- 7 Ocak 2018
- 27.431
- 79.690
- 598
- 35
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #51.441
Canım netten okumuştum geç yatan çocuk erken kalkar diye,,,,, aslında uyku rutini oluştursan ben mesela 6,5 gibi yemek yediriyorum 7.5 gibi banyo üstünü giyiyor vitamin ilacını veriyorum duruma göre biraz mama yiyor 8 gibi yatıyor tabi arada 9 a uzadığı oluyor,,,,, uyku saatlerinde çok dışarda olmamaya çalışıyorum yoksa bizimde uyku saatimiz geç oluyorBenimki geç yatıyor uykusunu alamayınca sabah tekrar uyumak istiyor 1 sa sonra yinede 3 uyku devam bizde nasıl erken yatırıyorsunuz ya biz bide dışarı çıktıysak çok geç kalıyor yatması
Canım bizimde bazen öyle oluyor mesela bugün gece 4 de uyandı yatağında bir o yana bir bu yana derken 5 de geri yattıBende 7 de uyanınca seviniyorum dinlenmiş hissediyorum kendimi o saatte uyanması zor olmuyor ama 6 da kalkmak ölümcül darbe
Valla canım yaz akşamı eşim geç geliyor hadi dışarı çıkalım diyoruz saat zaten 8 geçiyor bi kaç saat dışardaysak eve geliyoruz banyo biraz yatakta oyun derken emip uyuyor saat en erken 11 olmuş oluyor gecede 2 sefer uyanıyor diş sıkıntısı yoksa sabah uykuyu alamıyor sersem gibi bi o yana bi bu yana atıyor kendini sonra emip uyuyor hemenCanım netten okumuştum geç yatan çocuk erken kalkar diye,,,,, aslında uyku rutini oluştursan ben mesela 6,5 gibi yemek yediriyorum 7.5 gibi banyo üstünü giyiyor vitamin ilacını veriyorum duruma göre biraz mama yiyor 8 gibi yatıyor tabi arada 9 a uzadığı oluyor,,,,, uyku saatlerinde çok dışarda olmamaya çalışıyorum yoksa bizimde uyku saatimiz geç oluyor
Anladım canım ama gergin dışarı çıkarsan bu defa geç uyumaya alışır bence çok sık çıkma ya da arabasında uyusun eve girerkende sessizce yatırırsınValla canım yaz akşamı eşim geç geliyor hadi dışarı çıkalım diyoruz saat zaten 8 geçiyor bi kaç saat dışardaysak eve geliyoruz banyo biraz yatakta oyun derken emip uyuyor saat en erken 11 olmuş oluyor gecede 2 sefer uyanıyor diş sıkıntısı yoksa sabah uykuyu alamıyor sersem gibi bi o yana bi bu yana atıyor kendini sonra emip uyuyor hemen
Yok canım ya nerde uyusa bile gözleri açıyor hemen kucak alınca sanki uyuyan çocuk o değil rutin işi olmadı bizde maalesefAnladım canım ama gergin dışarı çıkarsan bu defa geç uyumaya alışır bence çok sık çıkma ya da arabasında uyusun eve girerkende sessizce yatırırsın
Ben baya her saat bisiler yediriyorum 3 saatte bir emziriyorum. Sabah kahvalti yumurta sarısı peynir zeytin salatalik ve biber veriyorum. Öğlen muzlu bebe bisküvili yogurt, bi saat sonra sebze çorbası bi saat sonra köfte. Akşam üzerine doğru bi meyve kesiyorum şeftali yada kayısı falan sonra muhallebi yapıyorum elmali irmikli bisküvili yine en son uykudan önce formül mama hazırlıyorum güzelce tok tutsun diye.
Benim oğlan hareketli olduğundan yediğini çabuk yakıyor o yüzden ne versem yiyor doydum yemek istemiyorum olayı yok bizde
Gerçekten hem öğlen hem akşama yemek bulmak zor.Ben hala püre çorba yapıyorum.Canımm bebek makarnası nedir?
