2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sizin saglik ocaklariniz nasil bilmiyorum ama kizlar benim 15 inden sonra randevu alacagimi biliyorlardi dr a gittikten sonra bize ugraman gerekiyor dediler dun de aradılar takip icin gelmediniz diye baya ilgililer kontrolculer burdakiler

bana hastanede hamilelik tanısı koyulan ilk randevudan sonra arayıp teyit ettiler. evde bulamadıkları için uğramamı istediler. gittim, tahlillerimi inceledi, adıma bi kayıt dosyası açtılar, genel durumu sordular, bilgi verecekleri şeyleri anlattılar... bir dahakine 3 ay sonraya çağırmıştı, 5 aylıkken de tetanoz aşısı vurunmaya çağırdı. arada arayacağız sizi dedi. hatta ben onlara gidene kadar ilçe sağlıktan aradılar niye görüşmemişler sizle diye.

Teşekkür ederim tatlım, bende koku hassasiyeti,ağızda kötü tat hiç olmadi, akintim çok az, bulantim da tam oldu diyemem, böyle bi an yaa acaba midem mi bulaniyo benim diye düşünüp sonra normal hayatıma devam ettim ilk haftalarimda (garip bi tanim oldu sanki), şu bu dediğim5-6. Haftalarda oldu zaten sonra sıfır bulantı.. Ilk haftalarimda aşırı gaz ve şişkinlik oldu ama şimdi göbeğim yumuşadı daha normale döndüm.. Göğüslerim de yaklaşık 1.5 haftadır falan yumuşacık, sadece uçlarına dokunursam ufak bi sızlama oluyor.. Şu an tek sıkıntım aslında sivilcelerim.. 4. Haftada bir başladı, yüzüm felaket halde, boynumda ve ensemde var ve acıyorlar.. Sürekli birileri geciyo yerine yenisi çıkıyo.. İşte bende durumlar boyle arkadaşım.. Hi bu arada benim de 6. Haftanin içindeyken kanamam oldu 2 defa, ve bildiğin kırmızı kan şeklinde öyle lekelenme falan değil.. İlaç kullandım, 1 gece hastanede kaldım serumdu iğneydi derken çok şükür kanama alani vardi ama geçti, sonra 2 hafta vajinal ilaç kullandım ve bi daha tekrarlamadi neyse ki.. Canım senin de lekelenmen varmış ama içini ferah tut, imkanin varsa bol bol yat dinlen.. İlaç kullaniyo musun?

Amma yazdim yaa..

Tesekkur ederim canim uzun uzun yazmissin ,bende tup bebek tedavisiyle oldugu icin hersun sabah 2 aksam 2 estrofem,hergun 2 ampul progestan igne,bitaminler filan var,lekelenmem oldugindan beri raporluyum zaten evde dinleniyorum doktorum tip fak.prof.olunca rapor almak kolay oldu sagolsun 26 mayisa kadar raporum var,10 mayista diger kontrolum kalp atisini ekrandan gordim ama sesini dinletmedi doktor hos bende dinleyecek durumda degoldim cunku lekelwnmem olmustu ve bebegim yok diye gitmistim aglamaktan sesini duymak istiyorim dememisim,bunada sukur minik bir noktada atan bir kalp vardi,mucizem,zor yollardan geldik buraya o yuzden herseyden korkuyoruz,icimi rahatlattin simdi bende heyecanla kontrolumu bekliyim bakalim,insallah bundan sonra hic problemsiz gecsin ve dogsunlar allahin izniyle...

ben kalp atışını duyduktan sonra hemen kayıt için sağlık ocağına gittim tabi önceden yaptırdığım tahlilleri isteyeceklerini düşünemediğim için yanıma almamıştım 1 ay sonra gel tahlillerine bakalım yapılmayan varsa yaparız idrar tahlilini yenileriz falan demişlerdi o nedenle perşembe günü gideceğim.kardeşimden biliyorum şimdiki oturduğumuz eve taşındığımızda kardeşim 3 yaşındaydı ve eve kadar kontrollere gelirlerdi.inşallah sistem hala öyledir hatta tahminimce daha da iyileştirmişlerdir.

