• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Yarın ilk dr randevuma gideceğim.Tüp bebek olduğu için ilk tüp bebeği yapan doktorum çağırdı Eskişehir'den bursaya tedavi boyunca çok gittik yarın inşallah bebeğimi görmeye gideceğim umarım görürüm çok heyecanlıyım seneler sonra onca tedavi uğraştan sonra bu anın gelmesi rüya gibi yarın bi görsem tamam hamileyim diyeceğim o zaman:dua:
İnşaAllah cnm darısı benim kardeşimin başına ama doktorlar onlara imkansız diyorlar
Kızlar Yen'i konu açmak istemedim buraya yazıp fikirlerinizi almak istedim, eşim benden 2 yaş küçük ben 28 eşim 26 yaşında tanıştığımızda üniversitedeydik açıkcası yaşını bilmiyordum ayni sınıf olduğumuz için yaş aklıma bile gelmemişti 4. Ayımızda öğrendim bunalıma girmedim desem yalan olur ama kabullendim bi şekilde sevmiştim çünkü, tabi bunu duyan eşimin ailesi hiç hoş karşılamadı durumu kendi çocuklarından buyuk bir gelin istemediler beni kabullenmediler de ama istemeye geldiler eşimin zoruyla, ama bohça vs yapmadılar yani bi nevi 2. Evliliğini yapan biriymişim gibi davrandılar sorun etmedim sevmem zAten oyle bohça işlerini falan, nişanımızda 7 de başlayan nişana saat 10 da nişan bitmek uzereyken geldiler kayınvalidem ben 5 yıldır bunları ayırmaya çalışıyorum diye ağladı nişanımız rezil oldu akrabalara rezil olduk, eşim yazık özür dileye dileye bi hal oldu, 8 ay nişanlı kaldık bu sırada benim kardeşim evlendi davetiye gönderdik biz gene de eşimden gelmediler aramadılar da, halam vefat etti eşim geldi cenazeye ailesi de bildiği halde gelmeyi bırakın gene aramadılar başsağlığı için falan, halamın vefatından 10 gün sonra ablamın oğlu evlendi cenaze dolayısıyla duğun formatı değiştirildi Mevlüt'lu duğun oldu gene davetiye gönderdik gene gelmediler, bu durumlarda bi yandan evimizi dizmeye eşyalarımızı almaya çalışıyorduk herşeyi eşimle ikimiz yaptık ailesinin tek bir iğneleri yok evimde şuanda, biz de artık onlar yokmuş gibi davrandık eşimde kabullendi, kına gecesi ve nikahımıza gelmezler diye düşündük nişanlım ısrar da etmedi davetiyemizi verdi ailesine sadece, kına gecemi yaparken kına yakılırken içeri girdiler saat gene 9.30-10 falan olmuştu, gelmeyecekler diye düşünmüştük sonra gene bizi adamdan sayıp bekleyen yok diye kayınvalidem çıngar çıkardı, düğün yapmadık nikah ve sonrası için yemek organizasyonu yaptık ama erkek tarafına da sorduk gelecekseniz ona göre rezervasyon yapılacaktı gelmeyeceklerini söylediler bizde 25 kişilik arkadaş ve aile grubu kadar yer ayırttık, nikah günü gelin almayı eşimin arkadaş grubu yaptı ailesi gelin almaya gelmedi nikah salonuna geçmişler direk nikah kıyıldı foto ve takı sırasında kayınpederim borcum olsun dedi takı falan takmadı takısında tokasında değilim benim ailem taktı bileziklerimi sorun değildi benim için, foto çekiminde vebalıymışım gibi kimse benim yanımda durmadı hepsi eşimin yanına boncuk gibi dizildiler fotocu gelin kenarda kaldı gelini ortaya alın kızdı bunlara, neyse nikah sonrası yemeğe gelmeyecek olan erkek tarafı bi anda gelmeye karar verdi rezervasyon yaptırdığımız yere de ayıp oldu 25 kişi deyip 35 kişi gittik, ama kimse kimsenin yüzüne bakmadı gene, artık evimize geleceğiz eşim evimizin anahtarını benim kuaföre giderken ki hazırlık eşyalarımı falan gelin arabasına almayı unutmuş arkadaşının arabasında kalmıştı anahtar için Bağcılar'a eşimin ailesinin oturduğu yere gittik ben araba da bekledim gelinlikle çok yorgundum da uyukluyordum gece 12 falandı saat, eşimin annesi gelin arabasının kapısını açtı yukarı gel gelin hanım dedi bende gelmeyeceğimi soyledim bana beddua etti daha olmayan çocuklarımla ilgili o sırada eşim geldi duydu hemen kapımı kapattı annesine gelmek istemiyor işte niye zorluyorsunuz dedi, arabayı çalıştırdık ve kaçar adım uzaklaştık ama ben nasıl ağlıyorum hıçkıra hıçkıra, velhasıl evleneli 8 ay oldu nişanlıyken 8 ay, sözlü geçirilen 2-3 ay bütün bu sıralarda hiç görüşülemeyen hatta afedersiniz dul kadın alıyormuş gibi yas tutarak ağlaya ağlaya dövünen kadın şuanda hamile olduğumu duyduğu için bizim evimize gelmek istiyormuş eşim bunu bana söylemeden müsait değiliz gelmeyin eşim yatıyor dinleniyor demiş, bunu bile şuan benden biliyorlar gelin istemedi oğlumuz da bizi o yüzden istemiyor diye, hiç bişiy olmamış gibi sanki gelseler bi gonul almaya gelmezler kendi binbir emek kurduğumuz evimize bile laf ederler beğenmezler falan annemlerin evini falan beğenmiyorlardı, gelip de kızım biz ettik sen etme bak torun da olacak aile olduk artık unutalım eskiyi deseler başımın gözümün üzerinde yerleri var ama demezler, ben ne yapacağım bu stresle, bebek doğduğunda falan illa ki görecekler hakları, sırf 2 yaş büyük olduğum için bunları hakettim mi ben :KK43: çok uzun yazdım nolur affedin akıl verin bana
Ayyy cnm ya ne kadar zor şeyler yaşamışsın bende evliyim bende zorluklar yaşadım eşimin ailesi ile görüşmem ölselerde gitmem diyorum ama öyle olmuyor eşimin ailesi olduğu İçin ne kadar kötü olurlarsa beni ne kadar sevmeselerde eşim yüzünden görüşüyoruz, sık sık görüşmesek de eşimin annesi babası ailesi olduğu İçin bir şekilde görüşüyoruz, atamıyorsun kesemiyorsun, sende mecburiyetten görüşebilirsin, boşver ne yaptılarsa Allah a havale et çok muhatap olma temkinli ol, sonuçta ne kadar kötü olurlar ise de eşinin ailesi olduğu İçin bir şekilde karşılaşıyorsunuz, umarım torununu severler
Mide bulantisi kusmadan hastanede falan yatan oldu mu ilk bebeğinde?
Istahsizlik bulanti kusma günden güne artıyor benim. Yarim elma yarim avuc leblebi ile öğün yapar oldum. Mide bulantisindan yataktan çıkamıyorum halsizlik istahsizlik cok kotu cok hic istemeyin bulanti falan. Gidisatim hastanelik serumluk görünüyor benim :KK43: su icince bile midem bulaniyor o derece
evey. Nö benim arkadaşımın ablası çok Aşırı zayıflamış serum vs verdiler 1 hafta hastanede yatmış ve bu bebekte 5. Çocuğu her hamilelik farklı

