2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar oğlum 6 aylık oldu ilk kez bu saate kadar uyumadı aşırı huzursuz ve ağlamaklı. 2 gündür irmik ve bal kabağı veriyorum ondan olabilir mi? Gaz yaparmı o yiyecekler?
Bu ay atak ayı aynı zamanda ve dişler malum.. ama gaz yapıp uyursa gazdandır tabi tam bi bilmeceler

Ek gıdaya geçtikten sonra kabız oldu bizim minnoş. Fitilliyorum az yapıyor çörek otu suyu verdim kaynatıp ıhlamur verdim tık yok ıkınıyorda başka ne yapabilirim. :KK43:
oğlumda pazartesinden beri yapmıyordu dün zeytinyağ verdim 1 çay kaşığı kadar bugün yapmış:emir_bebek:

Kızlar kabızlığa en iyi çözümlerden biride bal kabağı. Acayip tuvalete çıkarıyor bilginize. Her altını açtığımda yapmıştı oğlum. Aklınızda olsun.

ilk başladığımızda biz de öyleydik ama artık seçiyor her yaptığımı iştahlı yemiyor nasıl olacak bilmiyorum inşaallah huy edinmez bunu 2-3 ay daha geçseydi en azından 10 aylık olsaydı azar azar da olsa bizim yemeklerimizde verirdim.
mama demişken canım formül mama mı veriyorsun pirinç unuyla falan mı hazırlıyorsun?
Evde buharlı haşlamada sebze püre yapıp veriyorum ben canım meyveyi organik hipp alıyorum sadece şeftali yiyor benm oğlum. Muz alıp elimle ezip veriyordum severek yiyordu ama agız etrafında isilik gibi çıktı hep o yuzden muz vermiyorum artık. Aynen ya bi 10 aylık falan olsalarda rahatlasak ek gıdaya geçiş başlangıcı zormuş ne vereceğini bilemiyorsun. Ben hazır mamaları takip ederek ne verebileceğimi buluyorum.

Yok canım almadım ama alt damaginda elime resmen disin ucu degiyor sert sert vede belli iki tane yan yana beyazlık var aslında dediğine göre ucu degerse ağrı olmaz ama yine de huzursuz acaba ustler mı çıkıyor bu sefer anlamadım ki:110::kızgın:
Oyy maşallah çıkmış dişler ozaman bikaç güne net görünürler. Ya öyle diyorlar ama benim oğlumda tamamen dişler görünene kadar huysuzdu şükür atlattı 2 dişimiz var artık emerken ısırmalarda başladı ufff çok fena acıtıyor bide bi sivri koparcak sanıyorum. Bide ısırdıktan sonra pis pis sırıtıyor o an yiyesim geliyor acıyı unutuyorum :))

:KK200:Selam kuzlar basılsınız walla özleidm sizleri muhabbettinizi kuzucuklarımın teyzeleri ve kardeşleri :KK200:
Aleykumselam canım iyiyiz şükür benim aceleci oğlum artık 2 dişli vede emekliyor teyzesi. Sizde durumlar nasıl bakim? Berkin toparladımı? Öp yerime prensleri.

Ben varım.

benim kız sürekli dalıyor irkilme de oluyor ama aklıma epilepsi gelmedi. Bak evhamlandım şimdi. İrkilmesi ani ses yükselmelerinde ya da sert sesler duyduğunda ya da daldıysa bir yere bi ses duyduğunda yapıyor. Olabilir mi ki?
Hangi ilacı kullanıyorsun canım,?? Euthyrox başladım ben 25mg. Emzirirken sorun olmaz dedi doktor.

Aleykumselam canım iyiyiz şükür benim aceleci oğlum artık 2 dişli vede emekliyor teyzesi. Sizde durumlar nasıl bakim? Berkin toparladımı? Öp yerime prensleri.
Oyy maşallah yaaa bizde salyadan geçilmiyor ama diş filan yok berkin 2 gündür dönüyor emekleme yok demirim de henüz gelişmeler yavaş ilerliyor

Evde buharlı haşlamada sebze püre yapıp veriyorum ben canım meyveyi organik hipp alıyorum sadece şeftali yiyor benm oğlum. Muz alıp elimle ezip veriyordum severek yiyordu ama agız etrafında isilik gibi çıktı hep o yuzden muz vermiyorum artık. Aynen ya bi 10 aylık falan olsalarda rahatlasak ek gıdaya geçiş başlangıcı zormuş ne vereceğini bilemiyorsun. Ben hazır mamaları takip ederek ne verebileceğimi buluyorum.
hipp’ in mamaları ve bisküvileri hiç aklıma gelmemişti bir deneyeyim :)

Oyy maşallah yaaa bizde salyadan geçilmiyor ama diş filan yok berkin 2 gündür dönüyor emekleme yok demirim de henüz gelişmeler yavaş ilerliyor
Sağlam dişleri olacak ozaman kuzucukların öyle derler ya geç diş çıkaranlara. Hızla büyüyorlar valla maşallah. O zorlu hamilelikler bitti şükür gözümüzün önündeler.

