- 8 Aralık 2016
- 8.311
- 5.628
- 37
bizim dr da 6.ay dedi ben de he he dedim.anne sutu alsa kesinlikle vermzdim ama dogdugndan beri mama yiyot ki mama reddimz vardi daha cok ondan basladim simdi hem mamayi hem ek gidayi aliyo.kilo farkmz henuz yok cunku tam anlamiyla e ogun ek gida vermiyrm tirsiyrm :))Bugün doldurdu cnm 4.ayını..valla her Dr farklı söylüyor.. Ben kendi kafama göre baktım..biz yemek yerken ilgisini çekiyordu..bu da hazır olduğunu anlatan bir şeymiş..elmayla başladım şükür seviyor yiyor..
mamayla ek gida arasi iki saat olmali mamayi verdikten 1 saat sonra versen elma suyu zaten doyurmaz onu.bi cay kasigini damla damla ver.Bu 3 gün kuralına uydun mu canım elma suyu bugün versem mi birde ne kadar verecem mamadan önce mi verecem
ben patatesli pure yapinca icine yarim cay kasigi zeytin yagida koyuyrm blendrdan cekerken kabiz olmasin diye.ama bal kabagina koymadim o zaten bagirsaklari calistrymsYa aklıma getirdim bak ben havuç ve patatesle yapayım diyordum ama balkabağı da ekleyeyim çorbaya..püre koyu geliyor bize daha yiyemiyor..geçen havuç suyu verdim Şapur şupur yedi sonra bitince bi ağlama sorma üzüldüm..5-6 çay kaşığı yemiştir ama yetmedi. Biz de çığlık atmayı öğrendik nasıl sevinç çığkıkları atıyoruz sesini tanıyor bizdende güzel tepkiler alınca devam ediyor
Haklısın canım peki bugün elma suyu versem mamayla nasil verecem ki elma suyu verirsem o ögün mama vermeyecekmisimSanli kebab mı veriyoruz cnm sindirimini zorlayacak.. 6.aydan sonra başlanırsa da tattırrma dönemi uzuyo bu seferde geç kalınıyo bence..herkesin düşüncesi farklı..ben böyle düşünüyorum..
O zman mamadan 1 saat sonra 1 çay kaşığı elma suyu mu vereyim canimmamayla ek gida arasi iki saat olmali mamayi verdikten 1 saat sonra versen elma suyu zaten doyurmaz onu.bi cay kasigini damla damla ver.
Maşallah çok güzel..tırsma artık bak yiyebilşyor..ben şu karışık kahvaltı işini sevmiyorum ya tadı kötü olan bişeyi kuzuya vermek içime sinmiyor..yumurta pekmez peynir bisküvi de yapıyorlar ya..secmediimden büyük kıza yapmadım o da karışık yemez..pilavın üstüne kuru fasulye koydurmaz ikisini ayrı ayrı yer uyuz..karışık vermek lazım belki de..ben ilk bi cay kasigi yogurtla basladim tabi yarim vermisimdr o korkuyla :)) yedi ama.sonra kabak patates havuc kaynatip sadece suyunu verdim sonra elma suyu armut suyu derken simdi pure yiyo.hatta gecen kabak patates yaptım yemedi kustu onu ablamda dur ben yapcam dedi ona.yogurt cicibebe ekmek ici nohut tanesi kadar yumurta sarisi ezmis onu biraz pütürlüydu ben verme bogulcak bilmem ne derken bi kasik yedi bekledik napcak diye aglamaya basladi neden vermiyomsz diye sonra bitirdi tabagi gerci ben hala vermiyrm oyle korkuyrm bu ay sonu basliycam onlara ama puturlude yiyebiliyms onu ogrendik :))
ister yogurt ver ister elma suyu ikiside olur yavas yavas ver sever onu zaten tatli diyeO zman mamadan 1 saat sonra 1 çay kaşığı elma suyu mu vereyim canim
Peki canım ilk.sebzeyle başlayın diyorlar ama ben tirsiyorum ilk elma suyuyla baslasak olmaz miEvet 3 gün kuralına uydum elmayı cam rendede rendeledim çay süzgecinden suyunu geçirdim..çay kaşığıyla 2 kaşık falan verdim ilk verdiğinde..sonrakilerde artırdum..yani genelde açken ve keyfi yerindeyken verin diyorlar..