İlk 1 hafta eldiven tak ki göz bebeğini çizmesin kızım haziranda doğmuştu uzun kollu giydirdim battaniye ile örtüm ilk haftalar üşüyorlar Kayseri sıcaktı sonraları ise ben ne giyiyorsam bir tık fazla giydirdim

Yok ben ilk kızıma da hiç giydirmedim eldiven. İlk bikaç gün eldivenli bodynin kollarını geçirdim ondan sonra da törpüledim tırnaklarını. Elleriyle keşfediyorlar kapatmamak lazım :)

Bu benim için psikolojik olarak çok kötü bi dönemdi istenilmemek aynaya bakıp acaba burnumda mı bi sorun var acaba yaşlı mı duruyorum nerem de sorun falan diye kendimce bunalımlara girmiştim, kabullenmek çok zor bende düşünüyorum 2 yaş için bütün bunlar yapılır mı bi daha geri dönüşü yok bi kere yaşanılacak şeyler hep kötü yaşandı insanın çok içinde kalıyor
Canım benim annem de babamdan 4 yaş büyük bu hiç bir zaman sorun olmadı ne var ki bunda. Bence sorun onların insanlıklarında.. hamile hamile daha çok snirni bozacaklar bence sen görüşmemeye devam et derim daha az başın ağrır inan

Günaydın kızlar.. yataktan çıkamadım hala,uykum yok ama çıkasımda yok:) kızım babasıyla oynuyor sesleri geliyor. Bitane daha olunca yine uykusuz günler beni bekler:işsiz:
Uykusuzluk benide çok korkutuyır, tecrübeliyiz tabi ilklerden. Uyanacağız ilgi bekleyen bu sefer biri daha olacak... Hakkımızda hayırlısı.