Arkadaşlar ben simdi doktora gittim kaşığa bıçak gibi bir şey saplanıyor diye meğerse magnezyum eksikliği varmış hiç böyle bir şey ile karşılaşan haftaya kefi doktoruma gideceğim zAten ama su An başka doktora gittim mecburen sıra olmayınca

deneyimli anneler size bir sorum olacak. sağlık ocaklarında ultrason cihazı ya da kalp atışı dinleme cihazı olduğunu yazmışlar burda bir konu buldum da 2010 senesine ait var mı böyle bir şey gittiğiniz sağlık ocaklarında denk geldiniz mi?
Canım ,oğlum 2013 doğumlu.Kaçıncı ayda olduğunu hatırlamıyorum ama dr randevusunu bekleyemeyip gitmiştim sağlık ocağına.Kaol atışını dinlemek istediğimi söyleyince coook ilkel bir alet çıkardılar.Hatta benim duyabileceğime unudum yoktu o aletle.Ama baya cızırtılı da olsa duymuştuk:KK200::nazar:Şimdi gelismistir belki :KK24:

deneyimli anneler size bir sorum olacak. sağlık ocaklarında ultrason cihazı ya da kalp atışı dinleme cihazı olduğunu yazmışlar burda bir konu buldum da 2010 senesine ait var mı böyle bir şey gittiğiniz sağlık ocaklarında denk geldiniz mi?

Benim oğlum 2015 doğumlu. Ben de aile hekimliğinde kalp atışını dinlemiştim. Ama ilerleyen aylarda dinlettiler. Eski tip birşeydi. Ultrason değil de, radyo gibi bi aletti. O zamanki hamile grubumdakiler de aynı eski tip cihazla dinlemişlerdi.

Benim de belirtiler daha doğrusu belirtisizlikler seninki gibi. Tek fark bahsettiğin sivilcelenme dozu bende o kadar değil. Ağız kenarımda 3 tane çıktı o kadar. Annem de hiçbişi yaşamadan geçirmiş, anneye mi çekiyoruz nedir :)
Aynen tatlım anneye çekiyoruz, benim 3 ablam var ve 3unun de çocuğu var, hepsinin de hamileliği bu şekilde geçmiş ve tabiki annemin de, biz 5 kardeşiz ve 5 hamilelikte bu şekilde geçmiş.. Bu arada ablalarimin kizi ve oğulları var ve cinsiyet de etkilemedi bu bulanti durumunu.. Dünden sonra artık içim rahat, doktor da onayladi çünkü, sen de rahat ol keyfini çıkar..

Sanırım idrar yolu enfeksiyonu oldum :( tahlilde lökosit bakteri falan yüksek çıkmış. Bugün doktora göstericem sonucu.
bir garip oblomov bir garip oblomov canım sen sirkeli su kullandığını söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam. Ne ölçüde seyreltiyorsun sirkeyi. Ben de deneyeyim iyi gelir belki.

Tesekkur ederim canim uzun uzun yazmissin ,bende tup bebek tedavisiyle oldugu icin hersun sabah 2 aksam 2 estrofem,hergun 2 ampul progestan igne,bitaminler filan var,lekelenmem oldugindan beri raporluyum zaten evde dinleniyorum doktorum tip fak.prof.olunca rapor almak kolay oldu sagolsun 26 mayisa kadar raporum var,10 mayista diger kontrolum kalp atisini ekrandan gordim ama sesini dinletmedi doktor hos bende dinleyecek durumda degoldim cunku lekelwnmem olmustu ve bebegim yok diye gitmistim aglamaktan sesini duymak istiyorim dememisim,bunada sukur minik bir noktada atan bir kalp vardi,mucizem,zor yollardan geldik buraya o yuzden herseyden korkuyoruz,icimi rahatlattin simdi bende heyecanla kontrolumu bekliyim bakalim,insallah bundan sonra hic problemsiz gecsin ve dogsunlar allahin izniyle...
Rapor işi çok iyi olmuş tatlım sevindim, benim de kanamam olduğu ve ilaç kullandığım dönemde sadece tuvalete kalkmıştım, ki bunu bana doktor demedi ben kendim dikkat ettim ama iyi ettim diye düşünüyorum, sonradan pisman olmaktansa.. Doktor sadece hayati yavaş yaşa demişti.. Seni çok iyi anlayabiliyorum, ben de ilk kanamadan sonra kendimi çok telkin etmeme rağmen ikinci kanama olduğunda elim ayağım boşaldı gözyaşlarımı kontrol edemedim..
Canım benim herkesin bu dünyada bi sınavı var, çok şükür ki Allah sizi sonunda böyle ödüllendirmiş.. İnşallah sonuna kadar sorunsuz hamilelikler geçirir ve minik meleklerimizi sağlıkla kucaklarız..

Sanırım idrar yolu enfeksiyonu oldum :KK43: tahlilde lökosit bakteri falan yüksek çıkmış. Bugün doktora göstericem sonucu.
bir garip oblomov bir garip oblomov canım sen sirkeli su kullandığını söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam. Ne ölçüde seyreltiyorsun sirkeyi. Ben de deneyeyim iyi gelir belki.
yarımlık pet şişe var ya onun içine 1 yemek kaşığı kadar koydum ben canım. bol su iç diyecek ilaç vermiyorlar bakalım benimde idrar yaparken değilde normal otururken kasığımda sızı oluyor bende diyorum acaba enfeksiyon mu var diye perşembe günü tahlil yaptıracağım.

