• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
bende gereğinden sert söylemde bulunduysam özür dilerim senden...hayatı ve tüm yaratılmışları sevgiyle kucaklamayı nasip etsin Rabbim hepimize...sevgiler

Hiç önemli değil.sonuçta konuyu başlatan bendim.benim hatam yani.niyetim gerçekten halisti ama üslubum yanlıştı.tüm hayır dualarınıza ben de amin diyorum.

Kızlar sabah sabah unuttum, soracaktım size. Sizde de kalp çarpıntısı oluyor mu? Ben sürekli düşük tansiyonlu biriyim, en stres anında, ay tansiyonum çıktı dediğimde bile 10/7 görüyor en fazla. Ama şu bir kaç gündür nasıl bir kalp çarpıntısı anlatamam. Yemekten sonra, yatınca, biraz yürüyüş yapınca... İş yeri doktoruna gittim, tansiyon ölçtü normal, kalp çarpıntısı da olur dedi ama. Bilemedim.
canım ilk bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim..meğer hipotoidi olmuşum ve pıhtılaşma faktörü varmış..neyse işte o hamileliğimde çarpıntıdan ölüyordum nefes alamıyor gece gündüz uyuyamıyordum..tansiyon düşük nabız daha da düşük çıkıyordu..dr kardiyoloğa bile gönderdi holter takıldı o dr da şaşırdı bayılırsın yollarda tek başına dolaşma ama kalple ilgili değil bu dedi..kısaca hepsi troid ile ilgili çıktı hemen en kısa zamanda tsh baktır ve 2.5 üstüne hamilelikte çıkmaması gerektiğini bil..ben şu anda 25 mg eutr..kullanarak hamile kaldım o türden bir şikayetimde yok ama doz arttırılması gerekecek diye aylık kontroldeyim..ihmal etme derim hem düşük hem zeka geriliği nedenleri arasında en önemlisidir...tedavisi en basiti ama en dikkatten kaçanıdır troid sorunları!

canım ilk bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim..meğer hipotoidi olmuşum ve pıhtılaşma faktörü varmış..neyse işte o hamileliğimde çarpıntıdan ölüyordum nefes alamıyor gece gündüz uyuyamıyordum..tansiyon düşük nabız daha da düşük çıkıyordu..dr kardiyoloğa bile gönderdi holter takıldı o dr da şaşırdı bayılırsın yollarda tek başına dolaşma ama kalple ilgili değil bu dedi..kısaca hepsi troid ile ilgili çıktı hemen en kısa zamanda tsh baktır ve 2.5 üstüne hamilelikte çıkmaması gerektiğini bil..ben şu anda 25 mg eutr..kullanarak hamile kaldım o türden bir şikayetimde yok ama doz arttırılması gerekecek diye aylık kontroldeyim..ihmal etme derim hem düşük hem zeka geriliği nedenleri arasında en önemlisidir...tedavisi en basiti ama en dikkatten kaçanıdır troid sorunları!
Ya, korktum şimdi. 31inde gidecğim tekrar doktora kontrole. Şimdi whatsapp'dan yazdım bakalım doktoruma, erken gel diyecek mi.

Kızlar sabah sabah unuttum, soracaktım size. Sizde de kalp çarpıntısı oluyor mu? Ben sürekli düşük tansiyonlu biriyim, en stres anında, ay tansiyonum çıktı dediğimde bile 10/7 görüyor en fazla. Ama şu bir kaç gündür nasıl bir kalp çarpıntısı anlatamam. Yemekten sonra, yatınca, biraz yürüyüş yapınca... İş yeri doktoruna gittim, tansiyon ölçtü normal, kalp çarpıntısı da olur dedi ama. Bilemedim.

Benimde oluyor ara ara ama tüp transferimin olduğu gece ve ertesi gün resmen sol göğsümün altına şiddetli sancı girmişti çok korkmuştum baya fazlaydı sıkışıyordu heralde bebeğin tutunmaya çalışmasından oldu yük mü bindi ne anlamadım ama bir daha olmadı da nefes darlığı var su içerken şişeden mesela nefes nefese kalıyorum doktora söylücem bu durumu

günaydın güzel anne adayları:anneadayı:hepimiz için mutlu,keyifli,bolca güzel haberler alacağınız bi gün olsun inş:KK68::KK68:

benim yarın ilk doktor randevum var o kadar heyecanlıyım ki yarın nasıl olucak bilmiyorum,üstelik ben henüz hiçbir belirti yaşamıyorum mide bulantısı falan,arada kasıklarıma ağrı giriyodu oda yok şu anda:KK57:birazcık göğüslerimde var şişkinlik o kadar,varmı benim gibi olan acaba:KK66:
gunaydin canim benim de yarin ilk randevum :) benim de ayni mide bulantısı yok bakalım artik hayirlisi

