2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
deneyimli anneler size bir sorum olacak. sağlık ocaklarında ultrason cihazı ya da kalp atışı dinleme cihazı olduğunu yazmışlar burda bir konu buldum da 2010 senesine ait var mı böyle bir şey gittiğiniz sağlık ocaklarında denk geldiniz mi?

ben o anın keyfini o anda çıkaramıyorum ya:kızgın:sedyeye her seferinde stresle korkuyla yatıyorum kalp atışını duyuyorum ama şok anı olur kendine zor gelirsin ya üstümü toplayıp doktorum yanından çıkarken kendime geliyorum:KK45:şok anı o zaman geçiyor gözlerim doluyor şükrediyorum:dua:
mükemmel bir duygu. Rabbim eşsiz bir nimet veriyor biz annelere. Ben doktorun dediklerini bile duymuyorum o an.

deneyimli anneler size bir sorum olacak. sağlık ocaklarında ultrason cihazı ya da kalp atışı dinleme cihazı olduğunu yazmışlar burda bir konu buldum da 2010 senesine ait var mı böyle bir şey gittiğiniz sağlık ocaklarında denk geldiniz mi?
evet bende duydum daha kayt yaptrmdm ama

mükemmel bir duygu. Rabbim eşsiz bir nimet veriyor biz annelere. Ben doktorun dediklerini bile duymuyorum o an.
aynen bende doktorun dediklerini duymuyorum ekrana kilitleniyorum bebeğime bakıyorum. hatta ilk keseyi görmeye gittiğimiz gün eşim benden de heyecanlı az öteye git görmüyorum diyorum arkasında koca ekran olduğunu fark etmemiş doktorda yazık eşimin beni duymadığını anladı kendi baktığı ekranı bana döndürdü güçlükle görmüştüm keseyi:KK70:ilk olunca baya tecrübesiz ve heyecanlı oluyor insan:KK45:

Deneyimli anne degilim canım ama saglik calisani oldugum icin biliyorum saglik ocaklarinda dopler adi verilen bir cihaz var ekrani falan yok sadece kalp atışını duyabildigin bir cihaz bu

Kızlar çok şükür gidebildim doktora ve bebisimin yine kalp atışlarını görebildim:dua:Elleri kolları oluşmuş yavrumun maşallah:nazar:boyu 3cm olmuş, bugün tam 10 hafta doldu ve doktor haftasıyla uyumlu dedi..:nazar:Bu arada büyük ihtimalle erkek olacağını söyleyebilirim dedi:KK46:ben hiçbi belirtim olmadığı için endişelendigimi söyledim, herkeste olmak zorunda değil rahat ol dedi..çok şükür yaa o kadar içim rahatladı ki:dua:

Masallah arkadaşim gözunaydin,belirtisiz oldugunu ve endiselwrini okuyunca kendimi gordum,benimde gecen hafta kalp atisi duyuldu ancak hafif lekelenmem ve kasik agrim olmustu,ondan dolayi bebege bisey oldumu diye dusunmeden duramiyorum,belirti de yok,ne bulanti,ne kusma,ne koku hassasiyeti,ne sık idrar,ne akinti,benim yalnizca goguslerimde sizi var onun disinda istahsizlik var o kadar,nasil olcak allahima emanet beneklerimiz insallah saglikla dogsunlar,sende belirti diyebilecegin neler vardi ya da hicmi yokru paylasirmisin

Valla erken dönemde dinletiyorlarsa sanırım haftada bir dinletmeye giderdim beni kovsalarda. Bebeğini kaybetmiş bir anne olarak bu hamileliğinde böyle bir şey istemem hiçte anormal olmazdı sanırım. Gidipte baktiran olursa haberimiz olsun akın edelim sağlık ocaklarina :p

