• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bebegine grip asisi yaptiran var mi? Gecenlerde 6 aylik kontrole gittik doktor grip asisi verdi ayriyetten dis jeli yazmis receteye.ancak ben ikisinide almadim.ilactan cok mecbur kalmadikca uzak durmaya calisiyorum.dis jeli kullanan oldumu aranizda?

Bizim doktor onermiyor dis jeli ne gerek var diyor tek ilacin emzirme olduğu dusuncesinde.
Tabi artik 6 aylik olduklari icin cocuk cok cok zorlaniyorsa bikac karanfil ustune zeytinyagi dokup oylece bi sure bekletip surebilirsin damaklarina.

Bebegine grip asisi yaptiran var mi? Gecenlerde 6 aylik kontrole gittik doktor grip asisi verdi ayriyetten dis jeli yazmis receteye.ancak ben ikisinide almadim.ilactan cok mecbur kalmadikca uzak durmaya calisiyorum.dis jeli kullanan oldumu aranizda?
Bebeğe grip aşısı yapıldığını hiç duymamıştım. Ayrıca diş jeli de çok aşırı mecbur kalmadıkça kullanılmamalı. Bebeğin dilini uyuşturup dil yutma boğulma vakaları görülebiliyormuş nadiren de olsa. O yüzden sık sık kullanmamakta fayda var.

çorba veren var mı nasıl yapıyorsunuz çorba vermek istiyorum da patates kabak havuç pişirip suyuna irmik mi koyup kaynatılıyo bi yerde okumuştum aslını bilen var mı
Ben biraz suyun icine evde ne varsa koyuyom havuc kabak patates sogan ve kücük bir etli kemik. Irmik koymadim hic ama arada pirinc atiyom icine. Yani tarife göre yapmiyom sonra hepsini blenderden geciriyorum

Yürütec aldınız mı bana hediye geldi kullanmayı düşünüyorum gerçi Dr la konusmam gerekiyor erkek çocuğu için onermeyen varmış. sizler kullanmayı düşünüyor musunuz? Bide günlük mu yoğurt mayaliyorsunuz çocuk için hiç yoğurt yapmadım denemeler yapıcam sonra oğluma yoğurda gecicem ama hergün mayalamak zor olmaz mı?

Yürütec aldınız mı bana hediye geldi kullanmayı düşünüyorum gerçi Dr la konusmam gerekiyor erkek çocuğu için onermeyen varmış. sizler kullanmayı düşünüyor musunuz? Bide günlük mu yoğurt mayaliyorsunuz çocuk için hiç yoğurt yapmadım denemeler yapıcam sonra oğluma yoğurda gecicem ama hergün mayalamak zor olmaz mı?
bizim doktorumuz kesinlikle karşı yürüteçe yürümeyi geciktirmenin dışında kasların gelişimini engelleyebiliyomuş onun yerine hoppala tarzı bişy alırsanız hem kas gelişimini de olumlu etkiler dedi, yoğurdu ve lor peynirini iki günlük yapıyorum hiç zor değil zaten süt kaynayınca altını kıs az süt olduğu için hemen kaynıyo azcık kaynasın sonra maya koy oldu bitti :)

bizim doktorumuz kesinlikle karşı yürüteçe yürümeyi geciktirmenin dışında kasların gelişimini engelleyebiliyomuş onun yerine hoppala tarzı bişy alırsanız hem kas gelişimini de olumlu etkiler dedi, yoğurdu ve lor peynirini iki günlük yapıyorum hiç zor değil zaten süt kaynayınca altını kıs az süt olduğu için hemen kaynıyo azcık kaynasın sonra maya koy oldu bitti :)
Anladım canım bende sorucam Dr hoppala yi da sorarım o vakit Teşekkürler :)

Ben biraz suyun icine evde ne varsa koyuyom havuc kabak patates sogan ve kücük bir etli kemik. Irmik koymadim hic ama arada pirinc atiyom icine. Yani tarife göre yapmiyom sonra hepsini blenderden geciriyorum
bende bugün bal kabağı havuç patates koydum biraz yedi bende senin gibi yapsam sebze sayısını artırayım git gide ama et kemik suyu için 7. ayı bekliycem

Bebeğe grip aşısı yapıldığını hiç duymamıştım. Ayrıca diş jeli de çok aşırı mecbur kalmadıkça kullanılmamalı. Bebeğin dilini uyuşturup dil yutma boğulma vakaları görülebiliyormuş nadiren de olsa. O yüzden sık sık kullanmamakta fayda var.
Grip asisini bende hic duymadim dogruda gelmedi bana zaten yaptirmadim o yuzden.dis jelinin bogazi tahris ettigini duydum almadim kasiyicisini dondurucuya koyup sogutuyorum biraz surtunce dislerine iyi geliyor.

İlk kez aşı olduğunda ateşi çok olmuştu çıplak bırakmıştım bide sirkeli bez koydum koltuk altı ayak altı bezini açtım bacak arasına koydum baya fark etmişti ama çok bekletmeden hafif hafif koymuştum
sirke anlik ates dusurur cnm.sonra birden yukseltir dikkatli ol.bence sadece tum bilekleri islaj bez koy

ne kotuymus bu 6.ay asilar ya gerci her bebekte farklidir ama benim kizimda asilar hic boyle yanetki yapmamisti

Back