• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
merhaba yazinizi gorunce sormak istedim bu atli karinca dedgnz hoppala gibi biseyemi donusuyo.ben bunlardn ariyrm eger oyleyse siparis vericemde.altindaki apart sanirim lastikli
Yok hayır hoppala olmuyor.hani atlar var ya oyuncak binince öne arkaya doğru hareket ediyor ayak kısmı yukarı bakıyor.bu yürüteç de o şekilde orta baslanti kısmından ayaklar yukarı kalkıyor öne arkaya hareket ediyor.resim bulabilirsem atayım size,tam anlatamadim.

Kızlar diyet yapan annelere bir sorum var kzımdaki süt alerjisinden dolayı 3 haftadır süt ve süt ürünleri yemiyorum kızım baya düzeldi maşallah süt ürünü tükettiğimde sancısı kıvranması ve aşırı derecede ağlaması oluyodu 3 haftadır ağzıma peynir yoğurt hiç bişey sürmedim yemeklerdeki tereyağı da dahil fakat son 2-3 gündür tereyğla yapılan yemekleri yemeye başladım kızımın neşesinde hiç bir fark yok hali keyfi yerinde fakat mukuslu kaka geri geldi sizce tereyğlı yemekleri kesmelimiyim. Kan yok kakamızda sadece mukuslu
Benim bebeğin kakası da hep mukuslu hiç kan olmadı

Benim bebeğin kakası da hep mukuslu hiç kan olmadı
Bilemedim ki ne yapacağımı süt ürünleri zaten tüketmiyoeum kızımda kızarıklık egzama pişik kulak arkası kabuklanma olayları geçti diyetten sonra tereyağlı kurabiye yada yemek yiyince sadece mukuslu kaka geri geliyo onun dışımda hiç bir değişiklik yok demekki tolerans gösteriyo diye düşünüyorum çünkü bazı doktorlar sadece mukuslu kaka olursa daha toleranslı davranabiliyorlar

Bilemedim ki ne yapacağımı süt ürünleri zaten tüketmiyoeum kızımda kızarıklık egzama pişik kulak arkası kabuklanma olayları geçti diyetten sonra tereyağlı kurabiye yada yemek yiyince sadece mukuslu kaka geri geliyo onun dışımda hiç bir değişiklik yok demekki tolerans gösteriyo diye düşünüyorum çünkü bazı doktorlar sadece mukuslu kaka olursa daha toleranslı davranabiliyorlar
evet diyete devam edin ve tereyagi tuketmeyin. mukuslu olmasi besin toleransi yok demek. siz 3 haftadir diyet yapinca bagirsak dokusu duzelmis, simdi ise yeniden ysvas yavas bozuluyor. zaten tereyagi yediniz diye ilk gunden kanama olmaz ama bagirsak yapisi bozuldukca birkac hafta icinde yeniden kanama olabilir. bagirsak yapisinin bozulmasi demek ictigi sutteki vitamin ve mineralleri bagirsaklardan ememeden cikarmasi demek. illa bebekte ezgama, gaz vs yapiyor diye degil asil ictigi sutteki tum besinler bagirsaklar tarafindan emilsin diye diyet yapmak gerekiyor zaten. yoksa bebekte D vitamini, demir gibi seyler ilerde dusuk cikar.

İçini ferah tut canım bebeğin şuan daha tam farkında değil 8. Aylarında tam olarak anne ile yabancıyı ayırt etmeye başlarlarmış bende 1 ay sonra işe başlayacağım en büyük korkum oğlumun benden uzaklaşmasıydı bu süreçte çalışan annelerle konuştum hepsinin dediği sana olan düşkünlüğü artacak kapıda yolunu gözleyecek
Sağol canım teşekkür ederim ❤ senin de Allah yardımcın olsun 1 ay sonrası için

Kızlar biz 2.rotayı yaptırdık. İşe başladığımı söyledim anne sütü ve atalar da mama veriyoruz dedim. Hemşiremiz mama verme bence ek gıdaya başla dedi mama zehir değil ama ne kadar az versen o kadar iyi dedi çorba ve kahvaltılara başla dedi.
Siz napıyosunuz?

Kızlar biz 2.rotayı yaptırdık. İşe başladığımı söyledim anne sütü ve atalar da mama veriyoruz dedim. Hemşiremiz mama verme bence ek gıdaya başla dedi mama zehir değil ama ne kadar az versen o kadar iyi dedi çorba ve kahvaltılara başla dedi.
Siz napıyosunuz?
Biz de dün yaptırdık rotayı bize de ek gıdaya tadım şeklinde başla uç gün iki cay kaşığı ver alerjisi var mi takip et dedi elma armut kabak patates yoğurt bu ay tadım yapın diğer ay geçeceğiz ek gıdaya dedi

Siz napıyosunuz?
Bu konuda iki ekol var. Sutun yetmedigi yerde tamamlayicinin ek gida olmasını destekleyenler de var, anne sutunun yetmedigi yerde formul sut mama kullanılır diyen de var. Yani bu cocuk illa ki ek gidaya başlayacak, 2 3 haftanin hayati bir risk oluşturacağını sanmıyorum. Ama direk kahvalti karışımı veya corba olmaz. Ilk 45 gun 3 kuraliyla 15 sebze tek tek denenir. Sonra karışımlar başlar. O yüzden hemsirenin degil doktorun dedigini dinleyin bence,o ne derse oyle yapın

