• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
E ecrinnaz-dlk ve belcimahir belcimahir emzirme sanatı grubunu takip etmelisiniz bence.Emzik ve biberon kullanıyor musunuz diye soruyorlar direkt soru sorduğunuzda.Ve anında onları hemen çöpe atın emmesini istiyorsanız diyorlar.Evet çok mantıklı şeyler paylaşıpaçıklamasını yapıyorlar ama bi yerden sonra ben sıkıldım artık aynı şeyleri görmekten.Biberon ve emziğin meme reddine sebep olduğu söyleniyor.Biberon yerine şırınga ya da alıştırma bardağı,kadehle verebilirsiniz diyorlar.Ve ten temasını öneriyorlar.İlla emmesi için değil,ararsa verirsiniz ama kokunuzu alsın iyice diyorlar.Az çok ezberledim,hep aynı şeyler söylendiği için :)

kk birinci noteri kk birinci noteri sünneti yaptırmışsınız.hayırlı olsun.Bebişe de geçmiş olsun.Bizde 4. Ayda ufak bir operasyon gerektiği için sünnetide yaptırmış olacağız inşallah.Nerede ve ne kadara yaptırdınız?
Terlemeye gelince kafası ve boyun kısmı terliyor,uzun sürerse emmesi sırtıda terleyebiliyor.Terleyince de üstünü örtme ihtiyacı hissediyorum,daha çok terliyor tabii.Sonrasındada üst değiştirmek eziyet.Nefret ediyor giy çıkart giy çıkart :)

Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar
kan ilacı verilmiş,bunu doktorunuzda önerdi mi? Dün sordum doktora,sağlık ocağı 4. Ayda vereceğiz demişti.Kullanma,6. Ayda değerlerine bakar ona göre kullanırız dedi.Tam istediğim cevaptı bu...

kk birinci noteri kk birinci noteri sünneti yaptırmışsınız.hayırlı olsun.Bebişe de geçmiş olsun.Bizde 4. Ayda ufak bir operasyon gerektiği için sünnetide yaptırmış olacağız inşallah.Nerede ve ne kadara yaptırdınız?
Terlemeye gelince kafası ve boyun kısmı terliyor,uzun sürerse emmesi sırtıda terleyebiliyor.Terleyince de üstünü örtme ihtiyacı hissediyorum,daha çok terliyor tabii.Sonrasındada üst değiştirmek eziyet.Nefret ediyor giy çıkart giy çıkart :)

kan ilacı verilmiş,bunu doktorunuzda önerdi mi? Dün sordum doktora,sağlık ocağı 4. Ayda vereceğiz demişti.Kullanma,6. Ayda değerlerine bakar ona göre kullanırız dedi.Tam istediğim cevaptı bu...

geçmiş olsun diyeyim şimdiden canım umarım önemli bişey değildir,
İstanbul'dayım ben haznedardaki vital hospital de yaptırdım doğumu da orda yapmıştım, hasta kabulde fiyatı 600 800 demişler lokal ve genel anestezi için farklı fiyat var, doktorumuz vedat bey ürolog ve başhekim aynı zamanda biz memnun kaldık.
dün akşam ve bu sabah pansumana götürdüm, sargiyi açtılar sabah. buradaki arkadaşlar bardak koyuyomus kesip, bende türk kahvesi boyu karton bardak aldım eve gelince koydum tam oldu kesmeye de gerek kalmıyo aklında bulunsun canım
dün çok ağladı çiş yaptıkça, ama yine de rahattı ilaclardan galiba bol bol uyudu, bende ilk defa bu kadar dinlenmis oldum bu sayede,
onun dışında şimdilik rahatiz umarim çabuk geçer ben de gelişme oldukça yazarım zaten, aklına bişey takılırsa sorarsın ben elinden geldiğince yanıtlarım

Ya ben henüz yaptırmadım sünneti. Gittiğim doktor prensip gereği 6ay dan önce yapmıyormuş. Bir de manyak halaları (halalar kızmasın. Ben de bir halayım) erken erken diye yedi beni.:duduk::KK11:

tam çocuğun dönmeye apalamaya başlayacağı zaman o da
arkadaşım normalde altını değiştiremiyo poposuyla geri atiyomus kendini donuyomus falan, dikkatli olunca bisey olmaz tabi ama erken olsa daha rahat edersin sanki. hayırlı zamanda olur inşallah senin boncukta

Günaydın herkese. Bebeğim bazen uyurken kafasını hızlı bir şekilde bir sağa bir sola döndürüyor, neden böyle yapıyor olabilir? Hızlı hızlı sallıyor. Genelde sabaha doğru yapıyor.

