2017 Aralık Anneleri

Tabiki isterim canım hani zaten özel bir doktorun kontrolünde olacağız ya o yüzden sordum. İlk gebeliğimde sağlık ocağı tetanos iğnesini yaptırmam için belki 50 kere aradı ama doktorum sene olmuş kaç tetanos iğnesi yaptırma dedi yaptırmadım mesela ama tabi bunlar 5-6 sene önce idi şimdi herşey değişmiştir, o zaman bende salı günü gider veririm kanımı.

O zaman benimdemi 2 mayıs çıkacak bana vitamin alıyormusun dedi folidoce kullanıyorum dedim şimdilik yeterli sonuçlara göre değerlendirme yaparız tekrardan dedi inşallah güzel sonuçlarla geliriz

canım davit d vitamini ilaç değil,yag gibi bir şey ama dr a sor muhakkak

Canım doktoruna sormadan kullanma, ne kadar az ilaç vitamin o kadar iyi.
herkesin dr da farklı yorumluyor sonuç benim doktor folikasiti bile bıraktırmıştı kalp atışını duyunca

Valla en önemlisi stressiz hamile olmak ve kafaya takmamak.

işte bu yüzden bu testleri yaptırmasam mı diye düşünmüyor değilim, ilkinde hepsini yaptır şükürler olsun herşey çok iyi idi ama mesela 2 li teste ense kalınlığı 2.1 çıkmıştı ve bildiğim kadarıyla yüksek orandı doktoruma dedim ne olacak şimdi diye bana dedi minicik bir yerde milimetrik ölçümler yapıyorum ense kalınlığı dediğimiz şey bebeğin ensesi ile senin plesantan arasında mesafe, düşün şimdi benim ölçümüm sence yüzde yüz mü :)

Canım Tabi hiç bir anne testlere güvenip Bebeğini riske atmaz. Ama önemlide bu testler ilerisi için önlem alabilmek için ve down sendromlu diyipte çok sağlıklı hamilelik yaşayanlar var herşey Allahtan.

Sonuçların çıkmadan ve kendi doktoruna sormadan hiçbir ilaç kullanma bence canım..

Canım Tabi hiç bir anne testlere güvenip Bebeğini riske atmaz. Ama önemlide bu testler ilerisi için önlem alabilmek için ve down sendromlu diyipte çok sağlıklı hamilelik yaşayanlar var herşey Allahtan.
Bende bu konuyu çok kafama takıyorum arkadaşlar..Her test mutlakaki önemli ama yanlış çıktığını defalarca duyduğumuz testleri yaptırıp kendimizi strese sokmak ve hem kendimize hem bebeğimize eziyet etmek nekadar mantıklı emin olamıyorum..Madem kesin değil yapılan testler yapıpta bizi niye strese sokuyorlar anlamış değilim

ben de çok kararsızım çok korkuyorum zaten ekstra duygusal bir süreçteyiz otur ağla diyor gönlüm herşeyebenim evliliğim yeni henüz bebiş de yeni bir mucize ,çok şükür rabbim nasip etti ama kendimi neden iyi hissedemiyorum bilmiyorum

Günaydın kızlar
Tahliller konusulmus, saglık ocakları kalp atısları duyulmadan ve usg kagıdında bebegı gormeden bu tahlıllerı yapmıyorlar. Doktorlarda kalp atıslrı duymadan bu tahlıllerı ıstemıyor cunku ozelde yaptırırsanız 600 tl gıbı bır meblag tutuyor saglık ocaklarıda kalp atısından once yapmıyorlar bu testlerı . Tsh toksoplazma bulasıcı hastalıklar ıdrar kulturu kan sayımı fılan bakılıyor

Buarada bence bana kalırsa her dr gıdısınızde ıdrar tahlılı yaptırmamız gerekıyor kulturlu bır sekılde cunku enf bır cok kotu seye sebeb oluyor o yuzden evde olanlar saglık ocagına, ozele gıdenler artık dr gıttıkce yaptırsın derım.Bende bu sekılde devam edecegım .

Canım valla ben her doktora gidince strese giriyorum bir kan verirken bile Allah korusun birde öyle birşey çıkarsa hamilelik dönemini kendimize zindan ederiz ama önlemde şart ne olursa olsun Aldırmam diyorsan ki ben öyle diyorum. En azından ilerki koşulları için bilinçli olursun. Çünkü oda Allah'ın verdiği canım ona şükretmezsek ki aldırdık diyelim ya ilerde birdaha hamile kalamazsak bunlarda tedirgin ediyor beni

Ay Allah korusun kuzum inşallah düzene girer ben geçen ay kbb gittiğimde ultrasyon da troidlere kadar bakılmıştı herşey normaldi kan değeriyle aynı sonucu yansıtırmı
Ben normalde de troidden ameliyatlıyım ve sürekli ilaç kullanıyorum ama normalde düzenli giden değerlerim hamilelik hormonlarıyla birlikte otomatik yüseldi..Doktoruma sorduğumda; beklediğimiz durum dedi ve ilacımın dozajını 2 katına çıkardı canım..Dediğim gibi çok çok önemli TSH hormonu ve her ay tahlilin tekrarlanması gerekiyor..

Anladım canım geçmiş olsun inşallah herşey yoluna girer doktor daha iyi bilir sonuçta inşallah Sağlıcakla kucağına ve kucağımıza alırız

ben de senin gibiyim

Canım bu arada sen kaç haftalikken verdin bu tahlilleri. Dr bana sanki çok geç olmuş gibi konuştu moralim bozuldu
Yok canım 5.hafta hiç geç değil, sakın takılma buna..Daha hamileliğimizin yeni yeni kesinleştiği zamanlar malum Bende o haftamda yaptırmıştım..

Kızlar bekleyeceğiz kapalı kutulu değil mi? kim bilebilir içeride ne olduğunu Allah tan başka.

Bakın en önemli şey stres kendinizi strese sokmayın lütfen
ilk 3 ay neden riskli çünkü kadın vücudu o kadar harika bir sistem ki, eğer yolunda gitmeyen, sağlıklı olmayan bir gebelik varsa vücudumuz reddediyor ve düşükle sonuçlanıyor.

Daha şimdiden bunları düşünürseniz hamileliğiniz geçmez, biraz sabır, teslimiyet ve tevekkül hepsi bu ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…