- 8 Ocak 2016
- 2.335
- 2.425
- 41
-
- Konu Sahibi Citolesgen
- #41.781
. İlk ay iyiydi kilo alımı ikinci ay düştü biraz bu ay yerlerdeydi iyice benim kızım gece bir kez kalkıyordu doktora söyledim kaldırıp emzir o daha bilemez dedi doktor bende kaldırıp emzirdim gece iki kez kusması için ilaç vermişti onuda kullandım şükür iyi kilo almış simdilik15 günde 450gr. İyi almış canım maşallah. Bundan önce kilo alımı nasıldı? Gece kaldırinca mı kilo artışı oldu sizde?
Bende zeytinyağı içiriyorum ve zararından çok faydası olduğunu düşünüyorum. Arkadaşınız abartmış olabilir yağı. Hergün 1 çay kaşığı zeytinyağı kabız olmasa bile çok faydalıdır.Doktorlarda kabızlıkta fitilden önce zeytinyağı öneriyorlar.Kızlar doktorunuz demeden ek gıdaya geçmeyin bizim bir arkadaş bebeğini 2 - 3 aylıkken zeytinyağı icirmisler kabiz diye. Çocuğun midesi yikandi minicik çocuğu delik deşik etti iğne serum boğaza hortum atıldı. Şükür şimdi iyi sağlıklı ama neler yaşadı . Belli bir zamana kadar sindiremiyorlar. Ben zayıflar diye korktuğumdan su bile vermiyorum sadece süt. Bakın meme nin ilk baş kısmı su ile dolu yüzde 80 su. Gerideki süt vitamin. Bebeginizi emziriken sonuna kadar emzirin çocuk doymuyor demeyin. Sadece memeden su alırsa vitamine ulasamazsa da kg alamaz bebekler. Dikkat edin memeden çıkan ilk sütler hep açık renk ve çok sıvı. Sonlara doğru yoğun bir kıvam a geliyor ışte o kg aldırıyor.
Canim benimkide mama bitince agliyor dikkatini hemen baska yone cekiyorum o zaman susuyor,bence likir likir gelirken birden bitince agliyorlar doymadigi icin degil.. bn 60 bazen 90 veriyordum aninda dibi geliyordu versem benimkide 180 icer ama cok fazla bence.Karın ağrısı olsa ağlar herhalde, içtikten sonra çok keyifleniyor, diyorum ya ben bile şaşırıyorum nasıl bu kadar içebiliyor diye :/ Aptamil kullanıyoruz. Geçen doktora söyledim 5 ölçek mama yapıyorum bitince ağlıyor dedim, yetmiyor o zaman 6 yap dedi.
Emziriyorum tabiki canım da eylül de ise başlayacağım alıssin istiyorum şimdiden, bir de anneme bırakıyorum dısarıda işim olduğunda annem içiriyor.canım sütünü neden sagıyorsun sagmadan icirsen memede.
Canim benimkide mama bitince agliyor dikkatini hemen baska yone cekiyorum o zaman susuyor,bence likir likir gelirken birden bitince agliyorlar doymadigi icin degil.. bn 60 bazen 90 veriyordum aninda dibi geliyordu versem benimkide 180 icer ama cok fazla bence.
Belkide cok mama yedigi icin emmiyordur sen 2 yada 3 öğünde 120ye dusursen biraz daha fazla emzirsen sutun de cogalir.
Benim kizin kilo almayisinin sebebi kesinlikle yanlis emzirme ve az emzirmedendi ilk ayda, daha sonra sık emzirdim gece de emzirdim cunku gece sutu daha kaliteli,iki gogusumu de her emzirmede verdim aksi halde tek gogus uzun saatler bekleyebiliyo buda sut üretimini azaltiyo.bu sekilde sutum artti bebegim kilo aldi yani sutum az deme cogalir o. Birde tomrisin emzirme notlarını oku eger okumadiysan cok faydasini gordum ben
Rabbim yardım etsin çocuğunun yememesi kilo almaması anne için çok zor ama güçlü ol bunu sorun olarak görme hayatın bir rütini olarak say sabırla yavrunu yedir yemediğinde zorlama sağlığı yerinde olduktan sonra bir kilo eksiği var diye sitrese girmeye gerek yok ve bu durumun geçici bir sürec olduğuna inan.bende her gün uğraşıyorum artık üzülmekten vazgeçtim zorlamıyorum da inşallah düzelecek büyüdükçe.Canım ben sürekli emziriyorum öyle öğünümüz saat falan yok gak meme guk meme yani, artık napacağimı şaşırdım sağdıklarimi içirmeye çalışıyorum ama kızım benim elimden biberon veya alıştırma bardagindan bişey içmiyor. Göğsümü istiyor kuzum. Mamayı da hazırlıyorum yemiyor çöpe gidiyor iki gecedir. Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah.