• Beğen
Reactions: T_N
Ya, korktum şimdi. 31inde gidecğim tekrar doktora kontrole. Şimdi whatsapp'dan yazdım bakalım doktoruma, erken gel diyecek mi.
canım kaç tane kadın doğumcu ve endokrinolog gezdim o dönemde anlatamam..hepsinin basireti bağlanmıştı..olan oldu bebeğimi kaybettikten sonra bir kadın doğumcu dedi bu troid konusu endokrinologların işi ama onlarda yeterli hassas davranmıyorlar hamilelik planlayan yada hamile olanlar için..5-6 hatta 10 tsh normal diye bişey çıkmış dünyada yeni akım..ama hamilelerde bu bize uymuyor ben her hastama hamileliğini idame ettirmesine yeterli 25 mg başlıyorum dedi..benim için çok geçti ama böyle de kadın doğumcular varmış sonra başkalarını da duydum..kısaca sana tavsiyem tsh baktırmakta ve tabii t3-t4 gibi diğer testler dr una ısrar et..2.5 üstüyse kendi başlamazsa başka dr bul ve başla..hem şikayetlerin geçer hem bebeğin sağlıklı olur..hastalık yok hasta var altın kuralı vardır kimini tsh 4 bile rahatsız etmez beni mahvetmişti..demek seni de etkiliyor..yani en azından benim aklıma subklinik hipotorid olduğun geliyor..korkma çok basit bir tablet alıyorsun hepsi bitiyor yeter ki teşhis koysunlar..biraz da sen yönlendireceksin dr'u..çok uzattım ama hala ilk bebeğimin göz göre göre gitmesine kalbim dayanmıyor aman diyorum bu kadar basit bir şeydi de ben o kadar gittim şikayetlerimi anlattım neden anlamadılar :KK43: o yüzden bu testler ilk yaptıracağın olsun canım yoksa başka şey araştırırsın ama acilen ve ilk bu!

canım kaç tane kadın doğumcu ve endokrinolog gezdim o dönemde anlatamam..hepsinin basireti bağlanmıştı..olan oldu bebeğimi kaybettikten sonra bir kadın doğumcu dedi bu troid konusu endokrinologların işi ama onlarda yeterli hassas davranmıyorlar hamilelik planlayan yada hamile olanlar için..5-6 hatta 10 tsh normal diye bişey çıkmış dünyada yeni akım..ama hamilelerde bu bize uymuyor ben her hastama hamileliğini idame ettirmesine yeterli 25 mg başlıyorum dedi..benim için çok geçti ama böyle de kadın doğumcular varmış sonra başkalarını da duydum..kısaca sana tavsiyem tsh baktırmakta ve tabii t3-t4 gibi diğer testler dr una ısrar et..2.5 üstüyse kendi başlamazsa başka dr bul ve başla..hem şikayetlerin geçer hem bebeğin sağlıklı olur..hastalık yok hasta var altın kuralı vardır kimini tsh 4 bile rahatsız etmez beni mahvetmişti..demek seni de etkiliyor..yani en azından benim aklıma subklinik hipotorid olduğun geliyor..korkma çok basit bir tablet alıyorsun hepsi bitiyor yeter ki teşhis koysunlar..biraz da sen yönlendireceksin dr'u..çok uzattım ama hala ilk bebeğimin göz göre göre gitmesine kalbim dayanmıyor aman diyorum bu kadar basit bir şeydi de ben o kadar gittim şikayetlerimi anlattım neden anlamadılar :KK43: o yüzden bu testler ilk yaptıracağın olsun canım yoksa başka şey araştırırsın ama acilen ve ilk bu!

Annemde haşimato var diye kontrol ettirmiştim, şimdi enabızdan baktım da 2016da t3 2,9 , tsh 2,16 çıkmış. Ama tabii 2 sene geçmiş üzerinden. Doktorum whatsapp'dan cevap verdi, 2 kişilik atıyor kalbin biraz sakinleş dedi. Çarşamba tüm testleri tekrar yaparız için rahat eder dedi. Bakalım, sanırım bekleyeceğim. Zaten iznim de yok Çarşambaya kadar, sabah 7 akşam 8 çalışıyorum.

