• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kız annelerine bi sorum olacak vajen içini temizliğini nasıl yapıyorsunuz silmek mi lazım silmemek mi kararsız kaldım

Dogum yapali 20 gun oldu. 40 gunum dolduğunda dr kontrolum var. Kontrolde spiral taktirmayi düşünüyorum. Benim icin en uygun yontem olarak tercihim bu yonde.
Sorum ise, spiral taktırma sureci hakkinda. Sanirim cesitleri ve markalareli var. Ozel hastaneye doktoruma gidecegim.
Doktor orada kendisi kafasina gore mi takiyor? Yoksa ben satin alip mi taktiracagim? Spiral kullanan ya da konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarim yardimci olabilir mi? En iyi marka/model hangisidir? Onerileriniz var mi?
Tesekkur ederim
:KK200:

Dogum yapali 20 gun oldu. 40 gunum dolduğunda dr kontrolum var. Kontrolde spiral taktirmayi düşünüyorum. Benim icin en uygun yontem olarak tercihim bu yonde.
Sorum ise, spiral taktırma sureci hakkinda. Sanirim cesitleri ve markalareli var. Ozel hastaneye doktoruma gidecegim.
Doktor orada kendisi kafasina gore mi takiyor? Yoksa ben satin alip mi taktiracagim? Spiral kullanan ya da konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarim yardimci olabilir mi? En iyi marka/model hangisidir? Onerileriniz var mi?
Tesekkur ederim
Etraftan gorduğum kadarıyla sürekli sorun çıkarıyo iltihabı kayması bilmem nesi derken ben olsam başka korunma yolu düşünürüm....ilişki şuan bana bi iki sene uzak gibi geliyor :D

Kız annelerine bi sorum olacak vajen içini temizliğini nasıl yapıyorsunuz silmek mi lazım silmemek mi kararsız kaldım
Dış dudakların arasından bahsediyorsun sanırım kaka bulaşmaması için ustten aşağı siliyorum bide her akşam duş aldığı için yıkanıyo ayrı yetten bişi yapmıyorum

Tesekkur ederim

Benim dr.um spirali 3. Aydan sonra takmayi tercih ettigini söyledi

En son emzirdiğin memeyi ilk baştan emzir sonra diğerine geç bide memeden alır almaz dik şekilde göğsüne yatır sırtına vurup sıvazla gazı çıksın bekletmeden belki işe yarar buda olmazsa emzirdikten sonra kafasını yastığa koy bi beş dk ama yanından ayrılma

Canım hepsini yapıyorum ama nafile, bugün eşime söyledim hemen geldi 2 gibi doktora gittik çünkü sabahtan beri çok derin uyuyordu ve dediğim gibi adam akıllı emmiyor du, ben sütüm az derken doktor bunu neyle besledin dedi, idrar testi verdik temiz çıktı eğer dedi uyuyunca 3 saate yakın uyanmazsa ve yediğini yine kusarsa ve ateşi çıkarsa beklemeden acilden girip kan testi isteyin dedi, bakalım şimdi takipteyim umarım birsey çıkmaz

Evet ya gece en azından bi nebze dinleniyorum ama çok erken uyanıyor, 5:30 civarı, maksimum 6. Cocuk resmen güneşin batışıyla uyanıp doğusuyla uyanıyor :)
Gece en uzun uykusu kaç saat oluyor? uyandırmıyor musun uzun uyuduğunda? Benimki genelde uyumuyor ama uyuduğunda da tedirgin oluyorum ya acıktıysa diye.

