2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Farklı bir ultrason değil de perinatolog incelemesi daha detaylı sanırım. Ben iç organlarına bakıldığını söylemiştim. Şimdi sitesinden de baktım hatta yanlış mı hatırlıyorum diye.
El kol ayak haricinde beyin, mide, böbrekler, idrar torbası, diyafram, kalp ve işte beyin ve kalp odacıkları gibi detaylarına bakmıştı. 11-14.haftalar arası yapılan ikili tarama testinde bakılmıştı bunlara.
Fehmi yazıcıoğlu diye birine gitmiştim. Onun kendi sitesinde de yazıyor bunlara bakılıyor diye. Ama dediğim gibi belki rutin olanı size yapılandır, benim o hamileliğim riskli grupta sayıldığı için daha detaylı bakılmış olabilir.
Ben pimpirikliligimden iki farkli doktora da gidiyorum canim iki farkli cihaz iki farkli göz olsun diye ikisinin cihazlari farkli birininki senin dedigin gibi kirmizi mavi renkli noktalar vardi o daha iyi demek ki iyi ki de ikisine de gitmisim haftaya iyice gorurum artik :)

Mrb kızlar bende bugün kontrolden geldim bebişim çok ii 10+2 olduk çok şükür mayıs 2 de de ikili tarama için gidicez inşl bi sıkıntı çıkmaz kalbimizde 170 küsür dedi bakalım allah kucağımıza Almayıda nasip etsin inşl

hadi gözün aydın :) darısı başıma ben de çok merak ediyorum daha 2 haftam var muayeneye :KK43:
Teşekkür ederim tatlım, inşallah sen de sağlıkla görüceksin bebisini..

Gözun aydin canim cok sevindim. Herkesten hep boyle guzel haberler aliriz ins
Amin canım benim çok sağol..

Ayy çok sevindim benimde hiç bi belirtim yok çok korkuyorum seni duydum rahatladım bende yarın gitcem inşallah sagliklidir bebisim
Tatlım sorma yaa, burda öyle bulantıları okudukça iyice stres yapmıştım birşeyler ters mi gidiyo diye ama çok şükür hiç alakası yokmuş, biz biraz daha şanslı gruptaniz sanırım, Allah inşallah böyle sorunsuz devamını getirsin..

Oh ne güzel. Darısı bizlerin basina. Bu rahatlık sana en az iki hafta yeter :KK66:
Amin tatlım, sorma yaa, 3 haftanın stresi bugün kayboldu çok şükür.. Bi sonraki kontrol 10 gün sonra, o güne kadar keyfini çıkarabilirim..

ss_sinem ss_sinem canım benim gözün aydın çok sevindim rahatlamış olmana maşallah
Erkek olduğunu kemik yapısında mı anladı acaba
Bende pazartesi gidiyorum bi aksilik olmazsa ikili test olacak sanırım ölçümler güzel çıkarsa allah izin verirse kanda baktırmam
Ayy tatlım çok şükür yaa derin bi ohh çekebildim.. Benim aklımda hiç cinsiyet yoktu birden soyleyiverdi ve neye göre tahmin ettiğini sormadim, o ara hayal alemindeydim.. Zaten kalp atışlarını görsem yeter diyerek gittim, o minik elleri kolları görünce herşeyi unuttum.. Belki senin de ikili test için gittiğinde tahminde bulunur tatlım, Allah hayırlısını versin, inşallah herşey yolundadır da kan tahliline gerek kalmaz..

Kızlar bende perşembeden beri öksürük var gecmiyor.yastiga başımı koydugum an başlıyor.yastigimi ykselttim ama pek fayda etmedi.yarin doktoruma gidicem bu vesileyle bebişi de görmüş olurum :)) öksürük için önerisi olan var mi

Ben pimpirikliligimden iki farkli doktora da gidiyorum canim iki farkli cihaz iki farkli göz olsun diye ikisinin cihazlari farkli birininki senin dedigin gibi kirmizi mavi renkli noktalar vardi o daha iyi demek ki iyi ki de ikisine de gitmisim haftaya iyice gorurum artik :)

Kırmızı mavi dediklerim temiz ve kirli kan işte :) ama bu özellik makinenin iyi olduğunu mu gösterir bilemedim. Benim için doktor daha önemli açıkcası makinedense :) İyi doktor renksizde de görüyor, anlatıyor.