Günaydın kızlAr;
Dün baya kötü bi gün geçirdim. Boğaz ağrısı ve ateş çok arttı yerimden kalkamayacak duruma geldim. Buna bulantı da eşlik edince hastanelik oldum. Tahlillerde kanda enfeksiyon çıktı boğaz enfeksiyonu kana da geçmiş. 3 saat serum aldım. Bir de augmentin antibiyotik verdi doktor mecburen içmem gerekicek çok üzülüyorum:hasta:
Çok geçmiş olsun, ama ateş enfeksiyon daha riskli. Hem hamileyken ilk antıbıyotık kullanan siz değilsiniz ki, birde böyle düşünün. Acil şifalar diliyorum.

Çok geçmiş olsun, ama ateş enfeksiyon daha riskli. Hem hamileyken ilk antıbıyotık kullanan siz değilsiniz ki, birde böyle düşünün. Acil şifalar diliyorum.
Teşekkür ederim haklısınız insan ilaç içerken kendini suçlu hissediyor ama doktorum da öyle söyledi ateşin daha tehlikeli olduğunu.inşallah bir zararı olmaz ilacın da iyileşirim

Günaydın kızlar.. yataktan çıkamadım hala,uykum yok ama çıkasımda yok:) kızım babasıyla oynuyor sesleri geliyor. Bitane daha olunca yine uykusuz günler beni bekler:işsiz:
Aynen ben de geceler uyumaya alıştım her şey düzene girdi derken diyorum en başa nasıl döneceğim:) kızım çok ağlardı küçükken hiç uyumazdı kolikti umarım ufaklık usludur tek temennim:(

günaydın hepinize,gününüz her zamankinden güzel geçsin inş:KK68:

dünden beri yazamadım,sabah ilk randevuma gittim öğdelen sonrada işyerinde anormal yoğundum fırsat bulamadım

biz dün keseyi gördük şükür(4+6 günlükmüşüz,)tabi yanında 8 cm lik miyomuda :KK17::KK43: doktor biraz riskli yerde dedi,takip edicez sürekli dedi eğer plesanta oraya doğru yerleşirse ona göre tedaviye başlıycakmışız,sonrada kan ve idrar testleri yapıldı çok şükür onlarda bi sorun çıkmadı,10 gün sonra tekrar gidicem

ailem dışında kimse bilmiyodu,dün herkese söyledim,çoğu kişiyi ağlattım malum 6 yıldan sonra ilk hamilelik ve kendiliğinden oldu,herkesten dua istedim şu anda en çok ihtiyacım olan şey bu,Rabbim hepimizin bebeklerini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inş.:emir_bebek::emir_bebek:
Canim insallah bir sorun olmaz doktor takop ederiz hallederiz dedigine gore bi tehlike arz etmiyor demektir. Gozun aydin :halay:

Ben almadım daha çok yeni zaten ama daha bu kilomdan bir kilo daha azken geçen seneli pantolonlarım biraz sıkıyordu 2 haftada 1 kilo aldım iki hafta sonra hiç giyemem onları. yeni hamile kalmadan önce kadife pantolon almıştım normal şimdilik o oluyor taytlarım var bahara kadar idare ederim baharlık yazlık alırım diyorum kışlık alsam ne kadar giyeceğim ki
Aynen bende senin gibi düşünüyorum asıl en çok yazlık lazım yazın ortasında hamiş göbüşlü olacağız
Kızlar günaydın 7+3 günlük hamileyim dün akşamdan beri göğüs şişkinliğim ve mide ağrım sanki kayboldu çok korkuyorum ya bebeğime birşey olmuştur diye 4 ay önce kürtaj olmak zorunda kaldım çok korkuyorum var mı benim gibi olan göğüs şişkinliği inen bulantısı azalan yardım lütfen
Korkma i
Günaydın kızlAr;
Dün baya kötü bi gün geçirdim. Boğaz ağrısı ve ateş çok arttı yerimden kalkamayacak duruma geldim. Buna bulantı da eşlik edince hastanelik oldum. Tahlillerde kanda enfeksiyon çıktı boğaz enfeksiyonu kana da geçmiş. 3 saat serum aldım. Bir de augmentin antibiyotik verdi doktor mecburen içmem gerekicek çok üzülüyorum:hasta:
Bende 6 aylık hamile İken antibiyotik kullanmıştım Boğaz enfeksiyonu yüzünden
Bol tuzlu karbonatlı su ile sık sık Gargara yap her gün geçmiş olsun cnm

