• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bebekli eve yatılıyı anlamam. Yardımın dokuncaksa gel yani. Kıyamam sana. Bebişlemi uğraşcan evdekilerle mi. Gelmiş geçmiş olsun cnm. Bebişler hemen etkileniyor en ufak değişiklikte. İster istemez sende geriliyorsun direk etkiliyor bebişi.

çok teşekkür ederim canım benim aynen dediğin gibi, kafaya takmamaya çalışıyorum sütü direk etkiliyo benim moralim
zaten artık kimseyi idare etmicem millet beni pohpohlayacagina ben milleti pohpohluyorum:işsiz:

Ya kızlar,sizin bebişlerde emerken çok terliyor mu? Acaba bu emzirme sırası ve sonralarında mı üşütüyoruz.Terleyince nasıl davranacağımı bilemiyorum :KK43:

benimki bana cekmis elleri ayakları çok terliyo
benle temas ettiği yerler de ter oluyo
benimde onun değdiği yerlerim ter oluyo hemen, mesela onun kafasının sağı benim sol kolum gibi, senin bebeğin komple mi terliyo bizimki gibi lokal mi acaba

Kizlar dondurucuda tam 3 ay once bugünün sutleri var bazi yerlerde 3 bazi yerlerde 6 ay ömrü var diyo ne yapmaliyim sizce atmaliysam da hangi gunden baslamaliyim vermeye. Bugune kadar hep verdim ama 1 gune ait 5 torba olduğu icin bitiremedim

çok teşekkür ederim canım benim aynen dediğin gibi, kafaya takmamaya çalışıyorum sütü direk etkiliyo benim moralim
zaten artık kimseyi idare etmicem millet beni pohpohlayacagina ben milleti pohpohluyorum:işsiz:

Aynen öyle. Ne pohpohlıcan aman boşver. Dediğim gibi yardımı dokuncak olan gelsin. Yardımı dokunmıcak kusura bakmasın çaya gelsin. Öyle kalmaya gelen olduğunda bidaha bebişin ağladığında koridorda gez. Belki rahatsız olurlar.

Gündüz 2 saatte bir emiyor canım. Şimdi uyandı mesela saat 2 desem, hemen emecek 10-15 dakika boyunca, sonra gazı için 15 dakika gezecek, sonra oyun halısında 15 dakika oynar, bir 15 dakika altını açarım rahat rahat döner eder eğlenir, 1 saat geçer toplam. Biraz daha ayakta gezdiririm sonra ayağıma koyar 5 dakikada uyuturum. 1,5 saat uyanık kalmış olur ama 2 saatte bir emdiği için yarım saate kalkar emmeye tekrar. Ve tüm süreç baştan yaşanır. Yani gündüz öyle güzel bir uykusu yok 2 saatte bir yarım saat gibi. Haftda 1 falan 4te yatıp 7de uyanıyor ama neden o gün öyle uyuyor bilmiyorum. Genelde gündüz uyanık özetle.

İlk bebeğim 6 aylıkken düzenli gündüz uykusuna geçmişti. Sabah 11-13 ve öğleden sonra 15-17 arası uyurdu. Kaldırıp hemen parka götürürdüm, gelince her akşam yıkar gece muhallebisini verir 8de de yatırırdım. Allah o günleri tez nasip eder inşallah.

Büyüdükçe gündüz uykuları da rutine ve düzene girecek inşallah. Az kaldı (inşallah)
Benim bebeğimde 2 saatte bir yarım saat ancak uyuyor. Dediğin gibi haftada 1 kez falan 2-3 saat kesintisiz uyuyor akşam üzeri..
Maalesef ayakta uyumuyor, kucakta hoplaya hoplaya uyuyor ter içinde kalıyorum...
İnşallah gündüz uykuları da düzene girer...

A Anglla53 benimd3 sut var dolapta ve ayni kafa karisikligi bende de vardi canim cocuk dr b arkadasima sordum oda 3 ay onru var demisti ama bazi yerlerde 6 diyo konuyu detayli arastiran var mi aramizda acaba

Selamlar
4. Ay aşılarını yaptırdık bugün. 2. Ay aşıların devamıymış. İki ayrı bacaktan 2 aşı yapıldı, bir tanesi acıtmadı diğeri yaktı ve ağlattı minnoşu.
2. Ay aşıları ateş yapmışsa bunlar da yapabilirmiş.

Bıngıldağımız kapanmak üzereymiş (5 ay -12 ay arasında kapanması tamamlanırmış)

Demir ilacı verildi.

1 kilo almış boyu 65 olmuş. (Kaçtı hatırlamıyorum.) gelişimi şükür iyiydi.

