- 13 Aralık 2014
- 201
- 356
- 40
-
- Konu Sahibi Citolesgen
- #41.761
Ben bayadır kullanıyorum. Benim oğlumda kucakçıydı. Yemek yemeye fırsat bulamıyordum. Şimdi oyun halısına koyuyorum orada baya oyalanıyor. Sıkıldığında başlıyor ağlamaya. Kucağıma almayıp yanına uzanıyorum dikkatini çekecek oyuncakları alıyorum elime onunla konuşa konuşa oyuncağı sallıyorum. Çok durmazsa ozaman alıyorum kucağıma. Bu şekilde her işimi az çok halledebiliyorum.Sağol cnm cvbin için birde ben oyun halısı almayı düşünüyorum sizin bebişler seviyormu ilgisini çekiyormu oyuncaklar memnunmusunuz ben hiç iş yapamıyorum yanından gidince hemen ağlıyor yanından ayrilamiyorum belki oyalanır oyun bakışıyla dedim
Sağol cnm cvbin için birde ben oyun halısı almayı düşünüyorum sizin bebişler seviyormu ilgisini çekiyormu oyuncaklar memnunmusunuz ben hiç iş yapamıyorum yanından gidince hemen ağlıyor yanından ayrilamiyorum belki oyalanır oyun bakışıyla dedim
Sağol cnm cvbin için birde ben oyun halısı almayı düşünüyorum sizin bebişler seviyormu ilgisini çekiyormu oyuncaklar memnunmusunuz ben hiç iş yapamıyorum yanından gidince hemen ağlıyor yanından ayrilamiyorum belki oyalanır oyun bakışıyla dedim
Valla bana ilaç gibi geldi çok teşekkürlerArkadaslar merhaba, hamilelikte takip ediyordum arada yaziyordum ama sonra hic giremez oldum. Oğlum 3 ayi bitirdi. Su anda iyiyiz ama kötü oldugumuz donemlerimiz oldu. En kötüsü memeyi istememeye basladi. Sütüm bol. Buna ragmen emmeye isteksiz davraniyordu. Arastira arastira sorunun emzikten kaynaklandigini buldum. Halbuki ilk cocuguma da emzik vermistim ve meme reddi yasamistik. Gündüzleri duzgun emmedi hep uyku arasinda. Herkesin boyle olacak diye bir sey yok ama olur da benim gibi sorun yasayan birileri varsa diye buraya yazmak istedim. Belli mi olur birinin derdine derman olur belki. Oglum emzigi birakali cok guzel emiyor. Tavsiye etmek istedigim bir iki facebook grubu var. İlki
emzirme sanati, (her turlu emzirme sorununa yardimci oluyorlar, meme reddi süt azligi fazlaligi vs. )
babywearing türkiye.
bybo
blw turkiye .
İlk cocugumda keske haberim olsaydi dedigim gruplar bunlar. Her sey yolundaysa ihtiyaciniz olmaybilir ama bebek büyütmek zor iş ben 2. Cocugumda bile surekli arastiryorum en dogrusu nedir diye.
Ahhh canım ben neler duyuyorum ama takmıyorum inan duymuyorum sende öyle yap benim kızımımda bir sıkıntısı yok ama kilo almayınca yaptırdı doktor sen bol bol emzir gece kaldırıp emzir ben bugün sağlık ocağına gittim kızım 450 gram onbeş günde şükür almasalar sorun değil zaten doktorun ne dediyse onu yap sen takma kimseyi canımCanım kızımın kilo alması dışında bi sıkıntımız yok şükür ağrı sızı huysuzluğu yok tahlillik bi durumumuz olmadı, doymasa da sürekli ağlar zaten İlk ay 800, 2. Ay 900gr. almıştı bu ay 580gr. aldi bence bünyesi böyle olcak gibi geliyor. Aslında kilo alımı çok da kötü değil ama çevremdeki insanlar beni strese sokuyor kaç aydır. Dr da benim 3 aylik stresimi ve sadece anne sütü verme çabamı biliyor. Ama bi sonuc alamayinca boyle bir yonlendirme yapmiş olabilir. Cunku dr umuzdan memnunuz. Insanlar cok moralimi bozuyor 5300 gr. Kızim Geçen tanimadğm biri bebek kaç günlük dedi çok moralim bozuldu, ben de 3 günlük yeni doğdu dedim tersledim.
