- 31 Aralık 2017
- 12.133
- 32.162
- 36
-
- Konu Sahibi Nesrinay86
- #83.061
Bizde de diş yok daha ben mama sandalyesini ikea dan aldım gayet memnununSelam kizlar
benim kizim 6 bucuk aylik oldu dis ciknadi hala ama cok kasiniyor ve uykularimiz iyice düzensizlesti gece sürekli emmek istiyor
Buarada mama sandalyesi arastiriyoruz öneriniz var mi siz ne aldiniz?
Ben de bi bakayim o zaman ikeaya ...Bizde de diş yok daha ben mama sandalyesini ikea dan aldım gayet memnunun
Benim oğlan püre pek sevmiyor çatalla eziyorum ya da elimle minik parçalar veriyorum.kahvaltı iyi düzenli yapıyoruz yeni yeni akşam yöğünü ne başladık bazen öğlen meyve veriyorum çoğunlukla emiyor yada mama çünkü daha erken tam öğün içinBen de bi bakayim o zaman ikeaya ...
Ek gida olarak neler yediriyorsun ögünlere basladi mi ?
kahvalti olarak ne veriyorsun mesela ya da aksam yediriyor musun birsey?
Benimki kasik gorunce hemen agzini kapatiyo cok zorlaniyorum birsey yedirirken hatta yediremiyorum
Buharda pişiriyorum canım bende aventin buharda pişirme mixer aldım. Ne yaparsan yap kabız oluyorlar malesef canım. Benim oğlum ilk 2 gün yapamadı kakasını. Doktorum patatesi önermişti haşladıktan sonra 1 çay kaşığı zeytin yağı ile eziyorum patates havuç evde mayaladığım yoğurttan karıştırıp veriyorum bol bol su içiriyorum şükür şimdi normale döndük. Benim yavrum bugün 7 aylık oldu tryzesi bizde 6 aya 2 hafta kala başlamıştık ek gıdaya.Kuzum buharli pisirici mi kullaniyorsun?
Bende aldim aventten buharli pisirici.
Doktor ek gidaya basla artik diyip duruyor.bebegim 5 aylik.ama ben 1 ay sonra yani 6 aylik olunca baslamayi dusunuyorum.en korktugum sey kabiz olmasio yuzden patates muz falan vermek istemiyorum.elma armut falan,daha boyle lif orani yuksek sebze meyve vereyim diyorum.cunku kizimin poposunda catlak vardi kremlerle sicak sularla anca iyilesti.kabiz olursa tekrar nüks edebilir.internette lifli yiyecekler verilse dahi,bagirsak tepki verip başta kabizlik yapabilir falan yaziyo.hakikaten boyle mi.sizler ek gidaya gectiniz yasadiniz mi hicx boyle birsey
Acaba 7 8 aylikken falan mi baslasam napsam
Benim kizimda püre disinda yemiyor asla taneli seyler yemiyor hemen cikariyor zamanla alisir diye umut ediyorumBenim oğlan püre pek sevmiyor çatalla eziyorum ya da elimle minik parçalar veriyorum.kahvaltı iyi düzenli yapıyoruz yeni yeni akşam yöğünü ne başladık bazen öğlen meyve veriyorum çoğunlukla emiyor yada mama çünkü daha erken tam öğün için
Günkurusu kayısı haşlayıp verin. İlk kez yiyecekse 1 taneyle başlayın. Yoksa karın ağrısı yapar kuzucuğa. Benimki alışkın 3 4 tane yiyebiliyoruz biz gerektiğinde.Ek gıdaya geçtikten sonra kabız oldu bizim minnoş. Fitilliyorum az yapıyor çörek otu suyu verdim kaynatıp ıhlamur verdim tık yok ıkınıyorda başka ne yapabilirim.
Ben mama sandalyesi sunny baby aldım kızıma çok kullanışlı ve emsallerine göre fiyatı çok uygun tavsiye ederim canım.Selam kizlar
benim kizim 6 bucuk aylik oldu dis ciknadi hala ama cok kasiniyor ve uykularimiz iyice düzensizlesti gece sürekli emmek istiyor
Buarada mama sandalyesi arastiriyoruz öneriniz var mi siz ne aldiniz?
