2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ya arkadaşlar rota yaptırıp da bebeği rahatsızlanan kim vardı? Biz pazartesi rota yaptırdık.3gündür huzursuz.uykusu ve beslenmesi altüst oldu
Ben canım. Benim bebeğimin gaz sorunu bitmiş gibi bişeydi. Aşıdan sonra tekrar başladı. Kakasını çok zor yapmaya başladı.Dediğin gibi çok huzursuz sürekli mızmızlayan bir bebek olmuştu. Daha yeni yeni azalıyor şikayetleri doktor 2 haftaya geçer demişti. Bugün tam 2 hafta oldu...

Eyvah Eyvah. 2 hafta mı? Umarım tez zamanda gecer

Kızlar bebeğinde biodermanın ABCderm şampuanını kullanan var mı? Tavsiye ediyor musunuz?
Valla biz kullanıyoruz, çok da memnunuz. Çocuk doktorumuza da sorduk, mustela, bioderma veya sebamed kullanın dedi. Denemek için mustela aldık ama bebeğimizin kaşındaki egzamatik probleme biodermanın şampuanı daha iyi geldi. Ama elbette bebekten bebeğe değişebilir

Kızlar bu bebeklerin ateşi kaç dereceye kadar normal kabul ediliyor? Benim kızımın ateşi sık sık 37.5 lara çıkıyor. Genelde de 37 civarlarında, yani 37 nin altına düştüğü nadir oluyor. Normal mi bu?

Bizden bir derece fazlalar genelde.
35.3 benim 36.0 oğlum şu an.
36-36.5 arasında.
37.5 fazla bence, hatta benim calpol verme eşiğim 37.5-38.
Kızımı 37.5 ile hastaneye götürmüştüm, normal demişlerdi, 38 üstü olmadıktan sonra normalmiş ama bir kez olmuştu bir daha 36 üstüne çıkmadı (aşı vs gibi durumlar hariç)

Çok kalın giydiriyor ve evin ısısı fazla olabilir mi?
Doktoruna danış istersen, belki hafif enfeksiyon vardır kanda ateşi yükselten.

ben kullanıyordum ama bebeğim atopik dermatit oldugu için mustela stelatopia’ya geçtik. çok aşırı hassas ciltlere abcderm vermiyorlar sanırım. doktorumuz şampuanımızı değiştirtti yani.

Çok hassas veya döküntüleri olan bi bebek değil sebamed kullanıyorum bende. Ama bioderma daha iyi gibi geldi. Birde bioderma ürünlerini nereden alıyorsunuz? Trendyol ve kırmızıbeyazevzane sitelerinde gördüm. Trendyola güvenebilirim ama kırmızıbeyazeczane den alısveriş yapan oldumu? Fiyatları indirimde orada

Evin ısısı 22-23 derece. Altını da üstünü de iki kat giydiriyorum. Çok hareketli acaba hareketlendiği için de hararet yapıyor olabilir mi? Ama durgun zamanlarında da 37 çıktığı oluyor. Doktora götüreyim en iyisi. Kafasını da uyurken sağa sola çok sallamaya başladı bi de sürekli kulağının etrafındaki saçlarını çekiyor, kulak iltihabından şüpheleniyordum belki de o da ateş yapıyor olabilir.

Bebeğim için kullanmıyorum da kendim için hep recete.com dan sipariş veriyorum canım en uygun fiyatlı orası geliyor bana. Bir bak istersen. Yıllardır ordan alışveriş yaparım bi sorun yaşamadım.

Ben de öyle biliyorum 38 e kadar normal diye ama sürekli 37 lerde olması normal mi onu bilmiyorum.
Benimde oglanin genelde 36.5 - 36.7 biraz fazla hareket edince olcuyorum denemek icin 36.9- 37 oluyo. Insaallah bi sorun yoktur canim.ben artik tek kat giydirmeye basladim. Biraz kalin olsun ustu sikilip aglamaya basliyor

Eğer koltuk altından ölçüyorsanız 37,2 sınır kabul edilir
Dr ateşi 38,1 oldu dedim ilk nereden ölçtün diye sordu koltuk altı deyince siz 39 U görmüşsünüz dedi
küçük bebeklerde en güvenilir popodanmış ve koltuk altına göre yaklaşık 1 derece yüksek çıkıyormuş

Canım Eli kulağına gidiyorsa diş de olabilir salyasi ateşi huzursuzlğu da varsa aklında olsun.