Benim arkadaşımın annesi yaptı henüz yanına koymadımKızlar kızıma uyku arkadaşı almak istiyorum. Aranızda alan var mı? Görsel paylaşarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?
Bir gögsümü emerken diğerini tekmeliuor benim cadıKızlar bebeği sakin sakin emen varmı benim oğlum kıpır kıpır emerken bi şöyle sakın sakın emmiyor normal mi acaba ama kilosu iyi emiyor hatta kimseye söylemeyin 3 aylık olduğunu nazar değer diyorlar.ama kıpır kıpır emerken soluk borusuna kaçırıyor artık hareketten .
Gece emzirmek çok etkili oluyormuş anladımEmzirme için 2 -3 saati beklemeyin kızlar. Bizim hemşirenin uyardı. Sutunuz kesilir çok ara verirseniz
Canim sutun varken mama vermen cok dogru degil. Sen bebeginin emdigini dusunuyorsun ama belki o yetirince cekemiyorudur. Emzir daha sonra kalan sutu sag. Bir sonraki ogununde emsin emmeyi bitirdikten sonra sagdigin sutu ver.Mama evet kg aldirir. Ama suan sinirin altinda degilse kilosu biraz benim dedigim gibi dene. Olmuyorsa mecbur verirsn mamayi.Kızlar bu ay bebeğim 580gr. Aldı, 5280gr.olmuş dr yetersiz buldu aksamlari yatarken golden Goat mama ver kilo alsın dedi. Yanlız boyumuz 60cm boy iyi dedi. Benim anlamadığım çok şükür sütüm bol kızım da emiyor ama kilo almıyor. Herkes sütun yaramiyor, kaliteli değil falan diyorlar. Canım sıkılıyor. Beslenmeme genelde dikkat ediyorum. Et yumurta çok tüketiyorum. 3 gündür uyutmadan önce mama veriyorum sütüm akarken de mama vermek zoruma gidiyor. Akşam 130 cc süt sağdım daha da vardı. Gece emsin diye biraktim.Bakalım bu ay ne olacak? Kilo alacak mı merak ediyorum. Sizler neler yapıyorsunuz nasıl kilo aldıriyorsunuz bebeklerinize? Bu arada çok şükür kızım ın sağlığı yerinde ve maşallah çok hareketli.
Cok gecmis olsun canimGeçmiş olsun benim kızımdada kulakta iltihap varmış 1 aydan fazladır ağlıyor yemiyor doktora götürüyoz anlamıyorlardı çocum acı çekti onca zaman şimdi kulağa antibiyotik damlatıyoruz biraz rahatladı
Bnde hiç anlamıorm ve normal bi dr.da değil prof.a gdıorz.nese bn bgn deneme yapım dedim.kabak patates faln baya bi korkutucu geldı armutu rendeledm ve snç çıkardı.midesıni bulandırdı.en azından 1ay dha beklıcm.ztn 2çay kaşığı kabak yada patates ne kılo aldrckki.mama bile dha masum geldıO kadar az veriliyor ki ek gıda hemen kilo almaz zaten. Ama şunu okudum. Anne sütünde 6. Aydan sonra başka besinleri de sindirebilecek enzimler olmaya başlarmış. Ondan önce ek gıda verilir ise sindirim kolay olmazmış. Ne kadar doğru bilmiyorum. Her yerde ilk 6 yil anne sutu bağırıyorlar. Bizim kilo alimi da düşük bakalım belki bize de başla diyecek dr kara kara düşünüyorum. Ben başlamam. Ama dr öyle deyince eşim ne yapar bilmiyorum
Ben uyku arkadaşına cok karşıyım.bebeği bişeye bağlamak.hadı yok bşka bi yerde yatıcan yok zından.yaa biz uyku arkadaşıyla mı büyüdk.çocuk ztn bişeye anlam yüklerse tamam ama yıkayamıosn eskıse atamıosnKızlar kızıma uyku arkadaşı almak istiyorum. Aranızda alan var mı? Görsel paylaşarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?