Ya bende sıkıntılar bitmiyor ki, dünden beridir şimdi de süt emmiyor resmen olan sütüm akıp gidiyor, yani emmıyo dediğim belki 5 dakika emiyordur, sonra emdiği sutu kusuyor böyle bir durum yaşayan var mı?
Benimki de 5dk emiyor ortalama. Doktoruma sordum, kilo alımı iyiyse sıkıntı yok çekiyordur o sütü çenesi kuvvetlenmiştir dedi. Bir de yağlı süt olayı var. Ben yağlı sütü almıyor mu diye tedirgin olmuştum, kakası yeşil değilse yağlı kısmı alıyordur dedi. Sen kilo takibi yap kilosu artıyorsa çenesi kuvvetlenmiştir kısa sürede boşaltıyordur memeyi

Canım hepsini yapıyorum ama nafile, bugün eşime söyledim hemen geldi 2 gibi doktora gittik çünkü sabahtan beri çok derin uyuyordu ve dediğim gibi adam akıllı emmiyor du, ben sütüm az derken doktor bunu neyle besledin dedi, idrar testi verdik temiz çıktı eğer dedi uyuyunca 3 saate yakın uyanmazsa ve yediğini yine kusarsa ve ateşi çıkarsa beklemeden acilden girip kan testi isteyin dedi, bakalım şimdi takipteyim umarım birsey çıkmaz
Çok mu kilo almış neden öyle dediki ...gece bazen 4 saati buluyor bizimkinin uykusu :(

Çok mu kilo almış neden öyle dediki ...gece bazen 4 saati buluyor bizimkinin uykusu :KK43:

Canım normal düzeni öyle ise sıkıntı yok, benimki iki gündür böyle anormallesince doktor takip etmek istedi, kilo olarakta doğum kilosuna 1200 gram daha eklenmiş, ben burda çok yazdım belki sende denk gelmissindır sütüm sağınca 20cc bile gelmiyor diye hatta mama mı versem diye soruyordum doktor kilo alımı iyi diyince çok sevindim valla :)

Gece en uzun uykusu kaç saat oluyor? uyandırmıyor musun uzun uyuduğunda? Benimki genelde uyumuyor ama uyuduğunda da tedirgin oluyorum ya acıktıysa diye.
4-5 saati buldugu oldu. Her gün olmuyor tabi ama... Ben de endiseleniyorum o kadar uzun uyuyunca acıkır mı diye ama birkac yerde bu sekilde okuyunca bi nebze rahatladım. 2 ay kontrolünde doktora da soracağım yine.

Sezeryanla doğum yapan arkadaslar karniniz eski haline döndü mü? Benim daha donmedi cok olmasa da gobegim var. Hep boyle mi kalacak acaba

4-5 saati buldugu oldu. Her gün olmuyor tabi ama... Ben de endiseleniyorum o kadar uzun uyuyunca acıkır mı diye ama birkac yerde bu sekilde okuyunca bi nebze rahatladım. 2 ay kontrolünde doktora da soracağım yine.
Uzun zamandır giremiyordum şöyle bir bakayım dedim. Ağrısı sancısı olmaZsa Benim kızım ilk gece uykusunu bazen 4 bazen ise 6 saat falan uyuyor. Sonra sabaha karşı uyanıyor. Saat başı emiyor. Benim de içim rahat ediyor. O açığı bir şekilde kapatıyor yani :)

Sezeryanla doğum yapan arkadaslar karniniz eski haline döndü mü? Benim daha donmedi cok olmasa da gobegim var. Hep boyle mi kalacak acaba
benim de kocaman bir göbeğim var. Arkadaşlarla grup kurduk zayıflayalım diye güya ama bende pek değişiklik Yok hala :(

Uzun zamandır giremiyordum şöyle bir bakayım dedim. Ağrısı sancısı olmaZsa Benim kızım ilk gece uykusunu bazen 4 bazen ise 6 saat falan uyuyor. Sonra sabaha karşı uyanıyor. Saat başı emiyor. Benim de içim rahat ediyor. O açığı bir şekilde kapatıyor yani :)
Aslında çok benzermiş, 6 saati bulmasa da derin uyuyor ilk gece uykusunu :) Aynı şekilde sabahın ilk ışıklarıyla ayakta. Gündüz pek uyumuyordu, onu da kucakta uyutuyorum 2 gündür, sling mi alsam diyorum rahat rahat uyusun ben de işimi göreyim. Çünkü gündüz yatağına koyunca, direkt uyanıyor.

Back