Canım ya bizde bir haftadır gündüzleri tek uykuya düştük aalında sabah geç kalkınca 2 uykuya zaman kalmıyor
Akşam 8 gibi yatıyor sabah 8.30. 9 gibi kalkıyor öğle de 1 de yatıyor 3 gibi kalkıyor eeeeee haliyle 2 uyku uyuyamıyor,,,,,, tabi arada gece uyanıyor 1 saat sonra filan geri yatıyor,,,,,
Benim kızımda 1 haftadır sürünüyor artık gitmek istediği şeylere doğru gidiyor eğer Kuman’da filansa alıp hemen hızlı hızlı kaçıyor yaaaaaa çok tatlı oluyor ama
Canım benim kızımda etmenle diyorum ama 1 haftadır sürünmeye başladı İnan ki heryere gidiyor daha tehlikeli boşverrr nasılsa yürüyecekler,,, o zamanda peşlerinde koşulsuz dimi
Aalında çok da kilolu değil ki bebeğin
Evet canın bazı bebekler emeklemezler şimdi baş edebiliyoruz ama yürümeye başladıklarında hiç başgelemicez bi de bizim gruptaki bütün bebeler yaramaz heraldee bebekten aldım canım sebzeli makarna küçük hem yemesi de kolay oluyor yoğurtla. Mesela tavuk haşlayıp ddikledim yoğurtta kattım makarnaya öyle yedi.
Benimki de 7 bazen 8 de uyuyor ama sabah 6 da ayakta yatağını sallarsak çok çok nadir 7 de kalkıyor zaten illa o saatte kakasını yapıyor illa uyanıyor akşam saatini ileride alsa aynı saatte uyanıyor yani bu sefer az uyumuş oluyor. Hala gündüz 2 uyku uyuyot tabi erken kalktığımız için.
Evet çok çok da kilolu değil iyi kilosu zayıf da değil hani emeklemeye engel değil kilosu ama benimki yüzüstü durmayı hiç sevmedi sevmiyor o nedenle emeklemedi bizde ayakta tutuyoruz sürekli bu sabah kendisi ben arkadan kollarından tutarken iki üç adım attı emeklemeden yürüyecek heralde daha çok başa bela
Bizim doktorda istedi genel tahlil.Ancak oğlumun elinde damar bulamadı hemşire bende çok uğraştırmadım.Yaptıramadık.Güya elleri biraz tombik damar bulunması zor oluyormuşMerhaba kızlar alıntı yapamadım dizlik soran arkadaşım kızıma değil ama oğluma almıştım tam eklem yeri olduğundan sıkıca yapmışlar çok rahatsız olmuştu oğlum kullanmamıştık.
9.ay da kan testi yaptıran arkadaşlar döküntü oldu mu? Sabah kan vereceğiz sıkıntısı bastı beni
Bizim yüzümüzden rutin oluşturamadı yavrum bu sene o kadar çok misafirim geldi ki yemeklerimiz uykumuz herşeyimiz alt üst.şimdi yaz da geldi tatiller başladı artık hiç oluşmaz rutin falan.
