- 20 Mart 2016
- 320
- 464
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #37.061
Ben aldim canim hemen hemen dogum yaptiktan bir ay sonra aldim. Pttden aldimKızlar Doğum yardımını alan oldu mu devletin verdiği 300 TL’yi. Ben öğretmenim hala yatmadı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben aldim canim hemen hemen dogum yaptiktan bir ay sonra aldim. Pttden aldimKızlar Doğum yardımını alan oldu mu devletin verdiği 300 TL’yi. Ben öğretmenim hala yatmadı
Bende aldım numarana msj geliyo PTT den gelin alın diye. Başvurudan sonra 3ay kadar yatması laızm aslında. PTT ye gidip sor istersenKızlar Doğum yardımını alan oldu mu devletin verdiği 300 TL’yi. Ben öğretmenim hala yatmadı
Canım ben onu doğumdan 1ay sonra fln almıştım. Okula doğum belgesi verdinmiKızlar Doğum yardımını alan oldu mu devletin verdiği 300 TL’yi. Ben öğretmenim hala yatmadı
Bu arada maaşına yansımıyor. Yani hesabına Aldanma. PTT de ismine yatırılıyor.Kızlar Doğum yardımını alan oldu mu devletin verdiği 300 TL’yi. Ben öğretmenim hala yatmadı
İnternette gece terörü diye araştır canım videolara bak. Muhtemelen gece terörü yaşıyordur. Olabilirmiş bu her çocuktaKızlar benim bebeğim özellikle gündüz uykularından resmen çığlık çığlığa uyanıyor.Resmen kabus görüyor.El kadar bebek nası kabus görür anlamıyorum.Zor sakinleştiriyorum çok korkuyor.Sebebi nolabilir acaba?
Belki sütün hızlı akıyordur ya da büyüdükçe daha kuvvetli çektiği için çabuk doyuyordur. Kilo alımına baktıktan sonra değerlendirirsin durumu canımKizlar kafam cok karisti,bebegim ac mi degil mi?
Az emiyor ,ama sanki emmek de istiyor,memede oyalaniyor eliyle oynuyor,memeden cikinca azcik mizikliyo sonra gulup egleniyor,uykuya da daliyor cok sukur kisa da olsa az uyuyor,gecenlerde @Nil4 doktoruna sormustu ac durabiliyormus artik bebekler,bu durumda olaniniz var mi?az emen ama keyfi yerinde olan bebekler ?haftaya dr kontrolumuz,takmiycam diyorum kafaya ac mi diye,yine duramiyorum takiyorum,anne olduktan sonra takintili oldum valla
En fazla 10 dk duruyor demişsin canım ama benim de sütüm hızlı akıyor. Bazen kafasını çekince suratına fışkırıyor. Doğduğundan beri 15 dk dan fazla emmedi hiç ama kilo alımı iyi maşallah. Büyüdükçe çene kasları da gelişir daha iyi çekerler sütü. Senin bebeğinde de durum bu bence merak etmeBenim kızım da öyle. Azıcık emip doyuyor. Ama sık emiyor. En fazla emmesi 10 dk o da bölük pörçük. Azıcık emiyor sonra bana bakıp gülüyor ya da kafasını arkaya çevirip bakıyor ya da emmeyi bırakıp kazağımı inceliyor ya da gözüne ne takılırsa bırakıp onu inceliyor. Hele yanımda konuşan biri olsun ya da bir ses olsun emmeyi bırakıp ona bakıyor. Uzun zamandır böyle. Aç olsa bırakmaz bence demek ki doyuyor. Geceleri karanlık olduğundan dikkati dağılmıyor ve uyuduğu için güzel emiyor. Bu ay az kilo aldı ama sorun bu değil. Kan değerleri düşük çıktı ve idrarında enfeksiyondan dolayı az kilo almış.
Bazen meme reddi oluyormuş. İnstagramın varsa ali fuat serper diye bir doktoru takip ediyorum bayağı da takipçisi var o da yapmıştı meme reddiyle ilgili bir paylaşım. Normal diyor doktorlarSağol canım. Onlar tabi alışmış bebekleri emiyo sonra uyuyo bir sonraki emişine kadar.Nete yazıyorum var böyle bebekler. Demek ki imtihanım böyle diyorum Allahım sütümün tadı mı kötü yoksa diyorum. Aklımdan bi ton şey geçiyo.
