2017 Aralık Anneleri

Kızlar sizin bu Dr lar uzayda mı yaşıyor ya ben anlamıyorum benim kızım da 3. ay kontrolünde 5.5 kg dı sağlık ocağında..5gün sonra öksürüğü için Dr a gittik orda da 5.5 çıktı Dr hiçbişey demedi..2800 doğdu..
3.aydan sonra azalacak kilo alımları
Beklenen 400-600gram almaları diye biliyorum bende
Bizim de bu hafta dolacak 4.ay
Sağlık ocağındaki tartıyla doktordaki farklı çıkabilir canım
Yani almış olsa bile belli olmayabilir
Aynı yerdeki tartılara göre bakıyorum ben kaç almış diye

Gece emziriyorum artık ben de. Gündüz çok az uyuduğu için gece uyanmıyordu kızım, kilo alımının azlığını ona bağladılar. Bana da lactamil içmemi önerdi doktor sütün besleyiciliği artsın diye. Bu ay da az olursa biz de ek gıdaya başlıcaz. Çok üzülüyorum ben de
Bence 15 günde 340gram bu ay için iyi
Başka doktora gitmende fayda var
Yine de sen bilirsin canım
Sadece anne sütü alıyorsa ilk 6 ay anne sütü vermeyi öneriyor doktorlar
Bizim de bu ay azalacak kilo alımımız
Zaten hareketlenmeye başladılar eller ayaklar hiç durmuyor nasıl aynı kiloyu alabilirler ki
Ben geceleri de kalkıp emzirmeme rağmen bu ay 600gram falan bekliyorum
Sonraki ay daha da az olabilir canım
Bence iyi almış

Bende çok.üzülüyorum ek gıda için ama.diyorum zaten anne sutu almiyor mama alıyor mama da sanki evde hazırlayacağım ek gıdadan sağlıklı mi değil evde en azından özenle hijyen koşulları içinde hazirlarim bebisin kilosu kac ki
Doktor ne diyor canım
Ek gıdaya geçebilirsin mi diyor
Mamayı kaç cc içiyor günde toplam

3.aydan sonra azalacak kilo alımları
Beklenen 400-600gram almaları diye biliyorum bende
Bizim de bu hafta dolacak 4.ay
Sağlık ocağındaki tartıyla doktordaki farklı çıkabilir canım
Yani almış olsa bile belli olmayabilir
Aynı yerdeki tartılara göre bakıyorum ben kaç almış diye
Evet cnm sağlık ocağındaki eski usul tartı..Dr daki digital tartı..fark vardır illaki ama demek istediğim çok az değil kilosu..bence aptamil en iyi kg aldıran mamaymış bundan sonra alır kg gülümün bebeği..zaten ek gıda zamanı...ben başladım bile..elma ve havuç suyuna bayılıyor ama yoğurt sevmiyor kıvamından dolayı galiba..sebze çorbası yapucam bugün kısmetse yer inş..

Evet cnm sağlık ocağındaki eski usul tartı..Dr daki digital tartı..fark vardır illaki ama demek istediğim çok az değil kilosu..bence aptamil en iyi kg aldıran mamaymış bundan sonra alır kg gülümün bebeği..zaten ek gıda zamanı...ben başladım bile..elma ve havuç suyuna bayılıyor ama yoğurt sevmiyor kıvamından dolayı galiba..sebze çorbası yapucam bugün kısmetse yer inş..
ayy ben neler veriyrm aksam bal kabagi puresi yaptim havucla onu sevmedi zibidi :)) dudaklarni birlestirerek ses cikarmayi ogrendi her yerimiz corba oldu :)) zaten az az korka korka veriyrm o da disari gitti hep agzi yuzu corba oldu :))

Mamasını yemediği için senin kıza az almış diyebilir ama benim kız da kilosu az yani..sonuçta yavaşladılar artık mama da yese anne sütü de alsa bence 1 kg alan bebek çok yoktur..
Bence de canim benim kızım bu ay 400 gram aldim ama bu ayin 15 günü her beslenmeden sonra kaka yaptı mamaya ailsma dönemi zor geçti bizde şimdi de iştahı azaldı

Doktor ne diyor canım
Ek gıdaya geçebilirsin mi diyor
Mamayı kaç cc içiyor günde toplam
Kuzum gece 12 den sabah 6 ya kadar rahatlıkla 300 cc içiyor ama gündüz zorla 300 den daha az içiyor 4. Ay dolduktan sonra diyorlar canim onların sindirimi bu ayin sonunda gelisirmis simdi kaldiramaz ek gidaya bagirsaklari zarar görür diyorlar bazen keçi sütlü cici bebe mi alıp bibwronla versem diyorum belki tadını sever

