- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #4.081
Normal canım erken gitmişsin ben 6 haftalık gittiğimde de bana da aynı şeyi söyledi herhalde ilk muayeneye de amaç kese duzgun mu olması gereken yerde mi hani dış gebelik vs ihtimaline karşı, 5 gün sonra bile erken 7haftalık ol oyle git kalp atışlarını da duyarsınKızlar selam ben de 5 haftalığım dün doktora gittim keseyi gördük bebek için erken dedi çok küçük 5 gün sonra gel dedi pek açıklama yapmadı tedirgin oldum siz de nasıl oldu
Canım 5 hafta çok erken bebeği görmek için ben 6+2 de bebeği gördüm kalp atışını duydum 7. Haftada oldu bu yani. O yüzden tedirgin olma doktorun dediği doğru ilk gittiğimizde bizde sadece kese gördük bebeği görmedikKızlar selam ben de 5 haftalığım dün doktora gittim keseyi gördük bebek için erken dedi çok küçük 5 gün sonra gel dedi pek açıklama yapmadı tedirgin oldum siz de nasıl oldu
İnşallah canm doktora sorcam kızılcıgı cok faydalıymış ilaç degil en azındanKızılcık suyunun hamilelikte içilmesinde sakınca yoksa benim de aklımda olsun canım umarım gerek kalmaz sana da herşey yolundadır
Cok iciyorum canm daha fazla icmek lazm demekki,tesekkürlerCanım idrar yolları enfeksiyonun vardır yüksek ihtimalle bol su iç ileri seviyedeyse doktor ilaçta verebilir
Yok canim olmuyor ama gece uykumdan kasik ağrısıyla uyaniyorum. İnsallah canim çok güzel bir duygu dualarim seninle :)bende senin gibi yapıcam canm 5+2 bugun daha muayeneye gitmedim6+0 da gidicem inşallah duyarım bende,canm sana birşey sorucam özellikle sabahları küçük tuvaletimi yaparken agrı oluyor benim alt karın kısmım kasılıyo sendede oluyomu
Allah razı oldun canım,heyecanla bekliyorum:)Yok canim olmuyor ama gece uykumdan kasik ağrısıyla uyaniyorum. İnsallah canim çok güzel bir duygu dualarim seninle :)
benim oglusum eylul dogumlu yenidoganlarda isi kaybi fazla oluyor.uzun kollu giydirmiatim ben.tabi yasadi gi niz sehir de onemliİlk bebeği eylül doğumlu olan var mı kızlar?
İnternetten bakındım, bir de kızım eylül ayında 7 aylıktı ekime kadar hep kolsuz body giydirmişim demekki havalar sıcak oluyor. Şimdi bizim bebişlere hastane çıkışını ve ilk ay giyeceklerine ona göre almak lazım. Eylül doğumlu çocuğu olan varsa bilir nasıl giydirmemiz gerektiğini, bize de tiyo verseniz
Canım sağol doktorda erken dedi tedirgin oldum işteCanım 5 hafta çok erken bebeği görmek için ben 6+2 de bebeği gördüm kalp atışını duydum 7. Haftada oldu bu yani. O yüzden tedirgin olma doktorun dediği doğru ilk gittiğimizde bizde sadece kese gördük bebeği görmedik
Sağol canım kese için bişey demedi beklememeliyim o zamanNormal canım erken gitmişsin ben 6 haftalık gittiğimde de bana da aynı şeyi söyledi herhalde ilk muayeneye de amaç kese duzgun mu olması gereken yerde mi hani dış gebelik vs ihtimaline karşı, 5 gün sonra bile erken 7haftalık ol oyle git kalp atışlarını da duyarsın
Şu an bir açıklama yapması için erken çünkü. Sadece keseyi görerek söyleyecek pek bir sey yok. Yani onlar oyle dusunuyor.Hayırlı olsun hamileliginiz, ağır kaldirmayin, yağlı ve katkılı gıdalardan uzak durun.Simdilk ilişki yasak diyorlar bir de.... Acik acik konuşup anneyi rahatlatsalar ölürler sanki. Hele ilk hamilelikte insan bekliyor yani bir şeyler söylesin aydinlatsinKızlar selam ben de 5 haftalığım dün doktora gittim keseyi gördük bebek için erken dedi çok küçük 5 gün sonra gel dedi pek açıklama yapmadı tedirgin oldum siz de nasıl oldu
Benim oğlum eylül doğumlu ama şehire göre çok değişiyor. Şöyle ki ben doğumu Bartın’da yaptım uzun kollu hatta üstüne yelek de giydirdim ama 1 haftalıkken Adana’ya annenlere gittim ekim sonuna kadar kısa kolluyla gezdi. Ama yine de nerde olursa olsun ilk 2-3gün uzun kollu giydirmek gerek bence ilk günler üşüyorlar çünkü.İlk bebeği eylül doğumlu olan var mı kızlar?
