• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar Günaydın. Cumartesi kontrole gidicem daha kese falan görmedim. Göğüsleriniz ne durumda benim acıyordu biraz işl günlere göre daha azdı ama iyice acısı geçti ve indi sizinde öyle mi endişelendim bir an çok pimpirikliyim ama işte bir sürü tedavi olup kavuşunca böyle herşeyi sorun ediyorum bir gidip keseyi görsem bebeği görsem herşey yolunda dese rahat edicem gerçi dün miden bulantım da vardı baya ağrım da vardı.

İsteyen aldırırdan kasıt Allah'ın bu emrini görmezden gelen demek bu bir.ikincisi de Zaten müslümanlar için bahsediyoruz.neden bu kadar üstünüze alınıyorsunuz anlayamadım.hatırlatma babında Allah'ın bir emrini söyledim sadece iyi niyetle.sonuçta din yaşamak için gönderilmiş ve doğruyu hatırlatmak da insana farz kılınmış.Bizi yaratanın kurallarından ürkmemize gerek yok.o çocuğu yaratan maddi/manevi rızkını da verir emin olun.Ailesine gerekli koşaylığı da sağlar.
gref bu kadar hassas bir konuda bu kadar hamile olan insanlara böyle kuru-donuk-soğuk emirler içeren ifadelerin ne derece doğru?vaaz isteyen yada dini açıdan sorgulayan gider dediğin gibi müslümansa müftüye danışır..burada bence senin bu gereksiz vazife çıkarımların insanlara daha itici geliyor..kaldı ki Allah vermesin öyle bir durumla karşılaşan kendi vicdanı ve şartlarına göre davranacaktır hariçten gazel okumak faydasız!emirleri hatırlatmak ve böyle duygusuz tek yanlı bakmak herşeyden önce anne adayı bir kadına yakışmıyor emin ol herkes inandığı değerler ve dinler üzerinden hayatını ve kararlarını sorgulayıp alabilecek kapasitededir!kim hangi düşünce ve dinden yada kararlarını alırken neye göre alıyor sorgulamak ve yargılamak kimseye düşmez..iyi niyetli isen dediğin gibi (bence düşüncesizce davranış) lütfen başkalarını yargılamadan evvel kendi gözlüklerin ve koşullarınla değil daha geniş düşün, farklı koşullarda farklı kararlar alınabileceğini de unutma..bunu sen yada başkası onaylasın yada onaylamasın!hiç kimseyi yargılamak yaratılmışın haddi değil buda benim fikrim!Bunları yazıyorum aldırsınlar kürtaj olsunlar yada ben olsam olurum anlamına asla gelmiyor ben sadece kimse bir başkasının kararlarını alırken onun içinde bulunduğu koşulları yada duygu düşüncelerini bilemez bu sebeple de "al Allah'ın emri vay böyle cezalandırılırsın buda benim görevim sana bunu bildirmem gerek""vay Allah'ın emirlerini görmezden mi geliyorsun?vay nasıl müslümansın sen" kibrine ve ukalalığına karşı çıkıyorum..ilk taşı en günahsızınız atsın ben şahsen kendi kusurlarımı görmekten başkalarını yargılama hakkını bulamam kendimde!

Arkadaşlar ben bu zeka testlerinin hiç birini ilk hamileliğimde yaptırmadım,bunda da yaptırmıycam ve kesinlikle de tavsiye etmem kimseye.çünkü sonuç hiçbir zaman temiz çıkmıyor.10000'de 1 bile olsa bir oran çıkıyor ve kesinlikle en ufak bir tedavi yok.aldırmak dinen kesinlikle caiz değil.ve o kadar çok yüksek ihtimal çıkıp sonra sağlıklı doğan bebek var ki anlatamam.bu tamamen bir imtihan bence.çok çok küçük bir oran için 6-7 ay hayatı kendime zehir etmek istemem.tevekkeltü alAllah deyip hayırlısını isteyerek dua edip bekliycem.acizane benim fikrim böyle.
Sonucu net çıkmayan testler yerine net sonuç veren testler var artık bizde onlardan bahsediyoruz tam olarak. Herkesin düşüncesi farklı,isteyen aldırır isteyen aldırmaz kişinin kendi bileceği iş. Dini boyutlardan değinenler olmuş,herkesin var dini bilgisi yeri burası değil bunların. Ben doğumdan sonra bu süprizle karşılaşıp bebeğimin bana en çok ihtiyacı olan dönemde bunalımlara girmektense bunu erkenden öğrenip kendimi ona göre hazırlama taraftarıyım. Bu durumu hamilelikte öğrenip hamileliği zehir etmeyin düşünceside bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Doğumdan sonra öğrenince hayatımız zehir olmayacak mı ? Depresyona gireceksiniz,sütünüz kesilecek vs vs.. ozamanda durum çok farklı değil yani.

