2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Arkadaşlar ben kalp atisini duydum cok sukur 7.haftadayim doktorum 15 20 gun sonra tekrar gel dedi 9.-10. Haftaya arasina denk geliyor bu donemde yapilan muayene ve kontrollerde neye dikkat ediliyor herhangi bir test yapılıyor mu?
Gözün aydın cnm bana da aynı şeyleri söyledi ama sanırım ikili test filan yapılıyordu öyle hatırlıyorum ama ben yaptırmıyacam hiç bir zeka testini

Biz burada sizin geçmişinizi,hamile kalma yönteminizi,kaç defa denediğinizi vs vs bilemeyiz. Demek istediğimiz gerçeklik payı olamayan birşeyle insanları boş yere endişelendirmeyin. Tüp bebek olanların durumu zaten farklıdır ve en iyisini doktoru bilir. Siz orada tüp bebek olduğu için diye belirtseydiniz kimse size bişey demezdi. Bunu belirtmesi gereken sizsiniz,biz bilemeyiz kim nasıl hamile kaldı.

Vajinalde bir risk yok arkadaşlar doktorun tercihi olan birşey bu birbirimizi korkutmayalım böyle vajinal muayene olmuşların da aklına kurt düşürmeyelim derim ben
Cnm ben geçen gün bununla ilgili birşeyler yazdım bunu yazarkende şunu da belirttim erkenden gidip stres olmayın bekleyin vajinal muayene düşük riski filan yok sadece enfeksiyon riski var oda bunu her yapan kişi biliyordur kurt düşürülecek birşey yok bu sadece bir ihtimal ozmaan şöyle düşün hani kurt düşürülmesin diyorsun ya Peki burda herkes düşük kürtaj vs anlatıyor sen zannediyor musun ki okuyunca çok rahatlıyoruz içimize kurt düşmüyor acaba biz de de olmayacak diye lütfen rica ediyorum herkes tecrübesini anlatırken saldırıya geçmeyin kimse geçmesin burda çok güzel sohpetler ediliyor ufak tefek şeyleri kafaya takmayın bu tipim gayet güzel gidiyor

Ayrıca şunu da belirteyim isteyen istediği gibi yapmakta özgür kimse burda karışamaz bizim burda olma sebebimiz tecrübelerimiz yoksa kimse yapmasın etmesin diye deil güzel bir topik yanlış anlaşılmalar olmasın bu konuya dahil olma nedenim dün bununla ilgili yazdığım bir yazı

Arkadaşlar. Ben ilk bebeğime normal yoldan hamile kalmıştım. Dr. Kesinlikle alttan muayne yok demişti ve sadece 9 aylikken baktı.'rahmim esnek oldugundan düşebilir demişti.'10 yaşın da şükur. Ozmanlar komşum hamile kaldı birlikte gittik alttan bakicaktı ben hayir dedim. Dr. Bana kızdı ve dışarı çıkardı. Komşuma alttan baktı. Kız aksamina kanaması oldu ve rahimi dikildi.nerdeyse yıllardır beklediği bebeği gidiyordu şükür. Oda 7 yaşında. Ve ben tüp bebek tedavisi ile hamileyim dr. Ilk alttan baktı. Şükür birsey olmadı. Yani artık şansmı kısmetmi bilmiyorum. Rabbim ol derse oluyor onu biliyorum. Hepimize sağlıklı hamilelikler.

Kızlar benim psikolojim çok bozuk ya. Çok sıkılıyorum ağlıyorum iki gündür olmayacak şeyleri kafamda kurup. Sizde de böyle şeyler var mı
Nedenini biliyor musun yanı birşeye mi kafan takıldı ne bileyim olduk olmadık birşey mi düşünüp kendini yoruyorsun biz de de illaki oluyor ama hamilelikte bilirsin ki stres büyük sıkıntılar doğuruyor mesela psikolojikmen hasta hissedebilirsin ağrının olduğunu düşünebilirsin ve bunun gibi bir dünya sebep bence güzel şeyler düşünmeye çalış ortam deiş belki iyi gelir

Neden canım ? Hamilesin değil mi kaybetmekten mi korkuyorsun ?
Yok canım ondan değil. Çoğu zaman eşim dışarda oluyor. Haftanın 5 günü. 5 gün kayınvalidemlerle oturuyorum yeme içme yatma. Haftasonu eşim gelince eve geçiyorum. Eşimi özlüyorum. Burda da ilgilenen yok evin her işi bende. Sıkıldım yani

Bilmiyorum tanıdığım bir sürü insan hatta geçen bu topikten deilde başka topikte görmüştüm kafayı yiyor insnlar düşünmekten mesela beyniyle ilgili bir sorunu olup olmadığı kesin deil ama bir ihtimal yüzünden engelli deniliyor doğduğunda ise biz sadece olabilir demiştik deniliyor geçen düşündüm etrafımda engelli denilip aldırın denilen çocuklar maşallah çok akıllı ve herşeyleri gayet normal bana öyle birşey oldu ki deri doktor aldıracak mıyım hayır Peki 9 ayı kendime zehir etmeye değer mi bence değmez o nedenle yaptırmayı düşünmüyorum ha altınj çiziyorum bu benim şahsi fikrim yaptıran ark saygım var herkes istediğini yapmakta özgür

Çok haklısın seni çok iyi anlıyorum. Hayatımızın kontrolü her zaman bizim elimizde olmuyor malesef. Ama sağlığın yerindeyse geri kalan hiç bişey önemli değil hem iyi açıdan düşün eşinde seni çok özlüyordur birbirinizi kırmaya bile vaktiniz olmaz

Evet canım o da eve hasret. Önümüzdeki günlerde konuşup artık kendi evimde tam zamanlı yaşamak istediğimi belirticem. Eşim aklım kalır yalnız olursan dediği için burdayım. Ama keşke yalnız kalsam hiç değilse bu kadar yorulmam. Daralıyorum kayınvalidemin evinde. Onlar beni severler ben onları severim ama artık evimde olmak istiyorum

Evet insan sevsede rahat edemiyor. Mesela rahat rahat ayağını uzatıp TV ye bakamıyorsun :) Ama dediğin gibi en güzeli kendi evinde olman ama eşinin görüşü de önemli ikna etmek senin elinde canım :)

Selam kızlar.. hamilelik zor süreç burda da yazı dilinde anlaşmazlıklar olabiliyor bebeklere odaklanıp stres yapmayalım hiç birşeyi herkesin sıkıntısı sorunu farklı kimi düşük yapmış kimi tüp bebek Allah hepimize yardım etsin
Sizden bir ricam olacak hamile bir arkadaşım vardı çok ağrılı geçiyordu ve çok stresli ve kaygılı idi maalesef doktoru anlayamadı erken doğdu Bebek 29 haftada küvezde bağırsaklarımda delinöe oldu şimdi yoğun bakımda dua eder msnz
Yani moral bozmak için yazmadım ama dua için yazdım şu an aktif olduğum sadece burası var
Lütfen hiçbirimizde stresi çıkaralım hayatımızdan bende ilk hamilelikte çok stresliydim 12 haftada kaybettim sonra oğlumda çok huzurluydum oda huzurlu bir bebeklik yaladı şu an en önemlisine bebekler
Burdada hepimiz yaşadıklarımızdan yola çıkarak tecrübe paylaşıyoruz ama herkesimi durumu farklıolabilir insanı en iyi kendisi bilir
İnşaallah sağlıcakla alırız Bebişleri kucaklara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…