Resmen sutum azaldi cocuk 45 dk emiyor emiyor 15 dk bile uyuyamiyor. Aslinda sikinca ucunda azicik sut goruyorum ama emerken hic yutkunmuyor ne yapayim bilemedim

Resmen sutum azaldi cocuk 45 dk emiyor emiyor 15 dk bile uyuyamiyor. Aslinda sikinca ucunda azicik sut goruyorum ama emerken hic yutkunmuyor ne yapayim bilemedim
Canım geçen dr a gittiğimde yarim saatten fazla göğsünde tutma dedi, sut azalınca boşuna tutup hava yutuyor o da gaz...
2-3 gündür yatarak emziriyorum hem ben dinleniyorum hem de orda uyuyakaliyor hareket etmeyince de uyumaya devam edebiliyor dene istersen,sizde reflu olduğu için başının altına ince bi yastık koyarak deneyebilirsin

Ben vücudunu doğal zeytinyağlı sabunla yıkıyorum ama bu kızımın cildi daha hassas sanki, hemen yanakları puturlesiyor, saçlarına sebamed kullanıyorum... bioderma yazMissiniz vucud için mi sac için mi?

Bioderma hem saç hem vücut için. Sebamed ide saç ve vücutta kullanıyorum ama bioderma ya geçeceğim. Şuan dada kampanyası var 1 litrelik şampuan 80 lira civarında hemde bir alana bir bedevası var baya uzun süre kullanılır

Selam anneler :)
Çok nadir bakabiliyorum, ara ara okuyorum tek tek alıntılayamadım ama benim oğlumda ateş için sınırım kulaktan 37,5. Ateşi var gibi gelirse çorapsız dolaştırıyorum. Doktoru 37,5 gördüğünde üstünü incelt dedi. Yükselmeye devam ederse ılık duş aldırıyorum. 38i görürsem calpol veriyorum. Yarım saat içinde düşmez ise ibufen ilacını yanıma alıp acil yolunu tutuyorum. Düşer ise ateş durumuna göre ya 8 saatte bir calpol ya da 4 saatte bir dönüşümlü calpol-ibufen olarak devam ediyorum. Ama bu normal ateşte davrandığımız. Israrcı bir ateş ise ani yükselebiliyor. 15 dakikada bir ölçüyorum, ateşin yükselme hızına göre davranıyorum artık. Eğer hızlı artıyorsa ve düşmemekte ısrarcı ise duş aldırmadan calpol verip hastaneye gidiyoruz hemen çünkü 2 kere havale eşiğinden döndük hem de hastanede müşaahade altındayken.. Kızımda çok şükür henüz ateş olmadı hiç ama doktoru açılmamış calpol olmasını söylüyor evde hep. Onda da aynı adımları takip ederim sanırım. Bizim doktorumuz tedbir amaçlı yani nolur nolmaz diye ateş düşürücü verilmesi taraftarı değil. Ateş düşürücünün fazla ve gereksiz kullanımı ateş anında etkisini düşürürmüş. Bu yüzden adım adım gitmemi söylemişti.

byrktrfa bence o kadar fazla alma yeni geçeceğin üründen derim. Oğlumda sadece mustela kullanabildim. Şampuanını değiştirdiğimde hemen kabuk kabuk olurdu. Denemek için ne aldıysam hep çevreye dağıttım.. 1,5 yaşından sonra falandı sanırım daline geçtim oğlumda. Gözüm korktuğundan kızımda direkt musteladan başladım.

Bebeği biberon almayan anneler; şu sıkma kaşıkları denediniz mi? Yeni keşfettim ve benim kızda işe yaradı :) tamamen biberonu reddetmedi benimki ama çok zorluyordum alması için. Kavga dövüş alıyor yani biberonu.. boon ve munchkin markalarınınkini gördüm jokerde. İndirimden aldım bi tane, kaşığın arka haznesine sütü koyup yavaşça sıkınca kaşığa az az gelen sütü içirdim. İtiraz etmedi :) deneyin bir derim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…