Kızlar allah aşkına sakin olsanıza herkesin görüşü kendine herkes bildiğini uygulayacak sonuçta lütfen tartışmayalım hepimiz daha yeni hamileyiz üzmeyelim birbirimizi

Ya konu üzmek / tartışmak değil de, burası yeri değil yani. Gitsin başka konularda bu baskıcı mesajlarını yazsın. Hepimiz hamileyiz, benim direk gözümün önüne her hafta sonu engelli okuluna kuzenimin yanına gittiğimde sokak merdivenlerine çökmüş gözü yaşlı anneler geliyor. Sürekli elleri başlarında, ağlıyorlar, okula bile giremiyorlar, çocukları gelirse yanlarına. Nasıl bu kadınların, bu çocukların acısını görüp de, Allah emreder aldıramazsın, bu zulümü ömür boyu çekeceksin diye baskı yapabilirsin ki? Kimse Allah ile kul arasına giremez, vakti geldiğinde herkes hesabını verecek zaten!

Mrb.kizlar bizde bugun 8+2 olduk Elhamdulillah. Konunuza madozlama dalmis gibi olucam ama 2li 3lu vs testleri bende yaptirmayi dusunmuyorum. Allah cc herseyin iyisini bilir. Allah buyuktur. Insallah hepimizin hayirli ve saglikli evlatlari olur. Bu arada erken biliyorum ama seker yuklemeside yaptirmayi dusunmuyorum. Kimseye karismam extra arastirmis biri degilim . Ama benim annem ananem babanem ninem vs yaptirmadiysa benimde yaptirmama gerek yok :) Ben bu kafadayim. Bu arada dogumumuz Allah nasip ederse 5 Eylul.. :)
Ahh be canım.. keşke ninenin,annenin yaşadığı o doğal,hormonsuz,egsozsuz ve radyasyonsuz o dünyada yaşasaydık :) ozaman haklısın hiçbişeye gerek kalmazdı..

Kızlar Günaydın. Cumartesi kontrole gidicem daha kese falan görmedim. Göğüsleriniz ne durumda benim acıyordu biraz işl günlere göre daha azdı ama iyice acısı geçti ve indi sizinde öyle mi endişelendim bir an çok pimpirikliyim ama işte bir sürü tedavi olup kavuşunca böyle herşeyi sorun ediyorum bir gidip keseyi görsem bebeği görsem herşey yolunda dese rahat edicem gerçi dün miden bulantım da vardı baya ağrım da vardı.
Canım sakin ol hiç azaldı göğüs ağrım bişimi oldu diye düşünme iyi düşün iyi olsun inşallah. Hepimizde var bu algı biraz midem bulanmasa aman allahım birşeymi oldu diyorum ki ben kalp atışını falanda duydum yani. Sende bebişinide kalbinide görürsün inşallah az kalmış kontrole :)

Kızlar gece nasıl uyuyorsunuz ben iki kolumda başımın üstünde birde gerilerek sırt üstü yatıyorum bugün ilk defa korktum dedim çok geriliyorum bişi yapıcam bebişime :confused:

Neden Allah'ın emirlerinden ürkelim yahu be burada dinen yerine getirdiğim vecibeerden söz etmeyeceğim ama ne demek bu ürkmek? sizin doğru kabul ettiğiniz başkaları için baş edilmesi zor şeyler olabilir hanımefendi. Rızkı Allah verir. Pardon da işçi olarak çalışan asgari ücret alan bir insanın başına gökten para mı yapacak? bir anda müdür falan mı olacak. Psikolojik boyutu da var kendini buna hazır hisseden ben bakabilirim yetebilirim diyen doğurur siz sadece ben doğurmayı seçerim der çekilirsiniz ne demek insanlara Allah'ın emrine karşı mı geliyorsunuz deyip dinsiz gibi bir imada bulunmak. Maddi manevi öyle olmuyor işte dışarıdan konuşmak kolay şu anda da kolay çünkü şu an yaşamıyorsunuz ama başınıza gelse Allah korusun nasıl bir psikolojide olabileceğinizi siz önceden bilemezsiniz ki lütfen kimse kimseyi itham da etmesin yok yasak da falan diye de genelleştirmesin günahı da sevabı da herkesin kendi boynuna size ne?
Hanımefendi bu konu tartışmaya çok açık bir konu değil.iman varsa,imkan da vardır.ama ben daha fazla uzatmak istemiyorum.kimseyi de zorlamıyorum veya kınayıp eleştirmiyorum.kendimce müslümanlık görevimi yaptım doğruyu söyleyerek hepsi bu.herkes istediğini düşünmekte özgür.tabi yalnız bu dünyada!!!