Aynen bende senin gibi düşünüyorum asıl en çok yazlık lazım yazın ortasında hamiş göbüşlü olacağız

Korkma i

Bende 6 aylık hamile İken antibiyotik kullanmıştım Boğaz enfeksiyonu yüzünden
Bol tuzlu karbonatlı su ile sık sık Gargara yap her gün geçmiş olsun cnm
Teşekkür ederim canım inşallah çok çabuk atlatırımmm :(

Kizlar bugun ben doktora gittim 5hafta 4 gunluk dedi. Ama sadece keseyi gorebildi. Ne kan tahlili ne bisi yapmadi. Zaten kesedede kanama varmis. 10 gun daha bekleyelim dedi. Benim haftamda olup embriyoyu goren var mi. Yada bos gebelik mi yaşiyorum acaba
Canım telaş etme ben de gittiğim de keseyi gördü sadece bekle ağır iş falan yapma daha çok küçükler görülmez

Kızlar Yen'i konu açmak istemedim buraya yazıp fikirlerinizi almak istedim, eşim benden 2 yaş küçük ben 28 eşim 26 yaşında tanıştığımızda üniversitedeydik açıkcası yaşını bilmiyordum ayni sınıf olduğumuz için yaş aklıma bile gelmemişti 4. Ayımızda öğrendim bunalıma girmedim desem yalan olur ama kabullendim bi şekilde sevmiştim çünkü, tabi bunu duyan eşimin ailesi hiç hoş karşılamadı durumu kendi çocuklarından buyuk bir gelin istemediler beni kabullenmediler de ama istemeye geldiler eşimin zoruyla, ama bohça vs yapmadılar yani bi nevi 2. Evliliğini yapan biriymişim gibi davrandılar sorun etmedim sevmem zAten oyle bohça işlerini falan, nişanımızda 7 de başlayan nişana saat 10 da nişan bitmek uzereyken geldiler kayınvalidem ben 5 yıldır bunları ayırmaya çalışıyorum diye ağladı nişanımız rezil oldu akrabalara rezil olduk, eşim yazık özür dileye dileye bi hal oldu, 8 ay nişanlı kaldık bu sırada benim kardeşim evlendi davetiye gönderdik biz gene de eşimden gelmediler aramadılar da, halam vefat etti eşim geldi cenazeye ailesi de bildiği halde gelmeyi bırakın gene aramadılar başsağlığı için falan, halamın vefatından 10 gün sonra ablamın oğlu evlendi cenaze dolayısıyla duğun formatı değiştirildi Mevlüt'lu duğun oldu gene davetiye gönderdik gene gelmediler, bu durumlarda bi yandan evimizi dizmeye eşyalarımızı almaya çalışıyorduk herşeyi eşimle ikimiz yaptık ailesinin tek bir iğneleri yok evimde şuanda, biz de artık onlar yokmuş gibi davrandık eşimde kabullendi, kına gecesi ve nikahımıza gelmezler diye düşündük nişanlım ısrar da etmedi davetiyemizi verdi ailesine sadece, kına gecemi yaparken kına yakılırken içeri girdiler saat gene 9.30-10 falan olmuştu, gelmeyecekler diye düşünmüştük sonra gene bizi adamdan sayıp bekleyen yok diye kayınvalidem çıngar çıkardı, düğün yapmadık nikah ve sonrası için yemek organizasyonu yaptık ama erkek tarafına da sorduk gelecekseniz ona göre rezervasyon yapılacaktı gelmeyeceklerini söylediler bizde 25 kişilik arkadaş ve aile grubu kadar yer ayırttık, nikah günü gelin almayı eşimin arkadaş grubu yaptı ailesi gelin almaya gelmedi nikah salonuna geçmişler direk nikah kıyıldı foto ve takı sırasında kayınpederim borcum olsun dedi takı falan takmadı takısında tokasında değilim benim ailem taktı bileziklerimi sorun değildi benim için, foto çekiminde vebalıymışım gibi kimse benim yanımda durmadı hepsi eşimin yanına boncuk gibi dizildiler fotocu gelin kenarda kaldı gelini ortaya alın kızdı bunlara, neyse nikah sonrası yemeğe gelmeyecek olan erkek tarafı bi anda gelmeye karar verdi rezervasyon yaptırdığımız yere de ayıp oldu 25 kişi deyip 35 kişi gittik, ama kimse kimsenin yüzüne bakmadı gene, artık evimize geleceğiz eşim evimizin anahtarını benim kuaföre giderken ki hazırlık eşyalarımı falan gelin arabasına almayı unutmuş arkadaşının arabasında kalmıştı anahtar için Bağcılar'a eşimin ailesinin oturduğu yere gittik ben araba da bekledim gelinlikle çok yorgundum da uyukluyordum gece 12 falandı saat, eşimin annesi gelin arabasının kapısını açtı yukarı gel gelin hanım dedi bende gelmeyeceğimi soyledim bana beddua etti daha olmayan çocuklarımla ilgili o sırada eşim geldi duydu hemen kapımı kapattı annesine gelmek istemiyor işte niye zorluyorsunuz dedi, arabayı çalıştırdık ve kaçar adım uzaklaştık ama ben nasıl ağlıyorum hıçkıra hıçkıra, velhasıl evleneli 8 ay oldu nişanlıyken 8 ay, sözlü geçirilen 2-3 ay bütün bu sıralarda hiç görüşülemeyen hatta afedersiniz dul kadın alıyormuş gibi yas tutarak ağlaya ağlaya dövünen kadın şuanda hamile olduğumu duyduğu için bizim evimize gelmek istiyormuş eşim bunu bana söylemeden müsait değiliz gelmeyin eşim yatıyor dinleniyor demiş, bunu bile şuan benden biliyorlar gelin istemedi oğlumuz da bizi o yüzden istemiyor diye, hiç bişiy olmamış gibi sanki gelseler bi gonul almaya gelmezler kendi binbir emek kurduğumuz evimize bile laf ederler beğenmezler falan annemlerin evini falan beğenmiyorlardı, gelip de kızım biz ettik sen etme bak torun da olacak aile olduk artık unutalım eskiyi deseler başımın gözümün üzerinde yerleri var ama demezler, ben ne yapacağım bu stresle, bebek doğduğunda falan illa ki görecekler hakları, sırf 2 yaş büyük olduğum için bunları hakettim mi ben :KK43: çok uzun yazdım nolur affedin akıl verin bana
Çok üzüldüm canım yazdıklarını okuyunca allah sana sabır versin. Allahtan eşin senin tarafında gerçeklerin farkında.
Benim anlayamadığım bütün bunlar ben eşimden buyuk olduğum için mi yoksa onların insanlıklarında mı sorun
Ailenin kişiliği böyle çok garip insanlar yoksa iki yaş ne allah aşkına yaa etrafımızda böyle evlenenler var ve gelinleridr gayet seviliyor. Bu ailede bozukluk vae belliki
Günaydın kızlar, bu hamilelik hatıralarımızı özellikle ilk kez yaşayanlar kaydetmek için hamilelik günlüğü gibi bişiy tutmaya başlayanlar var mı aranızda, tabi her gün yazılmaz da en azından özel anlar not edilir, ultrason fotoları yapıştırılıp falan güzel olur ilerisi için diye düşündüm, alanlar varsa nereden aldıklarını paylaşabilirler mi
Ben ben çok istiyorum böyle bişi ama daha uygun bir defter alamadım nasıl bişi alsam bilemiyorum alınca birbirimize atalım :)

