2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar
benim kizim 6 bucuk aylik oldu dis ciknadi hala ama cok kasiniyor ve uykularimiz iyice düzensizlesti gece sürekli emmek istiyor
Buarada mama sandalyesi arastiriyoruz öneriniz var mi siz ne aldiniz?
Bizde de diş yok daha ben mama sandalyesini ikea dan aldım gayet memnunun

Bizde de diş yok daha ben mama sandalyesini ikea dan aldım gayet memnunun
Ben de bi bakayim o zaman ikeaya ...
Ek gida olarak neler yediriyorsun ögünlere basladi mi ?
kahvalti olarak ne veriyorsun mesela ya da aksam yediriyor musun birsey?
Benimki kasik gorunce hemen agzini kapatiyo cok zorlaniyorum birsey yedirirken hatta yediremiyorum

Benim oğlan püre pek sevmiyor çatalla eziyorum ya da elimle minik parçalar veriyorum.kahvaltı iyi düzenli yapıyoruz yeni yeni akşam yöğünü ne başladık bazen öğlen meyve veriyorum çoğunlukla emiyor yada mama çünkü daha erken tam öğün için

Buharda pişiriyorum canım bende aventin buharda pişirme mixer aldım. Ne yaparsan yap kabız oluyorlar malesef canım. Benim oğlum ilk 2 gün yapamadı kakasını. Doktorum patatesi önermişti haşladıktan sonra 1 çay kaşığı zeytin yağı ile eziyorum patates havuç evde mayaladığım yoğurttan karıştırıp veriyorum bol bol su içiriyorum şükür şimdi normale döndük. Benim yavrum bugün 7 aylık oldu tryzesi bizde 6 aya 2 hafta kala başlamıştık ek gıdaya.

Benim kizimda püre disinda yemiyor asla taneli seyler yemiyor hemen cikariyor zamanla alisir diye umut ediyorum
Bizde sabah kahvalti yapiyoruz aksam da eger huysuz degilse ve yerse yoğurt yediriyorum
Ama böyle giderse iyice kücük kalacak kilosu cok az biberonda emmiyorki mama yapayim yavas yavas ogunleri arttirmak istiyorum ama yemiyor yapacak pek bisey birakmiyo bana sadece üzülüyorum

Ek gıdaya geçtikten sonra kabız oldu bizim minnoş. Fitilliyorum az yapıyor çörek otu suyu verdim kaynatıp ıhlamur verdim tık yok ıkınıyorda başka ne yapabilirim.
Günkurusu kayısı haşlayıp verin. İlk kez yiyecekse 1 taneyle başlayın. Yoksa karın ağrısı yapar kuzucuğa. Benimki alışkın 3 4 tane yiyebiliyoruz biz gerektiğinde.

Selam kizlar
benim kizim 6 bucuk aylik oldu dis ciknadi hala ama cok kasiniyor ve uykularimiz iyice düzensizlesti gece sürekli emmek istiyor
Buarada mama sandalyesi arastiriyoruz öneriniz var mi siz ne aldiniz?
Ben mama sandalyesi sunny baby aldım kızıma çok kullanışlı ve emsallerine göre fiyatı çok uygun tavsiye ederim canım.

Kendinizin de dediği gibi patates acayip kabız yapıyor. Biz 2 aydır ek gıda alıyoruz. Patatesle başladım bi de. çok kötü kabız oldu. Ara ara denedim her seferinde çok zorlandı. Daha da patates vermeyi düşünmüyorum. Havuç ta aynı şekilde . Muz çok etkilemiyor başlarda elmayla karıştırırdım. Lifli sebze ve çorbalara ağırlık verin başlar da. Püreler için biraz daha bekleyebilir. Ha bi de s. ocağında verilen demir de çok kabız yapmıştı.

Ben 5.5 aylıkken başladım ek gıdaya. Kuru kayısı kuru erik pişirip blendırdan geçirip zeytinyağı ekleyip yedirmek iyi geliyor. Balkabağı, pırasa iyi gelir. Çay kaşığıyla günde iki kere zeytinyağı içirmek, bacaklarına bisiklet hareketi... ve elbette bol su. Kakalı bezler sizinle olsun ahaha :)

Arkadaşlar kafama takılan bir şey var: siz bebeğinizin yoğurdunu ve sebze çorbasını her gün taze mi yapıyorsunuz? Dünden kalanı yiyebilirler mi bilgisi olan? Cevap verirken bebiş kaç aylık onu da yazar mısınız...

Ben 2. gün de veriyorum valla çok da kasmamak lazım.İlk gün kalanı dışarda fazla bekletmeden buzdolabına koyduğumuz müddetçe birşey olmayacağını düşünüyorum.

Verince bisey olmaz ama.ben vermiyorum icim rahat etmiyor hergun taze yapiuorum cesitlilik olsun diyede zaten her ogun farkli bi gida veriyorum

Kızlar ben kendimize yaptığım çorbaya tuz atmıyorum oğluma ayırıyorum sonra baharatını ekliyorum. Her gün taze hazırlıyorum. Diğer yemekleri de sadece ilk gün yediriyorum ertesi gün yedirmedim hiç. Bir de probiyotikli yoğurt mayası aldım onunla küçük kavanozlara yoğurt mayalıyorum. Her açtığım kavanozda taze yoğurt yemiş oluyor bilginize :)

Bende aldım probiyotikli maya ama toz maya benimki bi kutuda 3 tane var 1 tanesini denedim çok cıvık oldu. Sizin kullandığınız hangi marka acaba?

Bende aldım probiyotikli maya ama toz maya benimki bi kutuda 3 tane var 1 tanesini denedim çok cıvık oldu. Sizin kullandığınız hangi marka acaba?
Ben biodesis marka aldım. Bir kutuda 5 adet var. Şimdilik sadece 1 paket kullandım. Kalan yoğurttan mayalamak için ayırıyorum onunla tekrar mayaladığımda yine probiyotikli oluyor. Eczacım söyledi bu fikri yoksa ben her mayalamada yeni paket açardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…