Ya konu üzmek / tartışmak değil de, burası yeri değil yani. Gitsin başka konularda bu baskıcı mesajlarını yazsın. Hepimiz hamileyiz, benim direk gözümün önüne her hafta sonu engelli okuluna kuzenimin yanına gittiğimde sokak merdivenlerine çökmüş gözü yaşlı anneler geliyor. Sürekli elleri başlarında, ağlıyorlar, okula bile giremiyorlar, çocukları gelirse yanlarına. Nasıl bu kadınların, bu çocukların acısını görüp de, Allah emreder aldıramazsın, bu zulümü ömür boyu çekeceksin diye baskı yapabilirsin ki? Kimse Allah ile kul arasına giremez, vakti geldiğinde herkes hesabını verecek zaten!

Ya en çok da Allah rızkını verir ailesine yardım eder falan ben buna kızıyorum kusura bakmayın hayat o kadar pembe gözlüklerle bakılacak kadar güzel bir yer değil çok iyimser bir bakış açısı. Sanırım görmek ve duymak istediklerini duyuyor. Etrafına bakmyor. O zaman neden engelli çocuğuyla sefalat içinde yaşayanlar var, neden tedavi görebilsin diye okula gidebilsin diye herşeyi yapmaya çalışan ama yapamayan çaresiz insanlar var madem Allah yardım ediyor. Ben de elbette müslümanım elbette Allah'a inanıyorum ben tüp bebekle 4. denememde hamile kaldım öncesinde aşılamalar neler neler hep dua ettim hep hayırlısını diledim tevekkül ettim Allah'a inancım olmasa zaten bunca şeyi kaldıramazdım durumumda iyi gayet ama empati yapıyorum genelleme olarak kimseye emirler var öldüremezsin günah Allah rızkını verir diyemem asla. Ama arkadaş zaten burada polemik yaratmak istiyor.

Yeri burası olsa söylenecek çok şey var.. Yaşamadan,bilmeden gazel okumak kolay. Ayrıca dini tavsiye isteyen olduğunuda sanmıyorum. Herkesin kendince var dini bilgisi.. eksik hissedende araştırır,cevabını bulur. Kaç tane engelli çocuğu olan kadın gördüm biliyor mu acaba o arkadaş ? Ne durumdaydı o çocuklar.. aileler ne durumdaydı.. kiminin ailesi bile kalmamıştı.. anlatsam sayfalar yetmez. O yüzden dini ve güzel bilgilerimizi kendimize saklayıp,burada herkesin fikrine saygı göstermek gerekiyor. Buradaki tek amacımız bilgi paylaşımı,bunu unutmadan devam edersek sorun olmaz bence.

Hanımefendi bu konu tartışmaya çok açık bir konu değil.iman varsa,imkan da vardır.ama ben daha fazla uzatmak istemiyorum.kimseyi de zorlamıyorum veya kınayıp eleştirmiyorum.kendimce müslümanlık görevimi yaptım doğruyu söyleyerek hepsi bu.herkes istediğini düşünmekte özgür.tabi yalnız bu dünyada!!!

