• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

damlasinin iceriginde zeytin yagi var normalde zeytin yagi bagirsaklari isletir sanci yapar diye biliyorum ben bir kere kullandim sadece tekrar kullanmayi dusunmuyorum ama relactazi anliyamadim
Relactaz biz de kullandık bizde daha çok sanci yaptı bıraktık simdi daha rahat bebegim

Ben de sözde doğumdan önce halıları yıkattım temizlikçi tuttum falan
Sonra zaten sezeryandı emzirmeydi evle ilgilenemedim bir süre
Kayınvalidem yanımdaydı her işe koştu saolsun ama evin düzeni,temiZliği konusunda çok yardımcı olamadı
Şimdi o gitti mutfak dolaplarımı tekrar silip düzenltmeye çalışıyorum
Her gün bir iki dolabı silip yerleştiriyorum
Evi başkasının kullanması da ayrı dertmiş
Çok özenirdim öncedem evime,şimdi zamanım olmuyor
Nerden aklıma geldi bunlar :)
Halılarım da 40-45günde mahvolmuş
Hem salon halım,hem mutfak halım
Tekrar yıkatmam lazım

Kimseye diyemedim de şimdi size yazayım artık
Doğumdan sonraki ilk günlerde bebişin kıyafetlerini yıkattıydı bikaç kez kayınvalidem
Makinenim bebek kıyafetleri ayarı var onda yıkatmış derecesine bakmadan
95 derecede :)
1hafta sonra diyor ki bebiş büyüdü kıyafetleri tam oluyor
Meğersem kıyafetleri küçültmüşşşş :))))

Aynn cnm bnde gelemıyorm ew duzenımn degsmesıne ıcm rahat etmıuo

serum fizyolojik ve deniz sutu kullaniyorum aspiratorle temizliyorum ama nafile tekrar tekrar tikaniyor.
Bugün bir videoda günde 2-3 kez her iki Burun deliğine de 8-10 damla serum fizyolojik damlatabilirsiniz diyordu bir çocuk doktoru..aspiratörü Burun kanalları yoğun tıkalı olduğunda öneriyor diğer türlü tahriş edebilirmiş..ben denedim serum fizyolojik damlatmayı gerçekten hırıltısı kesildi..bir de odayı nemli tutmak..kaloriferler malum kurutuyor..

Benim halılar da bembeyaz. Her gelmeye bir vukaat yaşanıyor. Koyun sürüsü geçer de geride kobu püsürü kalır ya aynen öyle oluyor ev. Bir de gorusmeyenler limoni olanlar var. Yok su gelirse ben gelmem bu gelirse ben gelmem hiç çekemicem şu ara.
:)) ilahi yaa valla sonrasını mecbur düşüneceğiz bide benimde kafam götürmüyor hiç uğraşamam herkes gittikden sonra trmizlik için yardım edecek kimse yok akşamı beklemem lazım eşim gelse diye o zamana kadar da ben deliririm ev keş gibi bekleyince

K
Kesinlike öyle. Kredi kartinda borclar vardı gecengeçen ay 5 tüm bozdurduk kapattık biraz birseye benzedi derken oğlanın kasık fıtığı ameliyatına 1500 lira dediler. Devlete de güvenmiyoruz. Yine doğrulamadık bu ay da eksideyiz.
Allah kimseye muhtaç etmesın de etrafdan iatemek daha zor... Sonra diyoruz bizde amaaan borç sa bizim kendi borcumuz en azından millete ağız eğmiyoruz diye kendimizi avutuyoruz bunada hamd olsun Rabbim mutlaka kapı açıyor bu yavruların yüzü suyu hürmetine.. Rabbim herkesin yardımcısı olsun bilirim gerçekten çok zor

Ben de sözde doğumdan önce halıları yıkattım temizlikçi tuttum falan
Sonra zaten sezeryandı emzirmeydi evle ilgilenemedim bir süre
Kayınvalidem yanımdaydı her işe koştu saolsun ama evin düzeni,temiZliği konusunda çok yardımcı olamadı
Şimdi o gitti mutfak dolaplarımı tekrar silip düzenltmeye çalışıyorum
Her gün bir iki dolabı silip yerleştiriyorum
Evi başkasının kullanması da ayrı dertmiş
Çok özenirdim öncedem evime,şimdi zamanım olmuyor
Nerden aklıma geldi bunlar :)
Halılarım da 40-45günde mahvolmuş
Hem salon halım,hem mutfak halım
Tekrar yıkatmam lazım

Kimseye diyemedim de şimdi size yazayım artık
Doğumdan sonraki ilk günlerde bebişin kıyafetlerini yıkattıydı bikaç kez kayınvalidem
Makinenim bebek kıyafetleri ayarı var onda yıkatmış derecesine bakmadan
95 derecede :)
1hafta sonra diyor ki bebiş büyüdü kıyafetleri tam oluyor
Meğersem kıyafetleri küçültmüşşşş :))))
Allahım yaaa ne güldüm :))))

Bebeklerinizin goz renkleri dogdugu gibi mi yoksa renkleri belirginlesti mi
3 aya net olur her bebk renkli gözlü doğer pigmentler genlere göre değişir canım, zaten dikkat et siyah noktanın etrafından gerçek göz renk pigmentkeri belli olmaya başlar 1 aylık olduğunda onada mercekle bakman lazım görmen için :))

Bugün bir videoda günde 2-3 kez her iki Burun deliğine de 8-10 damla serum fizyolojik damlatabilirsiniz diyordu bir çocuk doktoru..aspiratörü Burun kanalları yoğun tıkalı olduğunda öneriyor diğer türlü tahriş edebilirmiş..ben denedim serum fizyolojik damlatmayı gerçekten hırıltısı kesildi..bir de odayı nemli tutmak..kaloriferler malum kurutuyor..
Havlu ıslatıp koyuyordum ben iceriyi nemlendirmek için kalorifere

Sabah sabah sütümü sağmak istemedim bebeğe içirdim sağolsun kol gibi kustu araya gitti. Demek ki neymiş 2 saatte bir emzirmek yeterliymiş. Bazen öyle yapiyorum diye çocuğu aç mı bırakıyorum diye düşünüyordum. Ziyan ediyor fazlasını kusuyor. Hem de çökelek gibi falan da değil.

3 aya net olur her bebk renkli gözlü doğer pigmentler genlere göre değişir canım, zaten dikkat et siyah noktanın etrafından gerçek göz renk pigmentkeri belli olmaya başlar 1 aylık olduğunda onada mercekle bakman lazım görmen için :))
Günaydın güzel anneler. Şu anda oğlumun gözleri mavi gri gibi tabi altı aya kadar değişir kendi rengine döner dedi doktorumuz. Kayınvalidem merakla bekliyor renkli olsun diye. Esimin tarafı hep kahverengi gözlü ama bizde hep yeşil ela çakır gözlerimiz inşallah size benzer diyo:halay:

Kizlar biraz igrenclesem aman kizimin kakasinda sarı ve hafif yeşil karışımı neden olabilir

Back