Bu konuda iki ekol var. Sutun yetmedigi yerde tamamlayicinin ek gida olmasını destekleyenler de var, anne sutunun yetmedigi yerde formul sut mama kullanılır diyen de var. Yani bu cocuk illa ki ek gidaya başlayacak, 2 3 haftanin hayati bir risk oluşturacağını sanmıyorum. Ama direk kahvalti karışımı veya corba olmaz. Ilk 45 gun 3 kuraliyla 15 sebze tek tek denenir. Sonra karışımlar başlar. O yüzden hemsirenin degil doktorun dedigini dinleyin bence,o ne derse oyle yapın
Çok detaylı yazmadım o da dedi her gün bi sebze ekle çorbalarına. Ama zaten Dr. M da hemşiremize yakın bir beslenme programı vermişti

C Cokoprenses83 su konusunda belli bir ölçü verdi mi doktorunuz. Ne kadar vermemiz konusunda. Ekte gönderdiğim liste belki fikir olur size

Eklentiler

• 304B0B5A-D915-4603-9F98-839C78E8EA5B.png
    304B0B5A-D915-4603-9F98-839C78E8EA5B.png
    138,5 KB · Görüntüleme: 122
Kızlar Bebeğim ishal oldu 1haftadır geçmedi daha. İstanbul’dan Antep’e yolculuk yaptım.yoldan mı hava değişiminden mi anlamadım.Kaka tahliliNde bağırsaklarda iltihaplanma olmuş dedi.Doktor antibiyotik şurup verdi ağzına değdiği anda ne var ne yok kusuyo. Tadını beğenmiyor midesini bulandırıyor.Bi de toz verdi suya karıştırıp içiriyorum.Her kaka ypışında sırtına çıkıyo sıvı olduğu için.Rota aşısını yapmadığıma çok pişman oldum.yaptırsam ishali daha mı çabuk atlatırdık acaba

Kızlar Bebeğim ishal oldu 1haftadır geçmedi daha. İstanbul’dan Antep’e yolculuk yaptım.yoldan mı hava değişiminden mi anlamadım.Kaka tahliliNde bağırsaklarda iltihaplanma olmuş dedi.Doktor antibiyotik şurup verdi ağzına değdiği anda ne var ne yok kusuyo. Tadını beğenmiyor midesini bulandırıyor.Bi de toz verdi suya karıştırıp içiriyorum.Her kaka ypışında sırtına çıkıyo sıvı olduğu için.Rota aşısını yapmadığıma çok pişman oldum.yaptırsam ishali daha mı çabuk atlatırdık acaba
Geçmiş olsun canım. Rabbim bebeğine şifa versin.

Kızlar merhaba bizde dün sünnet olduk. Benim bebeğim çok akıllı doğru düzgün ağlamayan hep gülen uykusu düzenli bi bebekti. Ama dün sünnetten sonra çok kötü ağladı 5 bucuk aylık şimdiye kadar hiç ağlamayan bebek 5 ayın patlamasını yaşadı. Lokal yapıldı ve sargı yok. Doktorumuz sargı daha çok problen oluyor yapışıyır kanatıyor 2 yıldır sargısız yapıyoruz dedi. Baticon sür 2 gğn sonra fucidin kreme başla dedi. 2-3 güne geçecek zatem dedi. Ama içim acıyo ara ara bi ağlamaya başlıyo nasıl içli ağlıyo anlatamam size. Bide ben baticon sürmeyi beceremiyorum galiba Zaten sürdüğüm an ağlamaya başlyo. Siz baticonu nasıl sürüyordunuz? Yani pamukla olmuyo baticon pamukta kalıyo. Direk döksem çok gekiyo napacam bilemedim. Uzun oldu kusura bakmayın ama çok çaresiz kaldım yavrum hiç bu kadar ağlamamıştı.

Kızlar merhaba bizde dün sünnet olduk. Benim bebeğim çok akıllı doğru düzgün ağlamayan hep gülen uykusu düzenli bi bebekti. Ama dün sünnetten sonra çok kötü ağladı 5 bucuk aylık şimdiye kadar hiç ağlamayan bebek 5 ayın patlamasını yaşadı. Lokal yapıldı ve sargı yok. Doktorumuz sargı daha çok problen oluyor yapışıyır kanatıyor 2 yıldır sargısız yapıyoruz dedi. Baticon sür 2 gğn sonra fucidin kreme başla dedi. 2-3 güne geçecek zatem dedi. Ama içim acıyo ara ara bi ağlamaya başlıyo nasıl içli ağlıyo anlatamam size. Bide ben baticon sürmeyi beceremiyorum galiba Zaten sürdüğüm an ağlamaya başlyo. Siz baticonu nasıl sürüyordunuz? Yani pamukla olmuyo baticon pamukta kalıyo. Direk döksem çok gekiyo napacam bilemedim. Uzun oldu kusura bakmayın ama çok çaresiz kaldım yavrum hiç bu kadar ağlamamıştı.
Agri kesici surup kullanmiyomusunuz?
Kullanmaniz lazim

Canım geçmiş olsun. Benim de bebeğim 5,5 aylık bizde sünnet düşünüyoruz. Ama bir taraftanda kıyamıyorum ya... doktor yaptırmak isterseniz 6. Aya kadar yaptırın dedi. Kararsız kaldım bende..

Canım geçmiş olsun. Benim de bebeğim 5,5 aylık bizde sünnet düşünüyoruz. Ama bir taraftanda kıyamıyorum ya... doktor yaptırmak isterseniz 6. Aya kadar yaptırın dedi. Kararsız kaldım bende..
Bence yaptır cnm. Çünkü büyüdükçe iyileşme sürecide uzuyor. Çok şükür şuan iyi ağlamıyo eski haline döndü biraz.

Merhaba geçmiş olsunöncelikle Allahım şifa versin bende yaptırnçmayı düşünüyodum yazdıklarınızı okuyunca korktum biraz tek mi bakıısunuz yanınızda bş büyük var mı ben tekim de üstesşnden gelebilir öiyim ağlamasına dayanabilir miyim bilmiyorum

Back