Benim oğlum 2015 doğumlu. Ben de aile hekimliğinde kalp atışını dinlemiştim. Ama ilerleyen aylarda dinlettiler. Eski tip birşeydi. Ultrason değil de, radyo gibi bi aletti. O zamanki hamile grubumdakiler de aynı eski tip cihazla dinlemişlerdi.
sanırım şimdi dinletmicekler hep ileriki aylarda yazanlar oldu. nasip haftaya zaten normal doktor kontrolüm var sabredeyim en iyisi:KK48:

Meraba hanımlar nasılsınız bayag geride kalmışım okuyamadım
Dünden beri çok kötüyüm 9 .haftaya girdik 22 aylık kuçuk kizim yataktan düştü büyükle oynarken ve kolu kırıldı kendimde değilim rabbim beterinden korusun elbette ama içim çok kötü oldu hiç yanına giremedim hamilelikten dolayı rontgenlerde hiç yanında olamadım sürekli anne diye ağladı durdu hep eşim ilgilendi halasi yla ben öylece dışarda bekledim, içim gitti o ağladı ben ağladım kafamı hala toparlayamıyorum uzuntuden:KK43: okadar zordu ki herşey suan evdeyiz 20 gün alçı da kalacam kolu onun yanında olamamak o çaresizlik bitirdi beni :KK43:

Dünden beri çok kötüyüm 9 .haftaya girdik 22 aylık kuçuk kizim yataktan düştü büyükle oynarken ve kolu kırıldı kendimde değilim rabbim beterinden korusun elbette ama içim çok kötü oldu hiç yanına giremedim hamilelikten dolayı rontgenlerde hiç yanında olamadım sürekli anne diye ağladı durdu hep eşim ilgilendi halasi yla ben öylece dışarda bekledim, içim gitti o ağladı ben ağladım kafamı hala toparlayamıyorum uzuntuden:KK43: okadar zordu ki herşey suan evdeyiz 20 gün alçı da kalacam kolu onun yanında olamamak o çaresizlik bitirdi beni :KK43:
canım çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyi olur kızın. üzülme yapacak bir şey yok sende can taşıyorsun biri içer de biri dışarda ama bak babası ilgilenmiş çok yıpratma kendini

visnelikurabiye visnelikurabiye inşirah okumanı tavsiye edebilirim her huzursuz olduğunda. Bir de gözlerimi kapayıp doğum sonrasını hayal ediyordum ben. Doktorum bana demişti ki doğduğunda bile evlatlarımız bizim değil, bize emanetler. Bak mallarınız ve çocuklarınız imtihan için denmiş :) Dua ederken allahım ben emanetini sana emanet ediyorum, hayırla sağlıkla vaktinde kucağıma alıp büyütmeyi nasip et diye dua et demişti. Rahimlerin içini de bir tek yaradan biliyor. Doktora 2 haftada bir gidiyordum oğlumda, doktorum her seferinde şu an bebeğe bakarken bir aksilik olsa yani allah korusun kalbi dursa müdahale edemeyiz, elimizden birşey gelmez diyordu. Ben de kalbinin durmasından çok korkuyordum.
Yaşadığım için korktum ben. İlk hamileliğimde çok dikkat etmiştim. Yediklerime, içtiklerime, hareketlerime falan. Ve çok ama çok rahat keyifli bir hamilelik geçiriyordum ne ağrı ne birşey sadece son 10 gün sıkıntım olmuştu ama nasibi olmayınca olmuyormuş. Oğlumda ise diken üstünde 9 ay geçirdim resmen. Doktorum bile o kadar gerilmişti ki seni doğurttum ya üstümden büyük bir yük kalktı demişti. Kadının kabusu olmuştum :) oğlumda da ilki gibi hiçbir belirti yaşamadım; mide bulantısı, baş dönmesi vs yaşamadım sadece tansiyonum düşüktü. Ama hastanede yattım, erken doğum riskime, kasılmalarıma, serumlara, iğnelere, ağrılarıma rağmen çok şükür ki sağlıkla doğdu oğlum. Şimdi ise ilk iki hamileliğimin aksine inanılmaz mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik, aşırı uyku durumum var. Tecrübeyle sabit ki belirtiler sağlıklı ya da sağlıksız gebeliğe işaret değil. Hiçbir belirti yokken geçirdiğim iki hamilelikte birini kaybettim, biri yanımda. Şimdi ise çok şükür herşey yolunda ama inanılmaz zorlanıyorum. Belirti muhabbeti bünyeye göre, bebeğin cinsiyetine göre değişiyor diyorlar. Bakalım eğer kız olursa bu bebeğim doğruymuş diyeceğim; erkek bebeklerinde mide bulantısı vs yaşamıyorum, kız bebeklerde yaşıyorum diyeceğim :) yani bak bana her türlüsünü yaşadım :) inşallah sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız hepimiz. Emanetleri rabbime emanet artık, biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Zamanımızın sağladığı imkanlar dahilinde el üstünde tutuyoruz yavrularımızı, tedbirimiz alıyoruz gerisi takdiri ilahi :) teslim olunca gönlün de kafan da rahatlıyor. İnşirah okumak rahatlatıyor, tecrübeyle sabit :)

