O kadar karmaşık duygulardayım ki, gittim bir sigara yaktım az evvel. Bugün eşimin doğum günüydü. Sabah ona kahvaltı hazırlayacaktım oğlan uyandi huzursuzlandı. Hep evdeyim hediye de alamadım pasta da alamadım. Ama ina sarıldım öptüm. O da daha bir uysaldı bugün. Sürekli sizi seviyorum Zeynep dedi durdu. Akşam uyurken de bir pasta bile alan olmadı dedi. Ben şunun şunun doğum gününü kutladım, pasta aldım hediye aldım da o benimkini hatırlamadı bile dedi. Kimisi de arayıp gelirken pasta alak mı diye sordular. Hayatım boyunca senden başka kimse doğum günümü kutlamadı dedi. Anne babası ayrılmışlar çocukken. Hiçbiri arayıp kutlamadılar. Benim annem babamınkini de kutlar. Onlar da hatırlamadı. Ee ben de arayıp kutlayın demek istemedim. Bana ters geliyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum, hayatım boyunca da böyle hissettim dedi. Öyle değilsin dedim benim bir tanemsin dedim,öptüm kokladım, Ali Hamza'mın bir tanecik kıymetli babasisin dedim diller döktüm ama döndü uyudu. Yüreğime bir taş oturdu.