- 13 Haziran 2018
- 1.753
- 1.668
-
- Konu Sahibi Nesrinay86
- #83.341
merabalar.ben elma ve salatalik veriyorum ama yemesi icin degil dokunup tutmayi agza goturmeyi ogrensin kesfetsin diye simdilik.avucuna sigacak ama bogazina kacmayacak buyuklukte veriyorum.diş yok.ekim annesiyim bu arada.agzina alip sapur supur emip cikariyor.Günaydın hanımlar bebeklerinizin eline yiyecek beyler veriyorum öısınuz kendi yesin diye benim kızım eline mesela elma dilimi veriyorum boğazına duruyor dişi var iki tane korktuğum için veremiyorum artık , küçük parçalar halinde veriyorum pnı da ağzına alamıyo siz nasıl yapıyorsunuz bu konu da fikirleriniz merak ediyorum yada erken mi daha eline vermek için
Bebekten bebeğe değişiyor canım benim yeğenim minicik bir parçada boğulurken oğlum koca parçayı ağzına alıyor sağa götürüyor sola götürüyor bu arada üç dışı var parcalarsa yutuyor parcalayamazsa kendi atiyor otomatik ilk başlarda başında bekledim parmak kanca gibi hazir oldaGünaydın hanımlar bebeklerinizin eline yiyecek beyler veriyorum öısınuz kendi yesin diye benim kızım eline mesela elma dilimi veriyorum boğazına duruyor dişi var iki tane korktuğum için veremiyorum artık , küçük parçalar halinde veriyorum pnı da ağzına alamıyo siz nasıl yapıyorsunuz bu konu da fikirleriniz merak ediyorum yada erken mi daha eline vermek için
İlk önce yumuşak gıdalara alıştırın ki çiğmeyi öğrensin. Elma sert olduğu için çiğneyemez dişleriyle çiğnemiyorlar zaten damaklarıyla eziyorlar. Ben çorba yaparken iyice haşladım sebzelerini sonra biraz pütürlü bıraktım yavaş yavaş alışır. Mesela şimdi çorbasına ekmek doğruyorum minicik minicik damağıyla eziyor. Pilavı lapa yapıyorum mesela yoğurtla veriyorum ama öyle çok değil bir iki kaşık yavaş yavaş alışır.Günaydın hanımlar bebeklerinizin eline yiyecek beyler veriyorum öısınuz kendi yesin diye benim kızım eline mesela elma dilimi veriyorum boğazına duruyor dişi var iki tane korktuğum için veremiyorum artık , küçük parçalar halinde veriyorum pnı da ağzına alamıyo siz nasıl yapıyorsunuz bu konu da fikirleriniz merak ediyorum yada erken mi daha eline vermek için
Ben kavanoza koyup taşıyorum termos kullanmadım hiçArkadaşlar dışarı çıkarken bebişlerin yemeklerinide yanınızda götürüyormusunuz yemek termosumu kullanıyorsunuz hangi marka kullanıyorsunuz?
Ultra prima premium careBebek bezi olarak ne kullanıyorsunuz bayanlar sabaha kadar sizdiriyor benim gece de çok besleniyor onu da kesmem lazımpişik de oluyor sürekli bez değiştiriyorum
Yok balık omega falan demedi ama ben yediriyorum dip balığı olmayanlardan. Kan ve d vitamini damlaları veriyorum sadeceSelam kızlar nasılsınız? Bişey sorcam ya doktorunuz bebeklere hangi vitaminleri yazdı? Birde omega3 ilaç verdimi yada balık yemeleri gerektiğini söyledimi?
D vitaminini 3 aydır vermiyordum dr hemen yeni reçete yazdı 3 yaşına kadar d vitamini mutlaka alması lazım dedi. Omega şimdilik gerek yok dedi.Yok balık omega falan demedi ama ben yediriyorum dip balığı olmayanlardan. Kan ve d vitamini damlaları veriyorum sadece
D vit 3 yaşına kadar mıymış? Burda bir sanırım. Sizin orası güneşli iklim değil ya ondan mı acaba? Hiç aklıma gelmedi omega sormak açıkçasıD vitaminini 3 aydır vermiyordum dr hemen yeni reçete yazdı 3 yaşına kadar d vitamini mutlaka alması lazım dedi. Omega şimdilik gerek yok dedi.