Benim doktorda uykusunda emzir dedi şimdi hangisinin dediğin yapacaz her doktor farklı söylüyor belkide bebeğe göre konuşuyorlar bilememBen 3 farklı doktora gittim bir de sağlık ocağındaki hemşiremizle konuştum. Her bebeğin kapasitesi bir olmaz dediler. En son fakültede karar kıldım oraya götürüyorum kızımı. 5 ölçek mama bitince ağlıyor dedim, 6 ölçeğe çıkar dedi. Sizin bebeğiniz maşallah iştahlı dedi. Kapasitesi bu dedi. Gerçekten şuan tam geliyor. Birkaç yudum kala diliyle itiriyor. Doyduğunu anlıyor.
Kızımın gece beslenmesi yok. İlk aylar ben zoraki kaldırıp mama veriyordum yada emziriyordum. Sonra bıraktım. Uyku düzeni de önemli benim için. Buna rağmen 35 günde 1 kilo almış. Doktorumuz da sakın uykusunu bölme bırak uyusun diyor. Şimdilik bu şekilde devam ediyoruz..
İnşallah canimRabbim yardım etsin çocuğunun yememesi kilo almaması anne için çok zor ama güçlü ol bunu sorun olarak görme hayatın bir rütini olarak say sabırla yavrunu yedir yemediğinde zorlama sağlığı yerinde olduktan sonra bir kilo eksiği var diye sitrese girmeye gerek yok ve bu durumun geçici bir sürec olduğuna inan.bende her gün uğraşıyorum artık üzülmekten vazgeçtim zorlamıyorum da inşallah düzelecek büyüdükçe.
Benimkide 1 haftadır öyle çok sinirleniyor :)) dönemsel birşey olabilir. Bir de bizim bebekler koç burcu birazcık asabi olabilirler :)Arkadaşlar bebeğim sinir küpü ulaşamadığı ağzına koyamadığı şeylere sinirleniyor elini atıp vurmaya çalışıyor dudaklarını büzüp kaşını çatıyo sesler çıkartıyo.acaba bi yerdr yalnış yaptığım bişi mi var bir bebek bu kadar sinirli olur mu ya böyle kalırsa diye çok korkuyorum
Benimkide dudaklarını buzup ses cikariyor püü diye o zaman tukuruk cikiyor azindan cok komik oluyor ben konusamayip sinirleniyor diye yordum ama genelde sıkıldığında yapiyor evet bende ozaman dikkatini biseyle cekiyorum konuşuyorum çıngırak salliyorum yada kucağıma aliyorum dikkati dağılıyor boyle yapinca :) dis kasıyıcı cingirak gibi şeyler verin eline aGzına da götürse sorun olmaz.Arkadaşlar bebeğim sinir küpü ulaşamadığı ağzına koyamadığı şeylere sinirleniyor elini atıp vurmaya çalışıyor dudaklarını büzüp kaşını çatıyo sesler çıkartıyo.acaba bi yerdr yalnış yaptığım bişi mi var bir bebek bu kadar sinirli olur mu ya böyle kalırsa diye çok korkuyorum
Canim benimki ilk ay oyleydi. Surekli memede ama kg almiyordu. Hatta sinirdaydi artik. Dr hemen mama dedi. Sonra baska dr bu yontemi denetti. Basarili oldum 2 ay. Yine cok kg almiyor ama daha iyi.Mama ihtiyaci yok. Sutun var bu cok buyuk bi nimet. Cocuk belki oynuyor memeyle ama yetirince cekmiyordur. Suan biberondan mamayifa almiyor anladigim kadariyla.Bide tatlim öğünü olsun bence. Soyle gunduz 2 bucuk saat bir meme versen.Hem o acikmis olur. Emer ustunede ac oldugu icin kalan sutu icer. Ben bide kac dk emdi. Kac cc biberon icti gunluk yaziyrm artik. Oda faydali oldu. Benim sutum az mesela . Yani onu doyuruyor ama buzluga koyacak sutum bile kalmiyor.Canım ben sürekli emziriyorum öyle öğünümüz saat falan yok gak meme guk meme yani, artık napacağimı şaşırdım sağdıklarimi içirmeye çalışıyorum ama kızım benim elimden biberon veya alıştırma bardagindan bişey içmiyor. Göğsümü istiyor kuzum. Mamayı da hazırlıyorum yemiyor çöpe gidiyor iki gecedir. Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah.