Allah yardımcın olsun vallahi. Ben şimdiden birden fazla çocuk yetiştirenlere helal olsun diyorum. Bu sene pek kar yağmadı her yer mikrop dolu. Allah acil şifa versinKaç gündür hastaydım ağrı kesici aldım iyi beslenemedim büyük kızım da hasta 1 haftadır okula gitmiyo çok kötü bi 5 gündü benim için en sonunda bebeğim susmak bilmedi kolik zaten dedim ama en sonunda aç olduğna kanaat getirdim eşimi gönderdim mama aldırdım iki ölçü mama verdim direk uyudu yavrum açmış demekki Ahhhahhh 2 çocuklu hayat ne zormuş
Canım bi döneem bizmb de baya artmıştı kusmalar refluden dolayi.artik önlük yetiştiremez olmuştum.nane çayı yap 5kasik kadar içir bebeğine.inan çok rahatlatıyor.kusmasi duruyor.emzirdikten sonra bi 15 dk fln oyala hemen kucağına alma ayrıca.bir de basi baya yüksek olsun uyudugunda.ama en önemlisi bana göre nane çayı ve emziren sonra hemen kaldirmamakBebeğim o kadar çok kusuyor ki artık ne yapacağımızı şaşırdık. Ağız dolusu kusuyor hem de. Bu reflü bebek büyüdükçe azalan bir şey değil mi, bizimkinin iyice arttı kusması. Gece 10 da uyuyan bebeğim kaç gecedir reflü yüzünden 1 e kadar uyuyamaz oldu. Sürekli ağzına geliyor. Çok gelirse kusuyor, az gelirse geveleyip yutuyor. Tam uyuyacak gözlerini kapatıyor anında ağzına gelip uyanıyor. Bir de boğazını, yemek borusunu yakıyor sanırım çok rahatsız ve huzursuz oluyor. Böyle olup da çaresini bulan var mı, doktorumuz normal, geçecek diyor. Öyle ki zaman zaman sesi bile kısılıyor yavrumun, ses tellerine de zarar veriyor reflü.
Canım bence kolikten dolayı susmuyor bebeğin.benkm oğlumda da var ondan biliyorum.mamanin içerisindeki maddeleri sindirmek zor olduğu için uzun süre aciktormiyor bebeği,anne sütünün hazmı kolay olduğundan bebek daha çabuk açikiyor.yine de sen bilirsin tabiki benimkisi sadece bir fikirKaç gündür hastaydım ağrı kesici aldım iyi beslenemedim büyük kızım da hasta 1 haftadır okula gitmiyo çok kötü bi 5 gündü benim için en sonunda bebeğim susmak bilmedi kolik zaten dedim ama en sonunda aç olduğna kanaat getirdim eşimi gönderdim mama aldırdım iki ölçü mama verdim direk uyudu yavrum açmış demekki Ahhhahhh 2 çocuklu hayat ne zormuş
Var canım instegramım takibealıp bakacağım hemenBazen meme reddi oluyormuş. İnstagramın varsa ali fuat serper diye bir doktoru takip ediyorum bayağı da takipçisi var o da yapmıştı meme reddiyle ilgili bir paylaşım. Normal diyor doktorlar
Çocuğum biberonu da almıyor ki. Anca uykusunda. Acaba bu da mı meme reddinden dolayıBazen meme reddi oluyormuş. İnstagramın varsa ali fuat serper diye bir doktoru takip ediyorum bayağı da takipçisi var o da yapmıştı meme reddiyle ilgili bir paylaşım. Normal diyor doktorlar
Çok sağol canım Allah razı olsun kardeş çok güzel ama gerçekten zormuş şu karlr yağsa ya da havalar ısınsa bahar gelse de biraz daha rahatlasak keşke hem o zamana bebişlerimiz biraz daha rahatlamış olurlarAllah yardımcın olsun vallahi. Ben şimdiden birden fazla çocuk yetiştirenlere helal olsun diyorum. Bu sene pek kar yağmadı her yer mikrop dolu. Allah acil şifa versin