Günaydın güzel anneler :KK54: Güzel haberler alanları tebrik ederim. Hep böyle güzel haberler alalım inşallah.:dua::KK200: Benim de kontrolüm var yarın miniğimin kalp atışını görmüştüm yarın da dinlemeye gideceğim her şey yolundadır inşallah. Rabbim meleklerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin :KK200::anneadayı::dua::dua:

Kızlar bende perşembeden beri öksürük var gecmiyor.yastiga başımı koydugum an başlıyor.yastigimi ykselttim ama pek fayda etmedi.yarin doktoruma gidicem bu vesileyle bebişi de görmüş olurum :)) öksürük için önerisi olan var mi
Benim de geçen hafta öyleydi canım. Doktorum ilaç önermedi. Doğal şeylerle geçir dedi. Ben ılık suyun içine bal koyup limon sıkıp öyle içtim baya rahatlattı beni deneyebilirsin. İnşallah bir an önce geçer.

Sağlık haberlerini alırız canim her birimiz insallah:)
İnşallah canım yaptırmicam dedim ama bu yeni Dr. Ma çok güveniyorum ve eşimin yengesi hemşire o yaptır dedi. Herkes sadece down sendromuna bakılıyo diyo ama genetik rahatsızlıklara da bakılıyor benim ailem fmf hastası bu yüzden yaptırmak istiyorum.
Bir de Dr. M ben 3 ve 4lü testi önermiyorum yurtdışında yasaklandı dedi ve bizler ticarete döktüğümüz için tüm testler hastalara yaptırılıyo ama ben öneriyorum dedi.

bende de halsizlik var canım.
ek olarak kendimi mod olarak iyi hissetmiyorum. bebeğimin sağlığı için sürekli endişeleniyorum. doktor muayenelerimizde doktor hep iyi bulgular söyledi, haftalık takip ediyor iken en sonki randevumu 3 hafta sonraya verdi o yüzden. ama içimdeki paniği yenemiyorum. bi hevesle bebek eşyası bakamıyorum korkuyorum. cumartesi günü dilim döndüğünce dualar okudum kendime, ağladım, Allah'a dua ettim içimdeki bu sıkkınlığı alsın, bebeğime sağlık versin, kalbi durmasın atsın diye. bir nebze hafifledim. içimdeki korkuyu yenmek için, burada benimle aynı süreci yaşayan annelerle paylaşımda bulunabilmek için hamilelik forumuna geldim. pazartesi günü açar açmaz 2 annenin kalp durması nedeniyle kaybını okudum ve başa döndüm resmen. bilmiyorum ne yapmalıyım. dün akşamdan beri elim hep karnımda, sert mi yumuşak mı anlayabilir miyim acaba diye. ben belirtileri de öyle fazla fazla yaşayan bir hamilelik geçirmediğim için aklım karışıyor. belki kussam, bulantılarım olsa orada olduğunu anlicam ama hiç yaşamadım. nitekim bazı kayıplarda öğrenene kadar belirtileri devam eden anneler var, sanırım o da bir kriter değil. bir dahaki randevum ayın 28'inde. salak bir sebep uydurup doktora gitsem mi ya da nasıl sakinleşebilirim bilmiyorum ben :(

ek olarak kendimi mod olarak iyi hissetmiyorum. bebeğimin sağlığı için sürekli endişeleniyorum. doktor muayenelerimizde doktor hep iyi bulgular söyledi, haftalık takip ediyor iken en sonki randevumu 3 hafta sonraya verdi o yüzden. ama içimdeki paniği yenemiyorum. bi hevesle bebek eşyası bakamıyorum korkuyorum. cumartesi günü dilim döndüğünce dualar okudum kendime, ağladım, Allah'a dua ettim içimdeki bu sıkkınlığı alsın, bebeğime sağlık versin, kalbi durmasın atsın diye. bir nebze hafifledim. içimdeki korkuyu yenmek için, burada benimle aynı süreci yaşayan annelerle paylaşımda bulunabilmek için hamilelik forumuna geldim. pazartesi günü açar açmaz 2 annenin kalp durması nedeniyle kaybını okudum ve başa döndüm resmen. bilmiyorum ne yapmalıyım. dün akşamdan beri elim hep karnımda, sert mi yumuşak mı anlayabilir miyim acaba diye. ben belirtileri de öyle fazla fazla yaşayan bir hamilelik geçirmediğim için aklım karışıyor. belki kussam, bulantılarım olsa orada olduğunu anlicam ama hiç yaşamadım. nitekim bazı kayıplarda öğrenene kadar belirtileri devam eden anneler var, sanırım o da bir kriter değil. bir dahaki randevum ayın 28'inde. salak bir sebep uydurup doktora gitsem mi ya da nasıl sakinleşebilirim bilmiyorum ben :KK43:
tatlım o korkular hepimizde var Allah'ıma emanetler O na emanet etmekten başka elimizden gelen bir şey yok. ayrıca ultrason ses dalgası zararı yok diyorlar ama bebekte kusurlara yol açabilecek zararları olabiliyormuş. o nedenle her seferinde ultrasona girip kalp atışını da görmek iyi değil. burda bizleri şüpheye düşürülecek paylaşımlar eski kayıplardan söz edilmemesi konusunda çok söyledim ama malesef önüne geçilmiyor burda 81 ilden farklı farklı yerlerdeniz kişilikler farklı anlatmak anlaşılmak zor oluyor malesef. bizle bir başlayıp bebeklerini kaybedenlere üzülüyoruz ama elden üzülmekten başka bir şey gelmiyor.sürekli kontrole gidilipte bebeğin kalp atışı dursa doktor bile bir şey yapamayacak onlar da müdahale edemiyor. içimizi ferah tutacağız duaya sığınacağız.benimde kasıklarım yumuşadı diyorum Allah'ım sınama yarabbim. ama kaderde varsa önüne geçemeyeceğiz...