Valla erken dönemde dinletiyorlarsa sanırım haftada bir dinletmeye giderdim beni kovsalarda. Bebeğini kaybetmiş bir anne olarak bu hamileliğinde böyle bir şey istemem hiçte anormal olmazdı sanırım. Gidipte baktiran olursa haberimiz olsun akın edelim sağlık ocaklarina :p
benim perşembe randevum var o nedenle sordum zaten:KK48: sağlık ocağındaki doktor tanıdığım nazım geçer ama derse şimdi erken 1. trimesterde bakmıyoruz diye üstelemem ama bakarsa da haber veririm:KK48:

bünye meselesi sanırım canm :) benim eltimde ilk 4 ay sadece hasta gibi yatar. Kafasını bile kaldramaz. Canm birde kızlar annelerine ceker derler hep. Benim annemde hic bilmemis.
Valla öyle annede 3 ayın sonunda akdar yatardım hep diyor benimde öyle anama çekmişim sanırım :D

ablamın da 20 aylık bir oğlu var bir tane daha mı tövbe diyor:KK70:her regli geciktiğinde panik oluyor. ben sizleri cesaretinize hayranım benim hiç olmadığından bilemiyorum şimdi 3 tane istiyorum ama birini bir doğursam hayırlısıyla :KK70:gördüğüm kadarıyla gerçekten zor dakika durmuyor siz birde hem hamilesiniz hem koşuşturuyorsunuz uyuyamıyorsunuz oturamıyorsunuz Allah sizlere 2 kat yardım etsin inşallah

benim olan çok kardeş istiyordu aslında niyetim yoktu gaza geldim bi anda kim gaza getirdi bilmiyom sarhoştum galiba :D

aynen bende yaş geçmeden 2. olsun isterim kardeşi mutlaka olmalı ama nasip tabi:KK200:

YAŞ ARALIĞI OLMADAN YAP CAnım benim oğlan 7 yaşında biraz geç kaldım ben :D

SADECE Sesini dinletiyorlar canım ama 2. trimesterda duyuluyor diye biliyırum ben bende asm karşısında çalışıyorum eczanede sıkıldıkça giderim artık hatta cihazı bana versinler :D

tatlım o korkular hepimizde var Allah'ıma emanetler O na emanet etmekten başka elimizden gelen bir şey yok. ayrıca ultrason ses dalgası zararı yok diyorlar ama bebekte kusurlara yol açabilecek zararları olabiliyormuş. o nedenle her seferinde ultrasona girip kalp atışını da görmek iyi değil. burda bizleri şüpheye düşürülecek paylaşımlar eski kayıplardan söz edilmemesi konusunda çok söyledim ama malesef önüne geçilmiyor burda 81 ilden farklı farklı yerlerdeniz kişilikler farklı anlatmak anlaşılmak zor oluyor malesef. bizle bir başlayıp bebeklerini kaybedenlere üzülüyoruz ama elden üzülmekten başka bir şey gelmiyor.sürekli kontrole gidilipte bebeğin kalp atışı dursa doktor bile bir şey yapamayacak onlar da müdahale edemiyor. içimizi ferah tutacağız duaya sığınacağız.benimde kasıklarım yumuşadı diyorum Allah'ım sınama yarabbim. ama kaderde varsa önüne geçemeyeceğiz...

Canım öncelikle Allah yardımcımız olsun sağlıcakla kucağımıza bebeklerimizi almayı nasip etsin. Benim ilk gebeliğimde aşırı bulantılı dibine kadar yaşadım hep etraf bulantı sağlıklı olduğunu gösterir dediler 12. Haftada iki test için gittiğimde bebeğimin kalbinin 9.haftada durduğunu kürtaj olmam gerektiğini söylediler. Dünyam başıma yıkıldı ama geçti. Şuan 1.5 yıl aradan sonra tekrar hamileyim 7. Haftamdayım çok şükür bulantım yok ama kahve rengi lekelenmem var düşük tehlikem var yinede kötüüü düşünmüyorum sürekli salavat çekiyorum dua ediyorum rabbim zaten ol dedikten sonra oluyor sen napsanda olacağı olur demem o ki neden tadını çıkarmıyon üzüyon kendini iyi düşün hamileliğini yaşa kocaşine naz yap ben herşeyi rağmen çok mutluyum ve içimi ferah tutuyorum rabbim herşeyin en iyisini bilir

bu streslerler korkular telaşlar hepimizde var rabbim sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin hepsi geçecek inşallah pozitif ollaım arkadaşlar olacakların önüne geçemeyiz rabbim ne derse o

