Zorunluluk diye birşey yok tabi ama hazır böyle bir imkan varken; tahlil sonuçlarını görüp ona göre alınması gereken bir önlem varsa aldırmak istemezmisin? Sonuçta tek dileği sağlıklı çocuğumuz olması..O yüzden ihmal edilmeye gelmez canım..Kalp atışı duyuncada bilgi veriliyor ve ordaki ebe sonrasında seni arayarak sürekli bilgilendiriyor aşı vs.takipleri için..
Verdim canım. İki tüp aldılar benden de sabah. Dr a 5 haftalığım dedim neden şuana kadar vermedin diye sordu bilmiyordum dedim. Allahtan mucizem burda söyledi de daha fazla vakit kaybetmeden gidip verdik. Bu arada benim de geç çıkacak ama salı günü dedi hemşire. Çünkü pazartesi 1 Mayıs:)) bu arada tahlil sonuçlarım çıkmadığı halde hemşire bana davit diye bi ilaç verdi ama ben Dr uma sormadan kullanmak istemiyorum. Siz kullanıyor musunuz arkadaşlar bunu
canım davit d vitamini ilaç değil,yag gibi bir şey ama dr a sor muhakkakVerdim canım. İki tüp aldılar benden de sabah. Dr a 5 haftalığım dedim neden şuana kadar vermedin diye sordu bilmiyordum dedim. Allahtan mucizem burda söyledi de daha fazla vakit kaybetmeden gidip verdik. Bu arada benim de geç çıkacak ama salı günü dedi hemşire. Çünkü pazartesi 1 Mayıs:)) bu arada tahlil sonuçlarım çıkmadığı halde hemşire bana davit diye bi ilaç verdi ama ben Dr uma sormadan kullanmak istemiyorum. Siz kullanıyor musunuz arkadaşlar bunu
Verdim canım. İki tüp aldılar benden de sabah. Dr a 5 haftalığım dedim neden şuana kadar vermedin diye sordu bilmiyordum dedim. Allahtan mucizem burda söyledi de daha fazla vakit kaybetmeden gidip verdik. Bu arada benim de geç çıkacak ama salı günü dedi hemşire. Çünkü pazartesi 1 Mayıs:)) bu arada tahlil sonuçlarım çıkmadığı halde hemşire bana davit diye bi ilaç verdi ama ben Dr uma sormadan kullanmak istemiyorum. Siz kullanıyor musunuz arkadaşlar bunu
kızla 2 li ve 3 lü taramalarda tanıdıgım herkes sorun yasadı dr lar hep olumsuz dedı aylarca gebe kalan ınsanlar onun stresını yasadı etrafımda ben de çok korkuyrum psikolojim o kadar bozuk ki hamile olmanın keyfini yasamadım desem yeri
kızla 2 li ve 3 lü taramalarda tanıdıgım herkes sorun yasadı dr lar hep olumsuz dedı aylarca gebe kalan ınsanlar onun stresını yasadı etrafımda ben de çok korkuyrum psikolojim o kadar bozuk ki hamile olmanın keyfini yasamadım desem yeri
Sonuçların çıkmadan ve kendi doktoruna sormadan hiçbir ilaç kullanma bence canım..Verdim canım. İki tüp aldılar benden de sabah. Dr a 5 haftalığım dedim neden şuana kadar vermedin diye sordu bilmiyordum dedim. Allahtan mucizem burda söyledi de daha fazla vakit kaybetmeden gidip verdik. Bu arada benim de geç çıkacak ama salı günü dedi hemşire. Çünkü pazartesi 1 Mayıs:)) bu arada tahlil sonuçlarım çıkmadığı halde hemşire bana davit diye bi ilaç verdi ama ben Dr uma sormadan kullanmak istemiyorum. Siz kullanıyor musunuz arkadaşlar bunu
Ben de sonuçların çıkmasını beklemeye karar verdim canım. Zaten haftaya yine kontrolüm var sonuçlarımla beraber kendi Dr uma giderimSonuçların çıkmadan ve kendi doktoruna sormadan hiçbir ilaç kullanma bence canım..