Tamam canım yoğurt da sutcuden süt isteyim yeni yoğurt yapayım kızımaister yogurt ver ister elma suyu ikiside olur yavas yavas ver sever onu zaten tatli diye
pekmez falan vermiyrm ben onlardn korkuyrm ya hem zaten formul mamada varmis demir falan kan ilaci da vermdi dr 6.ayda basliycan dedi hep mama yedgi icin depolarnda varmis.bu ay sonu gidicz bakalm dr a bize ek gidayi anlatcakms bende dinliycm solemicm baslaidm diye :))Maşallah çok güzel..tırsma artık bak yiyebilşyor..ben şu karışık kahvaltı işini sevmiyorum ya tadı kötü olan bişeyi kuzuya vermek içime sinmiyor..yumurta pekmez peynir bisküvi de yapıyorlar ya..secmediimden büyük kıza yapmadım o da karışık yemez..pilavın üstüne kuru fasulye koydurmaz ikisini ayrı ayrı yer uyuz..karışık vermek lazım belki de..
bende bugun yapcaktm ama sutcu unutms sut birakmayi yarin yapcam firinda denicem.firinu yakmadn sadece icinde mayalandrcm insallah olurTamam canım yoğurt da sutcuden süt isteyim yeni yoğurt yapayım kızıma
kabak patates havuc kaynatip suyunu vereblrsn suyunu az koy kaynat yarim saat süz onu.ben ilk ole verdim iki uc cay kasigi icmisti sen elmayla basla bisey farketmez.ilk ek gidaya geciste muhallebi bile var pirinc unuyla yapiyosn suyla tabi icine formul mamada katiysnPeki canım ilk.sebzeyle başlayın diyorlar ama ben tirsiyorum ilk elma suyuyla baslasak olmaz mi
Ben süzgeçten geçiriyoruz zaten azcık bişey yapılıyo blendır falan uğraşmıyorum büyük çay süzgeci işimi görüyor..evet bende koyuyorum zeytinyağı..çok faydalı..ki bizim kendi yağımız rahatlıkla veriyorum..ben patatesli pure yapinca icine yarim cay kasigi zeytin yagida koyuyrm blendrdan cekerken kabiz olmasin diye.ama bal kabagina koymadim o zaten bagirsaklari calistryms
benmde ole yapmam lazim ama daha bi vakit gecsin diye bekliyrmBen süzgeçten geçiriyoruz zaten azcık bişey yapılıyo blendır falan uğraşmıyorum büyük çay süzgeci işimi görüyor..evet bende koyuyorum zeytinyağı..çok faydalı..ki bizim kendi yağımız rahatlıkla veriyorum..
Ben denedi m geçen bardağa koydum fırıno çalıştırmadan koydum içine ama olmadı yani yoğurt oldu ama güzel olmadı bende bizim kavanozdaki yoğurttan verdim..onu da yemedi de zaten..bende bugun yapcaktm ama sutcu unutms sut birakmayi yarin yapcam firinda denicem.firinu yakmadn sadece icinde mayalandrcm insallah olur
Nasıl kullanamıyorsun canım yaa en azından iki ders olacak şekilde kullanmana izin vermeleri gerekiyor. Bende sınıf öğretmeniyim yarın baslıycam 9-12 arası calıscam o şekilde ayarladım. Bimer e yazsana bu senin hakkınCanım ben sınıf öğretmeniyim kamuda calsıyorum zaten öğlenden aksama kadar sınıf öğretmeni olduğum için de süt izni ni kullanamıyorum malesef o kanun bizde işlemiyor canım( ama senin adına cok sevinidim :))
ben 4 ü doldurmasına 2 hafta vardı başladım cnm elma zarar olmaz diye biliyorum belki kabız yapar onu da yedirmeyince eski haline döner..zaten 3gün kuralı da bu eğer alerji kabızlık ishal yaparsa neyden olduğunu bilelim diye..Peki canım ilk.sebzeyle başlayın diyorlar ama ben tirsiyorum ilk elma suyuyla baslasak olmaz mi
Evet bende sen söyleyince hatırladım..bizim okuldan bi sınıfçı arkadaş da kullandı süt iznini ders programını ona göre ayatladılar diğer öğretmenler boşluğu doldurdu..Nasıl kullanamıyorsun canım yaa en azından iki ders olacak şekilde kullanmana izin vermeleri gerekiyor. Bende sınıf öğretmeniyim yarın baslıycam 9-12 arası calıscam o şekilde ayarladım. Bimer e yazsana bu senin hakkın
Bize demir ilacı verir yarın ebemiz..hiç sevmiyorum ya lekesi çıkmıyo..mama yiyenlere vermediklerinş ilk kez duydum..anlatsın bakalım biz e de söyle sizin Dr hangi çağda yaşıyormuş nasıl bilgiler verecek..pekmez falan vermiyrm ben onlardn korkuyrm ya hem zaten formul mamada varmis demir falan kan ilaci da vermdi dr 6.ayda basliycan dedi hep mama yedgi icin depolarnda varmis.bu ay sonu gidicz bakalm dr a bize ek gidayi anlatcakms bende dinliycm solemicm baslaidm diye :))
en iyisi sarip sarmalamak o zaman hic denemeyim benBen denedi m geçen bardağa koydum fırıno çalıştırmadan koydum içine ama olmadı yani yoğurt oldu ama güzel olmadı bende bizim kavanozdaki yoğurttan verdim..onu da yemedi de zaten..