Valla hem özgürsünüz deyip hem söylediğiniz sözlere bir bakın. Siz o pembe gözlüklerinizle hayata bakmaya devam edin ama lütfen arada tv de haberlere falan da bakın olur mu insanların hasta çocuklarını yaşatmak için nelerle uğraştığını parasızlık yüzünden hastaneye bile alınmayan insanlar var bu ülkede hanımefendi. Hala yalnız bu dünyada diyorsunuz siz öbür tarafa gidip geldiniz herhalde kimin nasıl yargılanacağını çok iyi biliyorsunuz hadi gidin de başka yerde polemik yaratın olur mu germeyin yanii

Canım sakin ol hiç azaldı göğüs ağrım bişimi oldu diye düşünme iyi düşün iyi olsun inşallah. Hepimizde var bu algı biraz midem bulanmasa aman allahım birşeymi oldu diyorum ki ben kalp atışını falanda duydum yani. Sende bebişinide kalbinide görürsün inşallah az kalmış kontrole :)

İnşallah canım bana hala rüya gibi geldiği için inanamıyorum sanki hamileliği bile ben uyduruyorum gibi geliyor bazen yaa. Ağrılarım bulantılarım olmasa hiç inanmam. Bugün bulantım da yok ağrım zaten sabah olmuyor akşama doğru başlıyor. Umarım herşey yolundadır.

Çok uykum var çok. 12 de yatıyorum sabah kalkıp progesteron fitili yapıp uyuyorum biraz daha bugün kahvaltı etmedim mesela biraz daha uyuyayım diye arabada da uyuyorum eşim konuşuyor konuşuyor farkında olmadan bir bakıyor ben gitmişim. :KK45::-)

Ben üslup olarak biraz yanlış davrandım herkesten özür diliyorum.kendi adıma da bu konuyu kapatıyorum.hakkınızı helal edin.benim varsa ben herkese helal ediyorum.
bende gereğinden sert söylemde bulunduysam özür dilerim senden...hayatı ve tüm yaratılmışları sevgiyle kucaklamayı nasip etsin Rabbim hepimize...sevgiler

günaydın güzel anne adayları:anneadayı:hepimiz için mutlu,keyifli,bolca güzel haberler alacağınız bi gün olsun inş:KK68::KK68:

benim yarın ilk doktor randevum var o kadar heyecanlıyım ki yarın nasıl olucak bilmiyorum,üstelik ben henüz hiçbir belirti yaşamıyorum mide bulantısı falan,arada kasıklarıma ağrı giriyodu oda yok şu anda:KK57:birazcık göğüslerimde var şişkinlik o kadar,varmı benim gibi olan acaba:KK66:

Bende normalde çok uyuyan biri değilim ama akşamları işten eve gidip yemeğimizi yiyoruz en geç 7 de bitmiş oluyor ve ben 9 u hiç göremeden kanepede sızmış oluyorum..bazen yatağıma geçtiğimde uykum dağılıyor 1-2 saat uyuyamıyorum ama sonra yine uyuyup 7 de işe gitmek için eşim kaldırıyor..gün boyu iş yerinde de uykum geliyor...bu derece uyku herhalde bebişimiz büyüdüğündendir dimi?uyku iyilik hali iyileşme onarılma halidir çünkü..birde midem ekşiyor ara ara..isteksizde olsam beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum..birde kızlar hergün bir maden suyu mineral ve kalsiyum açısından çok iyi dedi bir arkadaşım..bir dr demiş..bebeğin ve annenin kemik gelişimi için...oda 2.doğumunu yaptı yeni..gazı çıkana kadar 15 dk bekletip öyle içmek gerekiyormuş ama..ben başladım bilginize..

Kızlar sabah sabah unuttum, soracaktım size. Sizde de kalp çarpıntısı oluyor mu? Ben sürekli düşük tansiyonlu biriyim, en stres anında, ay tansiyonum çıktı dediğimde bile 10/7 görüyor en fazla. Ama şu bir kaç gündür nasıl bir kalp çarpıntısı anlatamam. Yemekten sonra, yatınca, biraz yürüyüş yapınca... İş yeri doktoruna gittim, tansiyon ölçtü normal, kalp çarpıntısı da olur dedi ama. Bilemedim.

günaydın güzel anne adayları:anneadayı:hepimiz için mutlu,keyifli,bolca güzel haberler alacağınız bi gün olsun inş:KK68::KK68:

benim yarın ilk doktor randevum var o kadar heyecanlıyım ki yarın nasıl olucak bilmiyorum,üstelik ben henüz hiçbir belirti yaşamıyorum mide bulantısı falan,arada kasıklarıma ağrı giriyodu oda yok şu anda:KK57:birazcık göğüslerimde var şişkinlik o kadar,varmı benim gibi olan acaba:KK66:
Canım bende öyleydim herşey 7. haftada başladı çok fena mide bulantısı

• Beğen
Reactions: T_N
Back