Kendinizin de dediği gibi patates acayip kabız yapıyor. Biz 2 aydır ek gıda alıyoruz. Patatesle başladım bi de. çok kötü kabız oldu. Ara ara denedim her seferinde çok zorlandı. Daha da patates vermeyi düşünmüyorum. Havuç ta aynı şekilde . Muz çok etkilemiyor başlarda elmayla karıştırırdım. Lifli sebze ve çorbalara ağırlık verin başlar da. Püreler için biraz daha bekleyebilir. Ha bi de s. ocağında verilen demir de çok kabız yapmıştı.Kuzum buharli pisirici mi kullaniyorsun?
Bende aldim aventten buharli pisirici.
Doktor ek gidaya basla artik diyip duruyor.bebegim 5 aylik.ama ben 1 ay sonra yani 6 aylik olunca baslamayi dusunuyorum.en korktugum sey kabiz olmasio yuzden patates muz falan vermek istemiyorum.elma armut falan,daha boyle lif orani yuksek sebze meyve vereyim diyorum.cunku kizimin poposunda catlak vardi kremlerle sicak sularla anca iyilesti.kabiz olursa tekrar nüks edebilir.internette lifli yiyecekler verilse dahi,bagirsak tepki verip başta kabizlik yapabilir falan yaziyo.hakikaten boyle mi.sizler ek gidaya gectiniz yasadiniz mi hicx boyle birsey
Acaba 7 8 aylikken falan mi baslasam napsam
Ben 2. gün de veriyorum valla çok da kasmamak lazım.İlk gün kalanı dışarda fazla bekletmeden buzdolabına koyduğumuz müddetçe birşey olmayacağını düşünüyorum.Arkadaşlar kafama takılan bir şey var: siz bebeğinizin yoğurdunu ve sebze çorbasını her gün taze mi yapıyorsunuz? Dünden kalanı yiyebilirler mi bilgisi olan? Cevap verirken bebiş kaç aylık onu da yazar mısınız...
Isıtılınca vitamin değerleri düşer değil miBen 2. gün de veriyorum valla çok da kasmamak lazım.İlk gün kalanı dışarda fazla bekletmeden buzdolabına koyduğumuz müddetçe birşey olmayacağını düşünüyorum.
Verince bisey olmaz ama.ben vermiyorum icim rahat etmiyor hergun taze yapiuorum cesitlilik olsun diyede zaten her ogun farkli bi gida veriyorumArkadaşlar kafama takılan bir şey var: siz bebeğinizin yoğurdunu ve sebze çorbasını her gün taze mi yapıyorsunuz? Dünden kalanı yiyebilirler mi bilgisi olan? Cevap verirken bebiş kaç aylık onu da yazar mısınız...
Ben düşer diye biliyorum vallaUmarım düşmüyordur
Bende aldım probiyotikli maya ama toz maya benimki bi kutuda 3 tane var 1 tanesini denedim çok cıvık oldu. Sizin kullandığınız hangi marka acaba?Kızlar ben kendimize yaptığım çorbaya tuz atmıyorum oğluma ayırıyorum sonra baharatını ekliyorum. Her gün taze hazırlıyorum. Diğer yemekleri de sadece ilk gün yediriyorum ertesi gün yedirmedim hiç. Bir de probiyotikli yoğurt mayası aldım onunla küçük kavanozlara yoğurt mayalıyorum. Her açtığım kavanozda taze yoğurt yemiş oluyor bilginize :)
Ben biodesis marka aldım. Bir kutuda 5 adet var. Şimdilik sadece 1 paket kullandım. Kalan yoğurttan mayalamak için ayırıyorum onunla tekrar mayaladığımda yine probiyotikli oluyor. Eczacım söyledi bu fikri yoksa ben her mayalamada yeni paket açardımBende aldım probiyotikli maya ama toz maya benimki bi kutuda 3 tane var 1 tanesini denedim çok cıvık oldu. Sizin kullandığınız hangi marka acaba?