Aynisindan bende de varKızlar bebeği sakin sakin emen varmı benim oğlum kıpır kıpır emerken bi şöyle sakın sakın emmiyor normal mi acaba ama kilosu iyi emiyor hatta kimseye söylemeyin 3 aylık olduğunu nazar değer diyorlar.ama kıpır kıpır emerken soluk borusuna kaçırıyor artık hareketten .
Canım ben sürekli emziriyorum öyle öğünümüz saat falan yok gak meme guk meme yani, artık napacağimı şaşırdım sağdıklarimi içirmeye çalışıyorum ama kızım benim elimden biberon veya alıştırma bardagindan bişey içmiyor. Göğsümü istiyor kuzum. Mamayı da hazırlıyorum yemiyor çöpe gidiyor iki gecedir. Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah.Canim sutun varken mama vermen cok dogru degil. Sen bebeginin emdigini dusunuyorsun ama belki o yetirince cekemiyorudur. Emzir daha sonra kalan sutu sag. Bir sonraki ogununde emsin emmeyi bitirdikten sonra sagdigin sutu ver.Mama evet kg aldirir. Ama suan sinirin altinda degilse kilosu biraz benim dedigim gibi dene. Olmuyorsa mecbur verirsn mamayi.
15 günde 450gr. İyi almış canım maşallah. Bundan önce kilo alımı nasıldı? Gece kaldırinca mı kilo artışı oldu sizde?Ahhh canım ben neler duyuyorum ama takmıyorum inan duymuyorum sende öyle yap benim kızımımda bir sıkıntısı yok ama kilo almayınca yaptırdı doktor sen bol bol emzir gece kaldırıp emzir ben bugün sağlık ocağına gittim kızım 450 gram onbeş günde şükür almasalar sorun değil zaten doktorun ne dediyse onu yap sen takma kimseyi canım
canım sütünü neden sagıyorsun sagmadan icirsen memede.Canım ben sürekli emziriyorum öyle öğünümüz saat falan yok gak meme guk meme yani, artık napacağimı şaşırdım sağdıklarimi içirmeye çalışıyorum ama kızım benim elimden biberon veya alıştırma bardagindan bişey içmiyor. Göğsümü istiyor kuzum. Mamayı da hazırlıyorum yemiyor çöpe gidiyor iki gecedir. Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah.
Ben bu yüzden canım sabah 2 göğsümü biraz sağiyorum öyle emziriyorum süt bembeyaz geliyor sagmazsam oğlum beğenmiyor sütü emmek istemiyor çok denedim emmedi bende sağio veriyorumKızlar doktorunuz demeden ek gıdaya geçmeyin bizim bir arkadaş bebeğini 2 - 3 aylıkken zeytinyağı icirmisler kabiz diye. Çocuğun midesi yikandi minicik çocuğu delik deşik etti iğne serum boğaza hortum atıldı. Şükür şimdi iyi sağlıklı ama neler yaşadı . Belli bir zamana kadar sindiremiyorlar. Ben zayıflar diye korktuğumdan su bile vermiyorum sadece süt. Bakın meme nin ilk baş kısmı su ile dolu yüzde 80 su. Gerideki süt vitamin. Bebeginizi emziriken sonuna kadar emzirin çocuk doymuyor demeyin. Sadece memeden su alırsa vitamine ulasamazsa da kg alamaz bebekler. Dikkat edin memeden çıkan ilk sütler hep açık renk ve çok sıvı. Sonlara doğru yoğun bir kıvam a geliyor ışte o kg aldırıyor.