@Ayaklarim3kilo sen de 2015 annelerindenmisiiin :KK45: benim de oğlum 2015 eylül bebesi olması gerekirken aceleci davranıp ağustos bebesi oldu. Bazı insanlar hamile olduğumu duyunca deliymişim gibi bakıyor, istemeden mi oldu diyor.. Çok sinir olsam da sabır çekip yoo istiyordum, geç bile oldu diyorum.. Gözlerini pörtletip bakıyorlar bu sefer de :KK51:

canım çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda iyi olur kızın. üzülme yapacak bir şey yok sende can taşıyorsun biri içer de biri dışarda ama bak babası ilgilenmiş çok yıpratma kendini
Sağol cnm amin inş. O an ki psikolojiyle hiç düşünemedim işte neyse ki şuan biraz daha iyi

yarımlık pet şişe var ya onun içine 1 yemek kaşığı kadar koydum ben canım. bol su iç diyecek ilaç vermiyorlar bakalım benimde idrar yaparken değilde normal otururken kasığımda sızı oluyor bende diyorum acaba enfeksiyon mu var diye perşembe günü tahlil yaptıracağım.
Olabilir canım şikayetlerimiz aynı. İki gündür bir sızı var. İdrar tahlilini de tiroite baktırırken tesadüfen yaptırmıştım. İyi ki yaptırmışım. Senede birkaç kere illa ki oluyor kronikleşti artık :( ara ara kontrol edicem. Hamile kalmadan önce çok su içerdim. Şimdi eskisi gibi içemiyorum biraz fazla içsem bulantı oluyor :( zorlayacağız kendimizi ne yapalım :(

Sağol cnm amin inş. O an ki psikolojiyle hiç düşünemedim işte neyse ki şuan biraz daha iyi
annesin tabi çok normal zaten moral bulmak için bazende bildiğimiz gerçeklerin tasdiki için bile yazıyoruz buraya. hamilelik için 2 sene bekledim borç harç eşimin istememesi falan bu 2 senede bebekler ve doğum hakkında o kadar şey okudum ki resmen hatmettim diyebilirim ama insanın rahmine bu minicik melekler düşünce çok farklı oluyormuş. burda bazen sorduğum sorulara ben bile inanamıyorum ama dediğim gibi moral ya da bildiğimizin tasdiki bizleri psikolojik olarak çok rahatlatıyor:KK37:

Kıyamam, çok geçmiş olsun.. İnşallah çabucak toparlar. Üzme kendini. Çocuklar çok kaza atlatıyorlar, rabbim beterinden saklasın. Babası varmış yanında bak yalnız da bırakmamışsın.

Olabilir canım şikayetlerimiz aynı. İki gündür bir sızı var. İdrar tahlilini de tiroite baktırırken tesadüfen yaptırmıştım. İyi ki yaptırmışım. Senede birkaç kere illa ki oluyor kronikleşti artık :KK43: ara ara kontrol edicem. Hamile kalmadan önce çok su içerdim. Şimdi eskisi gibi içemiyorum biraz fazla içsem bulantı oluyor :KK43: zorlayacağız kendimizi ne yapalım :KK43:
o zaman bende de enfeksiyon çıkacak:işsiz:bende içemiyorum malesef hiç istemiyorum su içmek resmen su dan soğudum:KK43:

o zaman bende de enfeksiyon çıkacak:işsiz:bende içemiyorum malesef hiç istemiyorum su içmek resmen su dan soğudum:KK43:

Suyu tatlandırsan içebilirmisin acaba?
Benim de mide bulantım çok ve ben de yatkınım idrar yolu enfeksiyonuna, mantara. Zorluyorum kendimi ve şunu farkettim; gece uykumun arasında daha rahat içiyorum suyu. Yatağımın başına 1,5lt şişe su koydum. Yatarken midem çok kötüyse 1-2 damla limon damlatıyorum, değilse sadece su koyuyorum. Her kalkışımda içiyorum. Sabaha çoğunlukla bitiyor. Gün içerisinde de suyuma 1-2 damla limon damlatıyorum çok kötü olursa midem.

Back