Evet canın bazı bebekler emeklemezler şimdi baş edebiliyoruz ama yürümeye başladıklarında hiç başgelemicez bi de bizim gruptaki bütün bebeler yaramaz heralde
Canım yürüse daha zor İnan ki sürekli bişeyleri karıştıracak daha çok korkacaksın o zamanBiliyor musun bende yürüse diyorum çünkü oturduğu yerden oyalaması çok zor oluyor tamam daha bebeklik zamanına göre daha fazla oyalanıyor birşeylerle ama sıkılıyor da hep kucak olmuyor daha çok kapsamlı oyuncaklarla oynayacak durumda değil basmalar falan yapıyor evdeki kumanda şarj aleti daha çok dikkatini çekiyor. Yaramaz atarlı falan gibiler şimdikiler çok fena ya bize otur dediler mi ikiletemezdik şimdi mümkün değil
Canım korkma. BEnim kızımda tırmanmıyor ahahahha hasret in oğlunu gördün dimiKızlar ya motor gelişimine takmış durumdayım bu ara doktora da sormadım o da birşey sormadı. Mesela 9.5 10 aylık bebek tutunarak kalkabilir, çekmece falan açabilir, yatar pozisyondan oturmaya kendi geçebilir, bay bay alkış falan yapabilir vs diyor ama oğlumda bunlar yok. Oyuncağın düğmelerine basabiliyor kumanda falan, ucunda ipi olan balonlardan aldık ipten tutup balonu zıplatıyor öğreniyor hemen, dede diyor, desteksiz çok raht oturuyor istediği şeyi arkasında bile olsa dönüp alabiliyor nereye düştüğünü takip ediyor bakmadan arkasında bile bulup alabiliyor, arada nadiren alkış yapıyor, su şişesini kendi alıp arada ağzına götürüyor tutmalı olanı tutuyor, eline birşey verince yiyor bazen de atıyor. Yeterli mi bu ay için yani aynı ay olan yakınlarımızın paylaştıklarına bakıyorum merdiven tırmananlar, ayakta desteksiz duranlar, müzikle oynayanlar, rahat alkış yapanlar falan çok var tabi kıyaslama yapmamak lazım benimki zaten emeklemedi hiç tırmanma kalkmaya çalışma o yüzden yok
Canım korkma. BEnim kızımda tırmanmıyor ahahahha hasret in oğlunu gördün dimi
Her çocuğun gelişimi farklıdır
Benim kızım anne baba abla dede gel adda vermem diyor,,,,
alkış ve çak yapıyor,,,,
Canım bebeklerin günü günü tutmuyor hiç bir sıkıntı yoktur düşünme bence,,,,,O da var başkaları da var mesela annemin memleketinden iki arkadaşımla da doğumlarımız yakın biriyle 40 gün biriyle 1.5 ay aramız var neler yapıyorlar ne bileyim algısı yüksek ama hani emekleme olmayınca da birşey yaptıramıyorsun hep gösteriyorum hareketleri de bazen canı isterse o an yapıyor kısa süreli zaten zorla asla birşey yapmıyor görüp herhangi bir zamanda kendisi yapıyor
Sıkıntı olacağını sanmıyorum bir çok şeyi yapıyor aslında bebeğin. Bi bebek desteksiz duruyorsa diğerinin nesne takibi iyi olabilir. Bebekleri birbirleriyle çok kiyaslamamak gerekiyor hepsi farklı tepkiler veriyor gelişimeKızlar ya motor gelişimine takmış durumdayım bu ara doktora da sormadım o da birşey sormadı. Mesela 9.5 10 aylık bebek tutunarak kalkabilir, çekmece falan açabilir, yatar pozisyondan oturmaya kendi geçebilir, bay bay alkış falan yapabilir vs diyor ama oğlumda bunlar yok. Oyuncağın düğmelerine basabiliyor kumanda falan, ucunda ipi olan balonlardan aldık ipten tutup balonu zıplatıyor öğreniyor hemen, dede diyor, desteksiz çok raht oturuyor istediği şeyi arkasında bile olsa dönüp alabiliyor nereye düştüğünü takip ediyor bakmadan arkasında bile bulup alabiliyor, arada nadiren alkış yapıyor, su şişesini kendi alıp arada ağzına götürüyor tutmalı olanı tutuyor, eline birşey verince yiyor bazen de atıyor. Yeterli mi bu ay için yani aynı ay olan yakınlarımızın paylaştıklarına bakıyorum merdiven tırmananlar, ayakta desteksiz duranlar, müzikle oynayanlar, rahat alkış yapanlar falan çok var tabi kıyaslama yapmamak lazım benimki zaten emeklemedi hiç tırmanma kalkmaya çalışma o yüzden yok
Cnm tahin in üstte biriken yağı var ya o iyi geliyor diyorlar bi dene istersen geçmiş olsunArkadaşlar göğsümün ucunun al kısmı yarılmış durumda inanılmaz acıyor emziremiyorum ne yapicam yardım edinl ansinoh sürdüm hic fayda etmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?