Yavrularimiz Rabbime emanet ibsallah sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız.aynj endişeler bende de var ama kötü dusunmek istemiyorum

Bu düşünceler seni sadece yorar hiç bir faydası olmaz
Hayatımızda iyi kötü bir çok şey ile karşılaşıyoruz
Şuan bebeğin karnında endişeleniyorsun ama İnan doğduktan sonra daha zor hayata hazırlamak iyi bir insan olması merhametli vicdanlı düzgün hayırlı bir evlat olması bunlar çok daha endişe verici
Bizim bile 1 saat sonra ne olacağımız belli değil
Acabalarla yaşanmaz endişeler gereksizdir elimizde olmayan durumlar için ne yapsak boş hayatı akışına bırakmak lazım
Şuan en güvenli yerde bebeğin yiyecek ekmeği varsa bu dünyaya gelecek
Ben ilk hamileliğimde 3 ay kanama yaşadım doktorum ne ilaç yazdı ne de bi tavsiyede bulundu dinlen vs gibi
Dediği kese gayet sağlıklı hiç bişey olmaz istersen bi ton kaldır yine bişey olmaz bende gayet olağan davrandım hiç dikkat etmedim yediklerim hariç
Demem o ki eğer olacağı varsa pamuklara sar sarmala olacağı varsa olacak
Ömrü varsa ne olursa olsun hayatta kalacak

desteklerinizi okumak rahatlattı arkadaşlar... çok teşekkür ederim.

Benimki istanbul'un en gelişmiş semtlerinden birinde ama yok öyle bir düzenek. Her ay arayıp bebeği sorup, kilomu ve tansiyonumu not ediyorlar bir de tetanoz aşısı için çağırıyorlar.
En güzel yanı; doğumdan sonra ilk bir hafta içinde ev ziyareti zorunluluğu var. Eve gelip evin ısısına, isterseniz bebeğin ilk banyosunu yapıyorlar (doktor ve ebe birlikte) sütünüze bakıyorlar, emzirme desteği sağlıyorlar vs.

Valla öyle annede 3 ayın sonunda akdar yatardım hep diyor benimde öyle anama çekmişim sanırım :KK70:

benim olan çok kardeş istiyordu aslında niyetim yoktu gaza geldim bi anda kim gaza getirdi bilmiyom sarhoştum galiba :KK70:

YAŞ ARALIĞI OLMADAN YAP CAnım benim oğlan 7 yaşında biraz geç kaldım ben :KK70:

SADECE Sesini dinletiyorlar canım ama 2. trimesterda duyuluyor diye biliyırum ben bende asm karşısında çalışıyorum eczanede sıkıldıkça giderim artık hatta cihazı bana versinler :KK70:
ablamla aramızda 3 yaş var akran gibi büyüdük ya 2 ya 3 yaş olsun istiyorum hatta 3 yaş olabilir 2 yaş ataklarını hamileyken kaldırmak zor olur galiba:KK48:2. trimestere bir şey kalmadı ama bakalım ne diyecekler.:işsiz:

Masallah arkadaşim gözunaydin,belirtisiz oldugunu ve endiselwrini okuyunca kendimi gordum,benimde gecen hafta kalp atisi duyuldu ancak hafif lekelenmem ve kasik agrim olmustu,ondan dolayi bebege bisey oldumu diye dusunmeden duramiyorum,belirti de yok,ne bulanti,ne kusma,ne koku hassasiyeti,ne sık idrar,ne akinti,benim yalnizca goguslerimde sizi var onun disinda istahsizlik var o kadar,nasil olcak allahima emanet beneklerimiz insallah saglikla dogsunlar,sende belirti diyebilecegin neler vardi ya da hicmi yokru paylasirmisin
Teşekkür ederim tatlım, bende koku hassasiyeti,ağızda kötü tat hiç olmadi, akintim çok az, bulantim da tam oldu diyemem, böyle bi an yaa acaba midem mi bulaniyo benim diye düşünüp sonra normal hayatıma devam ettim ilk haftalarimda (garip bi tanim oldu sanki), şu bu dediğim5-6. Haftalarda oldu zaten sonra sıfır bulantı.. Ilk haftalarimda aşırı gaz ve şişkinlik oldu ama şimdi göbeğim yumuşadı daha normale döndüm.. Göğüslerim de yaklaşık 1.5 haftadır falan yumuşacık, sadece uçlarına dokunursam ufak bi sızlama oluyor.. Şu an tek sıkıntım aslında sivilcelerim.. 4. Haftada bir başladı, yüzüm felaket halde, boynumda ve ensemde var ve acıyorlar.. Sürekli birileri geciyo yerine yenisi çıkıyo.. İşte bende durumlar boyle arkadaşım.. Hi bu arada benim de 6. Haftanin içindeyken kanamam oldu 2 defa, ve bildiğin kırmızı kan şeklinde öyle lekelenme falan değil.. İlaç kullandım, 1 gece hastanede kaldım serumdu iğneydi derken çok şükür kanama alani vardi ama geçti, sonra 2 hafta vajinal ilaç kullandım ve bi daha tekrarlamadi neyse ki.. Canım senin de lekelenmen varmış ama içini ferah tut, imkanin varsa bol bol yat dinlen.. İlaç kullaniyo musun?

Amma yazdim yaa..

Teşekkür ederim tatlım, bende koku hassasiyeti,ağızda kötü tat hiç olmadi, akintim çok az, bulantim da tam oldu diyemem, böyle bi an yaa acaba midem mi bulaniyo benim diye düşünüp sonra normal hayatıma devam ettim ilk haftalarimda (garip bi tanim oldu sanki), şu bu dediğim5-6. Haftalarda oldu zaten sonra sıfır bulantı.. Ilk haftalarimda aşırı gaz ve şişkinlik oldu ama şimdi göbeğim yumuşadı daha normale döndüm.. Göğüslerim de yaklaşık 1.5 haftadır falan yumuşacık, sadece uçlarına dokunursam ufak bi sızlama oluyor.. Şu an tek sıkıntım aslında sivilcelerim.. 4. Haftada bir başladı, yüzüm felaket halde, boynumda ve ensemde var ve acıyorlar.. Sürekli birileri geciyo yerine yenisi çıkıyo.. İşte bende durumlar boyle arkadaşım.. Hi bu arada benim de 6. Haftanin içindeyken kanamam oldu 2 defa, ve bildiğin kırmızı kan şeklinde öyle lekelenme falan değil.. İlaç kullandım, 1 gece hastanede kaldım serumdu iğneydi derken çok şükür kanama alani vardi ama geçti, sonra 2 hafta vajinal ilaç kullandım ve bi daha tekrarlamadi neyse ki.. Canım senin de lekelenmen varmış ama içini ferah tut, imkanin varsa bol bol yat dinlen.. İlaç kullaniyo musun?

Amma yazdim yaa..

Benim de belirtiler daha doğrusu belirtisizlikler seninki gibi. Tek fark bahsettiğin sivilcelenme dozu bende o kadar değil. Ağız kenarımda 3 tane çıktı o kadar. Annem de hiçbişi yaşamadan geçirmiş, anneye mi çekiyoruz nedir :)

Sizin saglik ocaklariniz nasil bilmiyorum ama kizlar benim 15 inden sonra randevu alacagimi biliyorlardi dr a gittikten sonra bize ugraman gerekiyor dediler dun de aradılar takip icin gelmediniz diye baya ilgililer kontrolculer burdakiler

Back