- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #4.121
Kesinlikle önemli olan aile olmak ben 7 kardeşim, hepimiz evliyiz annem de kayınvalide ama biz böyle terbiyesizlikler ne gördük ne yaptık, takısı tokası düğünü İnan umrumda değil benim ailem 9 bilezik taktı benim yüzüm yere eğilmesin diye bütün kardeşlerim annem babam hepsi taktı fazlasına gerek yok istemedik de şunu alın bunu yapın diye, işte geldiklerinde nasıl sindirebilirim durumu bilmiyorum nikah fotolarıma bile bakamıyorum belki bi yardıma ihtiyacım vardır psikolojik olarak onların yüzlerini görünce fotoda bile olsa böyle ağlayasım geliyor canım acıyorS Sevimlipanduf canım ben de eşimle birlikte hamileliğim boyunca hiç görüşmedik ailesiyle. Başta eşim zaten ailesini istemeyen biriydi, sevgili olduğumuz dönemde görüşmüyolardı ben ısrar ettim annen babandır nede olsa görüş diye. Neyse kv min şizofren bir kişiliğe sahip olması nedeniyle ve bize düğün yapmadıkları için kestik görüşmeyi. Hamileliğim son ayında kayınpederim eşine mailler yolladı nolur doğuma gelelim annen çok kötü hergün ağlıo diye. Neyse kaile almadık. Doğum yaptığım gün eşim geldi dedi ki annemleri çağırayım mı? Şimdi eşim ailesini bu özel anında yanında olmasını istedi demekki diye düşünüp peki dedim sonuçta bebek onun da bebeği ve aile onun ailesi. Bunlar geldiler sanki biz 1 yuldır hergün görüşüyomuşuz hiçbişey olmamış gibi benle konuşmaya çalışıyolar falan. O günden sonra görüşmeye başladık ama kimse ne eski defterleri açtı ne birbirine laf çarptı. Hİçbişey olmamış gibi devam ettik ki hrp benim iyi niyetimden. Ama insanın çok içinde kalıyor herşey, bben 3 sene sonra yine hamileyim ve bu sefer kendim kestim görüşmeyi birdaha da görüşmeyi düşünmüyorum. Onlar bize yaptıkları yüzünden haksızlıklarının farkında ve vicdan azabı çekiyorlar, kayınvalidem eşime gelip benden özürdilemek istediğini söylemiş ama kabul etmememden korötuğu için gelmediğini söylemiş. Yani velhasıl kelam içindem nasıl geliyorsa öyle davran ama asla geçmiş silinmiyor ve bir gençkızın en büyük hayalleri gerçekleşmediği için biyerinde hep yara olarak kalıyor kalbinin. Ne kadar eşlerimizi sevsek, önemli olan aile olmaktı düğün şart değildi zaten desek de insanın içi keşke demeden geçmiyor. Kendiini asla ezdirme. Benim eşim artık kızımı nadiren alıp babanesine götürüyor o şekilde görüşüyorlar. Sen de evine almak zorunda değilsin, bebeğini eşin gösterebilir farklı bir mekanda, yada sadece doğuma geldikleriyle yetinip kalabilirler, karar senin. Doğuma kadar görüşüp de kendini sıkma derim, anladığım kadarıyla senin canını sıkmadan gitmezler evinden çünkü.
Önceden gidip görmüşmüydünüz kalp atışı allahın izniyle hiç bişey olmazda sağlıcakla alırsınız kucağınıza
Gerçekten inanılmaz bir durum kalpleri Allah bilir konuda burası değil ama böyle yobaz anlayışlar yüzümden insanlar dünden soğuyor. Sen eşinle mutlu olmaya bak sakın sınırları aşmalarına izin vermeHacılar eşimin tarafı, bende şuanda benim kara kaşıma kara gözüme gelmediklerini anlıyorum sanıyorum ki bebek doğunca bize göstermez o yüzden şimdiden yolunu yapalım diye düşünüyorlar bence
Sen o zaman kendini hazır olana kadar görüşme hamilelik hormonlarından daha duygusal oluyor kadınlarKesinlikle önemli olan aile olmak ben 7 kardeşim, hepimiz evliyiz annem de kayınvalide ama biz böyle terbiyesizlikler ne gördük ne yaptık, takısı tokası düğünü İnan umrumda değil benim ailem 9 bilezik taktı benim yüzüm yere eğilmesin diye bütün kardeşlerim annem babam hepsi taktı fazlasına gerek yok istemedik de şunu alın bunu yapın diye, işte geldiklerinde nasıl sindirebilirim durumu bilmiyorum nikah fotolarıma bile bakamıyorum belki bi yardıma ihtiyacım vardır psikolojik olarak onların yüzlerini görünce fotoda bile olsa böyle ağlayasım geliyor canım acıyor