Benim bebeğimde aynı şekilde yapıyor tam uykuya dalarken hızlı hızkı çeviriyor kafasını bi o yana bi bu yana

Ben 1 aylık olduğundan beri yüzüstü yatırıyorum.Tabii o zamanlar daha az yatırmaya çalışıyordum ama baktım böyle rahat,kendinide kurtarıyor,o zamandan beri var bu hareket.Hop kaldırıyo sağa,hop kaldırıyo sola.Hızına yetişemiyorum :) Ya rahat hissetmiyor kendini,yerini değiştirmeye çalışıyor,ya da bi yeri kaşınıyor yavrucağın diyorum...
Benim oğlumda özellikle sabaha karşı başlıyor uykusunda hızlı hızlı kafasını sağa sola çevirmeye. Bazen ıkınmayla beraber yapıyor bunu. Sonradan gazdan olabileceğini düşündüm. Çünkü gündüzleri hareketli genelde kendi çıkarıyor gazını. Ama gece boyunca emiyor yatıyor gaz birikiyor. Öyle yapmaya başlayınca kaldırıp altını açıp karın masajı yapıyorum ve baya gaz çıkarıyor geri yatırıyorum rahatlayıp uyuyor. Gaz çıkarma işleminden sonra kafasını çevirmiyo bende oyüzden buna bağladım

yazmayı unutmuşum ya terleme ile ilgili
acaba emzirmeden sırtına mendil veya havlu koyup emzirince cikarsan mi
ben de o kadar üzerimi degistirsem sinirlenirim heralde, iyi bakmak için elimizden geleni yapıyoruz ama herşeyi hoş karsilamiyor bu bidiklar

Bu kan damlası o kadar ucu karışık bir şey ki...
Normalde 8. Ayda genel kan taraması yapılıyor bebeklere. Benim kızıma ben 4. Ayda verildiğinde 1 ay kullandım kullanamadım çünkü sürekli tükürüp kusuyordu. Ben de bıraktım. ( nasıl ve neye dayanarak kendimce böyle bir karar aldıysam) ve pekmez kullanımını arttırdım(ek gıdaya erken başladık- kahvaltıya 1 kaşık, gece muhallebisine 1 kaşık her gün koydum). Bu arada bir akrabamızın bebeği de kızımdan 3 ay büyüktü onlar da kan ilacı verememiş kullanmamışlardı. Onların 8. Ay taraması gelince bir sonuç çıktı; atıyorum ortalama değer 80-120 , bebekte 2 çıktı. Hemen ek kan şurupları iğneleri... sonra yükseldi mi yükselmiyor mu diye haftada bir çocuğu delik deşik edip kontrolü sürdü ve çocuk hala kansız (3 yaşına yaklaşık) ve hayalet gibi bembeyaz.

O zaman beni aldı bir korku dedim benim kızı da delip deşecekler, kan ilacına geri döndüm ama ne mümkün kız hiç kabul etmedi. Neyse çok uzattım 8. Ay taramasında neredeyse hiç kan damlası kullanmamış olmamıza rağmen kızın değerleri gayet iyi çıktı, bir daha da kullanmadık.

O yüzden ben kullanmadım kızımın değeri iyiydi ama akraba kullanmadı oğlunun değeri düşük değil yok olmuş neredeyse.

Ben bu sabah aç karnına vermek lazımdı unuttum emzirdim ama yarından itibaren vereceğim, bizim ilk çocukta da gittiğimiz doktor aynı, o 4. Ayda başlamamızı onaylamıştı biz o sebeple başlıyoruz ama doktorunuz 6. Ay diyorsa onun takibinde o şekilde başlamanız da doğrudur tabii ki.

tam çocuğun dönmeye apalamaya başlayacağı zaman o da
arkadaşım normalde altını değiştiremiyo poposuyla geri atiyomus kendini donuyomus falan, dikkatli olunca bisey olmaz tabi ama erken olsa daha rahat edersin sanki. hayırlı zamanda olur inşallah senin boncukta
Ay ben bunu hiç düşünmemiştim. Doğru söylüyorsun. Ben hemen bu doğrultuda girişimlerde bulunayım.:KK58:

Kızlar küçük meleklerimizle ilk sevgililer günümüz kutlu olsun :KK200:
Biz 5 yildir ilk defa eşimle ayri geçiriyoruz sevgililer gununu :( ve ilk defa bu kadar ayri kaliyoruz :( annemlerle 10 günlük tatile geldim, esimin isleri yoğundu o gelemedi. Ama bugün çalan kapı ve karşımda kocaman çiçeği görünce cok cok mutlu oldum. Neyse ki cok fazla ozleyemiyorum cunku oglum babasinin fotokopisi gibi :D Allah ayırmasın yavrularimizdan, eşlerimizden. Boyle gunler de birer vesile :KK200:

F filmgibi reflü için yaptığın bişey var mı? Kusuyor mu seninkide sürekli?

Cumartesi kontrolü vardı,dün yine götürdüm sürekli kusuyor diye.Tüm batın usg çekildi,idrar tahlilide yaptırmıştık,kültür de dahil herşey normal.Doktor yapılacak tüm testleri yaptık,geriye reflüye bağlı olması kalıyor,gazdan dolayı karındakı basınçla birleşince oluyordur dedi.Bu zamana kadar da hiç reflü dememişti bizde...
10 gün daha gaz ilaçlarını kullan,sonra bitecektir gazı artık,bırak kullanmayı dedi...