günaydın canlar ben çok fazla halsizlik yaşıyorum sizde durumlar nasıl
Kızım 7de uyandı, biraz önce öğlen olmuştur amma zaman geçti diye saate baktım saat 9du:işsiz: beni , emZirmek için gece 10 kez kalkmak öldürüyor, sabaha dayak yemiş gibi kalkıyorum. Gram enerjim yok sürünüyorum.:KK43:

ek olarak kendimi mod olarak iyi hissetmiyorum. bebeğimin sağlığı için sürekli endişeleniyorum. doktor muayenelerimizde doktor hep iyi bulgular söyledi, haftalık takip ediyor iken en sonki randevumu 3 hafta sonraya verdi o yüzden. ama içimdeki paniği yenemiyorum. bi hevesle bebek eşyası bakamıyorum korkuyorum. cumartesi günü dilim döndüğünce dualar okudum kendime, ağladım, Allah'a dua ettim içimdeki bu sıkkınlığı alsın, bebeğime sağlık versin, kalbi durmasın atsın diye. bir nebze hafifledim. içimdeki korkuyu yenmek için, burada benimle aynı süreci yaşayan annelerle paylaşımda bulunabilmek için hamilelik forumuna geldim. pazartesi günü açar açmaz 2 annenin kalp durması nedeniyle kaybını okudum ve başa döndüm resmen. bilmiyorum ne yapmalıyım. dün akşamdan beri elim hep karnımda, sert mi yumuşak mı anlayabilir miyim acaba diye. ben belirtileri de öyle fazla fazla yaşayan bir hamilelik geçirmediğim için aklım karışıyor. belki kussam, bulantılarım olsa orada olduğunu anlicam ama hiç yaşamadım. nitekim bazı kayıplarda öğrenene kadar belirtileri devam eden anneler var, sanırım o da bir kriter değil. bir dahaki randevum ayın 28'inde. salak bir sebep uydurup doktora gitsem mi ya da nasıl sakinleşebilirim bilmiyorum ben :KK43:
Canım öncelikle Allah yardımcımız olsun sağlıcakla kucağımıza bebeklerimizi almayı nasip etsin. Benim ilk gebeliğimde aşırı bulantılı dibine kadar yaşadım hep etraf bulantı sağlıklı olduğunu gösterir dediler 12. Haftada iki test için gittiğimde bebeğimin kalbinin 9.haftada durduğunu kürtaj olmam gerektiğini söylediler. Dünyam başıma yıkıldı ama geçti. Şuan 1.5 yıl aradan sonra tekrar hamileyim 7. Haftamdayım çok şükür bulantım yok ama kahve rengi lekelenmem var düşük tehlikem var yinede kötüüü düşünmüyorum sürekli salavat çekiyorum dua ediyorum rabbim zaten ol dedikten sonra oluyor sen napsanda olacağı olur demem o ki neden tadını çıkarmıyon üzüyon kendini iyi düşün hamileliğini yaşa kocaşine naz yap ben herşeyi rağmen çok mutluyum ve içimi ferah tutuyorum rabbim herşeyin en iyisini bilir

Kızım 7de uyandı, biraz önce öğlen olmuştur amma zaman geçti diye saate baktım saat 9du:işsiz: beni , emZirmek için gece 10 kez kalkmak öldürüyor, sabaha dayak yemiş gibi kalkıyorum. Gram enerjim yok sürünüyorum.:KK43:

benimde öyle canı hele işten çıkınca evde yatağı zor buluyorum ne olcak böyle bilmiyorum

Back