Günaydın kızlAr;
Bendede aynısı oldu bende kullandım doktorum proftu ve hiç bi sakıncası yok dedi şuruplar daha tehlikeliymiş ben içtim 3 günde toparlandım içmemek daha kötüymüş dikkatli içersen hemen toplanırsın

Kızlar günaydın 7+3 günlük hamileyim dün akşamdan beri göğüs şişkinliğim ve mide ağrım sanki kayboldu çok korkuyorum ya bebeğime birşey olmuştur diye 4 ay önce kürtaj olmak zorunda kaldım çok korkuyorum var mı benim gibi olan göğüs şişkinliği inen bulantısı azalan yardım lütfen
Hiç korkma canım bnm de 7.haftada azaldı senin gbi panikle doktora gttim.doktorun bazen azalır bazen çoğalır sıkıntı yapma normal bunlar dedi

Günaydınlar kızlar Ne kadar su içiyorsunuz en az 8 bardak dedi doktorum ama bulantidan hergün içemiyorum o kadar sizde durumlar nasil

Günaydınlar kızlar Ne kadar su içiyorsunuz en az 8 bardak dedi doktorum ama bulantidan hergün içemiyorum o kadar sizde durumlar nasil
Canım ben de bulantı yok ilk gebeliğimde de olmadı ama su çok içiyorum ağzım kuruyor çünkü bulantı için de çubuk kraker ye iyi gelir

Back