Canim sen bunlarla kafanı yorum kendinide bebeğinide strese sokma zaten nisanlilik doneminide dugununde de seni çok yipratmislar stres yapip mutluluğuna gölge düşürme zaten esin gerekeni söylemiş sen minik mucizeni düşün belki zamanla onlarda hatasını anlar yaptıkları yanlıştan dönerler umarimKızlar Yen'i konu açmak istemedim buraya yazıp fikirlerinizi almak istedim, eşim benden 2 yaş küçük ben 28 eşim 26 yaşında tanıştığımızda üniversitedeydik açıkcası yaşını bilmiyordum ayni sınıf olduğumuz için yaş aklıma bile gelmemişti 4. Ayımızda öğrendim bunalıma girmedim desem yalan olur ama kabullendim bi şekilde sevmiştim çünkü, tabi bunu duyan eşimin ailesi hiç hoş karşılamadı durumu kendi çocuklarından buyuk bir gelin istemediler beni kabullenmediler de ama istemeye geldiler eşimin zoruyla, ama bohça vs yapmadılar yani bi nevi 2. Evliliğini yapan biriymişim gibi davrandılar sorun etmedim sevmem zAten oyle bohça işlerini falan, nişanımızda 7 de başlayan nişana saat 10 da nişan bitmek uzereyken geldiler kayınvalidem ben 5 yıldır bunları ayırmaya çalışıyorum diye ağladı nişanımız rezil oldu akrabalara rezil olduk, eşim yazık özür dileye dileye bi hal oldu, 8 ay nişanlı kaldık bu sırada benim kardeşim evlendi davetiye gönderdik biz gene de eşimden gelmediler aramadılar da, halam vefat etti eşim geldi cenazeye ailesi de bildiği halde gelmeyi bırakın gene aramadılar başsağlığı için falan, halamın vefatından 10 gün sonra ablamın oğlu evlendi cenaze dolayısıyla duğun formatı değiştirildi Mevlüt'lu duğun oldu gene davetiye gönderdik gene gelmediler, bu durumlarda bi yandan evimizi dizmeye eşyalarımızı almaya çalışıyorduk herşeyi eşimle ikimiz yaptık ailesinin tek bir iğneleri yok evimde şuanda, biz de artık onlar yokmuş gibi davrandık eşimde kabullendi, kına gecesi ve nikahımıza gelmezler diye düşündük nişanlım ısrar da etmedi davetiyemizi verdi ailesine sadece, kına gecemi yaparken kına yakılırken içeri girdiler saat gene 9.30-10 falan olmuştu, gelmeyecekler diye düşünmüştük sonra gene bizi adamdan sayıp bekleyen yok diye kayınvalidem çıngar çıkardı, düğün yapmadık nikah ve sonrası için yemek organizasyonu yaptık ama erkek tarafına da sorduk gelecekseniz ona göre rezervasyon yapılacaktı gelmeyeceklerini söylediler bizde 25 kişilik arkadaş ve aile grubu kadar yer ayırttık, nikah günü gelin almayı eşimin arkadaş grubu yaptı ailesi gelin almaya gelmedi nikah salonuna geçmişler direk nikah kıyıldı foto ve takı sırasında kayınpederim borcum olsun dedi takı falan takmadı takısında tokasında değilim benim ailem taktı bileziklerimi sorun değildi benim için, foto çekiminde vebalıymışım gibi kimse benim yanımda durmadı hepsi eşimin yanına boncuk gibi dizildiler fotocu gelin kenarda kaldı gelini ortaya alın kızdı bunlara, neyse nikah sonrası yemeğe gelmeyecek olan erkek tarafı bi anda gelmeye karar verdi rezervasyon yaptırdığımız yere de ayıp oldu 25 kişi deyip 35 kişi gittik, ama kimse kimsenin yüzüne bakmadı gene, artık evimize geleceğiz eşim evimizin anahtarını benim kuaföre giderken ki hazırlık eşyalarımı falan gelin arabasına almayı unutmuş arkadaşının arabasında kalmıştı anahtar için Bağcılar'a eşimin ailesinin oturduğu yere gittik ben araba da bekledim gelinlikle çok yorgundum da uyukluyordum gece 12 falandı saat, eşimin annesi gelin arabasının kapısını açtı yukarı gel gelin hanım dedi bende gelmeyeceğimi soyledim bana beddua etti daha olmayan çocuklarımla ilgili o sırada eşim geldi duydu hemen kapımı kapattı annesine gelmek istemiyor işte niye zorluyorsunuz dedi, arabayı çalıştırdık ve kaçar adım uzaklaştık ama ben nasıl ağlıyorum hıçkıra hıçkıra, velhasıl evleneli 8 ay oldu nişanlıyken 8 ay, sözlü geçirilen 2-3 ay bütün bu sıralarda hiç görüşülemeyen hatta afedersiniz dul kadın alıyormuş gibi yas tutarak ağlaya ağlaya dövünen kadın şuanda hamile