2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar dışarı çıkarken bebişlerin yemeklerinide yanınızda götürüyormusunuz yemek termosumu kullanıyorsunuz hangi marka kullanıyorsunuz?

Ya bende artık sıkılmaya başladım yemek hazırlama sürecinden ne versem haşlasam mı çorbasını nasıl yapsam derken. Bende bizimle sofraya otursun istiyorum ama sonuçta soğanlı yağda kavuruyoruz falan sorun olur mu diye korkuyorum. Bir de geçen bulgur pilavı verdim o gece gazdan uyuyamadık gaz problemimiz hala devam ediyor.

Arkadaşlar dışarı çıkarken bebişlerin yemeklerinide yanınızda götürüyormusunuz yemek termosumu kullanıyorsunuz hangi marka kullanıyorsunuz?
Ben biberon da içebileceği şeyleri alıyorum yanıma çünkü her yerde kaşıkla yiyemiyoruz çok sorun çıkarıyor her yer batıyor

Merhaba kızlar Eylül annesiyim aslında birkaç sorum var size, aranızda bebeği sadece mama alanlar vardı daha öncede yazmıştım, testlerde alerjisi çıkmasa da belirtiler alerji olduğunu gösteriyor o yüzden neocate alerji maması kullanıyoruz anne sütü yok sadece mama alıyor, mamayı zorla içiyoruz son bir aydır özellikle uykuluyken veriyorum, anlamadığım mesela bir çay bardağı ek gıda aldıysa mama vermeme gerek var mı zaten mama arası üç saat, ek gıdayı yedircem derken bir saat geçiyor, yoksa vermem mi lazım, yedi aylığız mamayi da 120 CC ancak içiyor dediğim gibi zorla

Rezene çayı demleyip inceltip içirebilirsin canım yavruna. Ben oğluma daha 1 haftalıktı vermeye başlamıştım ve 3 ay kullandım şimdi hiç gaz problemi yok şükür. Valla ben doktora sordum bizimle yemek yediğini. Çok iyi böyle devam et dedi. Ben artık mesela tavuk patates fırına attıysam onları küçük parçalara bölüp oğlumu kendi yemek sandalyesine oturtuyorum kendi yiyor bayıla bayıla:) gelişimi için çok önemliymiş 9 aylık olduktan sonra problem yok. Hafif kavur soğanı çok az yağla sorun olmaz. Ben artık kabızlığada iyi geldiği için daha çok zeytin yağı kullanıyorum.

Ben mama hiç vermedim ama 3 saate kendini şartlandırma canım biraz akışına bırakarak dene. Benim oğlumda fark ettim zorladığında olmuyor bide inada bağlıyorlar ama kendi haline bıraktımmı güzel yiyor heleki kendi çabasıyla yedimi bayılıyor. 7 aylık olmuş artık kuzucugun sebzeleri haşla biraz zeytin yağı gezdir elma dilim şeklinde önüne koy bi dene derim. Mamayı daha nekadar kullanman gerek? Benim oğlum 6 aydan sonra tamamen ek gıdaya geçti sadece uykusu olduğunda emmek istiyor. Süt artık doyurucu gelmiyor mamada öyledir belki.

Ben zaten çorbalarına az az zeytinyağı koyuyordum. BiZde yavaş yavaş başlayalım bakalım. :) bu gece gene beni gazdan uyutmadı uyansın rezene kimyon çörekotu ne varsa vericem yeter artık uykusuzluktan başım ağrıyor.

Bizde hala formül mamaya devam ediyoruz çünkü gece kalkıyor ama normal formül mamalardan. Bence bebeğine artık yavaş yavaş ek gıda başla zorlama illa 3 saatte yiyecek diye. Benim kız bazen 3 saat açıkmıyor bazen 1 saatte açıktığı oluyor. O yüzden akışına bırak alerji yapan gıdaları verme. Bir kaşıkla başla günde yavaş yavaş alışır.

Aman fazla gelmesin:)) rezene yeter. Nasıl oldu iyimi şimdi?

Ben dışarı çıktığımda yemeğini yanıma alıyorum. Hiç termos falan ekstra birşey almadım. Cam çikılata kabına koyuyorum.

Kızlar gece beslenmeniz ne durumda? Bizimki gecede 2 sefer kalkıyor 1 de ve 4 te. Kesmek istiyorum hazır ramazan o saatlerde ayaktayım. Ama cesaret edemiyorum. Gece beslenmesini kesenler nasıl yaptı çok zorlandınız mı?

Kızlar gece beslenmeniz ne durumda? Bizimki gecede 2 sefer kalkıyor 1 de ve 4 te. Kesmek istiyorum hazır ramazan o saatlerde ayaktayım. Ama cesaret edemiyorum. Gece beslenmesini kesenler nasıl yaptı çok zorlandınız mı?
Uher bebekte değişir o ama ben şöyle yaptım uyumadan iyice doğduğuna emin oldum sonra ışık kapalı asla ışık açmıyorum gece lmbası var ama çok az ışık verenden . gece uyandığı zaman hiç konuşmadan göz göze gelmeden tabi ki, salladım ( normalde de sallıyorum ) iki üç gün baya sıkıntı oldu ama sonra yavaş yavaş gece uyanması azaldı bazen yine de uyanıyo aglıyo ama sallamıyorum da bekliyorum biraz huysuzlanıp tekrar uyuyor genelde uyumazsada yine sallıyorum ama asla gece emzirmiyorum

Bebek bezi olarak ne kullanıyorsunuz bayanlar sabaha kadar sizdiriyor benim gece de çok besleniyor onu da kesmem lazım pişik de oluyor sürekli bez değiştiriyorum

Bebek bezi olarak ne kullanıyorsunuz bayanlar sabaha kadar sizdiriyor benim gece de çok besleniyor onu da kesmem lazım pişik de oluyor sürekli bez değiştiriyorum
Molfix çok memnunum pişik için bende bez değiştirdim ama hiç faydası olmadı prima seelpy ve daha bir çok şey kremlerde fayda etmedi bizde çözümü ben her ıslak menzilden sonra peçete ile tüm poposunu iyice kurulamakta fayda buldum hatta ıslak mendil kullanmasan bile o şekilde yaptım çok fayda gördüm ki hala yapıyorum yoksa yine hemen pişik oluyor

Dün deneyeyim dedim ama beceredim ağlaması uzun sürünce tekrardan mama verdim.

Islak mendil kullanma canım. Ben bi plastik kasenin içine su koyup peçete ıslatıp öyle siliyorum. Islak mendil pişik yapıyor.

Dün deneyeyim dedim ama beceredim ağlaması uzun sürünce tekrardan mama verdim.
Azaltarak yapmayı deneyebilirsin o zaman iki kere kalkıyosa birinde mama ver diğerinde salla yani ama her bebek aynı değil tabi bir çok bebekte işe yarıyor ama gördğüm kadarıyla bide uyku eğitimlerini biraz kendime uyarladım ben sadece sallama kısmını yapamıyorum sallama dan uyumuyor benim kız

Dün yine denedim sahura geç kalıyorum diye yarıda kesmek zorunda kaldım :) en iyisi ramazandan sonra :) benim kızda keyfine göre takılıyor bazen sallanmak istemez bazen tam uyuyuncaya kadar sallanmak ister. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…