Bende bu konuyu çok kafama takıyorum arkadaşlar..Her test mutlakaki önemli ama yanlış çıktığını defalarca duyduğumuz testleri yaptırıp kendimizi strese sokmak ve hem kendimize hem bebeğimize eziyet etmek nekadar mantıklı emin olamıyorum..Madem kesin değil yapılan testler yapıpta bizi niye strese sokuyorlar anlamış değilimCanım Tabi hiç bir anne testlere güvenip Bebeğini riske atmaz. Ama önemlide bu testler ilerisi için önlem alabilmek için ve down sendromlu diyipte çok sağlıklı hamilelik yaşayanlar var herşey Allahtan.
Canım bu arada sen kaç haftalikken verdin bu tahlilleri. Dr bana sanki çok geç olmuş gibi konuştu moralim bozulduSonuçların çıkmadan ve kendi doktoruna sormadan hiçbir ilaç kullanma bence canım..
ben de çok kararsızım çok korkuyorum zaten ekstra duygusal bir süreçteyiz otur ağla diyor gönlüm herşeyeValla en önemlisi stressiz hamile olmak ve kafaya takmamak.
işte bu yüzden bu testleri yaptırmasam mı diye düşünmüyor değilim, ilkinde hepsini yaptır şükürler olsun herşey çok iyi idi ama mesela 2 li teste ense kalınlığı 2.1 çıkmıştı ve bildiğim kadarıyla yüksek orandı doktoruma dedim ne olacak şimdi diye bana dedi minicik bir yerde milimetrik ölçümler yapıyorum ense kalınlığı dediğimiz şey bebeğin ensesi ile senin plesantan arasında mesafe, düşün şimdi benim ölçümüm sence yüzde yüz mü :)
canım bazı ınsanlar gebe oldugunu 2. --3. ayında anlıyor dr a gıtmıyor saçmalamasın doktorun ben de yeni yaptırdım 5 haftalıktımCanım bu arada sen kaç haftalikken verdin bu tahlilleri. Dr bana sanki çok geç olmuş gibi konuştu moralim bozuldu
Bende bu konuyu çok kafama takıyorum arkadaşlar..Her test mutlakaki önemli ama yanlış çıktığını defalarca duyduğumuz testleri yaptırıp kendimizi strese sokmak ve hem kendimize hem bebeğimize eziyet etmek nekadar mantıklı emin olamıyorum..Madem kesin değil yapılan testler yapıpta bizi niye strese sokuyorlar anlamış değilim
Ben normalde de troidden ameliyatlıyım ve sürekli ilaç kullanıyorum ama normalde düzenli giden değerlerim hamilelik hormonlarıyla birlikte otomatik yüseldi..Doktoruma sorduğumda; beklediğimiz durum dedi ve ilacımın dozajını 2 katına çıkardı canım..Dediğim gibi çok çok önemli TSH hormonu ve her ay tahlilin tekrarlanması gerekiyor..Ay Allah korusun kuzum inşallah düzene girerben geçen ay kbb gittiğimde ultrasyon da troidlere kadar bakılmıştı herşey normaldi kan değeriyle aynı sonucu yansıtırmı
Ben normalde de troidden ameliyatlıyım ve sürekli ilaç kullanıyorum ama normalde düzenli giden değerlerim hamilelik hormonlarıyla birlikte otomatik yüseldi..Doktoruma sorduğumda; beklediğimiz durum dedi ve ilacımın dozajını 2 katına çıkardı canım..Dediğim gibi çok çok önemli TSH hormonu ve her ay tahlilin tekrarlanması gerekiyor..
ben de senin gibiyimben de çok kararsızım çok korkuyorum zaten ekstra duygusal bir süreçteyiz otur ağla diyor gönlüm herşeyebenim evliliğim yeni henüz bebiş de yeni bir mucize ,çok şükür rabbim nasip etti ama kendimi neden iyi hissedemiyorum bilmiyorum
neden böyleyiz acababen de senin gibiyim
Yok canım 5.hafta hiç geç değil, sakın takılma buna..Daha hamileliğimizin yeni yeni kesinleştiği zamanlar malumCanım bu arada sen kaç haftalikken verdin bu tahlilleri. Dr bana sanki çok geç olmuş gibi konuştu moralim bozuldu