Sağlam dişleri olacak ozaman kuzucukların öyle derler ya geç diş çıkaranlara. Hızla büyüyorlar valla maşallah. O zorlu hamilelikler bitti şükür gözümüzün önündeler.
Kuzum buharli pisirici mi kullaniyorsun?
Bende aldim aventten buharli pisirici.
Doktor ek gidaya basla artik diyip duruyor.bebegim 5 aylik.ama ben 1 ay sonra yani 6 aylik olunca baslamayi dusunuyorum.en korktugum sey kabiz olmasi :KK43: o yuzden patates muz falan vermek istemiyorum.elma armut falan,daha boyle lif orani yuksek sebze meyve vereyim diyorum.cunku kizimin poposunda catlak vardi kremlerle sicak sularla anca iyilesti.kabiz olursa tekrar nüks edebilir.internette lifli yiyecekler verilse dahi,bagirsak tepki verip başta kabizlik yapabilir falan yaziyo.hakikaten boyle mi.sizler ek gidaya gectiniz yasadiniz mi hicx boyle birsey :KK43:

Acaba 7 8 aylikken falan mi baslasam napsam

Kuzum buharli pisirici mi kullaniyorsun?
Bende aldim aventten buharli pisirici.
Doktor ek gidaya basla artik diyip duruyor.bebegim 5 aylik.ama ben 1 ay sonra yani 6 aylik olunca baslamayi dusunuyorum.en korktugum sey kabiz olmasi :KK43: o yuzden patates muz falan vermek istemiyorum.elma armut falan,daha boyle lif orani yuksek sebze meyve vereyim diyorum.cunku kizimin poposunda catlak vardi kremlerle sicak sularla anca iyilesti.kabiz olursa tekrar nüks edebilir.internette lifli yiyecekler verilse dahi,bagirsak tepki verip başta kabizlik yapabilir falan yaziyo.hakikaten boyle mi.sizler ek gidaya gectiniz yasadiniz mi hicx boyle birsey :KK43:

Acaba 7 8 aylikken falan mi baslasam napsam
Eger sutun varsa yetiyorsa benim ark 8 aylikta basladi her yemegine hakiki zeytinyagi yada tereyagi koyunca kabiz olmaz insallah canim

Eger sutun varsa yetiyorsa benim ark 8 aylikta basladi her yemegine hakiki zeytinyagi yada tereyagi koyunca kabiz olmaz insallah canim
Allaha şükür suan yetiyo kuzum,yani kızımın icmesine gore.zorluyorum 3 saatte veya 4 saatte maximum 100 ml icebiliyor.biriktirerek sagarak veriyorum.5 ayligiz.biraz istahsiz bi cocuk.doktora götürdüm istah acici veremeyiz diyor.yani suanlik yetiyor sütum ona şükürler olsun.o zaman bende 8 aylikken flaan baslayayim.bagirsaklari biraz gelisir belki bu surede

Allaha şükür suan yetiyo kuzum,yani kızımın icmesine gore.zorluyorum 3 saatte veya 4 saatte maximum 100 ml icebiliyor.biriktirerek sagarak veriyorum.5 ayligiz.biraz istahsiz bi cocuk.doktora götürdüm istah acici veremeyiz diyor.yani suanlik yetiyor sütum ona şükürler olsun.o zaman bende 8 aylikken flaan baslayayim.bagirsaklari biraz gelisir belki bu surede
Yine drla konus ama sutun varsa acele etme benimki emmemesine ragmen 6. Ayi doldu oyle basladim ama ark cocuguda gelismemisti o 5. Ayinda basladi cocuk kilo aldi bunu dr ve sen bilebilirsin

Yine drla konus ama sutun varsa acele etme benimki emmemesine ragmen 6. Ayi doldu oyle basladim ama ark cocuguda gelismemisti o 5. Ayinda basladi cocuk kilo aldi bunu dr ve sen bilebilirsin
Anladim kuzum cok tesekkur ederim ❤❤

Selam kizlar
benim kizim 6 bucuk aylik oldu dis ciknadi hala ama cok kasiniyor ve uykularimiz iyice düzensizlesti gece sürekli emmek istiyor :KK34:
Buarada mama sandalyesi arastiriyoruz öneriniz var mi siz ne aldiniz?

X