2017 Aralık Anneleri

Dinimizde böyle bir zorunluluk yok. Annem de bana yapma diyor. Evini mahvedecek gidecekler diyor. Temizlikci tutman gerekecek diyor. Evet hakli aslinda ama bende niyet etmistim. Bebekte baya ufak tefek. Mevlit kıyafeti de yakışmaz zaten simdi. Gavalar guzel olana ben ise baslayana kadar erteliyorum simdilik. Belki o zaman dogum iznimin parasini da alir kurban kestiririm.

Süslemelerinin resimlerini buraya yüklersen cok sevinirim bize de fikir olur.

Bnde pıde ayran lokum dusunuyorm yeter bnce.. kese ıcınde tesbh dusunuyorm bıde
Olur tabii canım güzel de olur ama işte benim pide olayı beni aşar malum 6 kişilık bir aile olduk masraf çok, dağıtacağım şeylerin maddi külfetli olanları önceden yaptım ne olur olmaz diye, evde ikramlıkları hazırlarım onlar basit

Canım ben ewde hazrlamam ıcını oyle masraflı olr hazr yaptrıırm ama bende fazla harcayamam ne kadr az masraf olrsa o kadr ıyı bız uc kısı oldk ama tek maas bızımde ew kıra falan.. ewde ğogca borek yapsmda bısuru masraf olr hem 30 40 kısı olr belkı o kadr seyı hazrlayammda masrafıda pıdeyı gecer gbı.. hayrlısıyla o gun gelsn bakalm su ankı dsncem pıde ayran

Fazla masrafa gerek yok gerçekten yeri geliyor 1 lira denkleştiremiyor insan...

B
Makineyle sağım yaptığım gün süt indiğindeki sızıyı hissediyorum hatta meme uçlarından süt çıkıyor
Ama o gün sağım yapmamışsam hissetmiyorum
Size de oluyor mu?
Bende de oluyor. Annem göğsün kaynıyor mu demisti ne sorduguna anlam verememistim. Memeye süt inerken hissedilir demişti. Emzirirken ya da sagim yaparkennkoltuk altindan memeye dogru masaj yapmakta sütün inmesini sağlarmış. Sağım yaptığım zaman meme uçlarım bebek emdiginde felaket acıyor. Çözümü bulan bana da söyleyiversin. Denemedigim sey kalmadi. Kemiriyor sanki oğlan. Aynada bakınca uçlar kırmızı et renginde benim.

Anam hafta sonu misafir den çok çocuk sayısı olur biraz sinsirellalık yapacağım napim:)
Benim halılar da bembeyaz. Her gelmeye bir vukaat yaşanıyor. Koyun sürüsü geçer de geride kobu püsürü kalır ya aynen öyle oluyor ev. Bir de gorusmeyenler limoni olanlar var. Yok su gelirse ben gelmem bu gelirse ben gelmem hiç çekemicem şu ara.

Ben de makinenin çekim modunda sağım yaptığımda çok acıyor bi 5dk sonra falan acımaya başlıyor
Ama masaj modu gibi bişey var
O modda sağım yapıyorum daha hafif çekiyor, çok acımıyor meme ucum
Acaba yüksek ayarda mı sağım yapıyorsun?
Günde 1 kez yapıyorsun değil mi?
Çok acımaması lazım sanki

K
Fazla masrafa gerek yok gerçekten yeri geliyor 1 lira denkleştiremiyor insan...
Kesinlike öyle. Kredi kartinda borclar vardı gecengeçen ay 5 tüm bozdurduk kapattık biraz birseye benzedi derken oğlanın kasık fıtığı ameliyatına 1500 lira dediler. Devlete de güvenmiyoruz. Yine doğrulamadık bu ay da eksideyiz.

Sağarken ağrı hiç ama hiç olmadı. Genelde yavaş hızda başlayıp hızlıda dsvam ediyorum. Oyle yaomak gerektigini duymuştum bir yerden. Bebek zaten sagmafan önce de yara yaoiyorsu ama simdi saginca daha fazla hassas oluyir meme. Günde bir kez sabahlari sagim yapıyorum . Sadece dün 3 defa yaptim. Yarin yapmayabilirim. Çok agrım oluyor artık.

Ben de sözde doğumdan önce halıları yıkattım temizlikçi tuttum falan
Sonra zaten sezeryandı emzirmeydi evle ilgilenemedim bir süre
Kayınvalidem yanımdaydı her işe koştu saolsun ama evin düzeni,temiZliği konusunda çok yardımcı olamadı
Şimdi o gitti mutfak dolaplarımı tekrar silip düzenltmeye çalışıyorum
Her gün bir iki dolabı silip yerleştiriyorum
Evi başkasının kullanması da ayrı dertmiş
Çok özenirdim öncedem evime,şimdi zamanım olmuyor
Nerden aklıma geldi bunlar :)
Halılarım da 40-45günde mahvolmuş
Hem salon halım,hem mutfak halım
Tekrar yıkatmam lazım

Kimseye diyemedim de şimdi size yazayım artık
Doğumdan sonraki ilk günlerde bebişin kıyafetlerini yıkattıydı bikaç kez kayınvalidem
Makinenim bebek kıyafetleri ayarı var onda yıkatmış derecesine bakmadan
95 derecede :)
1hafta sonra diyor ki bebiş büyüdü kıyafetleri tam oluyor
Meğersem kıyafetleri küçültmüşşşş :))))

Bosch marka mi yoksa makinen? Neyse olan olmus canı sağolsun.

Sağımın sonuna doğru benimde ağrı oluyor hafif ama ben çok tutmuyorum 10-15dk sürüyor en fazla
Yanlış yapıyorum belki
Bi ara burda okuyup kalanı sağıyordum günde birkaç kez
Üretimi artırır diye
O zaman benim de acımıştı sanki
Gün içinde çok yapınca acıyordur belki
Bir göğsüm tüm gün çok yumuşaktı
Üşenmesem şimdi kalkıp sağıp bakasım var
Sütüne güven diyorlar ya ben bir güvenemedim gitti
Bu arada o sızıyı hissettiğimde bebiş uyanmış ya da acıkmış oluyor
Bir ilgisi vardır sanırım

Bosch marka mi yoksa makinen? Neyse olan olmus canı sağolsun.
Aynen aynen güldük geçtik zaten
Eşime bikaç kez espri olsun diye söyledim küçülmüş falan diye
Alındı kimseye de demedim zaten başka :)
Saolsun çok da yardımcı oldu kayınvalidem 35gün benimle yattı kalktı hakkını yemiyim :)
Annem bıraktı gitti 10gün sonra :)

Ayy sen böyle anlatınca canim ikinciyi yapmaya bizim korktu allahnyardimcin olsun kuzum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…