Günaydın kızlar. Neden tartışıyorsunuz. Fikrinizi söyleyin ve çekilin. Herkesin doğrusu yanlışı inandığı kendine.

Bugün için başka bir doktordan randevu aldım öğleden sonra gideceğim. Bebeğimi ve özellikle kanama alanının durumunu merak ediyorum. İnşallah geçmiştir Oh diye rahat bir nefes alırım.
Canim ne Zaman randevun? Insallah kanama alanin gecmistir de bize de umut olur. Valla yine ruyamda kanamam oldugunu gordu. Gecen sefer de gormustum ve o gun kanamam olmustu. Insallah kabustur:KK57:

Kızlar Günaydın. Cumartesi kontrole gidicem daha kese falan görmedim. Göğüsleriniz ne durumda benim acıyordu biraz işl günlere göre daha azdı ama iyice acısı geçti ve indi sizinde öyle mi endişelendim bir an çok pimpirikliyim ama işte bir sürü tedavi olup kavuşunca böyle herşeyi sorun ediyorum bir gidip keseyi görsem bebeği görsem herşey yolunda dese rahat edicem gerçi dün miden bulantım da vardı baya ağrım da vardı.
Canim arada benim de hafifliyor sonra artiyor takma kafana bunlri. Bebisin saglikli ve seninle allahin izniyle:dua:

Hanımefendi bu konu tartışmaya çok açık bir konu değil.iman varsa,imkan da vardır.ama ben daha fazla uzatmak istemiyorum.kimseyi de zorlamıyorum veya kınayıp eleştirmiyorum.kendimce müslümanlık görevimi yaptım doğruyu söyleyerek hepsi bu.herkes istediğini düşünmekte özgür.tabi yalnız bu dünyada!!!
Lütfen konuyu uzatmayı bırakır mısınız artık ? Müslamanlık görevlerinizi bu şekilde yapmak yerine farklı yollar bulun lütfen. Konuları polemik konusu haline getirmeyin. İyi ki varsınız,yoksa bu güzide bilgilerden mahrum kalacaktı tüm topik,biz yıllardır bilememişiz bildiklerinizi. Güzide bilgilerin sonuna geldiyseniz eğer kapatın bu konuyu.

İnşallah canım bana hala rüya gibi geldiği için inanamıyorum sanki hamileliği bile ben uyduruyorum gibi geliyor bazen yaa. Ağrılarım bulantılarım olmasa hiç inanmam. Bugün bulantım da yok ağrım zaten sabah olmuyor akşama doğru başlıyor. Umarım herşey yolundadır.
Canım çok normal bunlar stres yaratma kendinde,benimde göğüs ağrım geçmişti ama bugün yine başlamış yürüsem ağrıyor. Hiç belirtin bile olmayabilir gayet normal. Bi hareketlense şu bebişler rahatlarız sonra:)

Annemde haşimato var diye kontrol ettirmiştim, şimdi enabızdan baktım da 2016da t3 2,9 , tsh 2,16 çıkmış. Ama tabii 2 sene geçmiş üzerinden. Doktorum whatsapp'dan cevap verdi, 2 kişilik atıyor kalbin biraz sakinleş dedi. Çarşamba tüm testleri tekrar yaparız için rahat eder dedi. Bakalım, sanırım bekleyeceğim. Zaten iznim de yok Çarşambaya kadar, sabah 7 akşam 8 çalışıyorum.
evet 2 sene çok olmuş..tekrarlarız demiş dr'unda..çok aşırı değilse çarpıntı bekle madem canım..geçmiş olsun

Bugün neden midem bulanmadı yeaahh derkeeen aaa seni mi kırıcam hemenn diyerekten yine bulantım başladı yok göğsün ağrımıyor yok bulantım yok dersem böyle olur öğürüp duruyorum çıkaramıyorum da limonlu çay içtim arkadaşta kraker verdi iyi geldi. Öğlen yemeğe de gidemicem yatarım artık.

Mide bulantısı başladı mi canim :) biz çok istiyorduk ya senle merak ettimp
Ah canım iyi ki mi desem içten içe maalesef mi desem ama yok :))))) sadece hamilelikten önce acayip tatlı seven ben şimdi hiç yiyemiyorum , tuzlulara düştüm:110:önümüzdeki hafta ve sonraki hafta bulantının en yoğun olduğu haftalarmış bekliyorum bakalım:)) sende durum nedir başladı mı? Bi de S Sevimlipanduf vardı bekleyen başladı mı acaba:))

Back