• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

Canim bir iki damla suya bi damla limon damlat.su limonun eksisini azaltmak icin.valla benim tek cozumum bu.hemen kesiliyor.bana emzir gecer diyolardi o bile cozum degil.
Emzirme geçiriyor benimkini de o da t ehlikeliymis canim süt cigerlerine kacabilirms allahngostwrmesin amanlimonla suyu deneyecm kesinlikle

Kızlar normalde ben bebegimi durmadan emziren bir anneydim. 1. Aydan sonra kusmalar artinca doktor emzik verin artık bebeğe dedi. Asıl sorun benim gerekli gereksiz emzirmemden kaynaklaniyordu ve bebek çok rahatsız oluyordu. Sonra ise baslamama da 2 ay kaldığı için süt sağmaya baslamam gerekti. Sütümü sağdım ve bebegime sütüm yetmedi bazen aglattim oyalarken bazen mama yapmak zorunda kaldim. Memelerim mahvolurdu bir damla sut gelmeden bebek emdiginde. Doğmadığı icin de beni birakmak istemiyordu. Sonra iki saatte bir beslemeye başladım. Böylece sütüm ziyan olmadı ve birikmeye basladı. Sonra geceleri hep ayni memeyi vererek emzirip sabah diger memeyi sağmaya basladim ve sagdigim memeyle stok yaptim. Şimdi ise sütüm iyice artmaya başladı. Sabah 5-6 gibi sağmak için kalkmak zorunda kalıyorum. Meme uçlarım hassaslasinda göğüs kalkani kullandim içinde 30 ml süt birikmişti. öyle olunca gün içinde de sağmaya basladim artık. Cunku ne kadar ihtiyaç varsa o kadar uretim oluyor. Siz beyninize süt uretmen lazim deyin. Gercekten vücudunuzdaki mucizeye inanın.

Kuzum aman başka şeyler olmasında bunada şükür. Bak şimdi eczaneden damla değil büyük şişede hani serum takıyorlarya onun gibi cam şişede serum fizyolıji satılıyor en fazla 10 tl faln o damlalardan daha ucuz içeriği aynı ben hep ondan alırım asla damla almam bi işe yaramaz, bitanede en küçük enjektör al şırınga yani onun üstüne sapla iğnesi hep orda dursun sonra onun tamamına serum fizyolıji çek yarısını bir burun deliğinden sık bekle öbür tarafdan aksın 20 saniye sonrada öbür delikden sık ne yavaş ne hızlı tabi bunu yaparken dizlerinim üstüne yüz üstü yatır başı sağ dizine gelsin hafif kafasını kaldır altınada mendil koy ağlamasından korkma genzini temizler yutabilirde ağzındanda çıkabilir bişey olmaz geniz akıntısı akar gider heee kusabilirde kussun korkma bütün akıntı çıkar böylece alışacaksın yapa yapa tertemiz olur geniz akıntısını kurutur balgam oluşmaz ayrıca reflüsü olan bebek çok kusar seninki öylemide
Serum fizyolojik kullanıyoruz canim doktor siringaya çekeceğimiz damla sayımızı arttırdıben beceremiyorum babası yapiuor reflude aslında emin değilim ama doktor gaviscon verdi bazen emdikten hemen sonra sutu çıkarıyor yada gazını çıkarırken çıkartıyor çökelek gibi

Serum fizyolojik kullanıyoruz canim doktor siringaya çekeceğimiz damla sayımızı arttırdıben beceremiyorum babası yapiuor reflude aslında emin değilim ama doktor gaviscon verdi bazen emdikten hemen sonra sutu çıkarıyor yada gazını çıkarırken çıkartıyor çökelek gibi
O kusma olayı aynı şekilde bizdede oluyor reflü öyle olmaz hortum gibi kusar yada kusması sürekli olur bence feflüsü yok... Damla sayısı derken damla serum fizyolıji mi kullanıyorsunuz bak benim dediğim bu