4. Aydan inşallah sizlerin de yaşayacağı güzel haberlerim var. Biliyorsunuz benim oğlan gece 11de uyuyordu ve erken nasıl yatırırım nasıl uykusunu düzenlerim diye araştırıyordum. Bu arada ilk çocuğumun ay ay gelişmelerini yazdığım ajanda da şöyle yazmışım: “4. Ay ortalarında akşam 20.30 da yatıyor sabah 8.30da kalkıyor-3 kez emzirmeye kaldırıyorum”. Epey dua ettim Allahım ne olur bu da uyku düzenine geçsin diye ve 3 akşam önce oğlan 8 küsürde akşam uyudu, baktım 9,10,11 uyanmıyor ...tabii kaç kez nefesini dinledim anlatamam. Benimki 1 saat bile aralıksız uyumaz çünkü. Gece 12de yatakt kucağıma alıp emzirdim baktım uykusu bile açılmıyor ger koydum, 4te kendisi acıkmış mızırdandı kalktım gene emzirdim yatırdım. Uzun lafın kısası 8de yattı sabah 8de kalktı. Ertesi gün ve sonraki gün de aynısı olunca demek gece gündüZü ayırt ediyor, büyüyor, kendine düzen oluşturuyor die kanaat getirdim. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Çok zor günler geceler geçiren annelere inşallah umut olur, sizin bebeklerniz de erken yatmaya başlar, sizlere biraz nefes, biraz rahatlık olur inşallah.
Peki bunun için ne yaptınız

Peki bunun için ne yaptınız
Kızımda da oğlumda da bir şey yapmadım.
Sadece uyku sinyallerini takip edip uykusu geldiği an uykusunu kaçırmadan hemen uyutuyorum ve asla onun rutinini bozmuyorum. Mesela eşim “aç kaldı kaldır kaldır” diye çok ısrar etti ama gece büyük uykuya dalmıştır diye ellemedim. Eğer kaldırıp salona getirip ışıklı, sesli ortama soksaydım uykusu açılabilir düzenini bozabilirdim. (Kızımda 1 sene asla 20.30dan sonra dışarı çıkmadım ve eve akşam misafir kabul etmedim, her akşam uykusunu aynı saatte takip edip uyuttum)

Çocuğu uyku konusunda çok problemli olan nadir durumlar hariç hepimizin bebekleri kendi düzenlerini yavaş yavaş kuracaklar.

Amin
ben emzirirken zipliyorum canım topta işe yarıyor çoğu zaman yaramadığı çok çırpındıg zaman kucagimda gezdirerek emziriyorum, iki üç kez fazla cekse kar mantığıyla oturma gezme ziplama degistirerek israrla devam ediyorum sürekli arada da sakinlestiryorum ama yoksa iyice çığlık çığlığa ağlıyo emmiyo

kucağımda gezdirip emzirirken de dikine tutuyorum yan tutarsam ağlıyo füze gibi dimdik durcak ille
umarım sende de işe yarar minnoş da rahat eder:dua:
amin canım inşallah. Şu Emme olayı beni mahvetti. Yani emmeme olayı aslında

merhaba kızlar
şimdi hastaneden eve geldik sünneti yaptırdık, sabah gittik onda ordaydik ki eve çok yakın hastane,
uzun süre ac uykusuz kaldı sabah sekiz bucukta emmisti, onbir buçukta sunnete indirdiler onikiyi on gece odaya çıktık hemen emzirdim, uykusuz kaldığı için sunnet olurken uyumuş çıkarırken uyanıp bastı yaygarayi açlıktan ve uykusuzluktan

beklerken ameliyathaneye alan kişi bizi çağırdı pipinin kesilen parçasını verdi ve para beklemiş galiba biz anlamadık, kimsemiz de yok burda sünneti bile olduktan sonra söyledik ailelere. adam bize her gördüğünde trip atti ya:kusmuk:ne biliyim en son bahşişi evlenirken dağıtmıştık:oha:

aksam ve yarın sabah pansumana goturcez antibiyotik batikon calpol ve fitil yazdı doktor, büyük bez tak dedi ama altı numara alın dedi sizce çok büyük olmaz mi ya altı numarao_O
bide bardak vs demedi bisey. burda galiba herkes bardak falan koydu pipiye,

kontrolde doktorun üzerine çiş yaptı doktorumuz epey yaşlı bezi aldı kendi yaptı oğluma, yapabiliyo muyum yıllar oldu yapmayalı falan dedi. eğlenceli babacan bi adamdı:KK9:

darısı henüz sünnet olmamış bebislere inşallah

sünnet sonrası ile ilgili doktoru bisey demedi önerisi ve tecrubesi olan varsa ve yazarsa çok minnettar kalırım :KK200:
Ya ben henüz yaptırmadım sünneti. Gittiğim doktor prensip gereği 6ay dan önce yapmıyormuş. Bir de manyak halaları (halalar kızmasın. Ben de bir halayım) erken erken diye yedi beni.:duduk::KK11:

Arkadaşlar bebişleriniz ellerini emiyor mu? yanı benim minik yavru 2.5 aylık elini emiyor ama sadece sol elini ağzına götürüyor sağ elini hiç emmiyor açıkcası bu durum beni endişelendiriyor
Oglumda sadece sag elini emiyor bende endişelendim canim ama doktora sordum önemsemedi bile normal heralde once hangi elini kesfettiyse hep onu emiyolar sanirim

Oglumda sadece sag elini emiyor bende endişelendim canim ama doktora sordum önemsemedi bile normal heralde once hangi elini kesfettiyse hep onu emiyolar sanirim
Anladım canım cevabın için teşekkürler... içim rahatladı.... benim 3 yasında engelli bir evladım daha var onun da sol tarafı daha az hareket ediyor elini kolunu daha az oynatabiliyor yine aynı şeylerle karsılasacagım diye bu endişem yoksa daha mimicikler zamanla keşfederler

Günaydın herkese. Bebeğim bazen uyurken kafasını hızlı bir şekilde bir sağa bir sola döndürüyor, neden böyle yapıyor olabilir? Hızlı hızlı sallıyor. Genelde sabaha doğru yapıyor.

Anladım canım cevabın için teşekkürler... içim rahatladı.... benim 3 yasında engelli bir evladım daha var onun da sol tarafı daha az hareket ediyor elini kolunu daha az oynatabiliyor yine aynı şeylerle karsılasacagım diye bu endişem yoksa daha mimicikler zamanla keşfederler
Rica ederim canim . Rabbim yardımcın olsun. Cok cok ozel bi annesin. InsAllah yavrularin hepimizin yavrusu saglikla büyürler.
Bende acaba bi kolunumu daha cok oynatiyo diye düşündüm hareketlerini takip ettim iki kolunuda oynatiyo ama sadece sagi emiyo hareketleri normal olduğu icin bende hangisini kesfettiyse onu emiyo diye düşündüm. Bazen sag elini tutuyorum ozamanda solu goturuyo agzina:)

Benim de oğlum iki elini birden emmeye çalışıyor. Bazen sapur supur sesler çıkarıyor. Hatta geçen videoya çekip kV göndermiştim aman ellerini emmesin eldiven tak dedi :) Doktora sordum ellerini keşfediyor müdahale etme 2 yaşına kadar normal dedi. Simdi kendi haline bıraktım bazen çok emerse eline oyuncak veriyorum ona bakarken unutuyor :)

Günaydın herkese. Bebeğim bazen uyurken kafasını hızlı bir şekilde bir sağa bir sola döndürüyor, neden böyle yapıyor olabilir? Hızlı hızlı sallıyor. Genelde sabaha doğru yapıyor.
Benim bebeğimde aynı şekilde yapıyor tam uykuya dalarken hızlı hızkı çeviriyor kafasını bi o yana bi bu yana

Benim bebeğimde aynı şekilde yapıyor tam uykuya dalarken hızlı hızkı çeviriyor kafasını bi o yana bi bu yana

Ben 1 aylık olduğundan beri yüzüstü yatırıyorum.Tabii o zamanlar daha az yatırmaya çalışıyordum ama baktım böyle rahat,kendinide kurtarıyor,o zamandan beri var bu hareket.Hop kaldırıyo sağa,hop kaldırıyo sola.Hızına yetişemiyorum :) Ya rahat hissetmiyor kendini,yerini değiştirmeye çalışıyor,ya da bi yeri kaşınıyor yavrucağın diyorum...

F filmgibi reflü için yaptığın bişey var mı? Kusuyor mu seninkide sürekli?

Cumartesi kontrolü vardı,dün yine götürdüm sürekli kusuyor diye.Tüm batın usg çekildi,idrar tahlilide yaptırmıştık,kültür de dahil herşey normal.Doktor yapılacak tüm testleri yaptık,geriye reflüye bağlı olması kalıyor,gazdan dolayı karındakı basınçla birleşince oluyordur dedi.Bu zamana kadar da hiç reflü dememişti bizde...
10 gün daha gaz ilaçlarını kullan,sonra bitecektir gazı artık,bırak kullanmayı dedi...

Dediğin gibi gözleri kapalı katıla katıla ağlıyor gece uykusuna geçmeden.Hem gaz,hem uyku sıkıştırıyor,ondan galiba.Kolumuza yüzüstü yatırınca karnına baskı olunca rahatlayıp uyuyabiliyor iç çeke çeke...

Back