İnternetten bakındım, bir de kızım eylül ayında 7 aylıktı ekime kadar hep kolsuz body giydirmişim demekki havalar sıcak oluyor. Şimdi bizim bebişlere hastane çıkışını ve ilk ay giyeceklerine ona göre almak lazım. Eylül doğumlu çocuğu olan varsa bilir nasıl giydirmemiz gerektiğini, bize de tiyo verseniz
benim oglusum eylul dogumlu yenidoganlarda isi kaybi fazla oluyor.uzun kollu giydirmiatim ben.tabi yasadi gi niz sehir de onemli
Hepimiz eylülde sağ salim aliriİnşallah rabbim onu ömrüme nasip eder o kadar hevesle bekliyorumki gerçi herkez için öyle inşallah hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız eylül ayında
Benim de ayniYumurtadan ve sütten tiksindim yiyemiyorum içemiyorum, dolabı açtığımda yumurtaları bile görsem iştahım kaçıyor geri kapatıyorum dolabı
Biz esimin ailesi ile gorusmuyoruz dugunde bana da hiçbirşey takmadılar esimi seviyorum onemsemedim. Esim kendi dedi cocugum olursa böyle yapan aileme ben torun falan gostermem diye. O yuzden siz kendi evliliginize bakin. Valide de gelmek isterse gelsin hiçbirşey yapma otursun otursun gitsin. Hic kendini strese sokma bunun icin.Kızlar Yen'i konu açmak istemedim buraya yazıp fikirlerinizi almak istedim, eşim benden 2 yaş küçük ben 28 eşim 26 yaşında tanıştığımızda üniversitedeydik açıkcası yaşını bilmiyordum ayni sınıf olduğumuz için yaş aklıma bile gelmemişti 4. Ayımızda öğrendim bunalıma girmedim desem yalan olur ama kabullendim bi şekilde sevmiştim çünkü, tabi bunu duyan eşimin ailesi hiç hoş karşılamadı durumu kendi çocuklarından buyuk bir gelin istemediler beni kabullenmediler de ama istemeye geldiler eşimin zoruyla, ama bohça vs yapmadılar yani bi nevi 2. Evliliğini yapan biriymişim gibi davrandılar sorun etmedim sevmem zAten oyle bohça işlerini falan, nişanımızda 7 de başlayan nişana saat 10 da nişan bitmek uzereyken geldiler kayınvalidem ben 5 yıldır bunları ayırmaya çalışıyorum diye ağladı nişanımız rezil oldu akrabalara rezil olduk, eşim yazık özür dileye dileye bi hal oldu, 8 ay nişanlı kaldık bu sırada benim kardeşim evlendi davetiye gönderdik biz gene de eşimden gelmediler aramadılar da, halam vefat etti eşim geldi cenazeye ailesi de bildiği halde gelmeyi bırakın gene aramadılar başsağlığı için falan, halamın vefatından 10 gün sonra ablamın oğlu evlendi cenaze dolayısıyla duğun formatı değiştirildi Mevlüt'lu duğun oldu gene davetiye gönderdik gene gelmediler, bu durumlarda bi yandan evimizi dizmeye eşyalarımızı almaya çalışıyorduk herşeyi eşimle ikimiz yaptık ailesinin tek bir iğneleri yok evimde şuanda, biz de artık onlar yokmuş gibi davrandık eşimde kabullendi, kına gecesi ve nikahımıza gelmezler diye düşündük nişanlım ısrar da etmedi davetiyemizi verdi ailesine sadece, kına gecemi yaparken kına yakılırken içeri girdiler saat gene 9.30-10 falan olmuştu, gelmeyecekler diye düşünmüştük sonra gene bizi adamdan sayıp bekleyen yok diye kayınvalidem çıngar çıkardı, düğün yapmadık nikah ve sonrası için yemek organizasyonu yaptık ama erkek tarafına da sorduk gelecekseniz ona göre rezervasyon yapılacaktı gelmeyeceklerini söylediler bizde 25 kişilik arkadaş ve aile grubu kadar yer ayırttık, nikah günü gelin almayı eşimin arkadaş grubu yaptı ailesi gelin almaya gelmedi nikah salonuna geçmişler direk nikah kıyıldı foto ve takı sırasında kayınpederim borcum