Eklentiler

• 15170959471991065223537.jpg
    15170959471991065223537.jpg
    35,5 KB · Görüntüleme: 52
Bu
Bunu kullanıyorum canım saklama poşeti eczaneden 25 tanesi 20 tl çok sağlam, ıslak mendil de uni baby yeni doğan aldım molfix yeşil paket cildine yaramadı
Markayı bilmiyorum ama e ebekte daha ucuz baby and me var ben ondam aldim en son fena değil. Hiç sızdırmıyor

Canım daha dondurma kısmına geçmedim1.calismayi gerçekten düşünmüyorum çünkü:( bebeğim acayip gazli onu bu halde bırakıp okula gidesim hiiiç gelmiyor....poset olarak bende lansinoh var ama daha kullanmadım.gogus pedi bebedor kullandım.ama akmıyor şuan için bisey kullanmıyorum:) bebeğim için üni baby kullanıyordum ama aslaaa önermem.ben kendi göz makyajımı sildim acayip yaktı gözümü.sonra komili ye geçtim yeni doğan olandan aldım.simdi bezde premium çare kullanıyordum.onda da komili e geçtim.coooj memnunum.zaytinyagli olduğu için bebeğimin poposunu yumuşacık yapıyor:) ve fiyatı da cidden uygun
Lansinoh 4 adet hastahanede verdikleri paketten çıktı ben memnun kaldım gercekten. Uni baby ben de aldim 2 defa büyük 3+3 olam kolisinden. Dedigin gibi göz makyajı temizlerken yaktı. Eşim prima pampers hassas ciltler almış unibaby bulamamış gittigi markette güzel ama pamuk birakiyor cacugun poposunda hep elle tek tek tüy topluyorum bir de yapisiyor tüy. Ben de prima care kullaniyirum elimde bir koli de acilmamis var 100 adetli insallah bebege küçülmez

Lansinoh 4 adet hastahanede verdikleri paketten çıktı ben memnun kaldım gercekten. Uni baby ben de aldim 2 defa büyük 3+3 olam kolisinden. Dedigin gibi göz makyajı temizlerken yaktı. Eşim prima pampers hassas ciltler almış unibaby bulamamış gittigi markette güzel ama pamuk birakiyor cacugun poposunda hep elle tek tek tüy topluyorum bir de yapisiyor tüy. Ben de prima care kullaniyirum elimde bir koli de acilmamis var 100 adetli insallah bebege küçülmez
Ben pamuk ve su ile siliyorum
Baby me nin pamukları var onlardan alıyorum
Bez de prima premium care

Kızlar normalde ben bebegimi durmadan emziren bir anneydim. 1. Aydan sonra kusmalar artinca doktor emzik verin artık bebeğe dedi. Asıl sorun benim gerekli gereksiz emzirmemden kaynaklaniyordu ve bebek çok rahatsız oluyordu. Sonra ise baslamama da 2 ay kaldığı için süt sağmaya baslamam gerekti. Sütümü sağdım ve bebegime sütüm yetmedi bazen aglattim oyalarken bazen mama yapmak zorunda kaldim. Memelerim mahvolurdu bir damla sut gelmeden bebek emdiginde. Doğmadığı icin de beni birakmak istemiyordu. Sonra iki saatte bir beslemeye başladım. Böylece sütüm ziyan olmadı ve birikmeye basladı. Sonra geceleri hep ayni memeyi vererek emzirip sabah diger memeyi sağmaya basladim ve sagdigim memeyle stok yaptim. Şimdi ise sütüm iyice artmaya başladı. Sabah 5-6 gibi sağmak için kalkmak zorunda kalıyorum. Meme uçlarım hassaslasinda göğüs kalkani kullandim içinde 30 ml süt birikmişti. öyle olunca gün içinde de sağmaya basladim artık. Cunku ne kadar ihtiyaç varsa o kadar uretim oluyor. Siz beyninize süt uretmen lazim deyin. Gercekten vücudunuzdaki mucizeye inanın.
Bi ben çöZemedim
2 gündü dolu dolu olan memeler bugün yumuşacık
Benim bebiş bitiremiyor diye üretim azalıyor sanırım
Bir memeyi 4saatte bir mi sağıyorsun sen canım
Ben yine sağma işine önem vericem galiba
2saat beklettim birini
Çok merak ediyorum gidip bakıcam
Umarım azıcık çıkmaz :(