Dr u aradım canım omega için daha çok erken ama d vitamini çok önemli 3 yaşına kadar sakın ihmal etme. 3 yaşına kadar muhakkak kullanması lazım dedi. Belkide burda güneş pek olmadığı içindir.D vit 3 yaşına kadar mıymış? Burda bir sanırım. Sizin orası güneşli iklim değil ya ondan mı acaba? Hiç aklıma gelmedi omega sormak açıkçası
Merhaba canım bende yakın zamana kadar yumurta sarısı peynir ve cici bebe karışımı veriyordum şimdi ayrı ayrı veriyorum yemeyi öğrensin diye akşamları yanımızda o da yiyor 3 dışı çıktı d vitamini ve kan ilaci veriyorummerhaba hanımlar biraz uzun olacak ama bi türlü düzene koyamdıgım ek gıdayı paylaşmak istiyorum .
kızım sabahları; yarım haşlanmış yumurta sarısı ,bir dilim beyaz tuzsuz peynir ( her zaman yemiyo peyniri ) ve bir yemek kaşığı pekmezli yoğurt yiyor .
öğle uykusundan sonra herhangi bir meyvenin rendesi yiyor
akşamda bizim yediklerimşzden çok az yiyor . sormak istediğim hergün bunlar zararlı mı ? kaşıkla veya bardakla hiç bişey yrmiyo su bile içmiyo düzgün, yemeği de elimle yediriyorum mecbur yada zorla kaşıkla veriyorum .günde uç dört tane de tuzlu çubuk veriyorum eline çünkü diş çıkarıyo herşey ağzına gidiyo tek boğazına durmayan şey o yoksa aglıyo hep en azından o oyalıyo biraz
kilo sorunu yok kızımın ama malum ramazan ayındayız ve hep meme istiyo bu seferde ben dayanamıyorumbide d3 falan hiçbir vitamin kullanıyorum sorun olur mu acaba ? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın
Bende ayrı veriyorum zaten bizde de uç diş var dördüncü az kalmış . d vitamini bıngıldagı erken kapandı diye doktor verme dedi . geçen de tekrar götürdüm niye vermiyon ben öyle bişey demedim dedi kabul etmedi . kan ilacını da verir vermez kusuyor ve lekesi hiç çıkmıyor diye vermedim açıkçasıMerhaba canım bende yakın zamana kadar yumurta sarısı peynir ve cici bebe karışımı veriyordum şimdi ayrı ayrı veriyorum yemeyi öğrensin diye akşamları yanımızda o da yiyor 3 dışı çıktı d vitamini ve kan ilaci veriyorum
Sadece bunları yiyor ve klo sorunu yok öyle mi??? Benim kuşum niye zayıf yaa... yine mi idrar yolları yoksamerhaba hanımlar biraz uzun olacak ama bi türlü düzene koyamdıgım ek gıdayı paylaşmak istiyorum .
kızım sabahları; yarım haşlanmış yumurta sarısı ,bir dilim beyaz tuzsuz peynir ( her zaman yemiyo peyniri ) ve bir yemek kaşığı pekmezli yoğurt yiyor .
akşamda bizim yediklerimşzden çok az yiyor . sormak istediğim hergün bunlar zararlı mı ? kaşıkla veya bardakla hiç bişey yrmiyo su bile içmiyo düzgün, yemeği de elimle yediriyorum mecbur yada zorla kaşıkla veriyorum .günde uç dört tane de tuzlu çubuk veriyorum eline çünkü diş çıkarıyo herşey ağzına gidiyo tek boğazına durmayan şey o yoksa aglıyo hep en azından o oyalıyo biraz
kilo sorunu yok kızımın ama malum ramazan ayındayız ve hep meme istiyo bu seferde ben dayanamıyorumbide d3 falan hiçbir vitamin kullanıyorum sorun olur mu acaba ? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın
Evet benim sütüm yarıyormuş bide genetik dedi doktor eşim ve bende küçükken böyleymişiz ama yine de anne yüreği işte aç kalır korkusuyla, çünkü hep meme arıyo yemek yemiyo diye meme veriyorum bu seferde ben zorlanıyorumSadece bunları yiyor ve klo sorunu yok öyle mi??? Benim kuşum niye zayıf yaa... yine mi idrar yolları yoksa
Ahaha ben okuduğum sınıfların hep en zayıfıydım, eşim de ince uzun zaten ,büyük kızım da ince uzun... bizde tombiş bebek çıkamaz mı yaniEvet benim sütüm yarıyormuş bide genetik dedi doktor eşim ve bende küçükken böyleymişiz ama yine de anne yüreği işte aç kalır korkusuyla, çünkü hep meme arıyo yemek yemiyo diye meme veriyorum bu seferde ben zorlanıyorum
Ayy maşaallah Benim kız kahvaltıya hayır diyor güne formül mama ile başlıyoruz. Öğle uykusundan önce de formül mamamerhaba hanımlar biraz uzun olacak ama bi türlü düzene koyamdıgım ek gıdayı paylaşmak istiyorum .