Insallah alir kuzum senin bebis 4. Ayi doldurdu mu bana 23 nisandan önce başlama ddi doktor

ayy ben neler veriyrm aksam bal kabagi puresi yaptim havucla onu sevmedi zibidi :)) dudaklarni birlestirerek ses cikarmayi ogrendi her yerimiz corba oldu :)) zaten az az korka korka veriyrm o da disari gitti hep agzi yuzu corba oldu :))
Ya aklıma getirdim bak ben havuç ve patatesle yapayım diyordum ama balkabağı da ekleyeyim çorbaya..püre koyu geliyor bize daha yiyemiyor..geçen havuç suyu verdim Şapur şupur yedi sonra bitince bi ağlama sorma üzüldüm..5-6 çay kaşığı yemiştir ama yetmedi. Biz de çığlık atmayı öğrendik nasıl sevinç çığkıkları atıyoruz sesini tanıyor bizdende güzel tepkiler alınca devam ediyor

Ya aklıma getirdim bak ben havuç ve patatesle yapayım diyordum ama balkabağı da ekleyeyim çorbaya..püre koyu geliyor bize daha yiyemiyor..geçen havuç suyu verdim Şapur şupur yedi sonra bitince bi ağlama sorma üzüldüm..5-6 çay kaşığı yemiştir ama yetmedi. Biz de çığlık atmayı öğrendik nasıl sevinç çığkıkları atıyoruz sesini tanıyor bizdende güzel tepkiler alınca devam ediyor

Insallah alir kuzum senin bebis 4. Ayi doldurdu mu bana 23 nisandan önce başlama ddi doktor
Bugün doldurdu cnm 4.ayını..valla her Dr farklı söylüyor.. Ben kendi kafama göre baktım..biz yemek yerken ilgisini çekiyordu..bu da hazır olduğunu anlatan bir şeymiş..elmayla başladım şükür seviyor yiyor..

Bugün doldurdu cnm 4.ayını..valla her Dr farklı söylüyor.. Ben kendi kafama göre baktım..biz yemek yerken ilgisini çekiyordu..bu da hazır olduğunu anlatan bir şeymiş..elmayla başladım şükür seviyor yiyor..
Bu 3 gün kuralına uydun mu canım elma suyu bugün versem mi birde ne kadar verecem mamadan önce mi verecem

Kuzum gece 12 den sabah 6 ya kadar rahatlıkla 300 cc içiyor ama gündüz zorla 300 den daha az içiyor 4. Ay dolduktan sonra diyorlar canim onların sindirimi bu ayin sonunda gelisirmis simdi kaldiramaz ek gidaya bagirsaklari zarar görür diyorlar bazen keçi sütlü cici bebe mi alıp bibwronla versem diyorum belki tadını sever
Sanli kebab mı veriyoruz cnm sindirimini zorlayacak.. 6.aydan sonra başlanırsa da tattırrma dönemi uzuyo bu seferde geç kalınıyo bence..herkesin düşüncesi farklı..ben böyle düşünüyorum..

Bu 3 gün kuralına uydun mu canım elma suyu bugün versem mi birde ne kadar verecem mamadan önce mi verecem
Evet 3 gün kuralına uydum elmayı cam rendede rendeledim çay süzgecinden suyunu geçirdim..çay kaşığıyla 2 kaşık falan verdim ilk verdiğinde..sonrakilerde artırdum..yani genelde açken ve keyfi yerindeyken verin diyorlar..

ben ilk bi cay kasigi yogurtla basladim tabi yarim vermisimdr o korkuyla :)) yedi ama.sonra kabak patates havuc kaynatip sadece suyunu verdim sonra elma suyu armut suyu derken simdi pure yiyo.hatta gecen kabak patates yaptım yemedi kustu onu ablamda dur ben yapcam dedi ona.yogurt cicibebe ekmek ici nohut tanesi kadar yumurta sarisi ezmis onu biraz pütürlüydu ben verme bogulcak bilmem ne derken bi kasik yedi bekledik napcak diye aglamaya basladi neden vermiyomsz diye sonra bitirdi tabagi gerci ben hala vermiyrm oyle korkuyrm bu ay sonu basliycam onlara ama puturlude yiyebiliyms onu ogrendik :))

X