Bi ben çöZemedim
2 gündü dolu dolu olan memeler bugün yumuşacık
Benim bebiş bitiremiyor diye üretim azalıyor sanırım
Bir memeyi 4saatte bir mi sağıyorsun sen canım
Ben yine sağma işine önem vericem galiba
2saat beklettim birini
Çok merak ediyorum gidip bakıcam
Umarım azıcık çıkmaz :(
Saat tutmuyorum ben. Gündüzleri bebege dönüşümlü olarak veriyorum memeleri.

Uni baby yenidogan ıslak pamuk mendil ben cok memnunum kızlar.
Prima premium care 3 numara bezimizde.

ACil yardım canlar. Göğüs uçlarım acaip çatladı yara oldu..kan toplamıştı biri sağdım hep emzirmedim ağZında patlar diye..o patlamış bi ara. Şimdi emziriyorum o göğsümden ama yara kapanmıyor. Şimdide diğer göğsüm su toplamış sağıyorum mecbur onuda ama çok acıyolar. Lansinoh yumuşatıuor sadece.. ayva çekirdeği kremi yaptım sürüyorum ama başka alternatif bilen var mı... sağmakta çok zor geliyor.
Bence tam tersi sağmayı bırak emzir sürekli benimde yara olmak üzereydi çok fena acı çekiyodum 20 gündür sağmıyorum sadece bebeğim emiyo şimdi hiçbişey hissetmiyorum emzirirken ama ilk 3 4 gün acın devam edecek katlanmalısın

Avent ve dr brawns var bende canım
Lansinosh daha mı anne göğsüne yakın
Dr brawns hızlı akıyor diye avent almıştım
Yavaş akış olsun tek delik diye ama onda da kaçırıyor
Az önce emmek istemeyince süt mü yok acaba dedim
Yumuşaktı meme, onu doyuracak kadar çıktı yine
Bende içmedi, babasına verdim o içirdi
minnak minnak bundan sonra bende babasına vereyim biberonu o içirsin
Teşekkürler :)
Sen aç hissettiği için gece sağıp gün içinde veriyordun ya canım
Buzluğa atarsan gün içinde mamaya gider elin
Buzluktakini hemen çözdürmek mümkün değil sanırım
Önce alt kısma alıp erittikten sonra ısıtıyosun
Eğer çok miktar sağdıysan ikiye bölüp koyabilirsin bence
Ben geçen 80 sağmıştım onu bile ikiye böldüm yarısını buzluğa attım
Gün içinde benimde ihtiyacım oluyor
Dolapta süt varsa içim daha bir rahat oluyor
Lansinoh iyi dedim ama onda da tikandi canim.Bizim minik cok acele ediyr sanırim.Icerken bi de ikınıyr.Oyle oluncada tıkanıyr tabi.Benim de icim rahat etmicek iste.Mama vrmek de istemiyorum iste.Biraz sagayim yine

Onu bizim dokrora sordun da ne cikarsa onu donduracaksin dedi. Mesela iki göğsünü ard arda sağıp tek bir torbada dondurabilirsin. Yavda tek göğsünü bir torbada dondurabilirsin ama 200 ml den fazla olmamalı. Benim 130-150 arası cikiyor bir memeden. Bazen de digerini üzerine ekleyince 160-170 oluyor. Bakıcı onu bir defada eritecek ama bebege verecegi kadarını ısıtıp biberonla icirecek kalanı buz dolabinda 4 derecelik kisimda saklayacak
Tamam canim bekletmeyeyim.Nerde 150-160 lar:)Max 100.

Back