Çok sağol canım fikrin için zaten öyle her zaman hemen mama vermem ben beslenmeme dikkat ederim bişeyler yaparım sütü arttırırım ama bikaç gündür hastaydım o yüzden süt azaldı hissettim zaten kızım emerken yutkunmasından kilo alımı da iyi şükür öyle çok mamaya gerek yok eşim de verme taraftarı değil ama dün artık çaresi kaldım büyük kız da ateşli olunca Allah bütün şifa bekleyenlere şifa versin kuzularımız hasta olmasın inşCanım bi döneem bizmb de baya artmıştı kusmalar refluden dolayi.artik önlük yetiştiremez olmuştum.nane çayı yap 5kasik kadar içir bebeğine.inan çok rahatlatıyor.kusmasi duruyor.emzirdikten sonra bi 15 dk fln oyala hemen kucağına alma ayrıca.bir de basi baya yüksek olsun uyudugunda.ama en önemlisi bana göre nane çayı ve emziren sonra hemen kaldirmamak
Canım bence kolikten dolayı susmuyor bebeğin.benkm oğlumda da var ondan biliyorum.mamanin içerisindeki maddeleri sindirmek zor olduğu için uzun süre aciktormiyor bebeği,anne sütünün hazmı kolay olduğundan bebek daha çabuk açikiyor.yine de sen bilirsin tabiki benimkisi sadece bir fikir
Geçmiş olsun canım. Hasta halinle 2 çocuğa bakmak zordur gerçekten. Allah şifa versin...Kaç gündür hastaydım ağrı kesici aldım iyi beslenemedim büyük kızım da hasta 1 haftadır okula gitmiyo çok kötü bi 5 gündü benim için en sonunda bebeğim susmak bilmedi kolik zaten dedim ama en sonunda aç olduğna kanaat getirdim eşimi gönderdim mama aldırdım iki ölçü mama verdim direk uyudu yavrum açmış demekki Ahhhahhh 2 çocuklu hayat ne zormuş
Aa gerçekten mi çünkü aynı durum bende de varKızlar bu arada bugün doktora gittim.ara ara bi sarımsı akınti geliyordu.doktor rahmin temizlenmemiş tam olarak dedi.bir de ozellikle sezeryan sonrası enfeksiyon çok sık oluyor dedi.enfeksion da var dedi.fitil verdi.adet olmadım hala dedim normal dedi doğum sonrası.az önce fitili kullandım bakalım ins fayda eder akintima
Acaba kaşıkla mı versen. Öyle olunca da nasılsa doyuyorum diye hiç mi almaz acaba. Benim oğlum da iki kez gün boyu memeyi reddetti. Emziği emiyor şopur şopur memeyi almadı. Ve emziği de vermedim öyle yapınca inatlaştık aç kalınca mecbur emdi ha tabii uykuluyken verdim memeyi. Ama aç uyusaydı dayanamaz başka yola başvururdum sanırım :/Çocuğum biberonu da almıyor ki. Anca uykusunda. Acaba bu da mı meme reddinden dolayı
Oğlumun reflüsü azaldi artik doydugunda birakiyo zorlasamda yediremiyorum fazla yemedigi icin kusmuyo diye düşünüyorum. Zaman zaman agzina geldigi oluyo ama eskisi kadar degil. Umarim yavrunda duzelir en kisa zamanda geceleri bu sebepten uyuyamiyodu dedigin gibi. reflu azalinca uykusuda duzene girdi artik. Acikcasi hic bu kadar erken düzeleceğini dusunmemistimBebeğim o kadar çok kusuyor ki artık ne yapacağımızı şaşırdık. Ağız dolusu kusuyor hem de. Bu reflü bebek büyüdükçe azalan bir şey değil mi, bizimkinin iyice arttı kusması. Gece 10 da uyuyan bebeğim kaç gecedir reflü yüzünden 1 e kadar uyuyamaz oldu. Sürekli ağzına geliyor. Çok gelirse kusuyor, az gelirse geveleyip yutuyor. Tam uyuyacak gözlerini kapatıyor anında ağzına gelip uyanıyor. Bir de boğazını, yemek borusunu yakıyor sanırım çok rahatsız ve huzursuz oluyor. Böyle olup da çaresini bulan var mı, doktorumuz normal, geçecek diyor. Öyle ki zaman zaman sesi bile kısılıyor yavrumun, ses tellerine de zarar veriyor reflü.