Dediğin gibi gözleri kapalı katıla katıla ağlıyor gece uykusuna geçmeden.Hem gaz,hem uyku sıkıştırıyor,ondan galiba.Kolumuza yüzüstü yatırınca karnına baskı olunca rahatlayıp uyuyabiliyor iç çeke çeke...
Benimkinin pek yoğun yoğun kusmasi yoktu. Garip bi bebek :D kusmugunu bile geri yutuyor. Surekli agzina geliyor geliyor ve yutuyor. Gaviscon verdi duzenli kullandim bir donem ama bir fark olmadi :(

Selamlar
4. Ay aşılarını yaptırdık bugün. 2. Ay aşıların devamıymış. İki ayrı bacaktan 2 aşı yapıldı, bir tanesi acıtmadı diğeri yaktı ve ağlattı minnoşu.
2. Ay aşıları ateş yapmışsa bunlar da yapabilirmiş.

Bıngıldağımız kapanmak üzereymiş (5 ay -12 ay arasında kapanması tamamlanırmış)

Demir ilacı verildi.

1 kilo almış boyu 65 olmuş. (Kaçtı hatırlamıyorum.) gelişimi şükür iyiydi.

4. Aydan inşallah sizlerin de yaşayacağı güzel haberlerim var. Biliyorsunuz benim oğlan gece 11de uyuyordu ve erken nasıl yatırırım nasıl uykusunu düzenlerim diye araştırıyordum. Bu arada ilk çocuğumun ay ay gelişmelerini yazdığım ajanda da şöyle yazmışım: “4. Ay ortalarında akşam 20.30 da yatıyor sabah 8.30da kalkıyor-3 kez emzirmeye kaldırıyorum”. Epey dua ettim Allahım ne olur bu da uyku düzenine geçsin diye ve 3 akşam önce oğlan 8 küsürde akşam uyudu, baktım 9,10,11 uyanmıyor ...tabii kaç kez nefesini dinledim anlatamam. Benimki 1 saat bile aralıksız uyumaz çünkü. Gece 12de yatakt kucağıma alıp emzirdim baktım uykusu bile açılmıyor ger koydum, 4te kendisi acıkmış mızırdandı kalktım gene emzirdim yatırdım. Uzun lafın kısası 8de yattı sabah 8de kalktı. Ertesi gün ve sonraki gün de aynısı olunca demek gece gündüZü ayırt ediyor, büyüyor, kendine düzen oluşturuyor die kanaat getirdim. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Çok zor günler geceler geçiren annelere inşallah umut olur, sizin bebeklerniz de erken yatmaya başlar, sizlere biraz nefes, biraz rahatlık olur inşallah.
Darisi hepimizin basina

Kizımda da reflu vardı şükürler olsun bitti 3 haftadır gastrotussbaby diye ilaç veriyorum doktor 3 kere dedi ben 1 kere zor verdim ona rağmen çok azaldı kusmasi bi de tıka basa doyurmamak lazım ara ara sık sık verdim bu dönemde

Rica ederim canim . Rabbim yardımcın olsun. Cok cok ozel bi annesin. InsAllah yavrularin hepimizin yavrusu saglikla büyürler.
Bende acaba bi kolunumu daha cok oynatiyo diye düşündüm hareketlerini takip ettim iki kolunuda oynatiyo ama sadece sagi emiyo hareketleri normal olduğu icin bende hangisini kesfettiyse onu emiyo diye düşündüm. Bazen sag elini tutuyorum ozamanda solu goturuyo agzina:)
Allah razı olsun canım...Amin insaAllah Rabbim evlatlarımızla sınamasın bizleri

E ecrinnaz-dlk ve belcimahir belcimahir emzirme sanatı grubunu takip etmelisiniz bence.Emzik ve biberon kullanıyor musunuz diye soruyorlar direkt soru sorduğunuzda.Ve anında onları hemen çöpe atın emmesini istiyorsanız diyorlar.Evet çok mantıklı şeyler paylaşıpaçıklamasını yapıyorlar ama bi yerden sonra ben sıkıldım artık aynı şeyleri görmekten.Biberon ve emziğin meme reddine sebep olduğu söyleniyor.Biberon yerine şırınga ya da alıştırma bardağı,kadehle verebilirsiniz diyorlar.Ve ten temasını öneriyorlar.İlla emmesi için değil,ararsa verirsiniz ama kokunuzu alsın iyice diyorlar.Az çok ezberledim,hep aynı şeyler söylendiği için :)
Teşekkürler canım saol paylaşım için

Ya arkadaşlar rota yaptırıp da bebeği rahatsızlanan kim vardı? Biz pazartesi rota yaptırdık.3gündür huzursuz.uykusu ve beslenmesi altüst oldu

Back