Ona bende inanmaya basladim. Koc burcu gercekten zor yanii. Biraz sinirli ve inatcilar .valla minicik haliyle bizi yonetiyor.Benimkide 1 haftadır öyle çok sinirleniyor :)) dönemsel birşey olabilir. Bir de bizim bebekler koç burcu birazcık asabi olabilirler :)
Benimki balığı son günden yakaladıBenimkide 1 haftadır öyle çok sinirleniyor :)) dönemsel birşey olabilir. Bir de bizim bebekler koç burcu birazcık asabi olabilirler :)
Havalar çok sıcak olunca cesaret edemiyrm canım öğün koymaya, belki saat başı ya da 1 buçuk saatte yapılabilir, 2 buçuk saatte benim sütler de durmaz sağmazsam akar.Canim benimki ilk ay oyleydi. Surekli memede ama kg almiyordu. Hatta sinirdaydi artik. Dr hemen mama dedi. Sonra baska dr bu yontemi denetti. Basarili oldum 2 ay. Yine cok kg almiyor ama daha iyi.Mama ihtiyaci yok. Sutun var bu cok buyuk bi nimet. Cocuk belki oynuyor memeyle ama yetirince cekmiyordur. Suan biberondan mamayifa almiyor anladigim kadariyla.Bide tatlim öğünü olsun bence. Soyle gunduz 2 bucuk saat bir meme versen.Hem o acikmis olur. Emer ustunede ac oldugu icin kalan sutu icer. Ben bide kac dk emdi. Kac cc biberon icti gunluk yaziyrm artik. Oda faydali oldu. Benim sutum az mesela . Yani onu doyuruyor ama buzluga koyacak sutum bile kalmiyor.
Benim doktorda uykusunda emzir dedi şimdi hangisinin dediğin yapacaz her doktor farklı söylüyor belkide bebeğe göre konuşuyorlar bilemem
Aynen doktorların hepsi farklı söylüyor dediğin gibi bebeğini en iyi tanıyan annedir ben kızımı kucağıma alıp emziriyorum uyanmadan emiyor on beş günde kilo almış demek ki benim kaldırmam gerek senin kızın kaldırmadan kilo almış o zaman kaldırmican işte bu yüzden toplumda bebekler üstüne yapılan genellemelerden nefret ediyorum her bebek farklı her bebek kendine özelBana 3 doktor da aynısını dedi. Ama 8 9 saat kesintisiz uyuduğu oluyor yine de kaldırmayım mı dedim. Ne kadar şanslısın uyusun bırak dediler, ki biliyorsun kızım ilk zamanlar az kilo alıyordu şimdilerde düzeldi. Buna rağmen kaldırıp emzirme uykusunu bölme dediler. Bence her anne evladını en iyi tanıyandır en iyi bilendir buna göre hareket etmelidir. Görüyorsun ki doktorlar hep farklı görüşlerde.. :/
Ben ınsagramdan yaptırdım nehir bebek şekerleri sayfasına hem uygun hem güzeldi tavsiye ederimMerhaba arkadaşlar. Memlekete yeni döndük ,bebek mevlidi yaptırmak istiyorum. Nerden ne sipariş edebilirim. Yasin cüzü düşünüyorum aslında. Onereceginiz bir site var mı? Hem guzel hem ekonomik olsun istiyorum