyutayım dedim, siz öğle kaç gibi yediriyorsunuz, ben mi çok saatlere takıyorum zaten yemeyi hiç sevmeyen bir çocuk ☹ ara öğünümüz falan yok, ana öğünler de peşinde koşarak zorla
oglum 6.30da uyaniyor uzun suredir.sabah 7de kahvalti ediyoruz.iki gundur kahvalti sonrasi parka gidiyoruz.9bucukta eve donuyoruz.10bucuk civari ilk uykuya yatiyor genelde saat 16 gibi de 2. yku.aksam 9bucuk yatis.ama bazen ogleden sonra uyuyor tek uyku yapiyor.yeme icme saati olarak kahvalti ve aksam yemegi sabit.oglen ve ara ogunlerin saati hep degisken.mama yok bizde.

Kızlar sabah kaçta uyanıyor minnaklar, benim oglum 8 9 da genelde, bugun 9 da uyandı çabuk mu uykusu geliyor sizce, 12 de belirtiyi veriyor, ben de öğle yemeğini yedikten sonra 2 gibi yatsın istiyorum ama olmuyor, baktım gözler gidecek birşey yedirmeden uyutayım dedim, siz öğle kaç gibi yediriyorsunuz, ben mi çok saatlere takıyorum zaten yemeyi hiç sevmeyen bir çocuk ☹ ara öğünümüz falan yok, ana öğünler de peşinde koşarak zorla
Canım saatlere takılma 3 te yedi bugün oğlum bide akşam yedrcem 7 8 gbi sabah 9 da kalktı 9mi30 ta sadece ekmek ve portakal suyu içti öğleye doğru 2 3 kaşık pilav yedi 3 te makarna yedi canım dünde 2 de yemişti hergun değişiyor yani

Back