olduğumu duyduğu için bizim evimize gelmek istiyormuş eşim bunu bana söylemeden müsait değiliz gelmeyin eşim yatıyor dinleniyor demiş, bunu bile şuan benden biliyorlar gelin istemedi oğlumuz da bizi o yüzden istemiyor diye, hiç bişiy olmamış gibi sanki gelseler bi gonul almaya gelmezler kendi binbir emek kurduğumuz evimize bile laf ederler beğenmezler falan annemlerin evini falan beğenmiyorlardı, gelip de kızım biz ettik sen etme bak torun da olacak aile olduk artık unutalım eskiyi deseler başımın gözümün üzerinde yerleri var ama demezler, ben ne yapacağım bu stresle, bebek doğduğunda falan illa ki görecekler hakları, sırf 2 yaş büyük olduğum için bunları hakettim mi bençok uzun yazdım nolur affedin akıl verin bana
Günaydın canım.Kesinlikle önemli olan aile olmak ben 7 kardeşim, hepimiz evliyiz annem de kayınvalide ama biz böyle terbiyesizlikler ne gördük ne yaptık, takısı tokası düğünü İnan umrumda değil benim ailem 9 bilezik taktı benim yüzüm yere eğilmesin diye bütün kardeşlerim annem babam hepsi taktı fazlasına gerek yok istemedik de şunu alın bunu yapın diye, işte geldiklerinde nasıl sindirebilirim durumu bilmiyorum nikah fotolarıma bile bakamıyorum belki bi yardıma ihtiyacım vardır psikolojik olarak onların yüzlerini görünce fotoda bile olsa böyle ağlayasım geliyor canım acıyor
Ben kk da konu açtım oradan yazıyorum canım :)Günaydın kızlar, bu hamilelik hatıralarımızı özellikle ilk kez yaşayanlar kaydetmek için hamilelik günlüğü gibi bişiy tutmaya başlayanlar var mı aranızda, tabi her gün yazılmaz da en azından özel anlar not edilir, ultrason fotoları yapıştırılıp falan güzel olur ilerisi için diye düşündüm, alanlar varsa nereden aldıklarını paylaşabilirler mi
Günaydın kızlar, bu hamilelik hatıralarımızı özellikle ilk kez yaşayanlar kaydetmek için hamilelik günlüğü gibi bişiy tutmaya başlayanlar var mı aranızda, tabi her gün yazılmaz da en azından özel anlar not edilir, ultrason fotoları yapıştırılıp falan güzel olur ilerisi için diye düşündüm, alanlar varsa nereden aldıklarını paylaşabilirler mi
Canim cok erken daha ben de 5+3 te gittim karindan bile goremedi keseyi vajinal ultrasonla gordu. Gerci ben tekrar gitmedim insallah benim bebegimin de kalp atislari duyulur da erken yani onu diyorum.Benim de kese yaninda kanama var bol bol yatip dinlenmelisin.allah bebislerimizi bize bagislasin insallahKizlar bugun ben doktora gittim 5hafta 4 gunluk dedi. Ama sadece keseyi gorebildi. Ne kan tahlili ne bisi yapmadi. Zaten kesedede kanama varmis. 10 gun daha bekleyelim dedi. Benim haftamda olup embriyoyu goren var mi. Yada bos gebelik mi yaşiyorum acaba
Kabul etme canım bence ileride yine çok üzerler seniHacılar eşimin tarafı, bende şuanda benim kara kaşıma kara gözüme gelmediklerini anlıyorum sanıyorum ki bebek doğunca bize göstermez o yüzden şimdiden yolunu yapalım diye düşünüyorlar bence
dejavu_one canim naptin gittin mi doktora?
İlk 1 hafta eldiven tak ki göz bebeğini çizmesin kızım haziranda doğmuştu uzun kollu giydirdim battaniye ile örtüm ilk haftalar üşüyorlar Kayseri sıcaktı sonraları ise ben ne giyiyorsam bir tık fazla giydirdimİzmir’deyim ben, burası çok sıcak oluyor. Tabii ilk 3-4 gün kısa kollu bacaksız çıtçıtlı üzerine uzun kollu bacaklı tulum giydirsek iyi olur sanırım. Sonra anne ne giyiyors bir ince tık fazlası bebeğe giydirilse iyidir.
Kan dolaşımları ilk aylar düzenli olmadığı için elleri ayakları üşüdüğünden değil de bu yüzden hep aoğuk oluyo ya kışın hertürlü giydiriyosun da eylülde napıcağımı bilemedim o yüzden :) eldiven de takmam çünkü ben
Güzel haberlerle gel inşallah.Canım daha biraz önce çıktım yola ilk tüp bebek doktorum muayene etmek istedi ya Eskişehir'den Bursa'ya gidiyoruz randevum 12.20 de çıkınca yazarım valla çok heyecanlıyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?