olsun dedi takı falan takmadı takısında tokasında değilim benim ailem taktı bileziklerimi sorun değildi benim için, foto çekiminde vebalıymışım gibi kimse benim yanımda durmadı hepsi eşimin yanına boncuk gibi dizildiler fotocu gelin kenarda kaldı gelini ortaya alın kızdı bunlara, neyse nikah sonrası yemeğe gelmeyecek olan erkek tarafı bi anda gelmeye karar verdi rezervasyon yaptırdığımız yere de ayıp oldu 25 kişi deyip 35 kişi gittik, ama kimse kimsenin yüzüne bakmadı gene, artık evimize geleceğiz eşim evimizin anahtarını benim kuaföre giderken ki hazırlık eşyalarımı falan gelin arabasına almayı unutmuş arkadaşının arabasında kalmıştı anahtar için Bağcılar'a eşimin ailesinin oturduğu yere gittik ben araba da bekledim gelinlikle çok yorgundum da uyukluyordum gece 12 falandı saat, eşimin annesi gelin arabasının kapısını açtı yukarı gel gelin hanım dedi bende gelmeyeceğimi soyledim bana beddua etti daha olmayan çocuklarımla ilgili o sırada eşim geldi duydu hemen kapımı kapattı annesine gelmek istemiyor işte niye zorluyorsunuz dedi, arabayı çalıştırdık ve kaçar adım uzaklaştık ama ben nasıl ağlıyorum hıçkıra hıçkıra, velhasıl evleneli 8 ay oldu nişanlıyken 8 ay, sözlü geçirilen 2-3 ay bütün bu sıralarda hiç görüşülemeyen hatta afedersiniz dul kadın alıyormuş gibi yas tutarak ağlaya ağlaya dövünen kadın şuanda hamile olduğumu duyduğu için bizim evimize gelmek istiyormuş eşim bunu bana söylemeden müsait değiliz gelmeyin eşim yatıyor dinleniyor demiş, bunu bile şuan benden biliyorlar gelin istemedi oğlumuz da bizi o yüzden istemiyor diye, hiç bişiy olmamış gibi sanki gelseler bi gonul almaya gelmezler kendi binbir emek kurduğumuz evimize bile laf ederler beğenmezler falan annemlerin evini falan beğenmiyorlardı, gelip de kızım biz ettik sen etme bak torun da olacak aile olduk artık unutalım eskiyi deseler başımın gözümün üzerinde yerleri var ama demezler, ben ne yapacağım bu stresle, bebek doğduğunda falan illa ki görecekler hakları, sırf 2 yaş büyük olduğum için bunları hakettim mi bençok uzun yazdım nolur affedin akıl verin bana
Eşime anlattım keşke bana söyleseydin gelmek istediklerini dedim kabul etmeyeceğıni bildiğim için söylemedim dedi eşim ben kadar kızmıyor onlara gene de ailemdir diyor kendi gidiyor görüyor ama bana da müdahale etmiyor gelsinler yA da sen de git demiyor, ben de dedim burası bizim ortak evimiz gelmek istiyorlarsa gelsinler ama benden gelinlik yapmamı beklemesinler çünkü onlarda bana aile olmadılar dedim haklısın dedi gelirlerse çaylarını yemeklerini hazırlarım ams beğenip yemezler istemede falan hiç bişeye uzanmadılar yaptıklarımızdan çantalarını kucaklayıp oturdular üzerlerini bile çıkarmadan kabanlarla istediler kalktılar sonra, o yüzden hazırlık yapsam beğenip yemezler ama yapmayınca da gelin boş çay getirdi önümüze diye söylenir gene ağlayıp zırlar kayınvalidem bi de zora gelince çarpıntısı tutarBiz esimin ailesi ile gorusmuyoruz dugunde bana da hiçbirşey takmadılar esimi seviyorum onemsemedim. Esim kendi dedi cocugum olursa böyle yapan aileme ben torun falan gostermem diye. O yuzden siz kendi evliliginize bakin. Valide de gelmek isterse gelsin hiçbirşey yapma otursun otursun gitsin. Hic kendini strese sokma bunun icin.
Kızlar hamile kıyafeti aldınızmı hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?